|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że to my kibice robimy różnicę...
Bo każdy "inwestor" chce być kojarzony z czymś pozytywnym. Mecz jubileuszowy to kolejna okazja żeby pokazać cywilizowaną twarz kibicowania. Tym razem wspólnie z kibicami przeciwnej drużyny. Różnica taka że zasięgi Wrexham spowodują, że każda fotka czy filmik z automatu będzie oglądany w milionowej skali. Nie trzeba być geniuszem żeby to rozumieć. Klub powinien pomyśleć nad rozszerzeniem całego wydarzenia, na przykład przed samym meczem,rozegrać mecz między drużynami kibiców. , Juniorów, może drużyn kobiecych, o ile Wrexham taką posiada.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Więc w kolejności,
Juniorzy, kibice, kobitki i danie główne. Jeżeli ktoś z klubu to czyta... Do roboty ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez leszekpw : Wczoraj o godz. 14:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie jest. Jest popularna w światku celebrycko-filmowym, nie piłkarskim.
Co oczywiście nie oznacza, że wybór jest zły - wszystko zależy od tego, jakie cele mu przyświecały. Jeśli zrobienie szumu w światku celebryckim, pewnie się broni. Jeśli natomiast chodzi o atrakcyjność rywala dla kibiców - liczba sprzedanych biletów od marca(!) do tej pory mówi wszystko. Przypomnę, że w międzyczasie sprzedaliśmy "na pniu" dwa komplety na mecze ligowe (plus jeden prawie komplet), wywalczyliśmy awans, zrobiliśmy wielką fetę, sprzedaliśmy też bardzo dużo całkiem drogich karnetów, gdyby ktoś chciał się tłumaczyć wysoką ceną biletów. Ewidentnie widać, że ten akurat mecz ludzie zrzucili na sam koniec w swojej hierarchii. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawie 15 000 do teraz nie zrzuciło
. Mimo że mecz za ponad miesiąc. Więc lamenty zupełnie nie na miejscu. A "atrakcyjność rywala" to puste hasło. Trzeci skład Barcelony byłby atrakcyjniejszy? Medialnie na pewno nie, wystarczy sprawdzić z kim sparingi gra Wrexham. Będzie komplet, a jak ktoś się sfrajeruje jak niegdyś przy rewanżu z Trnawą to tylko jego wina ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tak sobie patrzę z kim Wrexham będzie grać mecze sparingowe
![]() Wyceny drużyn z transfermarkt w milionach euro: United: 752 Leeds: 358 Sunderland: 386 Liverpool: 939 Wisła: 10 To jest inny świat i w zasadzie my tu za bardzo nie pasujemy do tego towarzystwa. Ciekawe, czy Disney wpadnie do nas nakręcić odcinek. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Szaleństwo! To już prawie średnia z sezonu spadkowego!
![]() A tak na serio, to powiedzmy sobie szczerze - projekt Wrexham to projekt czysto marketingowy, żeby było o nas głośno w jakichś sferach, tyle że niekoniecznie piłkarskich. I to nie jest dla mnie żaden problem. Po prostu to nie jest mecz, który byłby atrakcyjny dla przeciętnego kibica Wisły (który pół roku temu nie wiedział, że istnieje taki klub i ni cholery pewnie nie wymieniłby do dzisiaj żadnego jego zawodnika - ba, to samo zapewne ma przeciętny kibic z Włoch, Hiszpanii, Francji itd.), za to może dać wymierne korzyści marketingowe dla klubu. Tu nie chodzi o to, żeby znowu ustawiać się wg tych samych schematów naszej małej wojny plemiennej, że prezes robi źle albo dobrze, chodzi o to, aby przy okazji meczu nie zakłamywać rzeczywistości, że piłkarski świat żyje Wrexhamem, a kibice zabijają się o bilety, tylko akurat od marca czekają, bo do meczu jeszcze miesiąc. No sorry, ale nie. Po prostu na tę chwilę ludzie mają w d*pie ten Wrexham, Pogoń Siedlce, Chrobry Głogów i Puszcza Niepołomice miały większą moc przyciągania. Ale tak, sam chciałbym aby na meczu był komplet, a Wisła pojawiła się w mediach, serialach i w ogóle, bo cholernie tego potrzebujemy, rozgłosu, sponsorów, pozytywnego PR i, last but not least, kasy za pełny stadion. Mam nadzieję, ze bilety wreszcie zaczną się sprzedawać, oczywiście jak już ludzie wygooglają się jak sławny jest ten klub, o którym wcześniej nigdy nie słyszeli ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez WildDog : Wczoraj o godz. 22:34.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez doktor granat : Dzisiaj o godz. 07:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ten serial "Wlcome to Wrexham" jest dosc popularny w Stanach Zjednoczonych. Premiery odcinkow oglada do 5 milionow osob a ogladalnosc meczow Wrexham zwiekszyla sie o 800%.
Ile osob oglada serial z opoznieniem i ile osob sledzi klub w socialach to moge tylko zgadywac. Na pewno dzieki serialowi i wlascicielowi jest to klub popularny wsrod takich zwyklych zjadaczy serialowego chleba. Chyba nikt nie ma watpliwosci, ze wybrany byl wlasnie Wrexham aby choc czesc tej popularnosci splynelo na Wisle. GIF zeby do dla niektorych zobrazowac. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że Disney może poświęcić nam kilka minut w serialu. Dosyć interesująca historia Wisły w XXI wieku do opowiedzenia...
Duże sukcesy, potem bandyckie rządy "kibiców", prawie bankructwo, akcja ratunkowa, spadek, tułaczka w 1 lidze i na świeżo awans z filmikami z fety. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja nie napisałem, że to coś złego. Nie napisałem też, że Wrexham jest śmieszny. Jeśli ma to nam pomóc finansowo, to OK. Tym bardziej, że w normalnych okolicznościach byłby poza naszym zasięgiem. Napisałem tylko, żeby nie zakłamywać przy okazji faktów, które są jakie ją - marka klubu nikogo nie porwała, frekwencja jest na tę chwilę licha, a Wrexham jest po prostu ciągle marką medialną, popularną w określonych kręgach, ale nie piłkarską. Przeciętny kibic - dobrze jeśli w ogóle wie o istnieniu tego klubu, to piłkarsko ceni go gdzieś na poziomie sąsiadów w tabeli - Derby. Piłkarsko - nie kojarzy się nikomu z niczym. Tylko tyle. Więc rozumiem, że mogę jeszcze ze trzydzieści razy napisać, że prostowałem tylko Twoją oczywistą głupotę o tym, że Wrexham jest "najbardziej popularną firmą w piłkarskim światku", ale Ty będziesz kolejne trzydzieści razy próbował sprowadzić to do tego, że krytykuję ten wybór, mimo iż od pierwszego wpisu piszę co innego. Wybór jest adekwatny do celu, a celem po prostu nie było znalezienie marki piłkarskiej żeby sobie kibice poświętowali, tylko marketingowej, żeby szukać inwestorów/sponsorów i propagować markę własną. Fajnie by było, żeby ludzie na ten mecz jednak przyszli, bo będzie źle - właśnie marketingowo - wyglądało, jak nie będzie kompletu. Mam nadzieję, że będzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moze wprowadzę małą poprawkę Miałem napisać, ze Wrexham jest obecnie najbardziej popularnym klubem ZE światka piłkarskiego. Nie mialem na mysly, ze hest nsjbardziej popularny wsrod kibicow. .......A jezeli chodzi o frekwencje na mecz hucznie nazywany jhbileuszowym, rozgrywany w sezonie wakacyjnym.....przypomnij sobie tłumy na wielkiej Sevilii, w czasach świetności Wisły........Jak nas będzie nawet te 15k + 1, 5k gosci (tyle juz wykupili biletow ze swojej 2 1k puli) to juz wynik wybitny! Nie czepialem się reszty Twojej wypowiedzi. Tylko do tych dwóch powyższych jej elementów. Wiadomo, ze ten mecz to głównie szansa aby usłyszeno o nas poza Polską. A raczej tego efektu nie byłoby po meczu z Lazzio, czy nawet ponownej potyczki z Sevilla.
Ostatnio edytowane przez WildDog : Dzisiaj o godz. 13:28.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swiat "H"uliganski, napisałem dla podkreślenia, ze chuligani stadionowi to dla mnie huligani w odróżnieniu od innych rzezimieszkow ulicznych chuliganami zwanymi.
Ostatnio edytowane przez WildDog : Dzisiaj o godz. 13:21.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
![]() Pomijam już merytoryczną treść tej tezy o "najbardziej popularnym" - rozumiem, że Barca, Real, ManC, PSG czy inne Bayerny obecnie chowają się w cieniu Wrexham ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żeby to wyglądało sensownie marketingowo, żeby ktoś się nami zainteresował, a stadion wyglądał fajnie na tych wytęsknionych filmikach, które potem mają się pojawić w sieci czy w serialu, musi być ze 25 tys. |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
W mojej opinii (i chyba większości) Wrexham to obecnie klub piłkarski najbardziej popularny w tzw świecie pozasportowym. I dodam (podkredlajac, ze to moja opinia) ten przecuenik, to najlepsza opcja, jaka mogla nam się trafić w obecnej sytuacji. Chyba najlepszy ruch jaki umozliwia nam dotarcie do jak najszerszej rzeszty potencjalnych inwestorów. Faktem jest, ze dla wielu fanów Wisły to nie najlepszy (wręcz slaby) przeciwnik.....ale podkreślam, nie chodzi o atrakcyjność, a inne aspekty.... Twoja propozycja ad meczu naszych kopaczy np z siatkarkami czy innymi koszykarkami.....brzmi zachęcająco i powinna być rozważana przez naszych włodarzy. A 25k powinno być na tym meczu......"Czas pokaże", że nawiąże do już klasycznego cytatu.
Ostatnio edytowane przez WildDog : Dzisiaj o godz. 15:53.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
I czas pokaże czy w rezultacie pojawi się ktoś nowy chętny dać kasę (dużo kasy) na Wisłę. Oby tak. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie twierdzę, że sponsorzy, inwestorzy będą się pchać oknami, drzwiami i innymi bramami do nas. Uważam jedynie, że potyczka z Wrexham stwarza większe szanse na pokazanie nas tzw "opinii swiatowej"..a być może to o czym wspominasz się wydarzy, OBY TAK!......Czas pokaże....
Ostatnio edytowane przez WildDog : Dzisiaj o godz. 18:35.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To te 14 000 to za darmo rozdali? średnia z sezonu spadkowego? To może powiedz ile biletów było sprzedanych na miesiąc przed meczami w aktualnym rekordowym sezonie? Biletów poszło więcej kiedy była niższa cena, Teraz czy go kupisz dzisiaj czy za miesiąc nie robi żadnej różnicy. Sprzedaż przyspieszy kiedy zaczną się kończyć, a to już nie długo... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli mamy się licytować o liczbę "kibiców" Wisły, których przyciagnie na mecz Wrescam czy innymi Bayern, to wybaczcie. My chyba nie musimy udowadniać, że nasi kibice tłumnie uczestniczą w meczach nie ze względu na przeciwnika....ale na fakt, że to NASZA WISŁA gra!!........A taki mecz jubileuszowy to powinien być punkt obowiązkowy w kalendarzu każdego Wislaka, niezależnie od przeciwnika. A "turystom" którzy sa rozczarowani, że na R22 nie zobaczą marki z najwyższej półki sukcesowych klubów polecam zwiedzić w tym czasie Wawel ewentualnie rejs po Wiśle (rzece) parostatkiem zaliczyć!......Mecze Wisły to przeżycie, nie atrakcja turystyczna!
Ostatnio edytowane przez WildDog : Dzisiaj o godz. 19:53.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
![]() Szukamy i nie znajdujemy... Czy my źle szukamy? OK. Teraz na pewno po meczu z Wrexhamami bedom tu drzwiami i oknami... A może nie problem w tym, że źle szukamy tylko w tym że szukający nie chce znaleźć... ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szukający chce znaleźć solidnych, a nie drobnych cwaniaczków.
A jak dalej tak będzie szło to i bez inwestorów kasa nie będzie problemem. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O co chodzi? Czy to do mnie, czy do dziada? Tresc raczej mnie nie dotyczy, a co do tego drugiego, Na szczęście w systemie zablokowałem jego "madrosci".......
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
No ja wszystko rozumiem, ale nie po takim sezonie frekwencyjnym, nie po takim... Wiesz dlaczego z Pogonią Siedlce, blisko miesiąc przed terminem meczu nikt nie czekał, a teraz, jak to ładnie ująłeś, "czy go kupisz dzisiaj czy za miesiąc nie robi żadnej różnicy"? Domyśl się. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|