|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
Chyba grajki Wieczystej juz podzieleni z czwarto-ligowym losem........
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Pięknie to pan Kapka rozegrał. Ile z tego tortu odkroił to wie tylko on sam. Trzeba teraz trzymać kciuki żeby się WK ze swoją banda pajaców trzymał od Wisły z daleka. Pospłacać mu te pożyczki i aufwiedersehen!
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Czasy się zmieniły. Nawet Polska piłka poszła trochę do przodu. Taki .......nik jak Wieczysta to może i fajny folklor, ale niech autorzy trzymają się z dala od Wisły. "Głupie pieniądze" rozwaliły już kilka zasłużonych klubów. Nikt o tym nie pisze, ale fakt że Królewski nie otoczył się złodziejami i pasożytami nie jest moim zdaniem wystarczająco doceniany.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.05.2026 o godz. 23:56.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie dopuścił Krolewski do Wisły mady, nie dopuścił Płatka.....podejrzewam, że nie zaryzykuje też wpuszczenie Kwietnia (na jego warunkach) do Wisły..............IMO, Kwiecień teraz to niech Wisłę w d. pocałuje. Nie miał jaj aby przejąć klub w tragicznej sytuacji. Cos mu się rachunki nie zgadzały. .....Krolewski mial odwagę, zaryzykował i mimo wycia jogula i innych sandomingow szedł z karawana do przodu, według własnego planu i wizji przyszłości klubu.....i brawa i szacun za to!!!! Na pohybel w/w oponentom (nie chce tutaj uzywac epitetu jakiego Prezes użył wobec jednego z tych geniuszy intelektu, u ktorego nie bylo dnia bez wpisu "Krolewski won".....na tego amisza z Liszek, ktory Prezesa od grabarza wymyślał, to nawet szkoda czasu poswiecac).........Trybuny po ostatnim meczu pokazały i glosno skandowaly nazwiska dwóch głównych "ojcow" sukcesu (tak jogul; SUKCESU!!!)......JK i MK niech kontynuują dzieło uczynienia Wisłę znowu wielką! AMEN, ALLELUJA I DO PRZODU!!!
Ostatnio edytowane przez WildDog : 10.05.2026 o godz. 05:48.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Dlatego bagienko tak go wyszydzało przez te wszystkie lata. Teraz czas na kolejny etap. Poprawa sytuacji finansowej będzie efektem rozwoju drużyny i całego klubu. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Spokojnie, dla sandomingo awans Wisły i meczycho z Chrobrym to była mokra szmata w pysk, chłop w depresji nie może się pozbierać i prawdopodobnie mamy na jakiś czas spokój od jego wysrywów, na pewno jednak wylezie z nory cały roześmiany przy pierwszym naszym potknięciu.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Kwiecień to może sobie najwyżej rzucać kasę, jako sponsor albo mniejszościowy właściciel, ale totalny zakaz ingerowania w stronę sportową - drużynę, transfery, itd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ten drugi Stellio (kibic sąsiadki) to już ogólnie powinien zamilknąć bo tyle razy ostatnio dostał mokra szmatą w ryj.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Rzucałem zaklęcia cały sezon i się udało jak widać Odnośnie Królewskiego, nie byłem jego wielkim fanem, ale fakt faktem -> w końcu dowiózł. Dodatkowo podoba mi się koncepcja klubu opartego na wielu filarach, podoba mi się myślenie w szerszej perspektywie, przyciągania ludzi ze świata wielkiej piłki jak Peter Moore itd. Jak 2/3 lata temu byłem w....iony na to, że nie oddał klubu Urferowi (który wziął Lechie i z nią szybko awansował) tak teraz jestem mu za to wdzięczny. Ode mnie bez defetyzmy na przyszły sezon I z dużym kredytem zaufania do JK oraz ludzi w klubie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
gdzieś tam w duchu migotała nadzieja, że być może jego działania są dobre, a jedynie ograniczone przez możliwości jakimiś dysponuje..............Tym bardziej ogromny szacunek za poświęcenie, za niemały uszczerbek na zdrowiu, za tlumaczenie (a to chyba najgorsze) przed takimi 3,14zdami jak jogul, którym wydawało się, że wszystkie rozumy pozjadali...........Kończąc, mam ogromną nadzieję, ze nawet do 160 (wg srednich statystyk, tyle jeszcze powinienem pociągnąć na tym swiecie lecia klubu Panie Prezesie zdania o Panu nie zmienię!!....Więc powodzenia!!!MWGA!!![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ogladalem mecz Slaska z LKeSem od 85 minuty. LKS mial dwie 100% szanse w tym czasie i obie komicznie spieprzyl a mogli sobie jeszcze przedluzyc matematyczne szanse na bezposredni awans.
Powiem wam, ze gdyby Wisla grala jak Slask lub LKS to Jopa by na tym forum wywozili na taczkach. Jakosc naszej gry, sposoby rozegrania, poruszanie sie zawodnikow Wisly wzgledem tego co widzialem to calkowicie inny poziom. No ale mimo tego zdobylismy oficjalnie mistrzostwo pierwszej ligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Skoro nie ma się co spinać o I miejsce, ogrywajmy młodych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeden mecz chyba w bramce dostanie Cziczkan a drugi Broda. W ktoryms programie Jopowi zostalo zadane pytanie czy rozwaza taka mozliwosc, ze jesli Wisla zdobedzie mistrzostwo ligi w tej kolejce to czy rozwaza wystawienie Cziczkana w ktoryms meczu i Jop, calkiem nie po swojemu powiedzial Tak!
Wiec moga dostac po meczu zeby sie pozegnac z kibicami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Lidera mamy, za ch... go nie oddamy!
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Online |
|
|
Ja uważam, że powinni grać najlepsi ale z pewnymi priorytetami.
Na bramce żaden Broda czy Czyczkan tylko Letki. Te dwa mecze powinny być dla niego mocnym testem przed extraklasą. Dalej Omić. Powinien dostać pełny wymiar i dać jakieś podstawy/ nadzieje, że nadaje się do gry ( choćby jako rezerwowy) w wyższej lidze. Jak zawiedzie to pożegnać. Następny to Sanchez. Niech powalczy i pokaże czy rzeczywiście można się łudzić. Myślę, że to dla niego ostatnia szansa. Kolejny to Baniowski. Dwa razy pełny wymiar. W zależności od efektu albo zostawić, albo wypożyczyć. Jeśli zdrowie pozwala to grać Mikulcem aby sprawdzić co dalej. Szczególnie mecz z Polonią będzie niezłym poligonem. A na pożegnania to dać Józkom, Brodom i innym ostatnie 5 minut z Siedlacami ( jak starczy zmian) |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więc niezależnie od mojej sympatii do Kwietnia to decyzja jest poprawna. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pełna zgoda.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja mam bardziej problem z klubami, ktorzy nie maja kibicow bo to czy 700 osob jezdzi do Sosnowca czy 100 osob chodziloby na wynajmowany stadion w Krakowie to dla mnie zadna roznica. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Powód nie przyznania licencji na razie nie znany, ale sugerują że chodzi o brak Spółki Akcyjnej.
Szczerze mówiąc sam zapomniałem, że to jest wymagane. Ale ja to nie zarząd Wieczystej... Jaki to jest ....a cyrk to głowa mała... Żodyn się do tej pory nie kapnął, że S.A. trzeba mieć? Śliski Zdzisek? Nie? Wesoły Sławek? Też nie? A idźcie w ....u |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza czerepachem i sandomingo? Gówniana zabawka bogacza, bez historii, bez ambicji, bez boiska... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
No to witamy Panie Kwiecień
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Lol ale Królewski puszcza oko cały czas do Kwietnia tzn JK mówił że budżet będzie 55-70 baniek - tu macie 15 baniek Kwietnia.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
https://www.facebook.com/share/p/1SEryDnBv6/ Pełny to on byl dwa razy - na baraże o 1 lige. Sprawdz pepe dane z 90min bo palnałes bzdure. http://www.90minut.pl/liga/1/liga13484.html Na polowie spotkan frekwencja nie przekroczyła 600 os, bylo kilka z frekwencja 300 kilku osob. Wiecej osob chodzi na mecze w miasteczkach 15 tysięcznych |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grok twierdzi, że w 2 lidze średnio było 665 na jakieś 1485 miejsc na stadionie dostępnych.
Rekord w Sosnowcu to 1795 ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W tym sezonie maja srednia 855 widzow. Odjalem mecz z nami bo grali "u siebie" na Reymonta. Zakladam, ze gdyby grali w Krakowie to pewnie z 1500 sredniej by mieli, na jakies hitowe spotkania pewnie z 3000 bo nawet jacys bezstronni widzowie by przyszli poprostu zobaczyc mecz.
Ogolnie mysle, ze gdyby Kwiecien kontunuowal to tak z 20-30 lat to wychowalby sobie troche tych kibicow, szczegolnie gdyby mial sukcsy sportowe w postaci europejskich pucharow. Dodatkowo mozna robic programy spoleczne zeby budowac baze kibicow, tyle ze to mozolny i dlugotrwaly proces, ktory wymagalby pieniedzy a z tego co widac to Kwiecien nie ma problemu placic za transfery i kontrakty ale nie jest zainteresowany budowaniem klubu i jego szeroko pojetych struktur. Gosc jest w Wieczystej 6 lat a gdyby sie faktycznie wycofal to nic de facto po sobie nie zostawil. Nie ma nic co mozna by za 10 czy 20 lat przy Chalupnika wskazac i powiedziec: "O te boiska do treningu gdzie trenuja trampakrze i juniorzy to Pan Kwiecien zbudowal! Ten budynek klubowy z nowymi szatniami, restauracja i sala bankietowa to rowniez Pan Kwiecien zbudowal. Pana Kwietnia co prawda juz u nas nie ma ale mamy dzieki jego pieniadzom teraz preznie dzialajaca akademie. Ternuje u nas 200 dziueciakow w roznych kategoriach a kilku naszych wychowankow gra na poziomie centralnym i zarabiamy na ekwiwalencie. Mamy tez restauracje oraz organizujemy wesela czym finansujemy swoj klub. Szkoda, ze sie Pan Kwiecien wycofal ale bardzo nam pomogl w rozwoju". Niestety nikt tak nigdy nie powie.
Ostatnio edytowane przez As : 12.05.2026 o godz. 09:47.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
A te rekordy w Sosnowcu to były w meczach z kim? Z 700 kibicami Ruchu? Tu nie ma czego bronić. To osiedlowy klubik ktory kibiców ma mniej niz większość klubow 3 ligowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Na meczach barażowych o I ligę trochę tych kibiców na Chałupnika było, jednak nie sądzę, żeby to było więcej, niż 2000.
Grając w Ekstraklasie przy R22 myślę, że te 2-3k kibiców na trybunach to byłby ich maks. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stadion mają na niecałe 1500 więc na pewno więcej nie było
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|