|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ciekawostka:
Do tej pory w 2026 roku wygrywamy wszystko u siebie i remisujemy na wyjazdach (wrocław pomijam). Przy utrzymaniu takiego punktowania w całym obecnym sezonie i przenosząc to na ekstaklasę to byli byśmy obecnie liderem z ~10pkt przewagi nad pyrami. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Wisla (stan na 29 kolejke) - przegrywa 2 (słownie dwa) mecze w sezonie. Szacun dla Jopa. Ktos pamieta w jakim stylu Raków czy Radomiak awansoali do esa? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
yyyyy....no ze Zniczem remis u siebie. Z Wieczystą remis u siebie...Także Twoja statystyka taka trochę nieekskluzywna.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Następny mecz jest z rozpędzoną Puszczą, życzę powodzenia.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak "rozpędzona Puszcza" powtórzy swój wynik z ostatniego wyjazdu (28 kolejka w Opolu) to będę szczęśliwy.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
OK, można i tak. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Osobna sprawa to fakt, że akurat Odra przy całej swoje ogólnej ograniczoności to akurat posiada argumenty do tego, żeby taką Puszczę zatrzymać. To po prostu inna banda fizoli.
Wisła takich argumentów nie posiada, zwłaszcza wobec aktualnej sytuacji kadrowej - to raz. Dwa - Jop nawet gdyby takie argumenty miał, to i tak zapewne nie chciałby ich użyć bo jednak "nie patrzymy na przeciwnika, koncentrujemy się na sobie". A potem na konferencji tradycyjna gadka o specyfice pierwszej ligi, fizyczności itp. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tam nie wiem kto i co posiada.
Ja popatrzyłem na wyniki "rozpędzonej Puszczy" i zachwyciłem się ich ostatnim wyjazdem. Jak to mówią, jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz. Nie wiem co się wolfy tak podniecił ![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na jesieni Puszcza była żałosną zbieraniną. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.04.2026 o godz. 10:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
0-1 Maciej Kuziemka 9' 0-2 James Igbekeme 29' 0-3 Ángel Rodado 42' ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Na Zachodzie nic nowego. Zespół najwyraźniej pracuje na tych samych założeniach, co ja - jak już wielokrotnie pisałem, jesteśmy w stanie spokojnie awansować na samych remisach do końca sezonu.
Mniej luksusowo, wielce prawdopodobny awans daje ciągle magiczna granica 60 punktów, czyli brakuje nam 2 (dwóch) punktów. 2 remisy lub 1 wygrana i odhaczamy ten awans. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po dzisiejszym meczu Miedzi będziemy wiedzieć coś więcej.
Na teraz potrzeba 4 punktów przy założeniu nieprzegrania z Chrobrym. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Na ten moment Wieczysta w 5-ciu spotkaniach musi zrobić co najmniej 13 punktów, żeby nas wyprzedzić. Jeśli zdobędziemy jeszcze 1 punkt w 4 pozostałych spotkaniach, to muszą wygrać wszystko do końca, żeby wskoczyć na miejsca 1-2.
Jutro pasowałoby, żeby Chrobry przerżnął z Polonią. Wtedy też potrzebują 4 zwycięstw, żeby nas przeskoczyć. Najlepsze jest to, że ostatnia kolejka to mecz Wieczysta:Chrobry ![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie ma bata. Mogą się co najwyżej kopać o to, kto będzie na 3 miejscu w tabeli i miał lepszą pozycję barażową. Swoją drogą, myślę, że coś w Rzeszowie ugramy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
To całe szczęście,że tak ci się wydaje bo to oznacza,że ugrają połowę możliwych punktów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To, że z każdym meczem będzie coraz większa presja to akurat dosyć oczywiste. Zwłaszcza, jeżeli tzw. grupa pościgowa w postaci Chrobrego i Wieczystej wygra swoje mecze w ten weekend.
Tak jak pisałem wcześniej, awans najwcześniej 8 maja po 23ej. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
My przodujemy?Bo?
Przecież w 5 ostatnich meczach ugraliśmy tyle samo co mocarna Wieczysta równie silny Chrobry i punkt mniej od potężnej Puszczy. Jeszcze ciekawiej jest jeśli prześledzi się twoje typy. Jak to było? W palnik z Odrą remis z Łęczną porażka z Bytomiem(po kilku dniach powiało u ciebie optymizmem i pisałeś że może ugramy remis). Następnie po wyrok do Chorzowa(byle minimalny,może jakieś 2:1) a z Puszczą to już nie miało być co z nas zbierać. Czyli biorąc poprawiony typ na Bytom mieliśmy w tych 5 meczach ugrać 2 pkt. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Następny ....a,grupa pościgowa..... no ścigają nas,że aż strach.Wy na co dzień też jesteście tacy wystraszeni?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
My mamy 7/15 a ile ma Chrobry i Wieczysta w ostatnich 5 meczach? Może cię ....a zaskocze ale też mają 7/15 pkt. Także mentalnie to może im być gorzej zrobić tę seryjkę o której mówisz. A nam może wystarczyć zdobycie całych 0 pkt do awansu jeśli Wieczysta i Chrobry będą dalej punktować 7/15 możliwych. A nawet mogą punktować po 10 - Chrobry i 11 - Wieczysta. .......isz tak chłopie aby tylko po.......ić. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 25.04.2026 o godz. 09:19.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
Sandomingo z braku argumentów ma riposty typu; "myślący inaczej", "niedojebanie umyslowe"...to drugie, to moj ulubiony jego zwrotu do adwersarzy. Wiem, że jeszcze w życiu mym może się sporo zdarzyć, ale na razie dziękuję Bogu, ze nie doznałem dojebanie umysłowego niczym sandomingo.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Grupa pościgowa i Chrobry? Cos sie komus pomieszalo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jop wspanialy nie potrafi wygrać od ilu spotkań? Ciekawe jak w takim razie poradzi sobie w ekstraklasie. Ale co tam, zaraz fanboye Jopika pokroju jaroo1, krysztal, wilddog, karherop, framacik i inne zjebusy, będą bredzić o slabej kadrze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|