The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2025, 17:05
Cytat:
Dawaj cytaty kłamliwy hejterku jakoby ktoś kiedyś udowadniał, że "Rude to trener idealny, który wszystko ogarnia". Jedziesz, jedziesz, i naucz się, że ciebie na kłamstwie złapać jeszcze łatwiej niż Tuska.
Przepraszam, masz rację, tak nigdy tak nie napisałes ty ani twoi koledzy, po prostu pół roku pieprzyliscie jaki to jest fachowiec i jak nawet polskie drewno wskrzesił xd

Myślisz że ktoś tu jest głupi i nie widzi jakim pajacem jesteś kłamliwym? Wielkie analizy słabych stron Jopa co punktuje na 2,4 ale jak Rude punktował na 1,4 to były Wielkie analizy Sobczaka i spółki polskiego drewna. Ojej ojej nieźle się z koleżkami wkipaliscie jeśli chodzi o udawany obiektywizm
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2025, 18:22
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Nie myli się ten kto nic nie robi.
A wynik broni Jopa i koniec, kropka.
Twoje hipotezy, że jakby stosował "rotacje" to by było lepiej są nie poparte jakimikolwiek argumentami.
Stary Dziad, Ty tu robisz klasyczny numer: "wynik się zgadza, więc każda decyzja była dobra". To jest myślenie na poziomie: jak deszcz ustał, to znaczy że parasol był genialny, nawet jeśli wcześniej nim kopałeś ludzi po kostkach.

"Nie myli się ten kto nic nie robi" - jasne. Tylko że my nie rozmawiamy o tym, czy trener ma prawo się pomylić, tylko czy te pomyłki były i kosztowały. Były. I kosztowały. Koniec, kropka - jak lubisz tę interpunkcję.

"Wynik broni Jopa i koniec" - nie, wynik broni bilans, a nie broni każdej decyzji po drodze. Tu tkwi sedno: jak dowieziesz punkty, to nagle nawet pomyłki czasem wyglądają jak "plan". A jak wylecisz z PP w Bydgoszczy, to też sobie dopisujesz ideologię o "testowaniu zmienników". Tylko że to nie był test w laboratorium, a nie konieczność akurat takiego zestawienia składów w tamtym meczu, tylko gra o awans i dodatkowe pieniądze.

Kolejna sprawa: Rotacja o której tu mowa to nie wystawienie 6 z rezerw + Broda jako bomba zegarowa we własnym polu karnym. Rotacja to stopniowe dokładanie minut, budowanie gotowości, a nie wrzucenie ludzi bez rytmu, czy bez odniesienia do jakości gry lub aktualnych potrzeb zespołu i liczenie, że "jakoś to będzie". Bydgoszcz jest dowodem na to, że źle zrobiona rotacja potrafi Cię ośmieszyć. A cała końcówka rundy, że coś tu jednak nie zagrało w systemie i hierarchii Jopa.

"75% możliwych punktów" - i co z tego? To nie jest dowód, że "wybraliśmy najlepsze decyzje", tylko że mimo mankamentów i błędów drużyna była na tyle jakościowa, że dowiozła wynik. Tak samo można mieć świetny samochód i dojechać, choć po drodze urwałeś zderzak na krawężniku. Dojechałeś? Dojechałeś. Zderzak urwany? Urwany. To nie jest krytyka Jopa który dał radę na przestrzeni całej rundy. To jest krytyka wmawiania że pewnych rzeczy nie dało się zrobić lepiej lub że nie mógł w niektórych momentach rundy podjąć innych decyzji niż podjął. Nie na każdej wygrał, nie każda go obroniła. Z pomyłek trzeba wyciągać wnioski.

Tekst o "babskim gadaniu" to sobie daruj, bo to argument z gatunku: jak nie mam kontrargumentu, to wrzucę etykietę. Brzmi jak Jaroo1 po trzecim piwie, a nie jak Ty (chociaż nie, bo jemu piwo do wygadywania głupot, insynuacji i wylewania hejtu nie jest potrzebne )

"Mają grać najlepsi" - no to super, właśnie o tym piszę: Broda nie jest najlepszy, Duarte przez długi czas osłabiał, a niektóre alternatywy (Baniowski/Božić) były już wtedy do wykorzystania. I teraz najlepsze: nazywasz krytykę"sabotażem", bo ktoś mówi, że lepiej było nie wstawiać gościa, który nogami potrafi zrobić kabaret. To nie sabotaż, to elementarz.

A ta Twoja księgowość "10% błędów, 90% dobrych decyzji" jest z kosmosu. Tyle że nawet te 10% może Ci wywalić puchar, przepalić końcówkę rundy i zabrać punkty, których potem zabraknie w najgorszym momencie. W piłce jeden błąd potrafi mieć wagę betonu.

Żeby było jasne: ja nie twierdzę, że Jop "wszystko zawalił", albo że źle pracował i należy go oceniać negatywnie za tą rundę. Dał radę, zasłużył na brawa za to co zrobił szczególnie w pierwszej części rundy i przed sezonem. Ja twierdzę, że popełnił konkretne błędy (rotacja/zarządzanie minutami, Broda, Duarte, przygotowanie zmienników) i że końcówka rundy + Bydgoszcz są na to dowodem. A choćby tylko pośrednie sugerowanie "wynik = nieomylność" to jest narracja wygodna, ale logicznie dziurawa jak nasza gra w Bydgoszczy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.12.2025, 18:37
FraMat napisał(a):Wyświetl post
W czym? Oto w tym: w przeszłości już wielokrotnie pokazywał w innych klubach, iż potrafi grać na poziomie potrzebnym Wiśle
Słowo kluczowe: w przeszłości.
Twoje podkreślanie słów "w przeszłości" w kontekście sytuacji Omica i Omraniego i uparte zostawianie ich ze sobą jest tak samo błyskotliwe jak Twoje robienie z Sukiennickiego piłkarza lepszego od Carbo z powodu jego dynamiki. Tą logiką nawet Błaszczykowski i Brożek przed powrotem do Wisły też byli "jak Omrani", bo "w przeszłości" byli świetni... tylko, że po powrocie dalej grali na poziomie odpowiednim dla naszego klubu. Tyle warte są te Twoje wtręty i próby powiązania moich słów o Omicu z Omranim: to inni piłkarze, inne profile, inne role, inne cechy i inny kontekst - ja Ci to wypisałem czarno na białym, a Ty wracasz do jednego słowa-klucza, jakbyś miał limit znaków w mózgu.

"W przeszłości" jest ważne jako tło, ale nie jako wyrok. Bo realnie liczy się: co daje dziś, w jakiej roli, jakie ma warunki fizyczne, jak wygląda na boisku i czy pasuje do układanki. Jakie ma nastawienie do swojej przyszłości i pracy nad sobą. A ty próbujesz z tego zrobić jedną etykietę dla dwóch kompletnie różnych zawodników.

Krótko: Twoje porównania są jak Twoje teorie z ujęcia kamery - głośne, pewne siebie i kompletnie bez wartości poznawczej.
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.12.2025 o godz. 18:39.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.12.2025, 19:01
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Wybacz, ale jeśli Twój serdeczny kolega o nicku zaczynającym się na w a kończącym się na olfy Cię wesprze, doda otuchy to nie oznacza, że kogoś wyjaśniłeś. Oznacza to, że po Twoich ostatnich głośnych kompromitacjach na forum wciąż możesz liczyć na jego pełne, pozbawione refleksji poparcie.

Reszta to dobrze nam znana, zdarta płyta
Te "głośne kompromitacje" są teraz z Tobą w pokoju? Mam dla Ciebie złą wiadomość: Gooebels wprawdzie uknuł niegdyś powiedzenie, że kłamstwo powtórzone 1000 razy stanie się prawdą, ale to tak nie działa w dzisiejszych czasach. Więc zbastuj z projektowaniem alternatywnej rzeczywistości rzeczywistości dla ludzi pokroju "babci Kasi", bo przed chwilą czarno na białym wyjaśniłem twoje przekłamania (Colley, Sukiennicki, Hiszpanie) i wmawianie mi słów, których nie napisałem. W sumie nie dziwię się, że uciekasz w gadkę o "dodawaniu otuchy" i "zdartej płycie" gdy znów zostałeś w obnażony ze swoim strzelaniem kulą w płot.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.12.2025, 19:07
Markus napisał(a):Wyświetl post
Twoje podkreślanie słów "w przeszłości" w kontekście sytuacji Omica i Omraniego i uparte zostawianie ich ze sobą jest tak samo błyskotliwe jak Twoje robienie z Sukiennickiego piłkarza lepszego od Carbo z powodu jego dynamiki. Tą logiką nawet Błaszczykowski i Brożek przed powrotem do Wisły też byli "jak Omrani", bo "w przeszłości" byli świetni... tylko, że po powrocie dalej grali na poziomie odpowiednim dla naszego klubu. Tyle warte są te Twoje wtręty i próby powiązania moich słów o Omicu z Omranim: to inni piłkarze, inne profile, inne role, inne cechy i inny kontekst - ja Ci to wypisałem czarno na białym, a Ty wracasz do jednego słowa-klucza, jakbyś miał limit znaków w mózgu.

"W przeszłości" jest ważne jako tło, ale nie jako wyrok. Bo realnie liczy się: co daje dziś, w jakiej roli, jakie ma warunki fizyczne, jak wygląda na boisku i czy pasuje do układanki. Jakie ma nastawienie do swojej przyszłości i pracy nad sobą. A ty próbujesz z tego zrobić jedną etykietę dla dwóch kompletnie różnych zawodników.

Krótko: Twoje porównania są jak Twoje teorie z ujęcia kamery - głośne, pewne siebie i kompletnie bez wartości poznawczej.
Podziwiam twój upór w wymiksowywaniu się z wcześniej głoszonych tez i umiejętność odwracania kota ogonem.
Szczerze.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.12.2025, 19:19
TeMam dla Ciebie złą wiadomość: Gooebels wprawdzie uknuł niegdyś powiedzenie, że kłamstwo powtórzone 1000 razy stanie się prawdą, ale to tak nie działa w dzisiejszych czasach.
Gratuluję samokrytyki i samozaorania
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.12.2025, 19:28
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, masz rację, tak nigdy tak nie napisałes ty ani twoi koledzy, po prostu pół roku pieprzyliscie jaki to jest fachowiec i jak nawet polskie drewno wskrzesił xd

Myślisz że ktoś tu jest głupi i nie widzi jakim pajacem jesteś kłamliwym? Wielkie analizy słabych stron Jopa co punktuje na 2,4 ale jak Rude punktował na 1,4 to były Wielkie analizy Sobczaka i spółki polskiego drewna. Ojej ojej nieźle się z koleżkami wkipaliscie jeśli chodzi o udawany obiektywizm
Jakie wielkie analizy słabych stron Jopa? Hejterek dalej nie przedstawił ani jednego cytatu, który potwierdzałby jego urojenia, że uważałem akurat konkretnie Rude za trenera idealnego dla Wisły, "fachowca który wszystko ogarnia", choć od lat uparcie próbuje to wmawiać. W Hiszpanii nie brakuje o wiele lepszych i bardziej utytułowanych trenerów niż on. I taki doświadczony trener z konkretnymi osiągnięciami na koncie niegdyś rzeczywiście mi się marzył, choćby tylko taki jak Carrillo.

Gdzie masz cytat hejterku o "wskrzeszeniu polskiego drewna" poza swoim chorym umysłem i próbami kreowania alternatywnej rzeczywistości od 2 lat? Twoje metody konfabulacji faktami godne dziennikarzy Onetu budzą jedynie moje rozbawienie, szczególnie po tym jak sam się wyjaśniłeś w sprawie sprawdzania się w Polsce piłkarzy z hiszpańskich lig i konieczności zamknięcia się w sprawie ciągłego hejtowania Królewskiego

To właśnie ty od 3 lat próbujesz pudrować swoją totalnie skompromitowaną narrację - od nieustannej jazdy po Królewskim, przez Rodado jako totalnego ogóra i szrot, po radosne przepowiednie, które życie ci raz za razem wywaliło w kosmos. Które to miejsce przewidywałeś dla Wisły na koniec, dopiero poza branżami, bo tak wierzyłeś w warsztat Jopa? Nie tylko Drozd o tym pamięta

Najzabawniejsze jest to, że im mocniej krzyczysz o "pajacach" i "kłamczuchach", tym bardziej widać, kto tu naprawdę bezczelnie zakłamuje rzeczywistość. Największy pajac na tym forum to ten, który na każde "pokaż cytat" odpowiada kolejną bajką - czyli ty, hejterku.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.12.2025, 19:51
Podziwiam twój upór w wymiksowywaniu się z wcześniej głoszonych tez i umiejętność odwracania kota ogonem.
Szczerze.
Ja się nie muszę "wymiksowywać" z produktów Twojej wyobraźni i sugerowania, że pisałem o Omranim dokładnie to samo co Omicu. Przekładanie nazwiska Algierczyka do akapitu o Austriaku może budzić poklask tylko u idiotów i jest bardzo marnym chwytem. Podobnie jak sugerowanie, że sytuacja jednego i drugiego w jakimkolwiek sposób jest tożsama, bo przed Wisłą mieli lepszy okres w swojej karierze.

Jedna wielka bzdura.

Szczerze: jak chcesz dyskutować, to cytuj moje słowa, a nie swoje dopowiedzenia, czy ich przeinaczenia.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.12.2025, 20:06
: rotfl::

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.12.2025, 20:06
Gratuluję samokrytyki i samozaorania
A ten dalej tkwi we własnym świecie projekcji rzeczywistości, nawet wówczas gdy został przed chwilą złapany na kłamstwie i pisaniu nieprawdy...
(...)
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.12.2025, 20:59
: rotfl::
W takich momentach nawet trochę żałuję ze mam Klimka w ignorowanych, mówicie że dobra komedia?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 22.12.2025, 21:23
Markus nie żartuj sobie że będę tu grzebał w twoim gownoslowie sprzed trzech lat żeby ci twoje cytaty przedstawić.

Pal dalej głupa, bo dobrze ci idzie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.12.2025, 22:09
Karherop napisał(a):Wyświetl post
W takich momentach nawet trochę żałuję ze mam Klimka w ignorowanych, mówicie że dobra komedia?
Cholera, że też jeszcze mnie czasami bierze współczucie i jeszcze go nie dałem do ignorowanych.
Chyba i ja się dołączę. Ktoś jeszcze?

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.12.2025, 23:13
Łatwiej się szuka te wszystkie słynne posty w archiwalnych tematach przy ignorowanym użytkowniku

Np. ta laurka Po drugim meczu ^^

Natomiast 25.03.2024 nastąpił koniec patrzenia na średnią punktową, jako wyznacznika pracy trenera :|
Kopalnia złota w tym temacie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 22.12.2025, 23:15
Markus jest chory psychicznie więc to co pisał kiedyś nie musi się pokrywać z tym co pisze teraz
drozd:
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.12.2025, 02:16
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie.

10 znaków.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 23.12.2025, 13:08
Markus nie żartuj sobie że będę tu grzebał w twoim gownoslowie sprzed trzech lat żeby ci twoje cytaty przedstawić.

Pal dalej głupa, bo dobrze ci idzie.

Czyli podsumujmy, Hejterek kłamliwie napierdala, że "Markus pisał, że Rude idealny fachowiec, wskrzesza polskie drewno itd. itp", a jak dostaje proste "DAWAJ CYTAT" skoro tak niby było, to nagle klasyk: "nie będę grzebał w twoim gówno-słowiu sprzed lat".

Czyli tłumacząc na polski: to bzdura i kłamstwo, nie ma żadnego takiego cytatu, wszystko sobie wymyśliłem, nic takiego nie miało miejsca, to tylko moja kreacja pasująca do wulgarnej narracji, ale będę dalej zgrywał cwaniaka.

Gdyby był choć jeden konkretny wpis potwierdzający, że rzeczywiście uważałem akurat Rude za idealnego trenera dla Wisły, czy że rzeczywiście chciałem, by dalej ją trenował po tamtym sezonie, już wisiałby tu wklejony cytat w pięciu wersjach czcionki.

Ale go nie masz, bo nic takiego nie było, a nie dlatego, że nie chce ci się go szukać. Stosujesz tanie propagandowe chwyty Pudelka lub dziennikarzy Onetu. Przecież nie przywołasz takich moich poniższych prawdziwych słów o nim, bo znów byś się sam wyjaśnił:

Markus napisał(a):
W naszej aktualnej sytuacji jestem za znalezieniem innego, nowego trenera z zagranicy, bo nie można nagradzać Rude za słaby wynik w lidze i to, że nie poradził sobie z mentalnością i nieprofesjonalizmem naszych krajowych kopaczy.
Tak że spokojnie, pal dalej te swoje bajeczki o tym, co rzekomo niby według ciebie pisałem i myślałem - jak dochodzi do faktów, to z "demaskatora Markusa" zostaje tylko kłamliwy pajac, który ma wyłącznie swoje chore rojenia jak w przypadku "przepłaconego ogóra Rodado, będącego zwykłym szrotem". Nie możesz złapać mnie na kłamstwie, to je sobie wymyślasz.

Markus jest chory psychicznie więc to co pisał kiedyś nie musi się pokrywać z tym co pisze teraz
To co rzeczywiście pisałem wtedy jest czymś zupełnie innym niż to, co ty próbujesz wmawiać, że pisałem w swoim zacietrzewieniu tępy hejterku. Co na twoje nieszczęście ciągle bardzo łatwo wykazać demaskując twoje żałosne kłamstwa.

Widać kto tu naprawdę jest chory psychicznie i uzależniony od lat od hejtu oraz wymysłów. Hejterek przegrał batalię o wywiezienie na taczkach Królewskiego, przegrał o sprawdzanie się w Polsce Hiszpanów, przegrał I przegrywa wszystko, więc tworzy sobie alternatywny świat znaczeń i przeszłości i się w nim pluje.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.12.2025 o godz. 13:29.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 23.12.2025, 13:13
Łatwiej się szuka te wszystkie słynne posty w archiwalnych tematach przy ignorowanym użytkowniku

Np. ta laurka Po drugim meczu ^^

Natomiast 25.03.2024 nastąpił koniec patrzenia na średnią punktową, jako wyznacznika pracy trenera :|
Kopalnia złota w tym temacie

To jest po prostu wspaniałe! Gość wyciąga moje porównanie taktyki i zmian wprowadzonych przez Rude w stosunku do Sobolewskiego po drugiej kolejce rundy wiosennej, gdzie rzeczywiście był postęp w stosunku do końcówki jesieni (w którym to tekście zresztą dla mniej lotnych osób wyraźnie zaznaczam, że "To za mało, by silić się na jakieś podsumowania czy kompleksową analizę jego wizji gry”) jako dowód na rzekome uważanie przeze mnie Rude za wspaniałego czy idealnego trenera.

A wskazanie, że po pierwszych kolejkach w lidze miał całkiem niezłą średnią punktową jako dowód na jakąś kompromitację bądź uwielbienie dla niego…

To wszystko? Co w tym porównaniu Rude do Sobolewskiego i w tabeli po pierwszych kolejkach rundy wiosennej było nieprawdą? Konkretnie!

Tym chcesz przykryć swoje nonsensy dotyczące braku wpływu regularnej gry na dyspozycję Józka, zrównanie jego możliwości z możliwościami Sukienki, czy absurd o rzekomej niemożności lub niewłaściwości dania większej ilości minut Omicowi lub Bozicowi przez Jopa - i tradycyjne strzelanie narracją kulą w płot?

Znów zła wiadomość: ciągle wychodzi ci to tak jak Brodzie wyłapywanie centr.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 23.12.2025, 13:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie.

10 znaków.
Nieraz zastanawiałem się czym i jak Framat kiedyś przebije swoje wyciąganie wniosków na podstawie jednego ujęcia kamery, tworzenie teorii spiskowych i kolportowanie fejków. Różnych rzeczy można się było po nim spodziewać, ale akurat nie próby ustawienia Omica na jednej płaszczyźnie z Omranim przy pomocy przerobionego zdania dedykowanego Austriakowi.

Dlatego tu się z Tobą nie zgodzę: to jednak pierwszorzędna komedia. Poszedł naprawdę ostro.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.12.2025, 14:10
Nic nie poradzę na to, że nie zrozumiałeś ironii.
Po prostu napisałeś dokładnie to samo o Omicu co o Omranim.
I nieważne, że to różni piłkarze.

Mnie to ubawiło, podejrzewam, że wielu innych także (może oprócz wolfyego, ale wiadomo, że między wami jest jakaś sztama).
To, że Ciebie to nie bawi?
Trudno.
Ja potwierdzam, że z Tobą jest świetna zabawa.
Raczej nikt nie traktuje cię poważnie.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 23.12.2025, 14:54
Skoro pisałem jak twierdzisz dokładnie to samo, przypomnij kiedy napisałem o Omranim dokładnie tak, cytuję w całości: "odróżnia się od nich tym, że w przeszłości już wielokrotnie pokazywał w innych klubach, iż potrafi grać na poziomie potrzebnym Wiśle. Dlatego został tu sprowadzony i klub długo o niego zabiegał."?

Hmm?

Wiem, podobnie jak chyba wszyscy na forum, że potrafisz układać sobie fabułę na podstawie byle pierdoły, choćby nie wiadomo jak fikcyjnej i absurdalnej, czy konfabulować do oporu, ale są pewne granice błaznowania.

Nawet mimo to, iż przynajmniej od czasu formułowania opinii na podstawie jednego ujęcia kamery to Twoich słów i opinii nikt nie traktuje poważnie. Nie tylko Wolfy. Również Królewski widząc, co wypisywałeś wkurzył się publicznie i musiał dementować kolportowane przez Ciebie fejki.

Widzisz w ogóle jakieś różnice między Omicem a Omranim? W wieku, podejściu, punkcie kariery, w którym się znajdują? W sposobie scoutowania jednego i drugiego przez Wisłę? W ich bieżącej sytuacji? Jeśli nie, odpal sobie jakieś ujęcie kamery, może Cię oświeci dlaczego to, co napisałeś jest tak zabawne i absurdalne.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.12.2025, 15:11
Ale to Ty, a nie ja Markusie, zrównałeś ze sobą Omica i Omraniego pisząc o nich, że skoro w przeszłości pokazywali, że potrafią grać na wysokim poziomie zostali spowadzeni do Wisły.
Wiem doskonale, że nie wyraziłeś się dokładnie tymi samymi słowami.

- Czy Twoim zdaniem Omrani w przeszłości już wielokrotnie pokazywał w innych klubach, iż potrafi grać na poziomie potrzebnym Wiśle?
- Tak. Chociaż może użyłeś trochę innych słów.
- Czy Twoim zdaniem Omic w przeszłości już wielokrotnie pokazywał w innych klubach, iż potrafi grać na poziomie potrzebnym Wiśle?
- Tak.

Teraz ratujesz się czepianiem się słówka "dokładnie". Zabawne.
Twoje stwierdzenie nie były dosłownie takie same ale miały dokładnie ten sam sens.

Tak. Widzę różnice między Omicem a Omranim. W wieku, podejściu, punkcie kariery, w którym się znajdują.
Dlatego ubawiłem się, czytając jak stosujesz taką samą ocenę do jednego i drugiego.
Ty, Markusie, nie ja.

Wybacz, nie odniosę się do nieustannego czepiania się mnie o "ujęcia kamery", czy "kolportowanie fejków". To jest po prostu nudne.
Przyjmijmy, że mamy tutaj różniące się zdania, a przecież każdy może mieć swoje zdanie, o czym mowa w moim podpisie i nikt nie zmusza cię do przyjmowania mojego.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 23.12.2025, 15:56
Ale to Ty, a nie ja Markusie, zrównałeś ze sobą Omica i Omraniego
Zrównałem Omica z Omranim jedynie w Twojej legendarnej już fabularnej wyobraźni. Ty naprawdę masz talent do robienia z cudzych słów własnej bajki - tylko potem się obrażasz, że ktoś nie chce grać w twoją inscenizację.

Kiedy ja niby napisałem, że Omrani został sprowadzony do Wisły dlatego, że "w przeszłości prezentował wysoki poziom"? Daj cytat. Konkretny. Nie twoje "wiem doskonale, że nie tymi słowami" i nie te twoje pseudo-dialogi jak z kabaretu.

Bo rzeczywistość była wtedy inna i dużo bardziej prozaiczna: Omrani trafił do Wisły, bo był przeraźliwie tani w utrzymaniu i była to menedżerska "przysługa", a nie żaden triumf skautingu oparty o "wysoki poziom w przeszłości". Wszyscy doskonale to wiedzieli, a teraz nagle udajesz, że trafił tu bo klub go sobie upatrzył z powodu jego świetnej gry w Rumunii przed laty? A ja dla takiego zawodnika chciałem odejścia od sprowadzania Hiszpanów? Gdyby nie cena i układzik, to możesz sobie wieszać na ścianie jego highlighty z dawnych lat - i tak nikt by go tu nie brał.

Ty tu po prostu robisz sztuczkę jak z taniego poradnika manipulacji: bierzesz moje zdanie o Omicu sprowadzające się do "w przeszłości pokazywał poziom, dlatego klub go chciał i zabiegał" - i podmieniasz nazwisko na Omraniego, po czym triumfalnie ogłaszasz, że "to dokładnie ten sam sens".

No nie, to jest dokładnie zmanipulowane i przetworzone kopiuj-wklej, a nie sens. Sens mojego zdania był o przyczynie transferu Omica: potwierdzona jakość + realne zabieganie klubu. A u Omraniego nie było żadnego "długo zabiegał", żadnego "sprowadzony dlatego, że prezentował poziom" - tylko inna bajka: tanio, okazja, układzik, cokolwiek - ale nie twoja wersja skautingu i przeinaczonej rzeczywistości.

Więc przestań udawać, że złapałeś mnie na słówku. Ty po prostu próbujesz wcisnąć, że ja użyłem tego samego argumentu wobec Omraniego, choć to ty go dopisałeś.

I jeszcze jedno: ja nie "ratuję się słowem dokładnie". Ja tylko zauważam, że między "moje zdanie o Omicu" a "twoje zdanie o Omranim włożone mi w usta" jest taka różnica jak między analizą a fantazją na podstawie jednego ujęcia kamery.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.12.2025, 16:02
Markus, jedyna batalia jaka tu toczysz i wygrywasz to z własną głową. Wygrywasz bo skoro piszesz to znaczy że żyjesz więc jakoś dajesz radę. Walc dalej bo widzę że ładnie wyjaśniasz wszystkich hejterow. Póki co udowodniłeś już że 10 miejsce w lidze to sukces Hiszpanów, Rude był super trenerem, tylko miał polskie drewno w składzie, Rodado nie jest przepłacony a Omrani już w przeszłości pokazywał że grać potrafi więc jest warty przejebania kilkuset tys zł na kontrakt, mieszkanie itp Kozak jesteś. Każdemu udowodniłeś że czarne jest białe
drozd:
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.12.2025, 17:42
Nic nie poradzę na to, że nie zrozumiałeś ironii.
I nieważne, że to różni piłkarze.

Mnie to ubawiło, podejrzewam, że wielu innych także (może oprócz wolfyego, ale wiadomo, że między wami jest jakaś sztama).
To, że Ciebie to nie bawi?
Trudno.
Ja potwierdzam, że z Tobą jest świetna zabawa.
Raczej nikt nie traktuje cię poważnie.
Aaaaa, to Ty nie zrobiłeś z siebie błazna, tylko to była ironia.
Nabrałeś mnie, naprawdę.
Pewnie dlatego że nie takie bzdury pisałeś tutaj całkiem na serio. Ciężko wyczuć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.12.2025 o godz. 17:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.12.2025, 17:45
Wolfy, nie każdy tu pisze na serio w przeciwieństwie do ciebie i twojego rude watch
drozd:
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.12.2025, 17:47
Kiedy ja niby napisałem, że Omrani został sprowadzony do Wisły dlatego, że "w przeszłości prezentował wysoki poziom"? Daj cytat. Konkretny. Nie twoje "wiem doskonale, że nie tymi słowami" i nie te twoje pseudo-dialogi jak z kabaretu.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93412
Trwają rozmowy dotyczące Omraniego. To akurat mogłoby być rzeczywiście spore wzmocnienie, więc oby skończyły się pomyślnie.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93415
Ten 30-letni chłop ostatnio z Rumunii ma już konkretny dorobek i strzelił tam bodajże 47 bramek, ma w CV także grę w konkretnych i uznanych klubach. Ja nie będę udawał, że wierzę, iż stało się to przypadkiem i pozwoliły mu na to nie umiejętności, tylko rekomendacja jakiegoś kibica typu Wattsa, robiącego oczy jak pięciozłotówki na dźwięk nazwiska Dziedzic.

Omrani ma też w internecie filmiki, gdzie jest pokazane jak te bramki zdobywał: że umiał strzelić zarówno głową, jak i lewą nogą zarówno z bliska jak i z dystansu, że technicznie nie jest tam bezradny, że umiał grać ciałem, ustawić się, a nawet dobrze podać.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93428
Jeśli okaże się, że dziś już nie waży tyle, ile ważył niegdyś i zgodzi się na bardzo niski kontrakt, który będzie bezpieczny dla Wisły, warto wziąć to pod uwagę.
[okazało się, że waży i zgodził się na bardzo niski kontrakt, czy warto było to brać pod uwagę? fm]

I kolejne pobożne życzenia Markusa:
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93476
Ja opieram się na jego statystykach i filmach w internecie, na których pokazane są te jego bramki i asysty. Tam widać, że w piłkę naprawdę grać umiał i to na poziomie lepszym niż Ronaldo, Sobczak czy Żyro razem wzięci. Opieram się też na sukcesach, które odniósł w Rumunii pod ręką Petrescu (w zespole i lidze o znacznie wyższym poziomie sportowym niż ten, na którym gra Sobczak): jak wiemy ten trener nie toleruje lenistwa i stawia na ciężką pracę. Wyraźnie było mu w tym po drodze z Ornanim. Gdyby Algierczyk był takim dnem jakim go malujesz, nie przetrwały już wówczas u Petrescu nawet jednego tygodnia.

I taki zawodnik chce przyjść do naszego klubu. Skoro aż tyle niegdyś potrafił, warto zadać sobie chociaż odrobinę trudu, by ustalić, co tak naprawdę się stało i czy dzisiaj są jakieś szanse, by odbudował się chociażby tylko w połowie. Sprawdzić, czy rzeczywiście stał się nieprawdopodobnie gruby i leniwy.

Bo jeśli te szanse na odbudowę są i Rude widziałby je, to gdyby się udało wartością dla drużyny Ornani będzie zjadał takiego Sobczaka na śniadanie. Ale to już musi być decyzja i ocena Rude, do podjęcia której chciałbym dać mu szansę, bo w tym przypadku może być warto.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93482
Algierczyk był wartościowym napastnikiem, który sporo tych goli w Rumunii nastrzelał, zanotował mnóstwo kluczowych podań, zdobywał bramki głową, lewą nogą, z bliska i z dystansu, umiał wygrać pojedynek jeden na jeden, zastawić się, zgubić krycie, odpowiednio zachować w trzeciej tercji. To wszystko jest do odtworzenia i zobaczenia dla każdego, włącznie z tymi, którzy nie oglądają na co dzień rumuńskiej telewizji.

Dawał on sobie świetnie radę pracując pod ręką nie tolerującego lenistwa i lekceważenia obowiązków Petrescu, odnajdywał się w tej sytuacji, zdobywał z Cluj najwyższe trofea w kraju jako jego podstawowy piłkarz - to nie jest coś pomijalnego. Sobczak o grze na takim poziomie sportowym i w tak silnej drużynie może tylko pomarzyć.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93558
Na szkodę Wisły działają jedynie ci, którzy pragną storpedować transfer potrzebnego drużynie wysokiego napastnika na podstawie opinii rumuńskich działaczy czy kibiców, a nie tego, co ten zawodnik rzeczywiście potrafi i jak aktualnie wygląda. Mówimy o pięciokrotnym Mistrzu Rumunii, zawodniku który generalnie w Cluj się sprawdził i notował mnóstwo bramek oraz asyst

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93586
Dorobek prawie 50 bramek i ponad 40 asyst w czołowym rumuńskim klubie, z którym zdobył pięć tytułów mistrzowskich pokazuje jedynie, że w piłkę potrafił grać na dobrym poziomie.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93745
Cała wcześniejsza dyskusja dotyczyła wydatku 2000 Euro na Omraniego: czy jego transfer w kontekście tej kwoty jest zasadny, potrzebny i opłacalny. A także czy ma umiejętności i zdrowie, które nie uniemożliwiają mu odbudowania się w Krakowie. Czy Wisłę na niego stać. Ja twierdziłem, że tak i to się potwierdziło, tak samo uznał klub.

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=93745
Dziś mamy jasne zapewnienia, że Wisła zrobiła dokładny research dotyczący zawodnika, nie uwierzyła w bajki kolportowane tu również na forum, że to zblazowany pączuś z gigantyczną nadwagą, ważący 108 kg. Sprawdziła to również podczas testów medycznych.

Oczywiście, Markus odpowie, że za każdym razem zastrzegał się, że to klub musi zdecydować, ale to Markus wskazywał, że Omrani został sprowadzony do Wisły dlatego, że "w przeszłości prezentował wysoki poziom"

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.12.2025, 18:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Aaaaa, to Ty nie zrobiłeś z siebie błazna, tylko to była ironia.
Nabrałeś mnie, naprawdę.
Pewnie dlatego że nie takie bzdury pisałeś tutaj całkiem na serio. Ciężko wyczuć.
A co by to miało być innego niż ironia?
Potraktowałem wpis Markusa Omic odróżnia się od nich tym, że w przeszłości już wielokrotnie pokazywał w innych klubach, iż potrafi grać na poziomie potrzebnym Wiśle ironicznie zestawiając go z podobnymi wpisami na temat Omraniego.

Wolfy, nie rozumiesz czym jest ironia?

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.12.2025, 18:06
Uwielbiam takie wpisy gdzie ktoś robi z siebie błazna bo nie rozumie mądrości głoszonych przez eksperta Markusa
drozd:
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 23.12.2025, 20:11
Oczywiście, Markus odpowie, że za każdym razem zastrzegał się, że to klub musi zdecydować, ale to Markus wskazywał, że Omrani został sprowadzony do Wisły dlatego, że "w przeszłości prezentował wysoki poziom"
To jest cudowne. Poprosiłem wcześniej: Kiedy ja niby napisałem, że Omrani został sprowadzony do Wisły dlatego, że "w przeszłości prezentował wysoki poziom"? Daj cytat. Konkretny. Nie twoje "wiem doskonale, że nie tymi słowami" i nie te twoje pseudo-dialogi jak z kabaretu.

I co zrobiłi Fra Mat? Wrzucił kilkanaście moich starych wypowiedzi, z których - uwaga - żadna nie neguje podstawowej prawdy, że Omrani trafił do Wisły tylko dlatego, że był zaproponowany przez menedżera na wyjątkowo niskim kontrakcie, w kryzysie, bez jakiegokolwiek związku z jego ówczesną formą i bez jakiejkolwiek wcześniejszej obserwacji przez Wisłę.

Absolutnie nie dlatego. że kiedyś w Rumunii był gwiazdą, którą Wisła sobie upatrzyła i wybrała wcześniej.

Czyli dokładnie odwrotnie niż próbujesz wmówić: nie dlatego, że "w przeszłości był dobry", tylko dlatego, że wtedy był przeraźliwie tani i akurat leżał na wycieraczce. To jest sedno różnicy - i to właśnie odróżnia casus Omraniego od Omica, którego klub realnie chciał, obserwował, sprowadzał pod rolę, a nie "bo cena jak za paczkę chipsów".

Co więcej: ani jeden z tych przywołanych cytatów nie ma zastosowania do Omica, bo są to całkowicie różni ludzie w całkowicie różnych punktach kariery . W żadnym nie pisałem "to samo o Omranim co o Omicu" - ani dosłownie, ani "w domyśle", ani w tej twojej wersji "wiem lepiej co miałeś na myśli". Ba, niemal każdy cytat, który wkleiłeś, ma jasno określone konkretne warunki, zastrzeżenia: "jeśli", "o ile", "jeżeli się odbuduje", "warto sprawdzić" itd.

Nigdzie nie ma mojego stempla: "to na pewno będzie dobry transfer, bo kiedyś grał dobrze".

I teraz najlepsze, FraMat: twoje podejście to nie jest żadna "dyskusja", tylko polowanie na frazę. Ty nie analizujesz meritum (powód transferu, kontekst, warunki kontraktu, proces decyzyjny klubu), tylko bierzesz słowo-klucz i próbujesz nim wcisnąć ludziom gotową narrację: "aha, powiedział kiedyś X, więc teraz mówi to samo o Y". To jest argumentacja na poziomie szkolnego "mam cię!", tyle że bez "mam" i bez "cię".

Bo jak ktoś ma choćby odrobinę uczciwości intelektualnej, to widzi, że różnica między "tani, zaproponowany, ryzyko" a "profil obserwowany i realnie chciany" jest jak między transferem a wyprzedażą z kosza przy kasie. Ty próbujesz to spłaszczyć do jednego hasła, bo wtedy łatwiej ci robić teatrzyk z "odwracania kota ogonem". Tyle że to nie ja odwracam kota - to ty najpierw doklejasz mu ogon z papieru, a potem krzyczysz, że ktoś go zmienił.

Więc powiem krótko: błaźnisz się dalej, bo myślisz, że znalazłeś "potwierdzenie" swojej nowej fabularnej wizji - a wykazałeś tylko jedno: że nie pisałem o Omicu tego samego co o Omranim. Nic ci się tutaj nie pokrywa. To dalej są zupełnie różni ludzie i różne sytuacje.

Ponadto wspaniale wykazałeś, że zdanie "to Markus wskazywał, że Omrani został sprowadzony do Wisły dlatego, że "w przeszłości prezentował wysoki poziom" jest kompletną brednią i konfabulacją , bo został sprowadzony dlatego, że był tani i w związku z tym klub niewiele ryzykował, a Królewski dodatkowo chciał zrobić przysługę menadżerowi Rodado, o czym jasno pisałem. Cała reszta to twoje rozpaczliwe zaklinanie rzeczywistości i podciąganie jej pod to, co po raz kolejny chlapnąłeś jak niegdyś przy tworzeniu fabuły na podstawie jednego ujęcia kamery.

Bardzo dziękuję za ten autogol.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.12.2025 o godz. 20:34.
(...)
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów