|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jak najbardziej tu chodzi o Wisłę a sytuacja, że taki byle Jezierski idzie do radia i sobie jaja w żywe oczy robi jest nie do przyjęcia. A ty masz okazję posapać, impuls od losu dostałeś, ciesz się. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Art. 71
Samowolne opuszczenie boiska przez drużynę lub odmowa dalszego rozgrywania meczu Za samowolne opuszczenie boiska przez drużynę lub odmowę dalszego rozgrywania meczu wymierza się karę: a) klubom: - karę pieniężną, nie niższą niż 5.000 zł, - weryfikacji zawodów jako walkower, - wykluczenie z rozgrywek, Z drugiej strony: Art. 64 Odpowiedzialność klubu za brak porządku lub bezpieczeństwa na stadionie Za brak należytego porządku lub bezpieczeństwa na stadionie przed, w czasie lub po zawodach, wymierza się klubowi karę:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Dobrze, ty zjebie, musisz się sztuczna inteligencja wspomagać w tym co masz myśleć na jakis temat? Xd i ty komuś piszesz że jest tumanem? Xd hehehe spytaj się AI czy drozd z forum twsd cierpi na niedojebanje mózgowe. Ciekawe co ci odpowie ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie ma zastosowania w tym przypadku bo Wisla w ogole nie pojawi sie na stadionie. Nie moze wiec ani opuscic boiska ani odmowic dalszego rozgrywania meczu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W ogole to sobie przypomnialem, ze w 1933 w meczu z Cracovia Wisla w ramach protestu opuscila boisko i odmowila gry po tym jak Henryk Reyman dostal czerwona karke.
To jest chyba drugi przypadek w historii klubu, gdzie dzieje sie cos takiego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko kosekwencje tego faktu byly dramatyczne i nie po naszej myśli.
![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tutaj tez sie nie spodziewam zeby system nam popuscil.
Z drugiej strony ile razy Wisla w ciagu trzech lat skladala skargi na ta sytuacje do PZPNu? Kilkanascie razy? Kilkadziesiat? Teraz - jak ogladam komentarze influenserow - wszyscy kuvva zaskoczeni i zszokowani tak jakby to sie stalo bo Krolewski mial jakis epizod mentalny. Ani jeden komentator do tej pory nie zrwocil uwagi na to ile razy Wisla interweniowala oficjalnymi, przewidzianymi prawem zwiazkowym sposobami. W chooyu to mam jakie kto ma podejscie do Krolewskiego, ale ilez mozna akceptowac traktowanie klubu w stylu "zamknijcie mordy i grajcie". |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Królewski też pokazał jaki jest krótki. Dziesiątki razy interweniował i gówno zrobił. Teraz wychodzi na to, że krótki Królewski myśli że coś ugra szantażem. Jak jest jakaś droga prawna aby pominąć PZPN i zaskarżać takie decyzje to ja powinien wykorzystać, zamiast walkowery oddawać.
Kluby nie wpuszczając nas robią to co mogą robić. Wystarczy podkładka, jakiś pseudo papier z decyzją policji itp i już wpuszczać kibiców nie trzeba. Także jedyna opcja to jest dociekanie w sądzie czy wszystko było robione zgodnie z prawdą i przepisami. Prawda jest taka, że to Wisła jest ja łasce PZPNu a nie odwrotnie.. skończy się tak, że Królewski dostanie liścia, odwróci się na pięcie i wróci z płaczem, bo wystarczy, że mu zagrożą punktami ujemnymi = brak awansu, i sobie może te swoje walkowery w dupę wsadzić. Niestety człowiek ten jest atencyjny, o nim musi być głośno i tutaj najprędzej bym szukał powodów takiej decyzji. Wchodzenie w dupę kibicom z młyna też jest tu bardzo prawdopodobna przyczyna. Być może chce upiec ja jednym ogniu kilka pieczeni, kosztem awansu Wisły
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 05.03.2026 o godz. 23:09.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie wpisywałem się tu kilka lat. Moja opinia o Królewskim nie ma znaczenia. Nie jestem kibolem, ale popieram go w 100%. Jak dla mnie możemy nie awansować, nawet ....a przegrać to całe starcie, ale nie może tak być żeby kibole ustalali kto może wejść na stadion a kto nie. EOT. Pozdrówka dla starych znajomych
![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.03.2026 o godz. 02:08.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
1. Walkower przeciwko nam.
2. Składamy odwołanie od decyzji o walkowerze do komisji odwoławczej PZPN, jednocześnie składając wniosek o wstrzymanie wykonania zaskarżonej decyzji (o walkowerze). Komisja mogłaby wstrzymać dopisanie punktów Śląskowi do czasu ostatecznej decyzji. 3. Składamy dokumenty przed trybunałem arbitrażowym - jeśli kiedyś wygramy proces, to Śląsk albo/i PZPN płacą nam gigantyczne odszkodowania za straty marketingowe i finansowe. 4. Założenie przez nas sprawy w sądzie powszechnym o naruszenie interesów spółki akcyjnej, jaką jest Wisła. Konsekwencje tutaj mogą dotknąć również osobiście członków zarządu spółki (Śląsk), działającej na szkodę innej spółki (Wisła). ---- Liczę, że Śląsk i PZPN mogą się przestraszyć potencjalnych skutków działań opisanych w pkt 3 i 4. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez yarow : 06.03.2026 o godz. 03:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Oczywiście że jesteśmy na wygranej pozycji.
Śląsk sam przyznał że nie jest w stanie zapewnić Wiślakom bezpieczeństwa. Więc w trosce o zdrowie i życie nie jedziemy na mecz. Prosta sprawa. A kto dostanie walkowera i kare to bedzie decydować ktoś wyżej niż PZPN. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O, widzę że jeszcze idziemy na wojnę z PZPN. Królewski "ostrzega" Kuleszę.
No tak, zdecydowanie jesteśmy na wygranej pozycji. Ja prdl. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak tu zaraz wjedzie UEFA po interwencji Petera Moora to Kulesza nie będzie wiedział gdzie się chować. A po wypowiedzi JK, że owszem nie jadą na mecz, ale żadnego walkowera nie akceptują, jestem niemal pewny, że to się nie skończy w oparciu o nasze podwórko.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo oni nie mają co robić, tylko zajmować się jakimś meczem w polskiej 1 lidze. W każdym razie - będziemy moralnymi zwycięzcami. Bo wspiera nas Mateusz Borek a to dopiero początek. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiscie, ze musi go ostrzec przed podejmowaniem krokow, ktore moglyby miec finalnie bardzo zle konsekwencje dla PZPNu.
Fakty sa takie, ze to Slask zlamal regulamin a decyzja Wisly to reakcja na to co zrobil Slask. To nie spadlo z nieba. W zaleznosci jak sprawa zostanie potraktowana przez PZPN Wisla ma podstawy formalne zeby na mecz nie jechac i zeby ewentualnie pozniej swoich praw / odszkodowania dochodzic przed trybunalami i sadami powszechnymi. O ile poprzednie druzyny, ktore nie wpuscily Wisly przynajmniej zmyslaly jakies mniej lub bardziej powazne powody, Slask pojechal po bandzie i stwierdzil "nie bo nie". Myslalei, ze zwala na Policje i mecz podwyzszonego ryzyka ale im to nie pyklo wiec teraz sa w dupie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Peter jakby pogodzony z walkowerem..
"This weekend, Wisła Kraków will forfeit rather than play a match where our supporters are barred from the stadium." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
BRAWO JARO!! Zaiponowales mnie ta meska decyzja! Dosc cackania.Teraz do UEFA i innych na te padologie zerujaca na podatnkach donosy pisac!.. 1906% poparcia z mojej strony! Szkoda, ze tak pozno, mozna bylo wykonac taki krok po pierwszych dwoch, trzech meczach tego "bojkotu kumatych lbow"!! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widze, ze niektorzy dobitnie tutaj popieraja fakt, ze patologia moze bez zadnych przeszkod i bezkarnie dyktowac warunki gry, nawet w dosc jaskrawy sposob lamiac przepisy i regulaminy PZPN!
"Kumaci" niech zalatwiaja swoje porachunki poza stadionami! Pilka nozna dla kibicow, nie debilow! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Królewski wyciąga kolejne asy z rękawa. Tym razem wzywa do interwencji polski parlament.
Widać, że solidnie przygotował się do tej rozgrywki i nie kieruje się emocjami. W następnej kolejności zwróci się do Komisji Europejskiej i ONZ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
He, he, he...juz sa skutki odwaznej decyzji naszegoi Prezesa!
Odra przyjmuje kibicow Wisly!!!.........czyli wciskanie kitu o kilku walkowerach przez chorobliwych antyjarow sie brzydko zestarzalo ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przestan juz truc! Walczyc Jaro WALCZYC!!...Jazda z patologia na garmuszku ZOO! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Szkoda tylko, że te 3 punkty oddamy akurat tym najwększym szmatom z Wrocławia i tym samym pomożemy im w wejściu do strefy barażowej, no ale trudno.
A co do śmieszkowania z Moore'a to właśnie się mylicie. To jest facet, którego może niekoniecznie znają w UEFA, ale za to on zna potężniejszych ludzi, już UEFA znanym. Ma okazję się realnie wykazać, wstać z fotela i chwycić za telefon. Może akurat się pochylą nad tym polskim gunwem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Decyzja byłaby zrozumiała jakbyśmy sobie siedzieli w środku tabeli i nie groził nam ani awans, ani spadek - ale my walczymy o awans, a tu nagle takie coś, cały poprzedni sezon normalnie graliśmy, a teraz postawa postaw się, a zastaw się.
Śląsk by i tak otrzymał srogą karę, oddanie walkowera zważywszy na naszą sytuację jest pyrrusowym zwycięstwem. To była decyzja z kategorii tych deficytowych niestety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Bardzo prawidłowa decyzja. Dziękujemy Panie Prezesie. Duma
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ponoć Moore skontaktował się już Trumpem w naszej sprawie. Donald obiecał, że załatwi ten problem w 24 godziny.
Także dzieje się. Wygrywamy! ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Siuśmajtek Królewski pod wpływem emocji/leków/głupoty/alkoholu sądził, że zaszachvje wszystkich pomysłem o braku wyjazdu drużyny na mecz. Kiedy zdał sobie sprawę z tego, że palnął głupotę, zaskrońcowe, wybujałe EGO, nie pozwoliło mu się z tego wycofać. Obojętnie jak to się wszystko skończy, podjęta przez Królewskiego decyzja, w obecnej sytuacji Wisły, jest alogiczna, irracjonalna, nieprzemyślana, w skrócie debilna.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Putin obiecal najechac Wroclaw i w trzy dni posadzic na prezesowskim stolku swojego czlowieka, ktory zezwoliby na przyjazd Wislakow ale to niestety za pozno, wiec specjalna meczowa operacja jednak nie dojdzie do skutku.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2024
Offline |
|
|
Wlasnie tego ja sie obawiam, strasznie wystartowalismy w ten rok... Gracze mysla ze juz po wszystkim?
![]()
AVE WISLA!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|