The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2026, 08:10
As napisał(a):Wyświetl post
No mieli Wieczysta na widelcu.

Ale ja sie ciesze i mam nadzieje, ze Wieczysta wejdzie. Raz, ze gralem tam w trampkarzach i juniorach a dwa to chyba od dziesiecioleci nie bylo trzech druzyn w Ekstraklasie z jednego miasta.
I na co nam ta Wieczysta? Abstrahując od kwestii Kwietnia, bo wiadomo, że w przypadku awansu to definitywnie kończy temat. Na prawdę lepiej mieć potencjalnego pewniaka do spadku (Chrobry) niż zespół, który wejdzie do esa z buta i będzie w stanie przelicytować każdą naszą propozycje transferową...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.05.2026, 09:04
Zgadzam się.

Zwłaszcza, że jednak są przecieki ze strony Wisły do Wieczystej.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.05.2026, 09:09
Martinus napisał(a):Wyświetl post
I na co nam ta Wieczysta? Abstrahując od kwestii Kwietnia, bo wiadomo, że w przypadku awansu to definitywnie kończy temat. Na prawdę lepiej mieć potencjalnego pewniaka do spadku (Chrobry) niż zespół, który wejdzie do esa z buta i będzie w stanie przelicytować każdą naszą propozycje transferową...
To zalezy jak kto patrzy na pilke.

Jak pisalem, jestem emocjonalnie zwizany z Wieczysta bo z Oswiecenia mialem tam trzy przystanki i tam za dzieciaka gralem.
Dodatkowo dla mnie futbol to przede wszystkim rozrywka i zdecydowanie wole grac z napakowana jak kabanos gwiazdami Wieczysta niz z pelnym no.name'ow Chrobrym.

Mozna zalozyc, ze dwa mecze z Wieczysta beda przy R22 i zapewne oba to beda komplety czyli dodatkowa duza kasa dla klubu. Chrobry to powiedzmy nie jest magnes zeby zapelnic stadion.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.05.2026, 10:47
Tymczasem media trąbią o potencjalnych wzmocnieniach dla Wieczystej po ewentualnym awansie.
W grę wchodzą takie nazwiska jak Kwiatkowski, Kownacki, Linetty, Pululu...
Kwietnia pewnie stać na takie ruchy.
https://przegladsportowy.onet.pl/pil...polski/eb9788g

Jeśli Kwietniowi nie uda się przejąć Wisły, być może będzie chciał udowodnić, co może sam osiągnąć.
Oczywiście, jesli naprawdę jest coś na rzeczy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.05.2026, 12:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
(...)
Jeśli Kwietniowi nie uda się przejąć Wisły, być może będzie chciał udowodnić, co może sam osiągnąć.
Oczywiście, jesli naprawdę jest coś na rzeczy.
Na wczorajszym meczu Wieczystej było 7000 kibiców ale doping był tylko Polonii.
Jak Szachtar będzie znów grał w Krakowie to wrócą do Sosnowca. I to jest główny problem w budowaniu Wieczystej.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.05.2026, 20:13
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Na wczorajszym meczu Wieczystej było 7000 kibiców ale doping był tylko Polonii.
Jak Szachtar będzie znów grał w Krakowie to wrócą do Sosnowca. I to jest główny problem w budowaniu Wieczystej.
Czy 7k biletów za 1 zl to dobry wynik? W meczu o wszystko, w dobrej pogodzie?

Dać bilet za 50 zł, poniedzialek, listopad godz 18.00 i bez gości byłoby max 2000

Dziwie sie Kwietniowi ze nawet nie chce zweryfikowac realnego wsparcia kibicowskiego przy normalnej cenie biletów.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2026, 21:07
A to trzeba weryfikowac?
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 29.05.2026, 21:53
Przecież Wieczysta to klub-widmo. Kibice? Brak. Stadion? Brak. Dział prawny? Brak. Pion PR? Brak. Jest tylko sponsor, ale zainteresowany jedynie zabawą w football managera. Przecież im nawet papiery licencyjne Wisła przygotowuje! Szkodliwy humbug. Trzymam kciuki za Chrobrego.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 29.05.2026, 22:23
Martinus napisał(a):Wyświetl post
To kuszące co piszesz nt. chrobrego, jak się do tego doda żydkow to już mamy 2 z 3 spadkowiczów.
Ale ja chcę żeby Wieczysta awansowała, chcę oglądać ciąg dalszy projektu Kwietnia.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 30.05.2026 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.05.2026, 22:45
Będą jaja jak wejdą i zagrają w pucharach. No bo jak to? Jopuś nie da rady a inni tak?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.05.2026, 08:44
Oczywiście że lepszy dla nas jest Chrobry, bo pewnie zajmie miejsce spadkowe, ale kto awansuje z baraży to raczej dla Wisły didaskalia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 30.05.2026, 17:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że lepszy dla nas jest Chrobry, bo pewnie zajmie miejsce spadkowe, ale kto awansuje z baraży to raczej dla Wisły didaskalia.
Z tą didaskalia się nie zgadzam. Awans Kvietniovii zepchnie corupcovie na trzecie miejsce w klasyfikacji tzw "sił Krakowa".....Wielka Wisła kontra dwa kluby osiedlowe (jeden z nich jednoosiedlowy, a drugi kilkuosiedlowy)
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.05.2026, 18:13
WildDog napisał(a):Wyświetl post
Z tą didaskalia się nie zgadzam.
TĄ DIDASKALIĄ.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 31.05.2026, 07:43
Revolver napisał(a):Wyświetl post
TĄ DIDASKALIĄ.
Co Ciebie tak rozbawiło? Wolfy użył zwrotu, do którego jedynie się odniosłem...
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 31.05.2026, 08:27
Didaskalia to liczba mnoga.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 31.05.2026, 15:41
As napisał(a):Wyświetl post
Didaskalia to liczba mnoga.
no fakt..........
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.06.2026, 11:57
Pomijając wątek polonistyczny, awans Wieczystej wisiałby mi w 100% gdyby nie oszołomy które będą przez to kręciły cyrk kosztem Wisły. Zarówno wśród kibiców, jak i z otoczenia samej Wieczystej - przypomnę co się działo w kwestii stadionu rok temu.

Swoją drogą - hipokryci którzy domagają się "młodych Polaków" w Wiśle, jednocześnie kibicując cyrkowi Kwietnia gdzie drużyny młodzieżowe kopią w warunkach urągających jakiejkolwiek normom (bo boss ma w dupie wszystko poza pierwszą drużyną) nie powinni się chyba udzielać z argumentami w stylu "futbol to emocje".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.06.2026 o godz. 12:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.06.2026, 13:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pomijając wątek polonistyczny, awans Wieczystej wisiałby mi w 100% gdyby nie oszołomy które będą przez to kręciły cyrk kosztem Wisły. Zarówno wśród kibiców, jak i z otoczenia samej Wieczystej - przypomnę co się działo w kwestii stadionu rok temu.

Swoją drogą - hipokryci którzy domagają się "młodych Polaków" w Wiśle, jednocześnie kibicując cyrkowi Kwietnia gdzie drużyny młodzieżowe kopią w warunkach urągających jakiejkolwiek normom (bo boss ma w dupie wszystko poza pierwszą drużyną) nie powinni się chyba udzielać z argumentami w stylu "futbol to emocje".
Nic dodac nic ująć.

Właśnie zaczyna sie 2 wojna stadionowa i zapewne kolejny tydzien bedzie temat przegrzewany, nie znając nawet 10% faktów na ten temat.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.06.2026, 18:42
Ale Was d... boli o tą Wieczystą. I pewnie będą na koniec wyżej niż Wisla.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.06.2026, 20:17
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nic dodac nic ująć.

Właśnie zaczyna sie 2 wojna stadionowa i zapewne kolejny tydzien bedzie temat przegrzewany, nie znając nawet 10% faktów na ten temat.
To też miałem na myśli.

Szczerze w....iają mnie miłośnicy Wieczystej produkujący się na tym forum. Sprawdziłem, jak byk - jest to forum kibiców WISŁY KRAKÓW. A wybitni działacze w typie Kapki i Peszki niech lepiej się zastanowią kto im wniosek licencyjny wypełni jak wkurzą Królewskiego.
Już sezon temu krzywa gra medialna Kwietnia i jego przydupasów była komentowana m.in. w Studio Reymonta.

Liczy się tylko Wisła Kraków, Wieczysta może coś uzyskać ile to nie koliduje z naszymi interesami. Zdrowe zasady.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.06.2026 o godz. 20:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów