The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2025, 15:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Chwile po czasie, ale dowod rzeczowy nr 1.

Brzeczek mial byc trenerem w momencie gdy zatrudniano Gule, to nie były "clickbaity" jak to nazywasz
https://youtu.be/U1VXJHO54AA?si=cmChHJ9_tUptR0N2

Wypowiada sie o tym zam zainteresowany od 57:00
Czyli Brzęczek mówi prawdę tylko wtedy kiedy zgadza się to z Twoją narracją

Skoro miał być to czemu wtedy nie był?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.12.2025, 16:55
Masz wyjaśnione dlaczego nie był. Jakbyś nie był nieorzgatniety i zapatrzony w Wuje i rodzinę to byś wiedział. Na tym forum to jest jakaś sekta zjebow, która jak im ktoś w mordę pluje to udaje że pada, jak mają fakty podane to przekręcają, jak nie mają faktów podanych to sobie tworzą własne wersję wszystkiego pod swoje zjebane tezy życiowe.

Co tu jest nie tak, że ciągle kilku tych samych użytkowników na okrągło wymyśla jakieś głupoty?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.12.2025, 17:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czyli Brzęczek mówi prawdę tylko wtedy kiedy zgadza się to z Twoją narracją

Skoro miał być to czemu wtedy nie był?
Masz przecież odpowiedź w tym samym materiale

W to co ja wierze nie ma znaczenia. Nie polemizujesz w tym momencie ze mna tylko z samym Brzeczkiem. Czyli kłamie?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.12.2025, 17:15
Kolejny mędrzec będzie teraz udowadniał, że Brzęczek kłamie, tak jak swego czasu Markusik wmawiał Rudemu, że ten się nie uczy ligi - mimo, że sam Rude na konferencji to mówił xd

Prawda jest taka że znawca się jest a nie bywa. Więc to stado mądrali forumowych musi zawsze wszystko wiedzieć najlepiej.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 14.12.2025, 21:38
Jak już chcecie grzebać w przysłowiowych trupach, to warto dopowiedzieć, że do końca roku Wuja wciąż ciągnął z PZPNu 6x160k czyli ponad 700tysi przez 6 miesięcy i to według ostrożnych szacunków. Zasłanianie się rodziną jest fajne, ale 7 dużych stów na ulicy nie leży. W Wiśle wyciągnąłby 1/4, max 1/3 tych pieniędzy. Kogoś na te pół roku trzeba było wsadzić na stanowisko.

Często jest tu grana karta Fazlagicia. Słusznie zresztą. Dużo rzadziej przewijają się już autorskie pomysły Wuja na wzmocnienie w walce o utrzymanie, czyli Manu i Gio. Kominy płacowe, które też miały duży wkład w rozjebanie naszych finansów w 2022 i zaprzepaszczenie 2 lat zdyscyplinowanego wychodzenia z długów. Finansowo obaj panowie byli pomyłką. Sportowo, z tym akurat trenerem również.

Ogólnie cała historia skończyła się tym co musiało nastąpić prędzej czy później. Uświadomieniem sobie przez Kubę, że nie nadaje się do prowadzenia klubu. Mogło nas to kosztować mniej, ale patrząc na to, że Kuba chciał coś udowodnić bez względu na koszty mogło również dużo więcej. W sumie trzeba oddać Brzęczkowi, że jego decyzja o spasowaniu zdecydowanie Wiśle pomogła.

I sumie w tym duchu patrzyłem na jego prowadzenie z powodzeniem U21, a niech mu się wiedzie. Nawet jeśli z perspektywy insajderskich filmików na Łączy na Piłka można było odnieść wrażenie, że gigantyczną część roboty odwala tam sztab, to jednak on, a nie kto inny ten sztab poskładał. Natomiast słuchając jego ostatnich wywiadów mam poważne obawy, że przy pierwszym potknięciu i jakiejkolwiek krytyce ze strony mediów jego mania prześladowcza odpali mu się na całego i rozdupcy tę drużynę od wewnątrz, a byłoby szkoda, bo trafiła nam się chyba naprawdę niezła generacja.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.12.2025, 22:11
Tak sobie patrzyłem na mecz Leglej z Piastem.
Dlaczego oni chcą Papszuna a nie Brzęczka jak my w sezonie spadkowym?

No i a propos byłych naszych piłkarzy: Chrapek!!!
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.12.2025, 22:17
Rozmowa z Maćkiem Sadlokiem:

https://www.youtube.com/watch?v=D93C_uObc-A

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.12.2025, 12:52
Masz przecież odpowiedź w tym samym materiale

W to co ja wierze nie ma znaczenia. Nie polemizujesz w tym momencie ze mna tylko z samym Brzeczkiem. Czyli kłamie?
Nie chce mi się tego oglądać, po prostu zacytuj, byle wiernie. W odróżnieniu od niektórych tutaj nie mam obsesji na punkcie Brzęczka i nie uważam że to on jest winny spadku Wisły i braku jej awansu.

O proszę, @Cymes - całą robotę młodzieżówce robi sztab, nie Brzęczek. No i oczywiście logiczne jest że nie przyjęto dymisji Guli i dano mu przepracować obóz, skoro od początku było wiadomo że ma być Jerzy. Albo dziwienie się ściągnięciu piłkarzy takich jak Manu, Gio (którego 3/4 forum chciało zostawić, ale wiadomo że Cymesowi nie pasowało to do koncepcji). Tak samo jak transfer Poletanovicia, o którym też nie wspomina.

Ale dlaczego takie transfery, o tym już ani słowa. Może dlatego że to był koniec okienka transferowego i to były zakupy ratunkowe last minute? Że trzeba było brać co jest, bo wcześniej ściągnięto gości nie nadających się do walki o utrzymanie (mentalnie i pod względem umiejętności)? Bez skautingu, bez pionu sportowego, będąc praktycznie pod ścianą. Niesamowita pozycja negocjacyjna.
No ale nie pasuje do koncepcji, pomijamy.

Ja o tej manii prześladowczej nie piszę bezpodstawnie. Nawet jeśli Brzęczek odnosi jakiś sukces (jak awans bezpośredni reprezentacji na turniej, utrzymanie jej w grupie Ligii Narodów, obecna gra młodzieżówki) to takie mendy muszą go podważyć. Łatwa grupa, fart, a i tak całą robotę inni w sztabie zrobili. Bo jak wiadomo - pozostali selekcjonerzy sami rozstawiają pachołki, robią treningi bramkarzy etc. - widać to na filmikach

Ja bym nawet zasugerował że to niezdrowa obsesja...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.12.2025 o godz. 13:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.12.2025, 15:06
Nie chcę mu się 2 minut obejrzeć ale .......ić posty na forum i pięć razy pisać o tym i tak nie wiedząc co Brzęczek powiedział, mu się chce.
Kłamca przyłapany na kłamstwie łatwo się nie da ograć. Zaraz jak ktoś dosłowny cytat poda z Brzeczka to powie że manipulacja, kłamstwo i mania prześladowcza. Co tu się dzieje z tymi brawoszefami to jest kosmos zupełny.
drozd:
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.12.2025, 20:11
Nie chce mi się tego oglądać, po prostu zacytuj, byle wiernie. W odróżnieniu od niektórych tutaj nie mam obsesji na punkcie Brzęczka i nie uważam że to on jest winny spadku Wisły i braku jej awansu.

O proszę, @Cymes - całą robotę młodzieżówce robi sztab, nie Brzęczek. No i oczywiście logiczne jest że nie przyjęto dymisji Guli i dano mu przepracować obóz, skoro od początku było wiadomo że ma być Jerzy. Albo dziwienie się ściągnięciu piłkarzy takich jak Manu, Gio (którego 3/4 forum chciało zostawić, ale wiadomo że Cymesowi nie pasowało to do koncepcji). Tak samo jak transfer Poletanovicia, o którym też nie wspomina.

Ale dlaczego takie transfery, o tym już ani słowa. Może dlatego że to był koniec okienka transferowego i to były zakupy ratunkowe last minute? Że trzeba było brać co jest, bo wcześniej ściągnięto gości nie nadających się do walki o utrzymanie (mentalnie i pod względem umiejętności)? Bez skautingu, bez pionu sportowego, będąc praktycznie pod ścianą. Niesamowita pozycja negocjacyjna.
No ale nie pasuje do koncepcji, pomijamy.

Ja o tej manii prześladowczej nie piszę bezpodstawnie. Nawet jeśli Brzęczek odnosi jakiś sukces (jak awans bezpośredni reprezentacji na turniej, utrzymanie jej w grupie Ligii Narodów, obecna gra młodzieżówki) to takie mendy muszą go podważyć. Łatwa grupa, fart, a i tak całą robotę inni w sztabie zrobili. Bo jak wiadomo - pozostali selekcjonerzy sami rozstawiają pachołki, robią treningi bramkarzy etc. - widać to na filmikach

Ja bym nawet zasugerował że to niezdrowa obsesja...
Transfery na pierwszą ligę też były last minute? Nie miał czasu? Jako wszechwładny manadżer w stylu angielskim kto odpowiadał za Balte, Żyro, paralityków Bashę i Pereire?

Manii prześladowczej nie masz, natomiast do dziś nie przejdzie Ci przez gardło, że Brzęczek w Wiśle dał ciała po całości. Dawał radę w Płocku, dawał radę w Reprze, teraz daje rade z U21. W Wiśle po prostu nie ogarnął.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.12.2025, 21:44
Co tu sie dzieje z tymi jopolizaczami to jest kosmos zupełny. Jarus001 bryluje. Dobrze
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 15.12.2025, 21:45
, że nikt hejteroszefa nie bierze na powaznie
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 15.12.2025, 21:53
Leszku wybacz za prywatę, ale zżera mnie to od dawna: czym Ty się w realnym życiu zajmujesz? Rozumiem, że to zajęcie które nie wymaga podstaw gramatyki? (to nie hejt, tylko czysta ciekawość).
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.12.2025, 11:04
Nasz niedoszly pilkarz Joshua Zimerman podpisal kontrakt z Livingstoon FC, aktualnie 12 drużyna ligi szkockiej.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 27.12.2025, 18:26
Pana Kasperczaka zawsze miło posłuchać

https://youtu.be/e-rfYYbOfII?si=7OH4i8fc0-bTXBIG
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.12.2025, 20:45
Kolejnym gościem będzie w długim wywiadzie Mariusz Jop.

Co jak co dla Krzostka będzie fajnych gości zapraszał do kanału
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.12.2025, 23:51
Nasz niedoszly pilkarz Joshua Zimerman podpisal kontrakt z Livingstoon FC, aktualnie 12 drużyna ligi szkockiej.
Niezbyt ekskluzywnie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2025, 00:09
Niezbyt ekskluzywnie.
Nastepny mecz rozegra z Celticem Glasgow, u nas by rozegrał z GKSem Tychy
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.12.2025, 00:16
No cóż, Gula stracił Ashrafa i Yeboaha, za to Brzęczek dostał transfery, które na papierze wyglądały bardzo korzystnie. On tak naprawdę po prostu spieprzył i nie potrafił tego ułożyć. Inny trener myślę, że spokojnie by to utrzymał. Nawet nie koniecznie jakiś wybitny zadaniowiec czy fachmen - po prostu ktokolwiek inny.

Przypomnę kto przyszedł :
Luis Fernández
Joseph Colley
Marko Poletanović
Elvis Manu
Momo Cissé
Heorhiy Tsitaishvili /edit/

Może to nie były jakieś gwiazdy, ale nikt mi nie wmówi, że inne drużyny walczące z nami o byt miały lepsze kadry.

Nasz skład, może nie nadawał się - mimo szumnych zapowiedzi - na walkę o czołowe lokaty / puchary, ale na pewno nadawał się na spokojny finisz w środku stawki.

Na spadek złożyły się błędne lub pechowe decyzje Brzęczka, słaba dyspozycja dnia piłkarzy w kluczowych momentach, słaba psychika zawodników i wybitnie złe sędziowanie.

Powiem szczerze, że gdyby Brzęczek dostał tą kadrę ponownie to nigdy w życiu by mu się nie udało z tą kadrą w tamtej chwili powtórzyć tego samego rezultatu (nawet gdyby sam próbował odtworzyć wszystkie swoje decyzje), bo to ile nastąpiło po sobie zbiegów okoliczności niefortunnych zdarzeń w tamtej rundzie jest dla mnie ewenementem na niepojętą skalę. Podejrzewam, że większość forumowiczów, gdyby miało tylko typować skład na mecze zamiast Brzęczka (oczywiście nie trenować na codzień) by zrobiło więcej punktów niż Brzęczek w tamtej rundzie - nie dlatego, że Brzęczek był tak słabym trenerem, tylko dlatego, że miał tak wybitnego pecha do swoich wyborów, że nawet on sam nie wie, jak mógł tyle meczy naprzegrywać z rzędu, przecież oni chociażby przypadkiem powinni coś wygrać. Ta passa była niesamowita i nie wiem czy ktokolwiek ogarnia co tam się odjaniepawliło.

Te druki czarnych, spuszczająca nas z ligi ręka Manu, tracone gole w końcówkach wygranych meczy, czerwo Luisa Fernandeza... Patrząc z perspektywy na to co tam się wydarzyło, wydaje się to niemożliwe. Piłka nam pokazała swoje najpiękniejsze oblicze w najgorszym dla nas możliwym wydaniu. Takie moje zdanie. Tak patrzę na tamtą rundę po latach.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.12.2025 o godz. 00:28.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2025, 00:18
Dostał jeszcze Ondraska, Fazlagicia i Gio Citaszwilijego. Kadra na wiosne była rozpasana do granic możliwości

Oczywiście że jego obowiązkiem było się utrzymac

Mecze u siebie z Plockiem, Warta, Stala Mielec czy Jaga, na wyjeździe ze Śląskiem i Radomiakiem. Okazji bylo multum.

Rywalizowalismy ze Slaksiem ktory na wiosnę wygrał 1 mecz.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.12.2025 o godz. 00:22.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 28.12.2025, 00:25
Fazlagicia i Ondraska celowo pominąłem, bo pierwszy to była pomyłka, a drugi po drugiej stronie rzeki - ale zupełnie zapomniałem o Tsitaishvilim a to był całkiem fajny grajek. Pozwoliłem go sobie wedytować w posta.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.12.2025 o godz. 00:27.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 28.12.2025, 09:26
s1mone napisał(a):Wyświetl post
No cóż, Gula stracił Ashrafa i Yeboaha, za to Brzęczek dostał transfery, które na papierze wyglądały bardzo korzystnie. On tak naprawdę po prostu spieprzył i nie potrafił tego ułożyć. Inny trener myślę, że spokojnie by to utrzymał. Nawet nie koniecznie jakiś wybitny zadaniowiec czy fachmen - po prostu ktokolwiek inny.

Przypomnę kto przyszedł :
Luis Fernández
Joseph Colley
Marko Poletanović
Elvis Manu
Momo Cissé
Heorhiy Tsitaishvili /edit/

Może to nie były jakieś gwiazdy, ale nikt mi nie wmówi, że inne drużyny walczące z nami o byt miały lepsze kadry.

Nasz skład, może nie nadawał się - mimo szumnych zapowiedzi - na walkę o czołowe lokaty / puchary, ale na pewno nadawał się na spokojny finisz w środku stawki.

Na spadek złożyły się błędne lub pechowe decyzje Brzęczka, słaba dyspozycja dnia piłkarzy w kluczowych momentach, słaba psychika zawodników i wybitnie złe sędziowanie.

Powiem szczerze, że gdyby Brzęczek dostał tą kadrę ponownie to nigdy w życiu by mu się nie udało z tą kadrą w tamtej chwili powtórzyć tego samego rezultatu (nawet gdyby sam próbował odtworzyć wszystkie swoje decyzje), bo to ile nastąpiło po sobie zbiegów okoliczności niefortunnych zdarzeń w tamtej rundzie jest dla mnie ewenementem na niepojętą skalę. Podejrzewam, że większość forumowiczów, gdyby miało tylko typować skład na mecze zamiast Brzęczka (oczywiście nie trenować na codzień) by zrobiło więcej punktów niż Brzęczek w tamtej rundzie - nie dlatego, że Brzęczek był tak słabym trenerem, tylko dlatego, że miał tak wybitnego pecha do swoich wyborów, że nawet on sam nie wie, jak mógł tyle meczy naprzegrywać z rzędu, przecież oni chociażby przypadkiem powinni coś wygrać. Ta passa była niesamowita i nie wiem czy ktokolwiek ogarnia co tam się odjaniepawliło.

Te druki czarnych, spuszczająca nas z ligi ręka Manu, tracone gole w końcówkach wygranych meczy, czerwo Luisa Fernandeza... Patrząc z perspektywy na to co tam się wydarzyło, wydaje się to niemożliwe. Piłka nam pokazała swoje najpiękniejsze oblicze w najgorszym dla nas możliwym wydaniu. Takie moje zdanie. Tak patrzę na tamtą rundę po latach.
Tak, nie był slabym trenerem tylko miał pecha. Kolejny obronca polskiej mysli szkoleniowej. Dawno nie czytałem większego steku bzdur. Chyba to na bani pisał, chcę wierzyć, że nie na trzeźwo.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 28.12.2025, 10:30
Lesio i jego czytanie ze zrozumieniem...

Lesiu, jeżeli tylko tyle wywnioskowałeś z mojego posta to znaczy, że jesteś upośledzony umysłowo.

Ja uważam Brzęczka za słabego trenera. Także pudło. Ale co tu dużo dyskutować z tłukiem, który czyta posta, potem komentuje, ignorując jego istotę.

Skoro piszę, że większość forum by zrobiło lepszy wynik, jak możesz twierdzić, że typa poważam? Litości.

Za to do tego, aby wykręcić taki kosmiczny wynik jak JB potrzeba było czegoś wiecej niż tylko beznadziejnego trenera. Trzeba było jeszcze wybitnego pecha i wielu dziwnych zbiegów okolicznosci. Takie coś z tym materiałem ludzkim jakim dysponowalismy było praktycznie nie do powtorzenia, nawet Rude by tego tak pięknie nie s.......ił.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.12.2025 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 28.12.2025, 10:46
Brzeczek to kiepski trener. A to że w Płocku dawał rade, serio ? Płock grał z jakimś pomysłem ? Pominę fakt że kilku piłkarzom w tym Urydze piłka parę razy odbiła się szczęśliwie od różnych części ciała.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2025, 11:20
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Fazlagicia i Ondraska celowo pominąłem, bo pierwszy to była pomyłka, a drugi po drugiej stronie rzeki - ale zupełnie zapomniałem o Tsitaishvilim a to był całkiem fajny grajek. Pozwoliłem go sobie wedytować w posta.
Gdyby wtedy bramka Ondraska dala wygrana z Lechem to pewnie mowilbys inaczej.

Niemniej wtedy byl w lepszej formie niż młodszy Kliment (ten psychiczne byl wrakiem).

PS. Jeszcze Pasieczny ściągnął Sebastiana Ringa. Co on tam nasciagal w tym oknie to głowa mala
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.12.2025 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.12.2025, 12:20
Gdyby wtedy bramka Ondraska dala wygrana z Lechem to pewnie mowilbys inaczej.

Niemniej wtedy byl w lepszej formie niż młodszy Kliment (ten psychiczne byl wrakiem).

PS. Jeszcze Pasieczny ściągnął Sebastiana Ringa. Co on tam nasciagal w tym oknie to głowa mala
O Ringu zapomniałem. Tamten skład nie nadawał się do gry o utrzymanie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 26.02.2026, 09:06
Buksa widze, ze odstawiony na boczny tor w Polonii. Po przerwie zimowej sie nawet do kadry meczowej nie lapie. Kontuzji z tego co widze nie ma.

Mistrzowsko wrecz prowadzona kariera.

Jak mozna z chlopaka, ktora w wieku 16 lat strzelal gole w ekstraklasie zrobic kaleke, ktory sie nie lapie na lawke w 1 lidze?
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.02.2026, 09:59
Niestety, pewnie przez jakiś czas jeszcze jakieś kluby będą się na niego nabierały.

Jedynym ratunkiem dla niego byłaby przemiana fizyczna - Krzyżanowski, gdyby nie zmężniał, nigdy nie miałby szans na podjęcie rywalizacji w seniorskiej piłce. Buksa fizycznie go przypominał - nie miał dobrej szybkości ani siły, natomiast bazował na technice. To jest też największa różnica pomiędzy Olkiem a Adamem na niekorzyść młodszego z braci.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2026, 10:28
As napisał(a):Wyświetl post
Buksa widze, ze odstawiony na boczny tor w Polonii. Po przerwie zimowej sie nawet do kadry meczowej nie lapie. Kontuzji z tego co widze nie ma.

Mistrzowsko wrecz prowadzona kariera.

Jak mozna z chlopaka, ktora w wieku 16 lat strzelal gole w ekstraklasie zrobic kaleke, ktory sie nie lapie na lawke w 1 lidze?
Zbyt duże poleganie na talencie, zbyt malo charakteru do pracy.

Pomijam juz zle wybory życiowe.

Nie takie talenty przepadały w piłce.

W kolejnym sezonie pojedzie do beniaminka 1 ligi.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 26.02.2026, 10:29
Oluś odszedł z Wisły bo ta, rzekomo, nie dawała mu szans i gwarancji rozwoju.
Tak zapodał wtedy tatuś Oleczka.

Natomiast prawdziwą przyczyną odejścia była kasa.
Uznano, że po co przedłużać kontrakt, po co potencjalny kontrahent ma płacić odstępne Wiśle, jak przecież można tą kwotę ( w jakiejś części) skasować indywidualnie za podpis.
Przypomnę, że wtedy szacowano, że na Olusiu Wisła zarobi 3 a nawet 5 baniek ojro.

No to poszedł Oluś w świat, odbił się od klubów we Włoszech, Austrii, Belgii ( jak dobrze pamiętam) a potem wrócił i co?
Wypluł go Górnik Gieksa a teraz nawet Polonia.

Podsumowując, jest na zakręcie kariery, wychodzi że jego potencjał został przeszacowany albo gdzieś tam go zagubiono.

Czy się odrodzi? Trudno powiedzieć.
Ale...
Kaski, w mojej ocenie, natrzepał już wiele i co ma na koncie to jego
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów