The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2026, 21:50
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
O, widzę że się osobnik przedstawił słuchaczom. Szkoda, że jako idiota.

Królewski toczy po prostu kolejny pojedynek o to, czy ma dluższego.
Niestety ale nie o Wisłę tutaj chodzi.

Jak najbardziej tu chodzi o Wisłę a sytuacja, że taki byle Jezierski idzie do radia i sobie jaja w żywe oczy robi jest nie do przyjęcia. A ty masz okazję posapać, impuls od losu dostałeś, ciesz się.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.03.2026, 21:51
Art. 71
Samowolne opuszczenie boiska przez drużynę lub odmowa dalszego rozgrywania meczu
Za samowolne opuszczenie boiska przez drużynę lub odmowę dalszego rozgrywania meczu wymierza się karę:
a) klubom:
- karę pieniężną, nie niższą niż 5.000 zł,
- weryfikacji zawodów jako walkower,
- wykluczenie z rozgrywek,

Z drugiej strony:

Art. 64
Odpowiedzialność klubu za brak porządku lub bezpieczeństwa na stadionie
Za brak należytego porządku lub bezpieczeństwa na stadionie przed, w czasie lub po zawodach, wymierza się klubowi karę:
  • karę pieniężną,
  • weryfikację zawodów jako walkower, rozgrywanie meczu bez udziału publiczności,
  • zakaz rozgrywania w określonym czasie lub określonej liczby meczów z udziałem publiczności na części lub na całym obiekcie sportowym, w miejscowości, będącej siedzibą klubu,
  • zakaz wyjazdów zorganizowanych grup kibiców na mecze piłkarskie, rozgrywanie meczu na neutralnym stadionie,
  • zakaz rozgrywania meczu na określonym stadionie,
  • zakaz rozgrywania w określonym czasie lub określonej liczby meczów na obiektach sportowych w miejscowości będącej siedzibą klubu,
  • zawieszenie lub pozbawienie licencji.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.03.2026, 21:51
Cytat:
Przecież ta cała akcja wzięła się tylko i wyłącznie z tego, że Królewskiemu autyzm/aspergera/dwubiegunówkę, czy co on tam jeszcze ma, wypie*doliło poza skalę, bo go Jezierski wku*wił stricte personalnie, a nie dlatego, że chodzi o jakieś szersze dobro dla Wisły. Jego narracja o złym traktowaniu sztabu, drużyny, kibiców, sponsorów, to tylko populistyczne maskowanie jego - największego od dawna - klinicznego epizodu maniakanlnego. Jeżeli to w jakikolwiek sposób odbije się na awansie, to będzie to naprawdę smutne. Kaligula z Gorlic
Warto post podwiesic żeby każdy widział. Zaskroniec co jakiś czas ma swoje stanu maniakalne, a to po objawieniach sevillskich, a to wyzywając wszystkich itd. ale jak wiadomo, bycie wizjonerem nie jest łatwe.

Dobrze, ty zjebie, musisz się sztuczna inteligencja wspomagać w tym co masz myśleć na jakis temat? Xd i ty komuś piszesz że jest tumanem? Xd hehehe spytaj się AI czy drozd z forum twsd cierpi na niedojebanje mózgowe. Ciekawe co ci odpowie
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2026, 22:00
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Art. 71
Samowolne opuszczenie boiska przez drużynę lub odmowa dalszego rozgrywania meczu
Za samowolne opuszczenie boiska przez drużynę lub odmowę dalszego rozgrywania meczu wymierza się karę:
Nie ma zastosowania w tym przypadku bo Wisla w ogole nie pojawi sie na stadionie. Nie moze wiec ani opuscic boiska ani odmowic dalszego rozgrywania meczu.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2026, 22:04
W ogole to sobie przypomnialem, ze w 1933 w meczu z Cracovia Wisla w ramach protestu opuscila boisko i odmowila gry po tym jak Henryk Reyman dostal czerwona karke.

To jest chyba drugi przypadek w historii klubu, gdzie dzieje sie cos takiego.
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 05.03.2026, 22:28
As napisał(a):Wyświetl post
W ogole to sobie przypomnialem, ze w 1933 w meczu z Cracovia Wisla w ramach protestu opuscila boisko i odmowila gry po tym jak Henryk Reyman dostal czerwona karke.

To jest chyba drugi przypadek w historii klubu, gdzie dzieje sie cos takiego.
Tylko kosekwencje tego faktu byly dramatyczne i nie po naszej myśli.
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2026, 22:49
TS FANATIC napisał(a):Wyświetl post
Tylko kosekwencje tego faktu byly dramatyczne i nie po naszej myśli.
Tutaj tez sie nie spodziewam zeby system nam popuscil.

Z drugiej strony ile razy Wisla w ciagu trzech lat skladala skargi na ta sytuacje do PZPNu? Kilkanascie razy? Kilkadziesiat?

Teraz - jak ogladam komentarze influenserow - wszyscy kuvva zaskoczeni i zszokowani tak jakby to sie stalo bo Krolewski mial jakis epizod mentalny.
Ani jeden komentator do tej pory nie zrwocil uwagi na to ile razy Wisla interweniowala oficjalnymi, przewidzianymi prawem zwiazkowym sposobami.

W chooyu to mam jakie kto ma podejscie do Krolewskiego, ale ilez mozna akceptowac traktowanie klubu w stylu "zamknijcie mordy i grajcie".
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.03.2026, 23:02
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Warto post podwiesic żeby każdy widział. Zaskroniec co jakiś czas ma swoje stanu maniakalne, a to po objawieniach sevillskich, a to wyzywając wszystkich itd. ale jak wiadomo, bycie wizjonerem nie jest łatwe.

Dobrze, ty zjebie, musisz się sztuczna inteligencja wspomagać w tym co masz myśleć na jakis temat? Xd i ty komuś piszesz że jest tumanem? Xd hehehe spytaj się AI czy drozd z forum twsd cierpi na niedojebanje mózgowe. Ciekawe co ci odpowie
Ty gnido pierd...a, juz nie przepuścisz żadnej okazji żeby dowalić Królewskiemu. Ameba umysłowa jaką jesteś woli żeby kibiców Wisły dalej olewali w prawie calej Polsce nie wpuszczając na stadiony jako gości. Ty byś sprzedał Wisłę byle tylko dopierd... się do prezesa. Masz jakąś manię na tym punkcie, powinni taką osobę leczyč w zakładzie zamkniętym. Ode mnie ignor bo już rzygam tym twoim hejtem. Polecam innym.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.03.2026, 23:05
Królewski też pokazał jaki jest krótki. Dziesiątki razy interweniował i gówno zrobił. Teraz wychodzi na to, że krótki Królewski myśli że coś ugra szantażem. Jak jest jakaś droga prawna aby pominąć PZPN i zaskarżać takie decyzje to ja powinien wykorzystać, zamiast walkowery oddawać.
Kluby nie wpuszczając nas robią to co mogą robić. Wystarczy podkładka, jakiś pseudo papier z decyzją policji itp i już wpuszczać kibiców nie trzeba. Także jedyna opcja to jest dociekanie w sądzie czy wszystko było robione zgodnie z prawdą i przepisami.
Prawda jest taka, że to Wisła jest ja łasce PZPNu a nie odwrotnie.. skończy się tak, że Królewski dostanie liścia, odwróci się na pięcie i wróci z płaczem, bo wystarczy, że mu zagrożą punktami ujemnymi = brak awansu, i sobie może te swoje walkowery w dupę wsadzić.

Niestety człowiek ten jest atencyjny, o nim musi być głośno i tutaj najprędzej bym szukał powodów takiej decyzji. Wchodzenie w dupę kibicom z młyna też jest tu bardzo prawdopodobna przyczyna. Być może chce upiec ja jednym ogniu kilka pieczeni, kosztem awansu Wisły
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 05.03.2026 o godz. 23:09.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.03.2026, 02:05
Nie wpisywałem się tu kilka lat. Moja opinia o Królewskim nie ma znaczenia. Nie jestem kibolem, ale popieram go w 100%. Jak dla mnie możemy nie awansować, nawet ....a przegrać to całe starcie, ale nie może tak być żeby kibole ustalali kto może wejść na stadion a kto nie. EOT. Pozdrówka dla starych znajomych
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.03.2026 o godz. 02:08.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.03.2026, 03:39
1. Walkower przeciwko nam.

2. Składamy odwołanie od decyzji o walkowerze do komisji odwoławczej PZPN, jednocześnie składając wniosek o wstrzymanie wykonania zaskarżonej decyzji (o walkowerze). Komisja mogłaby wstrzymać dopisanie punktów Śląskowi do czasu ostatecznej decyzji.

3. Składamy dokumenty przed trybunałem arbitrażowym - jeśli kiedyś wygramy proces, to Śląsk albo/i PZPN płacą nam gigantyczne odszkodowania za straty marketingowe i finansowe.

4. Założenie przez nas sprawy w sądzie powszechnym o naruszenie interesów spółki akcyjnej, jaką jest Wisła. Konsekwencje tutaj mogą dotknąć również osobiście członków zarządu spółki (Śląsk), działającej na szkodę innej spółki (Wisła).
----

Liczę, że Śląsk i PZPN mogą się przestraszyć potencjalnych skutków działań opisanych w pkt 3 i 4.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez yarow : 06.03.2026 o godz. 03:45.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.03.2026, 06:43
Oczywiście że jesteśmy na wygranej pozycji.

Śląsk sam przyznał że nie jest w stanie zapewnić Wiślakom bezpieczeństwa. Więc w trosce o zdrowie i życie nie jedziemy na mecz. Prosta sprawa.

A kto dostanie walkowera i kare to bedzie decydować ktoś wyżej niż PZPN.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 06.03.2026, 08:01
O, widzę że jeszcze idziemy na wojnę z PZPN. Królewski "ostrzega" Kuleszę.

No tak, zdecydowanie jesteśmy na wygranej pozycji. Ja prdl.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.03.2026, 08:23
Jak tu zaraz wjedzie UEFA po interwencji Petera Moora to Kulesza nie będzie wiedział gdzie się chować. A po wypowiedzi JK, że owszem nie jadą na mecz, ale żadnego walkowera nie akceptują, jestem niemal pewny, że to się nie skończy w oparciu o nasze podwórko.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 06.03.2026, 08:25
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Jak tu zaraz wjedzie UEFA po interwencji Petera Moora to Kulesza nie będzie wiedział gdzie się chować. A po wypowiedzi JK, że owszem nie jadą na mecz, ale żadnego walkowera nie akceptują, jestem niemal pewny, że to się nie skończy w oparciu o nasze podwórko.
Yhm...z pewnością. Piter Mór wjedzie na białym koniu razem z Fifą i Uefą.
Bo oni nie mają co robić, tylko zajmować się jakimś meczem w polskiej 1 lidze.

W każdym razie - będziemy moralnymi zwycięzcami. Bo wspiera nas Mateusz Borek a to dopiero początek.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 06.03.2026, 08:28
Oczywiscie, ze musi go ostrzec przed podejmowaniem krokow, ktore moglyby miec finalnie bardzo zle konsekwencje dla PZPNu.

Fakty sa takie, ze to Slask zlamal regulamin a decyzja Wisly to reakcja na to co zrobil Slask. To nie spadlo z nieba.

W zaleznosci jak sprawa zostanie potraktowana przez PZPN Wisla ma podstawy formalne zeby na mecz nie jechac i zeby ewentualnie pozniej swoich praw / odszkodowania dochodzic przed trybunalami i sadami powszechnymi.

O ile poprzednie druzyny, ktore nie wpuscily Wisly przynajmniej zmyslaly jakies mniej lub bardziej powazne powody, Slask pojechal po bandzie i stwierdzil "nie bo nie". Myslalei, ze zwala na Policje i mecz podwyzszonego ryzyka ale im to nie pyklo wiec teraz sa w dupie.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.03.2026, 08:39
Peter jakby pogodzony z walkowerem..

"This weekend, Wisła Kraków will forfeit rather than play a match where our supporters are barred from the stadium."
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 06.03.2026, 08:50
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Serio uważasz, że być może dając 1-2 walkowery (Śląsk, Odra) to jest teraz dobry moment na to? Żeby być może zaprzepaścić awans, ekstraklasę i x milionów do zgarnięcia? Zostało 11 kolejek do końca, kilka wyjazdów i teraz sprawa się rozbija o to czy walczę i pajacuje na końcówce ważnego sezonu o ten 1-2 wyjazdy czy już odpuszczam - tzn walczyć mogę ale bez dawania walkowerów - i mam do zgarnięcia awans i miliony od sponsorów i z praw tv.
Jak walkower, to wiecej przemawia za punktrami dla Wisly! Jezeli te yebane zoofilce nie sa w stanie zorganizowac meczu o podwyzszonytm ryzyku (tak sie jakos ten ich prezesina tlumaczy) to niech se sekcje w klubie ogranicza do; brydza, szachow, ewentualnie mongolskich baletow!

BRAWO JARO!! Zaiponowales mnie ta meska decyzja! Dosc cackania.Teraz do UEFA i innych na te padologie zerujaca na podatnkach donosy pisac!..

1906% poparcia z mojej strony!

Szkoda, ze tak pozno, mozna bylo wykonac taki krok po pierwszych dwoch, trzech meczach tego "bojkotu kumatych lbow"!!
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 06.03.2026, 09:02
Widze, ze niektorzy dobitnie tutaj popieraja fakt, ze patologia moze bez zadnych przeszkod i bezkarnie dyktowac warunki gry, nawet w dosc jaskrawy sposob lamiac przepisy i regulaminy PZPN!

"Kumaci" niech zalatwiaja swoje porachunki poza stadionami! Pilka nozna dla kibicow, nie debilow!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 06.03.2026, 09:25
Królewski wyciąga kolejne asy z rękawa. Tym razem wzywa do interwencji polski parlament.
Widać, że solidnie przygotował się do tej rozgrywki i nie kieruje się emocjami.

W następnej kolejności zwróci się do Komisji Europejskiej i ONZ
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 06.03.2026, 09:32
He, he, he...juz sa skutki odwaznej decyzji naszegoi Prezesa!

Odra przyjmuje kibicow Wisly!!!.........czyli wciskanie kitu o kilku walkowerach przez chorobliwych antyjarow sie brzydko zestarzalo
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Stary 06.03.2026, 09:33
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Królewski wyciąga kolejne asy z rękawa. Tym razem wzywa do interwencji polski parlament.
Widać, że solidnie przygotował się do tej rozgrywki i nie kieruje się emocjami.

W następnej kolejności zwróci się do Komisji Europejskiej i ONZ
Cytuja klasyka; mowa jest zlotem, a milczenie dla ciebie jest szansa!

Przestan juz truc!

Walczyc Jaro WALCZYC!!...Jazda z patologia na garmuszku ZOO!
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.03.2026, 09:39
Szkoda tylko, że te 3 punkty oddamy akurat tym najwększym szmatom z Wrocławia i tym samym pomożemy im w wejściu do strefy barażowej, no ale trudno.

A co do śmieszkowania z Moore'a to właśnie się mylicie. To jest facet, którego może niekoniecznie znają w UEFA, ale za to on zna potężniejszych ludzi, już UEFA znanym.
Ma okazję się realnie wykazać, wstać z fotela i chwycić za telefon. Może akurat się pochylą nad tym polskim gunwem.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.03.2026, 09:43
Decyzja byłaby zrozumiała jakbyśmy sobie siedzieli w środku tabeli i nie groził nam ani awans, ani spadek - ale my walczymy o awans, a tu nagle takie coś, cały poprzedni sezon normalnie graliśmy, a teraz postawa postaw się, a zastaw się.

Śląsk by i tak otrzymał srogą karę, oddanie walkowera zważywszy na naszą sytuację jest pyrrusowym zwycięstwem. To była decyzja z kategorii tych deficytowych niestety.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.03.2026, 10:28
Bardzo prawidłowa decyzja. Dziękujemy Panie Prezesie. Duma
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 06.03.2026, 11:08
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Decyzja byłaby zrozumiała jakbyśmy sobie siedzieli w środku tabeli i nie groził nam ani awans, ani spadek - ale my walczymy o awans, a tu nagle takie coś, cały poprzedni sezon normalnie graliśmy, a teraz postawa postaw się, a zastaw się.

Śląsk by i tak otrzymał srogą karę, oddanie walkowera zważywszy na naszą sytuację jest pyrrusowym zwycięstwem. To była decyzja z kategorii tych deficytowych niestety.
Gdyby Wisła pojechała, to raczej walkoweru dla Śląska by nie było. Owszem, jakieś 100K kary by dostali i tyle. Ta kara byłaby nie za brak wpuszczenia kibiców, tylko za naruszenie błogiego spokoju leśnych dziadów
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 06.03.2026, 11:15
Ponoć Moore skontaktował się już Trumpem w naszej sprawie. Donald obiecał, że załatwi ten problem w 24 godziny.
Także dzieje się. Wygrywamy!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 06.03.2026, 11:23
Siuśmajtek Królewski pod wpływem emocji/leków/głupoty/alkoholu sądził, że zaszachvje wszystkich pomysłem o braku wyjazdu drużyny na mecz. Kiedy zdał sobie sprawę z tego, że palnął głupotę, zaskrońcowe, wybujałe EGO, nie pozwoliło mu się z tego wycofać. Obojętnie jak to się wszystko skończy, podjęta przez Królewskiego decyzja, w obecnej sytuacji Wisły, jest alogiczna, irracjonalna, nieprzemyślana, w skrócie debilna.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 06.03.2026, 11:23
Putin obiecal najechac Wroclaw i w trzy dni posadzic na prezesowskim stolku swojego czlowieka, ktory zezwoliby na przyjazd Wislakow ale to niestety za pozno, wiec specjalna meczowa operacja jednak nie dojdzie do skutku.
Odpowiedz cytując
LucaLoco
Junior Member

Od: 08.2024

Stary 06.03.2026, 11:38
kowalkowskij napisał(a):Wyświetl post
Odda mecz walkowerem, a na koniec sezonu braknie punktu do awansu.
Wlasnie tego ja sie obawiam, strasznie wystartowalismy w ten rok... Gracze mysla ze juz po wszystkim?
AVE WISLA!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów