|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Skoro miał być to czemu wtedy nie był? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tak sobie patrzyłem na mecz Leglej z Piastem.
Dlaczego oni chcą Papszuna a nie Brzęczka jak my w sezonie spadkowym? ![]() ![]() ![]() No i a propos byłych naszych piłkarzy: Chrapek!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie chcę mu się 2 minut obejrzeć ale .......ić posty na forum i pięć razy pisać o tym i tak nie wiedząc co Brzęczek powiedział, mu się chce.
Kłamca przyłapany na kłamstwie łatwo się nie da ograć. Zaraz jak ktoś dosłowny cytat poda z Brzeczka to powie że manipulacja, kłamstwo i mania prześladowcza. Co tu się dzieje z tymi brawoszefami to jest kosmos zupełny. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Manii prześladowczej nie masz, natomiast do dziś nie przejdzie Ci przez gardło, że Brzęczek w Wiśle dał ciała po całości. Dawał radę w Płocku, dawał radę w Reprze, teraz daje rade z U21. W Wiśle po prostu nie ogarnął. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Co tu sie dzieje z tymi jopolizaczami to jest kosmos zupełny. Jarus001 bryluje. Dobrze
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
, że nikt hejteroszefa nie bierze na powaznie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Leszku wybacz za prywatę, ale zżera mnie to od dawna: czym Ty się w realnym życiu zajmujesz? Rozumiem, że to zajęcie które nie wymaga podstaw gramatyki? (to nie hejt, tylko czysta ciekawość).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nasz niedoszly pilkarz Joshua Zimerman podpisal kontrakt z Livingstoon FC, aktualnie 12 drużyna ligi szkockiej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kolejnym gościem będzie w długim wywiadzie Mariusz Jop.
Co jak co dla Krzostka będzie fajnych gości zapraszał do kanału |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niezbyt ekskluzywnie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No cóż, Gula stracił Ashrafa i Yeboaha, za to Brzęczek dostał transfery, które na papierze wyglądały bardzo korzystnie. On tak naprawdę po prostu spieprzył i nie potrafił tego ułożyć. Inny trener myślę, że spokojnie by to utrzymał. Nawet nie koniecznie jakiś wybitny zadaniowiec czy fachmen - po prostu ktokolwiek inny.
Przypomnę kto przyszedł : Luis Fernández Joseph Colley Marko Poletanović Elvis Manu Momo Cissé Heorhiy Tsitaishvili /edit/ Może to nie były jakieś gwiazdy, ale nikt mi nie wmówi, że inne drużyny walczące z nami o byt miały lepsze kadry. Nasz skład, może nie nadawał się - mimo szumnych zapowiedzi - na walkę o czołowe lokaty / puchary, ale na pewno nadawał się na spokojny finisz w środku stawki. Na spadek złożyły się błędne lub pechowe decyzje Brzęczka, słaba dyspozycja dnia piłkarzy w kluczowych momentach, słaba psychika zawodników i wybitnie złe sędziowanie. Powiem szczerze, że gdyby Brzęczek dostał tą kadrę ponownie to nigdy w życiu by mu się nie udało z tą kadrą w tamtej chwili powtórzyć tego samego rezultatu (nawet gdyby sam próbował odtworzyć wszystkie swoje decyzje), bo to ile nastąpiło po sobie zbiegów okoliczności niefortunnych zdarzeń w tamtej rundzie jest dla mnie ewenementem na niepojętą skalę. Podejrzewam, że większość forumowiczów, gdyby miało tylko typować skład na mecze zamiast Brzęczka (oczywiście nie trenować na codzień) by zrobiło więcej punktów niż Brzęczek w tamtej rundzie - nie dlatego, że Brzęczek był tak słabym trenerem, tylko dlatego, że miał tak wybitnego pecha do swoich wyborów, że nawet on sam nie wie, jak mógł tyle meczy naprzegrywać z rzędu, przecież oni chociażby przypadkiem powinni coś wygrać. Ta passa była niesamowita i nie wiem czy ktokolwiek ogarnia co tam się odjaniepawliło. Te druki czarnych, spuszczająca nas z ligi ręka Manu, tracone gole w końcówkach wygranych meczy, czerwo Luisa Fernandeza... Patrząc z perspektywy na to co tam się wydarzyło, wydaje się to niemożliwe. Piłka nam pokazała swoje najpiękniejsze oblicze w najgorszym dla nas możliwym wydaniu. Takie moje zdanie. Tak patrzę na tamtą rundę po latach.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.12.2025 o godz. 00:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dostał jeszcze Ondraska, Fazlagicia i Gio Citaszwilijego. Kadra na wiosne była rozpasana do granic możliwości
Oczywiście że jego obowiązkiem było się utrzymac Mecze u siebie z Plockiem, Warta, Stala Mielec czy Jaga, na wyjeździe ze Śląskiem i Radomiakiem. Okazji bylo multum. Rywalizowalismy ze Slaksiem ktory na wiosnę wygrał 1 mecz.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.12.2025 o godz. 00:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fazlagicia i Ondraska celowo pominąłem, bo pierwszy to była pomyłka, a drugi po drugiej stronie rzeki - ale zupełnie zapomniałem o Tsitaishvilim a to był całkiem fajny grajek. Pozwoliłem go sobie wedytować w posta.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.12.2025 o godz. 00:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lesio i jego czytanie ze zrozumieniem...
Lesiu, jeżeli tylko tyle wywnioskowałeś z mojego posta to znaczy, że jesteś upośledzony umysłowo. Ja uważam Brzęczka za słabego trenera. Także pudło. Ale co tu dużo dyskutować z tłukiem, który czyta posta, potem komentuje, ignorując jego istotę. Skoro piszę, że większość forum by zrobiło lepszy wynik, jak możesz twierdzić, że typa poważam? Litości. Za to do tego, aby wykręcić taki kosmiczny wynik jak JB potrzeba było czegoś wiecej niż tylko beznadziejnego trenera. Trzeba było jeszcze wybitnego pecha i wielu dziwnych zbiegów okolicznosci. Takie coś z tym materiałem ludzkim jakim dysponowalismy było praktycznie nie do powtorzenia, nawet Rude by tego tak pięknie nie s.......ił.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.12.2025 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Brzeczek to kiepski trener. A to że w Płocku dawał rade, serio ? Płock grał z jakimś pomysłem ? Pominę fakt że kilku piłkarzom w tym Urydze piłka parę razy odbiła się szczęśliwie od różnych części ciała.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Niemniej wtedy byl w lepszej formie niż młodszy Kliment (ten psychiczne byl wrakiem). PS. Jeszcze Pasieczny ściągnął Sebastiana Ringa. Co on tam nasciagal w tym oknie to głowa mala
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.12.2025 o godz. 11:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O Ringu zapomniałem. Tamten skład nie nadawał się do gry o utrzymanie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Buksa widze, ze odstawiony na boczny tor w Polonii. Po przerwie zimowej sie nawet do kadry meczowej nie lapie. Kontuzji z tego co widze nie ma.
Mistrzowsko wrecz prowadzona kariera. Jak mozna z chlopaka, ktora w wieku 16 lat strzelal gole w ekstraklasie zrobic kaleke, ktory sie nie lapie na lawke w 1 lidze? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Niestety, pewnie przez jakiś czas jeszcze jakieś kluby będą się na niego nabierały.
Jedynym ratunkiem dla niego byłaby przemiana fizyczna - Krzyżanowski, gdyby nie zmężniał, nigdy nie miałby szans na podjęcie rywalizacji w seniorskiej piłce. Buksa fizycznie go przypominał - nie miał dobrej szybkości ani siły, natomiast bazował na technice. To jest też największa różnica pomiędzy Olkiem a Adamem na niekorzyść młodszego z braci. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pomijam juz zle wybory życiowe. Nie takie talenty przepadały w piłce. W kolejnym sezonie pojedzie do beniaminka 1 ligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Oluś odszedł z Wisły bo ta, rzekomo, nie dawała mu szans i gwarancji rozwoju.
Tak zapodał wtedy tatuś Oleczka. Natomiast prawdziwą przyczyną odejścia była kasa. Uznano, że po co przedłużać kontrakt, po co potencjalny kontrahent ma płacić odstępne Wiśle, jak przecież można tą kwotę ( w jakiejś części) skasować indywidualnie za podpis. Przypomnę, że wtedy szacowano, że na Olusiu Wisła zarobi 3 a nawet 5 baniek ojro. No to poszedł Oluś w świat, odbił się od klubów we Włoszech, Austrii, Belgii ( jak dobrze pamiętam) a potem wrócił i co? Wypluł go Górnik Gieksa a teraz nawet Polonia. Podsumowując, jest na zakręcie kariery, wychodzi że jego potencjał został przeszacowany albo gdzieś tam go zagubiono. Czy się odrodzi? Trudno powiedzieć. Ale... Kaski, w mojej ocenie, natrzepał już wiele i co ma na koncie to jego |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|