Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   19. kolejka, ŁKS Łódź - Wisła Kraków, 7 grudnia, 14:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11159)

Patryko 02.12.2025 10:01

19. kolejka, ŁKS Łódź - Wisła Kraków, 7 grudnia, 14:30

Jako że Arkadiusz zarobiony, pozwolę sobie rozpocząć ostatni, ligowy temat meczowy w tym roku.

Interesująca nas część tabeli oraz kursy buka:

https://i.gyazo.com/770fb9d6503a3253...be9b31df69.png

https://i.gyazo.com/92e197079ae25b2c...da23899684.png

ŁKS cieniuje z formą i trzeba tą sytuację wykorzystać. 45 punktów na zakończenie roku byłoby wręcz wymarzonym punktem startowym na wiosnę.

sandomingo 02.12.2025 10:48

Raczej grają w kratkę niż cieniują.
Zwycięstwo ze Śląskiem, porażka z Puszczą.
Zwycięstwo w Rzeszowie, porażka w Siedlcach.

Trudno przewidzieć, który ŁKS akurat się wylosuje.

Patryko 02.12.2025 11:05

Na szybko sprawdziłem komentarze kibiców ŁKS po ich ostatnim meczu ze Zniczem i jest to ewidentnie drużyna w dołku.

Na mecz z Wisłą na 100% wypada im Piasecki, co jest dla nas co najmniej pozytywną wiadomością.

crux.a 02.12.2025 11:12

Ktoś się włamał na konto naszego papieża pesymizmu, sandomingo.

ŁKS się postawi i ich zajedziemy.

pepe72 02.12.2025 11:27

Kartki:
4 - wrócili: Biedrzycki, Krzyżanowski, Grujčić
3 - Lelieveld, Duda
2 - Ertlthaler, Kuziemka, Carbo
1 - Kutwa, Nikaj, Igbekeme, Rodado, Baniowski, Bozić, Giger, Omić

Kolejny mecz jest z GKS Tychy. Więc może by się Lelieveld i Duda raczyli wykartkować?

Karherop 02.12.2025 11:27

Mecze z ŁKSem w Łodzi źle mi i sie kojarza.

Porażki 2-3 i 1-3

Tyle ze oba te spotkania byly w momencie ich wysokiej formy.

Oby do trzech razy sztuka, choc tak skromnie jak padnie remis to płakać nie będę. Liczymy jednak na pełną pulę.

pepe72 02.12.2025 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1657337)

Może doczytał tabelę ... :lol:

sandomingo 02.12.2025 11:35

Cytat:

Chwileczkę, momencik!

Napisałem tylko o formie ŁKS, na przewidywania przedmeczowe przyjdzie jeszcze czas:)

Choć wydaje mi się, że remis brałbym w ciemno. 43 punkty i 9-10 punktów przewagi nad 3 miejscem to byłaby na wiosnę pozycja wyjściowa dająca szanse awansu.

krysztal 02.12.2025 12:31

Cytat:

Akurat pesymistyczne wizje sandomingo są bardzie niż wskazane.

Patryko 04.12.2025 22:47

Mam nadzieję, że po dzisiejszej padlinie zaserwowanej w Bydgoszczy, z ŁKSu nie zostaną nawet strzępy.

Stelio 05.12.2025 00:57

Po dzisiejszym blamazu z 3 ligowcem to ja już wiem, ze w niedzielę będą pełne majty i powtórka z zeszłego roku kiedy to w grudniu odjebalismy w tygodniu wtopę pucharowa i ligowa z Polonia.

Mental sie u nas kompletnie posypie. Mysle, ze ŁKS weźmie solidny rewanż za lipiec. Czy wjebia nam 5? Oby nie, chociaż Zawisza pokazał, ze to bardzo realny scenariusz.

doktor granat 05.12.2025 01:14

Odpoczęli cały tydzień i tj. ich przewaga.
Każdy wynik możliwy oby była dwójka.

Karherop 05.12.2025 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1657584)
Po dzisiejszym blamazu z 3 ligowcem to ja już wiem, ze w niedzielę będą pełne majty i powtórka z zeszłego roku kiedy to w grudniu odjebalismy w tygodniu wtopę pucharowa i ligowa z Polonia.

Mental sie u nas kompletnie posypie. Mysle, ze ŁKS weźmie solidny rewanż za lipiec. Czy wjebia nam 5? Oby nie, chociaż Zawisza pokazał, ze to bardzo realny scenariusz.

A jak bedzie odwrotnie to co?

To wtedy nikt nawet nie napisze: mylilem się.

Mental juz mial sie nam posypac 15 razy w tej rundzie.

As 05.12.2025 09:09

To jeszcze porazka z LKSem zebysmy na swieta w zbyt dobrych humorach nie byli i zeby forum zylo w sezonie ogorkowym :-D

krysztal 05.12.2025 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1657593)
A jak bedzie odwrotnie to co?

To wtedy nikt nawet nie napisze: mylilem się.

Mental juz mial sie nam posypac 15 razy w tej rundzie.

Akurat pesymistyczne wizje Stelio też są wskazane.Jeszcze tylko FraMata wsadzić do samolotu i o wynik jestem spokojny

sandomingo 05.12.2025 09:23

Każdy wynik możliwy, dokładnie każdy. Od 3:0 poprzez 0:0 po 0:3.
Mimo wszystko nasza obrona z Letkiewiczem, Geigerem i Leliveldem będzie lepsza niż to, co zobaczyliśmy wczoraj.

Pomoc z Dudą i Igbekeme również.
Ale czy to wystarczy na jakąkolwiek zdobycz punktową? Oby - bo te 9-10 punktów przewagi nad 3 miejscem w perspektywie 15 meczów to byłaby solidna sprawa.

Remis biorę w ciemno.

Karherop 05.12.2025 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1657602)
To jeszcze porazka z LKSem zebysmy na swieta w zbyt dobrych humorach nie byli i zeby forum zylo w sezonie ogorkowym :-D

To akurat trafna uwaga.

Letkiwicz- Giger, Biedrzycki, Grujcic, Leliveld - Igbekeme, Duda- Bozic, Ertlthaler, Duarte - Rodado

To powinno i musi lepiej wygladac jak wczoraj.

Patryko 05.12.2025 09:51

W kontekście meczu z ŁKS martwi jedynie to, że Duarte i Ertlthaler zagrali po 90 minut w PP. Mocno obawiam się o ich dyspozycję w niedzielę :(

krysztal 05.12.2025 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1657610)
W kontekście meczu z ŁKS martwi jedynie to, że Duarte i Ertlthaler zagrali po 90 minut w PP. Mocno obawiam się o ich dyspozycję w niedzielę :(

O dyspozycję Duarte to ja bym się obawiał niezależnie od wszystkiego...

FraMat 05.12.2025 12:17

Jedyna poważna nadzieja to taka, że w Łodzi, po obejrzeniu naszego meczu, uwierzą, że samo im się wygra.

No, a druga nadzieja, to szybkie szukanie przez mnie jakiegoś lotu na niedzielne popołudnie. :mysli:

thechris 05.12.2025 12:49

Dobrze, że Duarte się przełamał po kilku miesiącach tragicznej dyspozycji. Do bramki wróci Letkiewicz więc z ŁKS-em będzie mu trudniej o kolejnego gola do statystyk.

MMTS 05.12.2025 12:53

nie wiem czy da się zagrać drugi raz z rzędu równie wielką chujnię jak wczoraj, ale mam nadzieję, że chłopaki z Angelem na boisku wykrzeszą w sobie odrobinę więcej ambicji i chęci, co powinno wystarczy do chociażby remisu

tak jak już pisałem, czekam jednak bardziej niż na ŁKS na okienko i ruchy out niż in

uzasadnione ruchy out pokażą czy poprzednie okienko było wypadkiem przy pracy czy początkiem czegoś dobrego. NIestety ale zawodnicy jak Brodeusz, Arditu Niktu czy Józef z Kolei nie nadążają za resztą i są tylko pozycją na liście płac, a do tego sprawiają wrażenie głębi składu. Jeśli ich uda się pożegnać to zrobi się trochę mniej licznie ale może bardziej jakościowo.

kbr 05.12.2025 13:06

Liczę, że drużyna "zareaguje pozitiwnie" i wygramy przekonywująco.

PS wiem, taki stary, a taki naiwny ;)

Karherop 05.12.2025 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 1657625)
nie wiem czy da się zagrać drugi raz z rzędu równie wielką chujnię jak wczoraj, ale mam nadzieję, że chłopaki z Angelem na boisku wykrzeszą w sobie odrobinę więcej ambicji i chęci, co powinno wystarczy do chociażby remisu

tak jak już pisałem, czekam jednak bardziej niż na ŁKS na okienko i ruchy out niż in

uzasadnione ruchy out pokażą czy poprzednie okienko było wypadkiem przy pracy czy początkiem czegoś dobrego. NIestety ale zawodnicy jak Brodeusz, Arditu Niktu czy Józef z Kolei nie nadążają za resztą i są tylko pozycją na liście płac, a do tego sprawiają wrażenie głębi składu. Jeśli ich uda się pożegnać to zrobi się trochę mniej licznie ale może bardziej jakościowo.

Nie da sie.

Wisla z Igebekeme i Duda od początku wiadomo że musi inaczej wyglądać.

Markus 05.12.2025 15:51

Jeśli Jop znów nie przekombinuje ze składem, w Łodzi nie powinno być tragedii. Bydgoszcz pokazała ile obecnie dla tej drużyny znaczy Igbekeme oraz Giger. A także Leileveld po lewej stronie.

Na pewno to będzie inny mecz. Oby również pod względem jakości naszej gry.

sandomingo 05.12.2025 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1657634)
Nie da sie.

Wisla z Igebekeme i Duda od początku wiadomo że musi inaczej wyglądać.

Plus Letkiewicz, Giger, Leliveld...

Markus 05.12.2025 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1657640)
Plus Letkiewicz, Giger, Leliveld...

Jeśli Jop jeszcze kiedykolwiek wystawi Brodę, będzie to oznaczać że ma skłonności samobójcze.;)

FraMat 05.12.2025 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1657643)
Jeśli Jop jeszcze kiedykolwiek wystawi Brodę, będzie to oznaczać że ma skłonności samobójcze.;)

Albo usiłuje w ten sposób coś powiedzieć właścicielowi i prezesowi.
Bo Broda ma pewnie fajne statystyki i komórki Excela świecą się w jego przypadku na zielono.
A tu zonk...

wolfy 06.12.2025 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1657646)
Albo usiłuje w ten sposób coś powiedzieć właścicielowi i prezesowi.
Bo Broda ma pewnie fajne statystyki i komórki Excela świecą się w jego przypadku na zielono.
A tu zonk...

Broda ma jedne z najgorszych, o ile nie najgorsze statystyki w pierwszej lidze, ale każda okazja żeby dowalić Królewskiemu i stworzyć teorię spiskową jest jak widzę dobra.

Jedynym winnym wystawienia takiego składu w pucharach, w tym ręcznika na bramce jest Jop. Złożył skład który tylko potęgował słabe strony zawodników takich jak Krzyżanowski, wrzucił Brodę żeby mieli co robić, Colleya na prawą obronę bo nie ma o tym pojęcia i fajrant.

Oczywiście, nie można wprowadzić zmian przed 60-tą minutą, poza zdjęciem najlepszego stopera, bo ma żółtą kartkę.

Wisi mi Puchar Polski, w naszej sytuacji to tylko kłopot, ale nie róbmy z Jopa ofiary złych decyzji Królewskiego. Tak jak napisałem w temacie ze Stalą - to jest trener na dorobku i ma swoje poważne ograniczenia. Niektórych rzeczy (jeszcze?) nie ogarnia.

Z ŁKS-em mam nadzieję że nie skończy się jak z Polonią rok temu i Jop nie będzie mieszał w obronie.

wolfy 06.12.2025 09:56

Podwójny post.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl