The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2026, 05:44
Szanse na awans https://malatabelka.pl
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.04.2026, 07:15
Ciekawostka:
Do tej pory w 2026 roku wygrywamy wszystko u siebie i remisujemy na wyjazdach (wrocław pomijam).
Przy utrzymaniu takiego punktowania w całym obecnym sezonie i przenosząc to na ekstaklasę to byli byśmy obecnie liderem z ~10pkt przewagi nad pyrami.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.04.2026, 08:04
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ależ staliśmy się ambitni .

Ta jazda na remisach to rozumiem zasługa Pana Trenera Jopa.

Ale uspokoję was, to ciułanie remisów będzie potrzebne o ile goniące drużyny wygrają wszystko do końca. Co się nie wydarzy.
Gdyby Rude/Brzeczek/RS zamiast przegrywać mecze potrafili je remisowac - wielokrotne pierwsi tracąc bramkę to już dawno bylibysmy w esa.

Wisla (stan na 29 kolejke) - przegrywa 2 (słownie dwa) mecze w sezonie. Szacun dla Jopa.

Ktos pamieta w jakim stylu Raków czy Radomiak awansoali do esa?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.04.2026, 08:13
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawostka:
Do tej pory w 2026 roku wygrywamy wszystko u siebie i remisujemy na wyjazdach (wrocław pomijam).
Przy utrzymaniu takiego punktowania w całym obecnym sezonie i przenosząc to na ekstaklasę to byli byśmy obecnie liderem z ~10pkt przewagi nad pyrami.
yyyyy....no ze Zniczem remis u siebie. Z Wieczystą remis u siebie...Także Twoja statystyka taka trochę nieekskluzywna.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.04.2026, 08:30
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jak nie chcemy czekać do 34 kolejki to należy wygrać najbliższy mecz, w porywach dwa.
Następny mecz jest z rozpędzoną Puszczą, życzę powodzenia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 20.04.2026, 09:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Następny mecz jest z rozpędzoną Puszczą, życzę powodzenia.
Jak "rozpędzona Puszcza" powtórzy swój wynik z ostatniego wyjazdu (28 kolejka w Opolu) to będę szczęśliwy.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.04.2026, 09:26
Jak "rozpędzona Puszcza" powtórzy swój wynik z ostatniego wyjazdu (28 kolejka w Opolu) to będę szczęśliwy.
Acha, czyli fakt że przegrali mecz przykrywa ich ostry zryw w górę tabeli na wiosnę?

OK, można i tak.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 20.04.2026, 09:31
Osobna sprawa to fakt, że akurat Odra przy całej swoje ogólnej ograniczoności to akurat posiada argumenty do tego, żeby taką Puszczę zatrzymać. To po prostu inna banda fizoli.
Wisła takich argumentów nie posiada, zwłaszcza wobec aktualnej sytuacji kadrowej - to raz. Dwa - Jop nawet gdyby takie argumenty miał, to i tak zapewne nie chciałby ich użyć bo jednak "nie patrzymy na przeciwnika, koncentrujemy się na sobie". A potem na konferencji tradycyjna gadka o specyfice pierwszej ligi, fizyczności itp.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 20.04.2026, 09:34
Ja tam nie wiem kto i co posiada.
Ja popatrzyłem na wyniki "rozpędzonej Puszczy" i zachwyciłem się ich ostatnim wyjazdem.
Jak to mówią, jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz.

Nie wiem co się wolfy tak podniecił
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.04.2026, 09:49
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Osobna sprawa to fakt, że akurat Odra przy całej swoje ogólnej ograniczoności to akurat posiada argumenty do tego, żeby taką Puszczę zatrzymać. To po prostu inna banda fizoli.
Wisła takich argumentów nie posiada, zwłaszcza wobec aktualnej sytuacji kadrowej - to raz. Dwa - Jop nawet gdyby takie argumenty miał, to i tak zapewne nie chciałby ich użyć bo jednak "nie patrzymy na przeciwnika, koncentrujemy się na sobie". A potem na konferencji tradycyjna gadka o specyfice pierwszej ligi, fizyczności itp.
Przypomnij mi jaki wynik osiągnął Jop na jesien z ta sama Puszczą? "Gdyby mial argumenty".
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 20.04.2026, 09:58
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przypomnij mi jaki wynik osiągnął Jop na jesien z ta sama Puszczą? "Gdyby mial argumenty".
Puszcza na jesień i obecnie to dwie różne drużyny. Naprawdę musisz iść w taką demagogię? Przecież doskonale wiesz, że aktualnie Puszcza po wzmocnieniach odzyskała swój koronny atut i wróciła do "Tułacz ball", który to styl dał jej w tzw. piku awans i dwuletni pobyt w ekstraklasie.
Na jesieni Puszcza była żałosną zbieraniną.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.04.2026, 10:19
Puszcza na jesień i obecnie to dwie różne drużyny. Naprawdę musisz iść w taką demagogię? Przecież doskonale wiesz, że aktualnie Puszcza po wzmocnieniach odzyskała swój koronny atut i wróciła do "Tułacz ball", który to styl dał jej w tzw. piku awans i dwuletni pobyt w ekstraklasie.
Na jesieni Puszcza była żałosną zbieraniną.
Za kazdym razem gdy probowalismy grac z puszcza na jej zasadach to przegrywaliśmy. Tyle offtopu bo to nie temat meczowy
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.04.2026 o godz. 10:37.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 20.04.2026, 10:56
Karherop napisał(a):Wyświetl post
#PUSWIS
0-1 Maciej Kuziemka 9'
0-2 James Igbekeme 29'
0-3 Ángel Rodado 42'

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 20.04.2026, 10:57
Na Zachodzie nic nowego. Zespół najwyraźniej pracuje na tych samych założeniach, co ja - jak już wielokrotnie pisałem, jesteśmy w stanie spokojnie awansować na samych remisach do końca sezonu.

Mniej luksusowo, wielce prawdopodobny awans daje ciągle magiczna granica 60 punktów, czyli brakuje nam 2 (dwóch) punktów. 2 remisy lub 1 wygrana i odhaczamy ten awans.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 20.04.2026, 11:01
Po dzisiejszym meczu Miedzi będziemy wiedzieć coś więcej.
Na teraz potrzeba 4 punktów przy założeniu nieprzegrania z Chrobrym.

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 20.04.2026, 18:54
Wnioski po 29 kolejce w niedzielę:
2. Awansujemy po meczu z Puszczą (30 kolejka) jeżeli zajdą wszystkie poniższe
a. wygramy z Puszczą
b. Chrobry przegra z Polonią w Warszawie
c. Miedź nie wygra jutro z Łęczną
lub
nie wygra za tydzień w Siedlcach

d. Wieczysta nie wygra zaległego meczu z Polonią Bytom 23 kwietnia (czwartek)
lub
nie wygra z Tychami. Oba domowe.
W poniedziałek dobra wiadomość, warunek "c" spełniony!

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.04.2026, 22:09
Na ten moment Wieczysta w 5-ciu spotkaniach musi zrobić co najmniej 13 punktów, żeby nas wyprzedzić. Jeśli zdobędziemy jeszcze 1 punkt w 4 pozostałych spotkaniach, to muszą wygrać wszystko do końca, żeby wskoczyć na miejsca 1-2.

Jutro pasowałoby, żeby Chrobry przerżnął z Polonią. Wtedy też potrzebują 4 zwycięstw, żeby nas przeskoczyć.

Najlepsze jest to, że ostatnia kolejka to mecz Wieczysta:Chrobry

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.04.2026, 22:46
Nie ma bata. Mogą się co najwyżej kopać o to, kto będzie na 3 miejscu w tabeli i miał lepszą pozycję barażową. Swoją drogą, myślę, że coś w Rzeszowie ugramy...
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 25.04.2026, 00:09
buczo85 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma bata. Mogą się co najwyżej kopać o to, kto będzie na 3 miejscu w tabeli i miał lepszą pozycję barażową. Swoją drogą, myślę, że coś w Rzeszowie ugramy...
A mi sie wydaje ze któreś z 2 Chrobry/Wieczysta odpali seryjke na koniec sezonu
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.04.2026, 00:23
To całe szczęście,że tak ci się wydaje bo to oznacza,że ugrają połowę możliwych punktów
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 25.04.2026, 07:59
krysztal napisał(a):Wyświetl post
To całe szczęście,że tak ci się wydaje bo to oznacza,że ugrają połowę możliwych punktów
Zobaczymy na razie w ugrywaniu połowy mozliwych punktów to przodujemy my. 7/15 w ostantich 5 meczach.
A mentalnie będzie coraz ciężej, a nie łatwiej.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 25.04.2026, 08:43
To, że z każdym meczem będzie coraz większa presja to akurat dosyć oczywiste. Zwłaszcza, jeżeli tzw. grupa pościgowa w postaci Chrobrego i Wieczystej wygra swoje mecze w ten weekend.

Tak jak pisałem wcześniej, awans najwcześniej 8 maja po 23ej.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 25.04.2026, 09:03
My przodujemy?Bo?
Przecież w 5 ostatnich meczach ugraliśmy tyle samo co mocarna Wieczysta równie silny Chrobry i punkt mniej od potężnej Puszczy.

Jeszcze ciekawiej jest jeśli prześledzi się twoje typy. Jak to było? W palnik z Odrą remis z Łęczną porażka z Bytomiem(po kilku dniach powiało u ciebie optymizmem i pisałeś że może ugramy remis).
Następnie po wyrok do Chorzowa(byle minimalny,może jakieś 2:1) a z Puszczą to już nie miało być co z nas zbierać.

Czyli biorąc poprawiony typ na Bytom mieliśmy w tych 5 meczach ugrać 2 pkt.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 25.04.2026, 09:06
To, że z każdym meczem będzie coraz większa presja to akurat dosyć oczywiste. Zwłaszcza, jeżeli tzw. grupa pościgowa w postaci Chrobrego i Wieczystej wygra swoje mecze w ten weekend.

Następny ....a,grupa pościgowa..... no ścigają nas,że aż strach.Wy na co dzień też jesteście tacy wystraszeni?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.04.2026, 09:17
Cytat:
Zobaczymy na razie w ugrywaniu połowy mozliwych punktów to przodujemy my. 7/15 w ostantich 5 meczach.
A mentalnie będzie coraz ciężej, a nie łatwiej.
Kolejny troll po lesiu i drozdzie bez używania mózgu.
My mamy 7/15 a ile ma Chrobry i Wieczysta w ostatnich 5 meczach? Może cię ....a zaskocze ale też mają 7/15 pkt.

Także mentalnie to może im być gorzej zrobić tę seryjkę o której mówisz. A nam może wystarczyć zdobycie całych 0 pkt do awansu jeśli Wieczysta i Chrobry będą dalej punktować 7/15 możliwych. A nawet mogą punktować po 10 - Chrobry i 11 - Wieczysta.

.......isz tak chłopie aby tylko po.......ić.

Cytat:
Następny ....a,grupa pościgowa..... no ścigają nas,że aż strach.
Mamy tak przyjebane społeczeństwo, że aż strach. Czasami dochodze do wniosku, że logika to powinna być w szkole tłuczona po 10 godzin tygodniowo od 1 klasy szkoły podstawowej do końca edukacji. To co się odjebało tutaj z Rude czy teraz z tymi przekminami jak nam słabo idzie i awansu nie będzie, to jest kosmos.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 25.04.2026 o godz. 09:19.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 25.04.2026, 16:54
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Kolejny troll po lesiu i drozdzie bez używania mózgu.
My mamy 7/15 a ile ma Chrobry i Wieczysta w ostatnich 5 meczach? Może cię ....a zaskocze ale też mają 7/15 pkt.

Także mentalnie to może im być gorzej zrobić tę seryjkę o której mówisz. A nam może wystarczyć zdobycie całych 0 pkt do awansu jeśli Wieczysta i Chrobry będą dalej punktować 7/15 możliwych. A nawet mogą punktować po 10 - Chrobry i 11 - Wieczysta.

.......isz tak chłopie aby tylko po.......ić.

Mamy tak przyjebane społeczeństwo, że aż strach. Czasami dochodze do wniosku, że logika to powinna być w szkole tłuczona po 10 godzin tygodniowo od 1 klasy szkoły podstawowej do końca edukacji. To co się odjebało tutaj z Rude czy teraz z tymi przekminami jak nam słabo idzie i awansu nie będzie, to jest kosmos.
Każdy cyrk musi mieć swoich błaznow......z kogos się chociaż pośmiać mamy....
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 25.04.2026, 16:58
Sandomingo z braku argumentów ma riposty typu; "myślący inaczej", "niedojebanie umyslowe"...to drugie, to moj ulubiony jego zwrotu do adwersarzy. Wiem, że jeszcze w życiu mym może się sporo zdarzyć, ale na razie dziękuję Bogu, ze nie doznałem dojebanie umysłowego niczym sandomingo.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.04.2026, 21:57
Grupa pościgowa i Chrobry? Cos sie komus pomieszalo
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.04.2026, 22:40
Jop wspanialy nie potrafi wygrać od ilu spotkań? Ciekawe jak w takim razie poradzi sobie w ekstraklasie. Ale co tam, zaraz fanboye Jopika pokroju jaroo1, krysztal, wilddog, karherop, framacik i inne zjebusy, będą bredzić o slabej kadrze.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 26.04.2026, 01:54

Jak obstawiałeś wygraną Chrobrego to ci kupon nie wszedł

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów