|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Duże gratulacje i podziękowania dla Maestro Jopa!
Awans to niebagatelna rzecz. Natomiast po przemyśleniu pozostaję na stanowisku, że większe zasługi ma w tym Basha i dział transferowy oraz spora doza szczęścia niż warsztat trenerski. Transfery Erthalera, Geigera, Lelivelda a w mniejszym stopniu Grujcicia okazały się naprawdę trafione i zmieniły drużynę. Zwłaszcza na początku sezony pozwoliły one na likwidację dotychczasowych najwiekszych bolączek Wisły: gry duetem Uryga - Biedrzycki, poprawy SFG oraz rozerwania skomasowanej obrony przeciwnika. Letni obóz z większością nowych zawodników, dodatkowo brak kontuzji. Swoje zrobił też fakt, że na początku sezonu graliśmy w większości z drużynami w budowie. Sprzyjało też szczęście - mecze z Pogonią Grodzisk czy Tychami mogły się zakończyć remisami. Nie minimalizuję wkładu Maestro Jopa - ale tutaj bardzo, bardzo wiele innych rzeczy mu "zagrało". Od listopada do meczu z Chrobrym - okres większej lub mniejszej smuty boiskowej, na który Jop nie znalazł recepty. Obóz zimowy nieudany z powodu urazów, rywale w dużej mierze rozczytali Wisłę, do tego doszły gorsze warunki pogodowe i kiepskie murawy (choć pamiętajmy, że również na R22 Wisła niesamowicie męczyła bułę z takim Zniczem czy przez większość meczu z Miedzą). Dlatego uważam, że Jop może nie poradzić sobie w ekstraklasie - o ile tylko Basha z ekipą nie trafią z transferami. Natomiast mam świadomość, że na 99% zostanie - oby Królewski wzmocnił mu sztab w takiej sytuacji. I poważnie zastanowiłbym się nad zmianą trenera bramkarzy - bo nie mam wrażenia, żeby którykolwiek z bramkarzy Wisły robił postępy. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|

|
||||||
|
|