|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie, nie była. Ponieważ to zaczyna być irytujące, po prostu sobie sam kurde sprawdź: UCHWAŁA NR XXVII/601/26 Rady Miejskiej Wrocławia z dnia 22 stycznia 2026 r., załącznik nr 2.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
Te 30-40 baniek to chyba zakładasz średnią frekwencję 30 tys na meczu.
To tylko pod warunkiem gry w górnej połowie tabeli. Jaką zakładamy średnią cenę biletu? 80? Czy 70? 80 x 17 x frekwencja (jaka?) Plus te około 9 baniek za 10000 karnetów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
Frekwencja średnia nie powinna być poniżej 29 k......nawet jakby się kibice kilku druzyn wyłamali z bojkotu. Doliczając ewentualnych kibicow gosci i odliczając bufory, taka średnia powinna być utrzymana. Chyba najbardziej frekwencji moze zaszkodzić pewny środek tabeli. Raczej gra o szczyty czy o utrzymanie bedzie bardziej motywować kibiców do udziału w meczach.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Jakbym robił budżet to bym zakładał 25 tysięcy. Najwyżej w rezultacie miałbym nieco większy przychód niż oczekiwałem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
Do tego Puchar Polski gdzie też może zdarzyć się hit. Z ręką na sercu, jak pisałem ten komentarz to pomyślałem sobie „ciekawe jak szybko wpadnie doktor granat ze swoim czarnowidztwem” Przy czym to jest OK bo trzeba mieć pesymistyczny balans na forum. Natomiast musisz się odnieść do posta MalKa bo proszę ciebie można stracić twarz a pewnie nie masz ambicji zostać forumowym pajacem jak leszekpw. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
As to typowy internetowy zjebus troglodyta, udający, że zna się ba ekonomii, a tu rano musi do szkoły wstać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie będzie 29 zwłaszcza zimą, chyba że lecimy jako lider od pierwszej kolejki.
Ceny biletów jednak mają znaczenie a te pewnie podrożeją od nowego sezonu. I wiem, że zaraz ktoś się odezwie: "a co to jest 60-80zł, raz sobie odpuscisz melanż i już masz", ale mimo że wielu jest w to ciężko uwierzyć ale 60-80zł to dla masy młodych ludzi nie jest mało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ceny biletów są już podane na stronie.
Na mecze TOP bilety od 66 do 95 złotych a na normalne od 55 do 80 złotych. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]() Generalnie to ja widzę całą sytuację na ten moment tak, że wiemy jakie są ceny biletów i karnetów, nie wiemy jak mocny będzie skład, jaki będzie przebieg sezonu itd. itp. Przy tak wątłych danych po prostu niejako bawimy się w obstawianie średniej i przychodów - Ty mówisz jak rozumiem ponad 30 tysięcy, Kolega@Wilddog - 29, a ja 25 i wszystko tj. w tym momencie z palca wyssane. A jak w rezultacie będzie komplet to będę się bardzo cieszył bo to będzie znaczyło, że jesteśmy wysoko w tabeli - pewnie top 6. Poza tym dane będą spływały co mecz, jeśli po rundzie czy jeszcze lepiej całym sezonie będą bliskie Twoim obecnym szacunkom to się będę cieszył i jeśli sobie życzysz to Ci tu nawet publicznie pogratuluję trafności. Kibicuję Wiśle, a w tego rodzaju typowania się bawię. Nie wiem o co Ci chodzi z postem MalKa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Dbam o Ciebie
hehehttps://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=9751 zdaje mi sie a przynajmniej tak czuje, ze ten post wymagalby twojej riposty. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
A wracając do frekwencji - zabawmy się w typowanie- zróbmy temat: typer średniej frekwencji Wisła jesień 2026 albo cały sezon 26/27 i kto chce niech wstawi swoją liczbę i zimą albo późną wiosną 27 sprawdzimy kto trafił, a kto nie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Proponuję poczekać do rozpoczęcia ligi. Skład jesieni dużo nam powie.
Raczej nie zaczniemy od 6 wygranych meczów więc fajnie by było mieć 20k średniej w e-klapie. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Ja myslalem bardziej o tym kogo bedziemy mieli u siebie a kogo na wyjezdzie.
Jesli by sie ulozylo tak, ze mamy wyjazdy do Warszawy, Poznania, Derby na Kaluzy to bedzie to mialo wplyw na nizsza srednia. Mysle, ze mozna zalozyc ze mecz otwarcia niezaleznie z kim to bedzie komplet nawet biorac pod uwage wakacje. Bedzie hype i dobrze by bylo zagrac z jakas Korona Kielce czy innym Radomiakiem. W 1 lidze mielismy srednia 27k ale trzeba wziac pod uwage ze nam wyniki pomagaly. W Ekstraklasie wyniki nas nie beda chyba ciagly ale z drugiej strony kazdy klub notuje wzrost frekwencji w Ekstraklasie. Gdybym mial teraz zgadywac to bym powiedzial ze bedzie w sezonie okolo 27 tysiecy wlasnie a jesli wyniki beda dobre, bedziemy utrzymywac sie w top 6 to kolo 30 sie zakrecimy. Nie widze powodu zebysmy nie byli mniej wiecej na poziomie Lecha. Nawet w sezonie spadkowym mielismy druga frekwencje w kraju. W sezonach przed pandemicznych kiedy tez przeciez nie gralismy o tytuly, rowniez mielismy jak nie druga frekwencje to w czolowce. Biorac te historyczne statystyki i zestawiajac je z obecnymi wartosciami w ekstraklasie mozna dojsc do jakichs wnioskow. W zeszlym sezonie Poznan mial 31k, Warszawa 23, Zabrze 23. Mysle, ze z palcem w dupie wskoczymy na 2 miejsce bo na wiecej stadion moze nam nie pozwolic.
Ostatnio edytowane przez As : 29.05.2026 o godz. 12:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak naprawdę to wszyscy wiemy, że te powiedzmy 21-22k mamy dosyć pewne, wszystko ponad zależy od wyników
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tracisz czas.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Oczywiście nie będzie zawsze sold out, bedzie pare buforow ale przynajmniej w 6-7 przypadkach mamy pewny full house (Widzew, Legia, Pogoń, Lech, Górnik Zabrze, derby, Wieczysta jeśli wejdzie), jesli nie wpieprza glupich terminow na Śląsk, Raków, Jaga, Gieksa to również. Jest bardzo malo zespołów w esa ktore nie będą wywolywac emocji. A jeśli wyniki sie nie beda zgadzać to zawsze mozna ubrać narracje że potrzebujemy 12 zawodnika aby wyrwać utrzymanie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najbardziej na slabsza frekwencje wplym beda mialy niekorzystne terminy meczow, rowniez (ewentualny) srodek tabeli i tzw. mecze bez obciazenia w koncoce sezonu. Aczkolwiek te druga "przeszkode" dzisiaj przyjabym w ciemno.....
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
30 będzie średnia, bo goście zabierają 2000 z pojemności stadionu.
Liczę na to, że będziemy grać do przodu, a wtedy będzie więcej niż 30 000. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
W tej sytuacji myślenie o środku tabeli, który zniechęci kibiców do przyjścia na stadion wydaje się dość optymistyczne. Ja, (ponoć) forumowy pesymista nie mogłem sobie odmówić tej obrazoburczej uwagi.. ![]()
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 29.05.2026 o godz. 21:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Young Global Leader, nasz miłościwie panujący JK poucza właśnie Leona XIV na X.
No cóż...w sumie było pewne, że chłopu odbije po awansie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
.................
Powód: Dubelek
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 29.05.2026 o godz. 22:06.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Królewski to jeden ze skuteczniejszych prezesów w przyszłorocznej ekstraklasie
Brawo |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
https://x.com/jarokrolewski/status/2060466419444195494 no rozjebało mnie
To już zdjęcie jego jako króla wygenerowanego przez ai nie było tak śmieszne |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Zaraz wjadą zaszklone oczka i spektrum autyzmu....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Online |
|
|
Królewskiemu po 23.00 włącza się drugi tryb.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wtedy niestety działa mocno na niekorzyść Wisły. I to się nie zmieni...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To że nie rozumiecie o czym on pisze nie znaczy, że trzeba się czepiać