The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2026, 17:15
Najwyraźniej patrzy na karierę długofalowo.

Awans do Ekstraklasy, potem niech zagra udaną rundę i odejdzie do klubu o półkę lepszego, niż Banik.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.01.2026, 20:29
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
no a do czego się nadają 31 i 32 letni James i Carbo?

Choćby do tego, żeby dalej być liderami drugiej linii Wisły - lidera tabeli, tak samo jak byli w poprzednich sezonach. I - drobny szczegół, którego twoja pusta hejterska głowa nie ogarnia - dokładnie w tej roli dalej widzi ich Jop, więc twoje pytania "do czego oni się nadają" są tylko kolejnym samoośmieszeniem, jak niegdysiejsze pytanie czy Rodado "nadaje się do piłki?" lub próby twojego wymawiania, że kompletnie nie nadaje się on do gry w roli ofensywnego pomocnika.

Takie masz pojęcie o futbolu i rzeczywistości.

Te twoje wyliczanki asyst to klasyczne statystyki dla ubogich. Carbo w jednym sezonie robił dla Wisły więcej roboty w destrukcji, asekuracji, odbiorach (także ciałem) i domykaniu przestrzeni niż Duda przez trzy lata przed obecnym sezonem. Twoje statystyczne zestawienie ich na płaszczyźnie samych asyst i bramek jest chorym absurdem również z tego powodu, że grają na zupełnie innych pozycjach i w innych rolach, mają całkowicie inne zadania. Więc jest ono tyle samo warte, co byłoby zestawienie dorobku bramek i asyst bramkarza z napastnikiem.

Duda zazwyczaj gra wyżej, na innej pozycji, z większą liczbą zadań ofensywnych - ma naturalnie więcej okazji, żeby nabić podania czy strzały, a mimo to w tym drugim dalej wygląda biednie. Ani liczby z tego sezonu, ani poprzednie nie podważają faktu, że Carbo i James byli i są fundamentem gry Wisły, a Duda był od nich wyraźnie słabszy i nigdy nie stanowił tak kluczowego elementu koncepcji żadnego trenera.

A kto tu jest ogórem, pytać nie musisz - sam już to wielokrotnie napisałeś, gdy próbowałeś wsadzić Rodado do szufladki "przepłacony szrot". To jest kompromitacja kalibru XXL, forumowy klasyk, którego prędko nic nie przebije - tak jak nic nie przykryje faktu, że twoja żałosna i haniebna ocena Jamesa i Carbo jako "kalek" to tylko kolejne rzutem na taśmę próby dobrania się do ludzi, którzy od lat robią dla Wisły więcej niż cały twój hejt.

Ani rozumu ani wstydu nie masz za grosz.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.01.2026, 21:33
No tak, bo przecież dwa nasze najgorsze mecze w tej rundzie nie były z środkiem pola Carbo / Igbekeme i z Dudą na ławce..... A nie, czekaj !

Zaakceptować należy, że Carbo prochu już nie wymyśli, możliwe że będzie OK na ekstraklasę, ja obstawiam jednak że już będzie za wolny. Generalnie myślę, że zarówno Duda jak i Igbekeme są dużo bardziej przygotowani na ten przeskok fizyczny / szybkości gry niż Marc. Oczywiście wszystko zweryfikuje boisko, bo piłka nożna lubi zaskakiwać.

No ale co ja tam wiem, zaraz Markusik przypierdzieli 20 stronicowy referat jaki to Carbo jest niezbędny i nie do zastąpienia. W sumie to mi się nie chce z nim dyskutować, więc sam nie wiem po co to piszę.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.01.2026, 22:26
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Zaakceptować należy, że Carbo prochu już nie wymyśli, możliwe że będzie OK na ekstraklasę, ja obstawiam jednak że już będzie za wolny. Generalnie myślę, że zarówno Duda jak i Igbekeme są dużo bardziej przygotowani na ten przeskok fizyczny / szybkości gry niż Marc. Oczywiście wszystko zweryfikuje boisko, bo piłka nożna lubi zaskakiwać.
[:mode - wkładanie kija w mrowiska on]
Czyżbyś też był zdania, że Carbo (choć świetny piłkarz) jest mniej dynamiczny od niektórych innych piłkarzy środka pola?
[:mode - wkładanie kija w mrowiska off]

Ja tylko tak - nie będę dyskutował z Markusem, skoro go przywołałeś.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.01.2026, 22:27
Carbo mial zjazd formy na koniec rundy, ale jeszcze po meczu z Puszczą byly ochy i achy jak sprawnie dyrygowal i wychodzil spod pressingu.

Generalnie to nie jest az takim staruchem zeby mu nie dać szansy przynajmniej zderzenia sie z esa.

Tam takich pomocnikow jak Carbo, Igbekeme i Duda potrzeba w kadrze jeszcze ze dwóch. Nie ma co przedwczesnie z niego rezygnowac.

Ciekawe czy z racji powrotu zawodników do klubu rusza też informacje transferowe - a konkretnie odnośnie przedłużenia kontraktów.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 05.01.2026, 06:47
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Najwyraźniej patrzy na karierę długofalowo.

Awans do Ekstraklasy, potem niech zagra udaną rundę i odejdzie do klubu o półkę lepszego, niż Banik.
Ale to jest też informacja, że klub nie ocenia za wysoko jego potencjału albo/i on wygląda, że będzie chciał odejść w 27 (po zakończeniu kontraktu m).
Taki banik ile mógł dawać-300-400 tys euro max? Plus jakiś procent od przyszłego transferu, hehe.
Jeszcze inna sprawa to, że w końcu rundy to raczej był rezerwowym, a L grał więcej więc jak tu oczekiwać milionów.
Zmieniając temat - Staszak już w Lecce? Pół bańki jest?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2026, 09:01
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Ale to jest też informacja, że klub nie ocenia za wysoko jego potencjału albo/i on wygląda, że będzie chciał odejść w 27 (po zakończeniu kontraktu m).
Taki banik ile mógł dawać-300-400 tys euro max? Plus jakiś procent od przyszłego transferu, hehe.
Jeszcze inna sprawa to, że w końcu rundy to raczej był rezerwowym, a L grał więcej więc jak tu oczekiwać milionów.
Zmieniając temat - Staszak już w Lecce? Pół bańki jest?
Nie wiemy ile dawal Banik, mogl nawet proponowac 2x tyle co sugerujesz.

To raczej bylo info dla zawodnika - nie bedziemy blokowac rozwoju jesli uznasz że chcesz tam iść.

Pamiętamy że Krzyżan juz poprzedni kontrakt podpisal i zostal wypożyczony. Jego agenci twrado z nami graja. Mogli byc z nim umowieni ze jesli będzie konkretna oferta to w 1 kolejności zadecyduje zawodnik o swojej przyszłości.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.01.2026, 09:30
Czy mnie coś ominęło, czy od 5 dni Bartosz Jaroch pozostaje bez klubu
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 05.01.2026, 10:24
s1mone napisał(a):Wyświetl post
No ale co ja tam wiem, zaraz Markusik przypierdzieli 20 stronicowy referat jaki to Carbo jest niezbędny i nie do zastąpienia. W sumie to mi się nie chce z nim dyskutować, więc sam nie wiem po co to piszę.
Ja nic w tej sprawie nie muszę pisać, bo wartość i jakość Carbo doskonale sama się broni jego grą na przestrzeni całej rundy i poprzednich sezonów - a także dawnym i obecnym znaczeniem dla drużyny, gdzie wciąż stanowi pierwszy wybór i fundament taktyki Jopa.

Oczywiście, że nie będzie tak zawsze, ale wiek 32 czy 33 lat nie jest żadną granicą przydatności zawodnika zwłaszcza na poziomie polskich lig, tak jak żadnego piłkarza nie pozbawia wartości zimowe obniżenie temperatury powietrza
Ostatnio edytowane przez Markus : 05.01.2026 o godz. 10:41.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 05.01.2026, 12:37
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie wiemy ile dawal Banik, mogl nawet proponowac 2x tyle co sugerujesz.

To raczej bylo info dla zawodnika - nie bedziemy blokowac rozwoju jesli uznasz że chcesz tam iść.

Pamiętamy że Krzyżan juz poprzedni kontrakt podpisal i zostal wypożyczony. Jego agenci twrado z nami graja. Mogli byc z nim umowieni ze jesli będzie konkretna oferta to w 1 kolejności zadecyduje zawodnik o swojej przyszłości.
Na sport.pl rzeczywiście podano kwotę 800 tys. Euro plus bonusy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2026, 13:37
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Czy mnie coś ominęło, czy od 5 dni Bartosz Jaroch pozostaje bez klubu
No i doczekałeś sie

Dobrze że tylko do czerwca.

@doktor

Co by nie mówić 800k euro to nie są as takie frytki. Dziwne że zaden polski klub nie chce (?) przebić tej oferty.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.01.2026, 13:57
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Na sport.pl rzeczywiście podano kwotę 800 tys. Euro plus bonusy.
To dobrze świadczy o klubie, bo była(by) to dobra oferta za Krzyżanowskiego.

A przynajmniej, jak zostanie w klubie i nie rozwinie się na miarę potencjału, to nikt nie będzie mógł napisać, że Wisła przeliczyła się i została z niczym
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.01.2026, 14:03
A mi się wydaje, że Wisła od dawna ma taką politykę i opinie że na graczach nie zarba ja lub zarabia za mało. Nie umiemy wyczuć momentu kiedy sprzedać piłkarza żeby za niego wyciągnąć jak najwięcej a później jego poziom spada i nie wyciągamy nic. Ale to się wiąże z tym że nie ma ani szkolenia ani scautingu od dawna. De facto jak się nie opłaca sprzedawać że małe czy średnie pieniądze no Krzyżanowskiego, myślę że oferta 2-3 mln powinna być nie do odrzucenia, a nie opłaca się za 1 mln bo wiele to nie zmieni a pozbędziemy się gracza na jakimś tam poziomie, którego nie będziemy umieli zastąpić. To samo z Rodado, sprzedać jego za 2-3 mln to tak w skrócie zapewne pozbycie się 50 procent siły w ataku, czy za takie pieniądze warto? Myślę że tak średnio warto.
Tu już przez trzy lata powinno być pięciu kandydatów na miejsce Rodado i sprzedaż go w międzyczasie. No ale stać nas jedynie na Nikajow, przepłaconych Zwolinskich czy Sobczaka.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.01.2026, 14:08
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czyżbyś też był zdania, że Carbo (choć świetny piłkarz) jest mniej dynamiczny od niektórych innych piłkarzy środka pola?

W więcej niż jedno mrowisko, purysto?

Co do Carbo wydaje mi się, że to ostatnia jego runda w Wiśle. Myślę, że będzie chciał podpisać jeszcze jakiś dłuższy, powiedzmy 3 letni kontrakt, co może zrobić już nawet teraz z dowolnym klubem, a na co my się raczej nie zdecydujemy. Wiele zależy też od tego, czy odpali Omić.
Ostatnio edytowane przez masada : 05.01.2026 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 05.01.2026, 16:34
Staszak w Lecce
może go tam czegoś nauczą i wróci lepciejszy

Karcz się rozpędził i pisze tak:

To ostatnie nie oznacza jednak, że Wisła rezygnuje z poszukiwań typowej dziewiątki. Robi to dość intensywnie, a ślad wiedzie m.in. do klubów ze Skandynawii Może to trochę potrwać, bo w Krakowie nie chcą w tym temacie przestrzelić To ma być transfer nie tylko na tu i teraz, ale już z myślą o ewentualnym awansie do ekstraklasy i sprawdzeniu się w niej.
Ostatnio edytowane przez emjot : 05.01.2026 o godz. 16:58.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.01.2026, 18:18
masada napisał(a):Wyświetl post
W więcej niż jedno mrowisko, purysto?
Oczywiście, masz rację. Przepraszam.
Pisałem w trakcie jazdy pociągiem. Coś się pokiełbasiło.
A tymczasem mrowisko śpi.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 05.01.2026, 19:30
A mi się wydaje, że Wisła od dawna ma taką politykę i opinie że na graczach nie zarba ja lub zarabia za mało. Nie umiemy wyczuć momentu kiedy sprzedać piłkarza żeby za niego wyciągnąć jak najwięcej a później jego poziom spada i nie wyciągamy nic. Ale to się wiąże z tym że nie ma ani szkolenia ani scautingu od dawna. De facto jak się nie opłaca sprzedawać że małe czy średnie pieniądze no Krzyżanowskiego, myślę że oferta 2-3 mln powinna być nie do odrzucenia, a nie opłaca się za 1 mln bo wiele to nie zmieni a pozbędziemy się gracza na jakimś tam poziomie, którego nie będziemy umieli zastąpić. To samo z Rodado, sprzedać jego za 2-3 mln to tak w skrócie zapewne pozbycie się 50 procent siły w ataku, czy za takie pieniądze warto? Myślę że tak średnio warto.
Tu już przez trzy lata powinno być pięciu kandydatów na miejsce Rodado i sprzedaż go w międzyczasie. No ale stać nas jedynie na Nikajow, przepłaconych Zwolinskich czy Sobczaka.
Przepraszam, ale Ty piszesz o tych milionach w euro czy złotych?
Ja na miejscu klubu też bym zgodził się na sprzedaż Krzyżanowskiego za 800 tys euro (czyli 3 bańki złotych z niemałym ogonkiem) plus jakiś procent od następnego transferu. Żeby nie było jak z Plewką, Gruszkowski czy Adamem Buksą za których w pewnym momencie można było coś dostać, ale ich trzymaliśmy i w rezultacie zobaczyliśmy figę z makiem (czy tam jakiś nędzny ekwiwalent za Buksę).
No ale piszą, że Krzyżanowski nie chciał.. pewnie widzi się wyżej i z pełniejszą kieszenią. Ano zobaczymy..
Rodado lat 29 ( za 2 miechy), król strzelców mocarnej 2 ligi polskiej, widziany półtora roku temu w paru meczach międzynarodowych. Jakbyś był dyrektorem sportowym jakichś turasów czy Belgów czy Holendrów to wyjąłbyś te 3 bańki euro czy dwie żeby kupić gracza w takim wieku z takim cv?
Porównywalnie - czy jakbyś był dyrektorem sportowym ekstraklasowej Wisły to zapłaciłbyś bańkę euro za króla strzelców 2 ligi albańskiej, lat 29, grał w 2-3 lidze Portugalli. a teraz jest gwiazdą 2 ligi albańskiej?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 05.01.2026, 19:32
Sukiennicki wypożyczony do Odry Opole, wcześniej Staszak do Lecce, Wisła rozmawia z kolejnym Hiszpanem z Laliga2. Dziś sporo dobrych wiadomości
(...)
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2026, 20:02
I to generalnie prawda.

800k dawano w przeszłości nawet za Plewke. Za podobne kwoty mozna było puścić Stolarskiego, Bukse, Starzyńskiego czy Bieganskiego jakby dobrze wyczuc moment.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.01.2026, 20:49
Cytat:
Przepraszam, ale Ty piszesz o tych milionach w euro czy złotych?
Ja na miejscu klubu też bym zgodził się na sprzedaż Krzyżanowskiego za 800 tys euro (czyli 3 bańki złotych z niemałym ogonkiem) plus jakiś procent od następnego transferu. Żeby nie było jak z Plewką, Gruszkowski czy Adamem Buksą za których w pewnym momencie można było coś dostać, ale ich trzymaliśmy i w rezultacie zobaczyliśmy figę z makiem (czy tam jakiś nędzny ekwiwalent za Buksę).
No ale piszą, że Krzyżanowski nie chciał.. pewnie widzi się wyżej i z pełniejszą kieszenią. Ano zobaczymy..
Rodado lat 29 ( za 2 miechy), król strzelców mocarnej 2 ligi polskiej, widziany półtora roku temu w paru meczach międzynarodowych. Jakbyś był dyrektorem sportowym jakichś turasów czy Belgów czy Holendrów to wyjąłbyś te 3 bańki euro
Pisze o kwotach w euro. Zauważ, że każdy klub wysoko ceni piłkarzy, szczególnie tych najlepszych lub młodych zdolnych. Ale w Wiśle panuje pomieszanie z poplątaniem od dawien dawna i tak jak napisałem, nie ma nic, ani szkolenia, ani scautingu ani rozwoju. Gdyby coś z tych trzech rzeczy występowało to wtedy by można lekką ręką piszcząc graczy przy nawet średniej okazji bo w jego miejsce na byliby inni kandydaci z zagranicy lub juniorzy lub brak kogoś by wielkiej szkody nie zrobił bo klub by rozwijał graczy których ma.

Nam na prawdę jest ciężko się odnalezc na rynku zarówno transferów wychodzących jak i przychodzących. No mam nadzieję że od obecnego sezonu to się już poprawi na zawsze. Ciężko, bo nie mając żadnych asów w rękawie, przy każdym ruchu transferowym stawiamy się pod ścianą.wiem że 800 tys dla klubu zadłużonego to jest majątek, tylko wlansie pytanie co dalej? Znajdzie się ktoś za Krzyżanowskiego? Poza tym uważam, że za w miarę młodego gracza, perspektywicznego, grającego w U21 można wyciągnąć więcej. No ale druga strona medalu jest taka że jeśli on nie będzie grał w Wiśle regularnie to już nigdy może żadna oferta w okolicy 800 tys za niego nie przyjść.

Kupowanie i sprzedaż graczy to jest wielka gra i tu trzeba kogoś kto ma łeb na karku i to ogarnie wszystko w czas. Żeby tanio znajdowac, drogo sprzedawać i ciągle mieć mocna kadrę.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2026, 21:33
I to generalnie prawda.

800k dawano w przeszłości nawet za Plewke. Za podobne kwoty mozna było puścić Stolarskiego, Bukse, Starzyńskiego czy Bieganskiego jakby dobrze wyczuc moment.
Zgaduje, ze myslenie bylo takie, ze lepiej poczekac az cena wzrosnie. Legia czy Amika sprzedawali za grube miliony to i pewnie u nas liczyli, ze jeszcze sie chlopaki bardziej wypromuja.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.01.2026, 22:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Nie rżnij głupa. Skompromitowałeś się wcisiając Sukiennickiego za Carbo.

Na pozycji Marca szybkość nie jest kluczowa. To klasyczny defensywny pomocnik umiejący podać do przodu. W odróżnieniu od Dudy czy Igbekeme ma wzrost i siłę do przepychania się w środku pola.

800 K. euro za Krzyżanowskiego to dobre pieniądze. Trzeba brać pod uwagę że chłopak może się zarówno rozwinąć, jak i skończyć jako kolejny niewypał. Może ktoś da więcej, ale to nie jest tak gorący towar jak wydaje się jemu samemu i menedżerowi.
Z przedłużeniem kontraktu to też nie musi być taka łatwa sprawa jak się niektórym tutaj wydaje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.01.2026 o godz. 22:28.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.01.2026, 22:26
No ja tam raczej nie mówiłem o szybkości jako takiej ale szybkości podejmowania decyzji i dynamiki. Dla Carbo intensywność ekstraklasowa może okazać się nie do przeskoczenia. Już nawet w 1 lidze bywał spóźniony, myślę, że odnaleźć się w ESA będzie mu ciężko. Mam nadzieję, że się mylę - byłoby fajnie jakby sobie poradził, ja jestem sceptyczny.

Boisko zweryfikuje wszystko.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.01.2026, 00:11
As napisał(a):Wyświetl post
Zgaduje, ze myslenie bylo takie, ze lepiej poczekac az cena wzrosnie. Legia czy Amika sprzedawali za grube miliony to i pewnie u nas liczyli, ze jeszcze sie chlopaki bardziej wypromuja.
No i dlatego mnie nie dziwi ze byli gotowy spieniężyć Krzyżana. Wisla musi budowac sobie historie transferową
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 06.01.2026, 08:55
No i dlatego mnie nie dziwi ze byli gotowy spieniężyć Krzyżana. Wisla musi budowac sobie historie transferową
Oczywiscie dobrze by bylo sobie wyrobic marke "kopalni talentow" ale obawiam sie, ze sprzedajac do Banikow sie tego nie zrobi.
Mysle, ze Krzyzan zasmakowal Zachodu i zwyczajnie nie palil sie zeby pojsc do czeskiego odpowiednika jakiegos Zaglebia Lubin. Moze byc przeciez tak, ze poszedlby do Ostrawy i za pol roku kopal sie w drugiej lidze czeskiej zamiast pokazywac sie z Wisla w Ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.01.2026, 09:14
Zwyczajnie zrozumiał że w każdym normalnym kraju, poza kasą liczy się też kto tę kasę zarabia. Żeby tam grać to trzeba być dwa razy lepszy niż miejscowy, albo dwa razy droższy. Miejmy nadzieję że Staszak też przekona się o tym na własnej skórze.

Wyjazdy w takim wieku i z takim statusem, młodego może talentu, są pozytywne z punktu widzenia szkoleniowego i w aspekcie sportowym i zrozumienia realiów. Szanse że jeden albo drugi zrobi od razu wielką karierę są minimalne. Taką można robić u siebie tam gdzie to na ciebie powinni stawiać tylko trzeba pracować na treningach walczyć i być odważnym.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.01.2026, 11:52
Oficjalnie:
https://x.com/WislaKrakowSA/status/2008242395020685464

Pomocnik Białej Gwiazdy - Olivier Sukiennicki związał się z krakowską Wisłą nową umową obowiązującą do 30 czerwca 2027 roku. Jednocześnie, w porozumieniu z zawodnikiem - klub podjął decyzję o półrocznym wypożyczeniu do Odry Opole, które obowiązywać będzie do końca sezonu 2025/2026 z opcją wykupu.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.01.2026, 14:07
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Zwyczajnie zrozumiał że w każdym normalnym kraju, poza kasą liczy się też kto tę kasę zarabia. Żeby tam grać to trzeba być dwa razy lepszy niż miejscowy, albo dwa razy droższy. Miejmy nadzieję że Staszak też przekona się o tym na własnej skórze.

Wyjazdy w takim wieku i z takim statusem, młodego może talentu, są pozytywne z punktu widzenia szkoleniowego i w aspekcie sportowym i zrozumienia realiów. Szanse że jeden albo drugi zrobi od razu wielką karierę są minimalne. Taką można robić u siebie tam gdzie to na ciebie powinni stawiać tylko trzeba pracować na treningach walczyć i być odważnym.
Oj, naiwny. Krzyżanowski jeśli już to czeka na ofertę z Barcelony, no może w ostateczności jak się Atletico zgłosi Akurat Banik to jest klub w sam raz na jego aktualny poziom sportowy, gdzie może powalczyć o skład i się rozwinąć. W każdej poważnej lidze zginie bez śladu, nie ten rozmiar kapelusza.

Także moim zdaniem nie chodzi tu o żadne "rozsądne budowanie kariery". Ja jedynie liczę na to że klub będzie bezwzględny i bez podpisania nowego kontraktu młody trafi do rezerw. Nie może ogon kręcić psem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.01.2026, 14:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Także moim zdaniem nie chodzi tu o żadne "rozsądne budowanie kariery". Ja jedynie liczę na to że klub będzie bezwzględny i bez podpisania nowego kontraktu młody trafi do rezerw. Nie może ogon kręcić psem.
Pewnie ten idiotyczny pomysł dotyczy również Igbekeme czy Biedrzyckiego?
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 06.01.2026, 15:09
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Oficjalnie:
https://x.com/WislaKrakowSA/status/2008242395020685464

Pomocnik Białej Gwiazdy - Olivier Sukiennicki związał się z krakowską Wisłą nową umową obowiązującą do 30 czerwca 2027 roku. Jednocześnie, w porozumieniu z zawodnikiem - klub podjął decyzję o półrocznym wypożyczeniu do Odry Opole, które obowiązywać będzie do końca sezonu 2025/2026 z opcją wykupu.
Kwota opcji wykupu: 100 kilo klusek śląskich.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów