The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2025, 17:54
Cytat:
Koncowka roku jest tylko dowodem że Wisła dojechala z taka przewaga nie dlatego bo miala najlepsza (najszersza) kadrę, tylko dlatego że została swietnie przygotowana na okres lipiec- październik i ma wzglednie mocna 15-16 zawodników. Przy czym brak rotacji w ofensywie aż boli. W ekstraklasie potrzeba do niej co najmniej 3-4 nowych zawodników żeby sie nie posypac po 8-9 kolejkach
I tak mieliśmy nieziemskiego farta, że nikt z zawodników pomocy i ataku się nie posypał ze zdrowiem. Gdyby poleciały takie kontuzje jak w linii obrony to byśmy płakali... To samo z bramką, gdyby wypadł Letkiewicz to byłby płacz.
Na koniec kilku zawodników mocno zleciało z formą ale to też nie spowodowało, że punktowaliśmy jakoś tragicznie.

Także ta runda to dużo pracy, sukcesu ale i farta, bo kadra jest nadal bardzo źle stworzona.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.12.2025, 18:45
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ja musiałem zbastować z hejtowaniem Królewskiego? Czy ja go kiedykolwiek hejtowałem?

Nie no skąd, hejterek nigdy złego słowa o swoim Zaskrońcu nie napisał, a zwłaszcza przez ostatnie 3 lata.

Droździe, widziałeś to, czy tak jak ja prawie pękłeś ze śmiechu?

Hejterek już teraz wypiera się nawet tego, co tu kiedyś pisał:

Jaroo1 napisał(a):
Oszust, kłamca i manipulant
Jaroo1 napisał(a):
to zakłamanie, życie w kłamstwie i s...ysyństwo Królewskiego
Jaroo1 napisał(a):
Jest to mitoman, oszust, człowiek kłamiący na każdym kroku i takich przykładów by można wymianić już pewnie w setkach
Jaroo1 napisał(a):
Królewski to jest zakała tego klubu. Powinien zostać na kopach wyniesiony. Wiadomo, ze się obsra i tylko szczeka na tym x
Hejterku ty naprawdę masz pamięć jak Broda przy dośrodkowaniach - wszystko, co ci niewygodne, przelatuje nad łbem. Pustym jak dziurawe wiadro na dodatek.

Cytując: Hejterku, "serio myślałeś, że tutaj na idiotów trafiłeś, którzy dadzą sobie te wszystkie brednie wmówić twoje?"

Tak jak i te pozostałe, które próbujesz sprzedawać, jakoby mi się wszystko z Rude kojarzy, choć to ty nieustannie obsesyjnie o nim piszesz gdzie się da

To, że kiedyś mówiłem, iż Hiszpania produkuje lepszych trenerów i piłkarzy niż Polska, nie znaczy, że z automatu uważam za wybitnego szkoleniowca Rude, którego powrotu do Wisły później nie chciałem i który nie poradził sobie w lidze. To jest twój prymitywny skrót myślowy, bo inaczej nie jesteś w stanie obronić własnych farmazonów o "hiszpańskim szrocie", który był tak beznadziejny, że potrafił zdobyć Puchar Polski, co sam uznawałeś niemal za wyczyn porównywalny z awansem do Ligi Mistrzów, cytuję:

Jaroo1 napisał(a):
Dla nas ćwierćfinał to już coś dużego i sukces, patrząc na ostatnie lata. Ale zagrać w półfinale, a może na farcie wejsć do finału, to by już było jak wejście do LM hehe
Tym bardziej komiczne jest, jak dziś zaliczasz do hiszpańskiego szrotu grającego w Wiśle na przestrzeni lat takich zawodników jak Carlitos, Rodado, Carbo, Imaz, pozyskanych z Hiszpanii Igbekeme, Yeboaha i resztę. Twoje własne słowa, które mam teraz w podpisie najlepiej cię wyjaśniają i ukazują twoją schizofrenię, jak bardzo nie ogarniasz nawet tego, co sam wypisujesz. .

Cały czas obnaża Cię też i niszczy polski piłkarski rynek, na którym obecnie zatrudnionych jest łącznie prawie 50 piłkarzy z Hiszpanii w ekstraklasie i pierwszej lidze - ale ty jesteś po prostu zbyt tępy by to ogarnąć, co zresztą typowe dla osobników z IQ poniżej 50, którzy nawet o Sobolewskim potrafili pisać tak:

Jaroo1 napisał(a):
"Zatęsknicie za panem trenerem Radosławem Sobolewskim, bo to dobry trener był."
A Omrani? Nigdy nie pisałem, że to pewniak, gwarancja sukcesu, ani ktoś, kto się tu na pewno odbuduje, czy że trzeba dla takich wynalazków odchodzić od kierunku hiszpańskiego. To już jest Twoje kolejne czyste dorabianie mi ról, których nie grałem, bo inaczej twoja narracja się sypie.

Tylko idiota może wmawiać, że wolałem sprowadzenie Omraniego od dalszego sprowadzania zawodników z hiszpańskich niższych lig i chciałem, aby w tą stronę skręcił Królewski. Ma to tyle wspólnego z prawdą i sensem, ile twoje robienie z Rodado "zwykłego i przepłaconego ogóra", a z Sobolewskiego dobrego trenera. Takie poglądy są największą patologią kalającą Wisłę.

Im bardziej uciekasz w swoje fantazje, pomówienia i konfabulacje, tym wyraźniej widać, że jedyne, czym tu naprawdę "dominujesz", to liczba bzdur na post. Pięknie potwierdzasz raz wtóry swoje własne słowa:

Jaroo1 napisał(a):
No właśnie sam już się zakołowałem i nic nie wiem.
Tak, to był mistrzowski "coming out" . Nie wiesz kompletnie nic. Powinni cię zaprosić jako gościa honorowego do programu "Szczerze".
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.12.2025 o godz. 19:06.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.12.2025, 18:59
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie ma zespołów, które nie mają takich momentów (w ekstraklasie lider wykręcił w 18 kolejkach 30 punktów). Nie użyliłbym jednak słowa opary, ale rzeczywiście wielu piłkarzy straciło "błysk". Gra wolniej, mniej dokładnie, z mniejszą werwą. Problemem jest mimo wszystko skład. Rodado i tak wytrzymał długo, w sumie Ertlthaler też. O Kuziemce wiedzieliśmy, że będzie miał gorszy moment, bo to w sumie znak rozpoznawczy młodych piłkarzy. Duarte to zawodnik nieprzewidywalny, obserwujemy stany od bardzo dobrej gry po totalną padakę. Bozić na razie mnie nie przekonuje, ale grał mało, wiec za wcześnie na ostateczne podsumowania. Potrzebujemy przynajmniej jednego piłkarza, którego można będzie nazwać Napastnikiem. I ofensywnego pomocnika (skrzydłowego), który da nam tyle Ertlthaler. I gdyby udało się spełnić tylko te dwa życzenia, byłbym bardzo zadowolony. Plus wyczyszczenie Wisły z niepotrzebnego balastu.
Zgadzam się że obecna drużyna Wisły potrzebuje dalszych wzmocnień i wiele razy pisałem nawet na jakich konkretnie pozycjach:
- napastnik
- bramkarz
- dodatkowy boczny pomocnik

Takie ruchy będą oczywiście trudne z uwagi na ograniczenia budżetowe, ale nie zmienia to faktu, że ze sportowego punktu widzenia nadal są bardzo potrzebne.

Dużo pieniędzy niestety tracimy z powodu błędnych decyzji o przedłużeniu kontraktów kilku stanowczo zbyt słabym zawodnikom, których teraz oczywiście przez to będzie ciężej się pozbyć.

Ponadto uważam, że potrzebujemy odebrania na stałe opaski kapitana Urydze i pozostawienia jej u Rodado, zakończenia współpracy z Alanem tak szybko jak to tylko będzie możliwe i zatrudnienia wreszcie jakiegoś porządnego trenera bramkarzy zamiast Załuski.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.12.2025 o godz. 19:03.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 08.12.2025, 20:47
Markusina, jak się kłamce i oszusta nazwie kłamcą i oszustem to jest hejt? No to nieźle. Pożyczki umorzone? Inwestor jest? Klub przejęty tylko po to żeby sprzedać pewnemu inwestorowi?

Idź tam dalej lizać się po jajkach z Królewskim.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.12.2025, 21:43
Bo oczywiście hejterek preferuje do lizania jajka Jopa Mimo że ten skopal książkowo końcówkę rundy i kompromitująco odpadl z pucharu.

Ale kto by się hejterkiem przejmowal.

W ostatnich kilku meczach sędziowie dziwnie nam raczej nie pomagali, a klub cichutko. To jest temat do zastanowienia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.12.2025, 21:52
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bo oczywiście hejterek preferuje do lizania jajka Jopa Mimo że ten skopal książkowo końcówkę rundy i kompromitująco odpadl z pucharu.

W ostatnich kilku meczach sędziowie dziwnie nam raczej nie pomagali, a klub cichutko. To jest temat do zastanowienia.
Podejrzewam że chodzi o kwestie psychologiczne - jak prowadzisz z taką przewagą to zabiegi sędziowskie mające "uatrakcyjnić ligę" po prostu mniej w....iają.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 08.12.2025, 21:59

potrafisz ocenic Jopa za calosc rundy, "skopanie" PP, chyba swiadome. Obawialem sie juz tego przed meczem z gumofilcami!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.12.2025, 23:41
Jop zrobił coś niesamowitego, niezależnie od ujmujących mu tu fachurów.

Ten 'kryzys' z ostatnich kolejek to jest nic innego, jak punktowanie na poziomie naszych poprzednich trenerów, jednocześnie punktując lepiej niż Rudy Rydz a te bałwany dalej po kostkach kąsają, zamiast chłopu pomnik stawiać. Gość po 4 latach wreszcie wziął towarzycho za ryj i zrobił to, czego jego poprzednicy nie potrafili.

Miał przy tym dużo węższą kadrę niż Moskal, Sobolewski czy Rudzielec. Niektórzy próbują tu pieprzyć 3 po 3, że miał lepszy skład niż poprzednicy. Nie ! On stworzył lepszy skład. To on zbudował Kuziemkę, to on stawiał na Dudę kosztem Carbo czy Igbekeme. Miał swój pomysł, stworzył drużynę. To, że teraz chwilowo maszyna się zacięła nie ma znaczenia, on już dawno przebił wszyskich trenerów jacy się tu przewinęli od czasów Maskaanta pod względem wyniku. Jest facet nie-sa-mo-wi-ty. Za co się nie weźmie zamienia w złoto. Mogą sobie hejterzy pierdzielić farmazony ale średnia punktowa mówi sama za siebie.

Oddać należy cesarzowi co cesarskie!

Enough said.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 08.12.2025 o godz. 23:47.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.12.2025, 23:49
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Ten 'kryzys' z ostatnich kolejek to jest nic innego, jak punktowanie na poziomie naszych poprzednich trenerów, jednocześnie punktując lepiej niż Rudy Rydz a te bałwany dalej po kostkach kąsają, zamiast chłopu pomnik stawiać. Gość po 4 latach wreszcie wziął towarzycho za ryj i zrobił to, czego jego poprzednicy nie potrafili.

Miał przy tym dużo węższą kadrę niż Moskal, Sobolewski czy Rudzielec. Niektórzy próbują tu pieprzyć 3 po 3, że miał lepszy skład niż poprzednicy. Nie ! On stworzył lepszy skład. To on zbudował Kuziemkę, to on stawiał na Dudę kosztem Carbo czy Igbekeme. Miał swój pomysł, stworzył drużynę. To, że teraz chwilowo maszyna się zacięła nie ma znaczenia, on już dawno przebił wszyskich trenerów jacy się tu przewinęli od czasów Maskaanta pod względem wyniku. Jest facet nie-sa-mo-wi-ty. Za co się nie weźmie zamienia w złoto. Mogą sobie hejterzy pierdzielić farmazony ale średnia punktowa mówi sama za siebie.

Enough said.
Różne bzdury tutaj czytałem, ale to że Jop ma węższą kadrę niż Moskal (!!), Sobolewski czy Rude to już naprawdę gruby odlot. Zwłaszcza w kontekście Moskala należałoby zapytać czy aby napewno wszystko z Tobą w porządku?

Pominę w ogóle teorię jakoby to Jop zaczął stawiać na Dudę, bo nie wymaga komentarza, ale sprawdź sobie misiu jaką kadrę miał Pan Kazimierz w czasie swojej krótkiej przygody u nas, bo .......isz głupoty których nie da się obronić.

I to piszę ja, który uważałem i uważam zwolnienie Moskala za dobrą decyzję. No ale są jakieś granicę kłamania pod tezę i robienia ....y z logiki...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.12.2025 o godz. 23:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.12.2025, 00:05

Enough said.
Nasuwa się tylko cytat z filmu " co ten pacan pier...i"
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 09.12.2025, 01:56
Jopofobia, jak widac na zalaczonych obrazkach atakuje najbardziej mozgi zarazonych. Czysci te organy z resztek obiektywizmu.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 09.12.2025, 07:43
Moskala faktycznie jesli chodzi o liczebność kadry niepotrzebnie tam wrzuciłem z rozpędu, całą resztę podtrzymuję.

Jeśli to jest jedyna rzecz jakiej się potrafiłeś doczepić ignorując całą esencję posta - to gratuluję.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 09.12.2025, 07:52
Droździk i Markusik, Jop tak skopał końcówkę rundy że wasz zjeb wychwalany tutaj przez pół roku by mógł o takiej średniej jak Jop zrobił w końcówce pomarzyć xd No ale wiem że Jop to faja bo nie napisał przez chat gpt raportu na 80 stron o Wiśle.

Dupy bolą? I o to chodzi, mają boleć.
drozd:
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 09.12.2025, 09:37
Markus napisał(a):Wyświetl post

Nie no skąd, hejterek nigdy złego słowa o swoim Zaskrońcu nie napisał, a zwłaszcza przez ostatnie 3 lata.

Droździe, widziałeś to, czy tak jak ja prawie pękłeś ze śmiechu?

Hejterek już teraz wypiera się nawet tego, co tu kiedyś pisał:

Hejterku ty naprawdę masz pamięć jak Broda przy dośrodkowaniach - wszystko, co ci niewygodne, przelatuje nad łbem. Pustym jak dziurawe wiadro na dodatek.

Cytując: Hejterku, "serio myślałeś, że tutaj na idiotów trafiłeś, którzy dadzą sobie te wszystkie brednie wmówić twoje?"

Tak jak i te pozostałe, które próbujesz sprzedawać, jakoby mi się wszystko z Rude kojarzy, choć to ty nieustannie obsesyjnie o nim piszesz gdzie się da

To, że kiedyś mówiłem, iż Hiszpania produkuje lepszych trenerów i piłkarzy niż Polska, nie znaczy, że z automatu uważam za wybitnego szkoleniowca Rude, którego powrotu do Wisły później nie chciałem i który nie poradził sobie w lidze. To jest twój prymitywny skrót myślowy, bo inaczej nie jesteś w stanie obronić własnych farmazonów o "hiszpańskim szrocie", który był tak beznadziejny, że potrafił zdobyć Puchar Polski, co sam uznawałeś niemal za wyczyn porównywalny z awansem do Ligi Mistrzów, cytuję:

Tym bardziej komiczne jest, jak dziś zaliczasz do hiszpańskiego szrotu grającego w Wiśle na przestrzeni lat takich zawodników jak Carlitos, Rodado, Carbo, Imaz, pozyskanych z Hiszpanii Igbekeme, Yeboaha i resztę. Twoje własne słowa, które mam teraz w podpisie najlepiej cię wyjaśniają i ukazują twoją schizofrenię, jak bardzo nie ogarniasz nawet tego, co sam wypisujesz. .

Cały czas obnaża Cię też i niszczy polski piłkarski rynek, na którym obecnie zatrudnionych jest łącznie prawie 50 piłkarzy z Hiszpanii w ekstraklasie i pierwszej lidze - ale ty jesteś po prostu zbyt tępy by to ogarnąć, co zresztą typowe dla osobników z IQ poniżej 50, którzy nawet o Sobolewskim potrafili pisać tak:

A Omrani? Nigdy nie pisałem, że to pewniak, gwarancja sukcesu, ani ktoś, kto się tu na pewno odbuduje, czy że trzeba dla takich wynalazków odchodzić od kierunku hiszpańskiego. To już jest Twoje kolejne czyste dorabianie mi ról, których nie grałem, bo inaczej twoja narracja się sypie.

Tylko idiota może wmawiać, że wolałem sprowadzenie Omraniego od dalszego sprowadzania zawodników z hiszpańskich niższych lig i chciałem, aby w tą stronę skręcił Królewski. Ma to tyle wspólnego z prawdą i sensem, ile twoje robienie z Rodado "zwykłego i przepłaconego ogóra", a z Sobolewskiego dobrego trenera. Takie poglądy są największą patologią kalającą Wisłę.

Im bardziej uciekasz w swoje fantazje, pomówienia i konfabulacje, tym wyraźniej widać, że jedyne, czym tu naprawdę "dominujesz", to liczba bzdur na post. Pięknie potwierdzasz raz wtóry swoje własne słowa:

Tak, to był mistrzowski "coming out" . Nie wiesz kompletnie nic. Powinni cię zaprosić jako gościa honorowego do programu "Szczerze".
Cudownie wyjaśniles hejterską amebę. Jeszcze ten tekst, ze sam się skołował Całe jego zycie, wypociny są takie skołowane. Brawo
Zrobiłeś mi dzień
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.12.2025, 10:08
Moskala faktycznie jesli chodzi o liczebność kadry niepotrzebnie tam wrzuciłem z rozpędu, całą resztę podtrzymuję.

Jeśli to jest jedyna rzecz jakiej się potrafiłeś doczepić ignorując całą esencję posta - to gratuluję.
Esensja posta jest taka jak innych oszołomów na forum - wszystkie zasługi Jopa, wbrew kłodom rzucanym pod nogi przez zły klub i właściciela (wąska kadra ).

Ja tego typu wypowiedzi komentowałem już wielokrotnie, nie odzywałbym się w ogóle gdybyś tak bardzo nie pojechał po bandzie. Serio - nie ma czego komentować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.12.2025 o godz. 00:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 09.12.2025, 10:43
Zjeby nadal twierdzą, że Jop dostał taką super kadrę teraz. Czyli kto przyszedł
Julius - wzmocnienie
Lelieveld - wzmocnienie ale Jaroch w formie spokojnie daje radę
Gieger i Grujcic - spokojnie Kutwa i Mikulec przed kontuzją ogarniają na podobnym poziomie.

Czyli te wszystkie wzmocnienia, które dały niby taki przeskok to oganięty Julius. Można tu też podciągnąc Lelievelda. Reszta to poziom, który już tu był.

W ataku osłabienie, Zwoliński był lepszy niż Nikaj. Bozic i Omic niewypały. Co do wielkości kadry gdzie do gry jest 14-15 zawodników to też jest kadra żadna i żadna możliwosć rotacji itd.

Wy na prawdę przez te kompleksy jesteście pojebani. Zapraszam do rzeczowej kontuzji a nie .......enia, że Jop ma mocną kadrę.
drozd:
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 09.12.2025, 11:24
Zauważyłem jedną prawidłowość.
Najbardziej krytykują Jopa ci, co należą do sekty KUPA.
KUPA- czyli Kościół Ulubionego Prezeska Akuratnego.

Jeszcze raz powtórzę, w przekroju całej rundy Jop osiągnął doskonały wynik.
Ja rozumiem , że was to smuci, no cóż...

Ale nie martwcie się.
Już wielkimi krokami nadchodzi ogłoszenie wyników finansowych za zeszły sezon.
No chyba, że Prezesek cóś wymyśli i nie opublikuje...

Klakierki, czekam na wasze komentarze do nich.
Zapewne, jak zwykle, będą na wysokim poziomie "intelektualnym" i z ogromnym "polotem"
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 09.12.2025, 19:22
Zjebani hejterzy tylko czekali aż się Jopowi noga potknie i aż się dobre wyniki z początku sezonu się skończą. Skończyły się i zaczęło się płakanie, że gra słaba, że nie wygrał aż dwóch meczów pod rząd - skandal!!! Markusik nawet wymyślił, że jest źle bo Wisła nie wygląda jak drużyna, która ma zdominować ligę xd najlepsze jest to, że właśnie to zrobiliśmy, zdominowaliśmy resztę zespołów.
Po drodze zjeby przechrzcily młode polskie drewno w graczy co najmniej ekstraklasowych. Okazało się, że ten Polski gnój z Duda na czele to wartościowi gracze więc Jop dostał od Zaskrońca kadrę najlepsza od lat, taka o jakiej mogli pomarzyć inni. Wcześniej jak było prawie 10 Hiszpanów w drużynie to każdy nich był kot, teraz się okazało że wystarczy kilku graczy z zagranicy i kilku Polaków i zjeby twierdzą że Jop ma mega kadrę, tyle że nie chcą się nadal przyznać że ta mega kadra ma 13-14 nazwisk. No i co najlepsze, jakby odjąć to młode polskie drewno to się okaże, że Jop gra 7-8 zawodnikami dobrymi (zagraniczni) napisałem 7-8 bo nie wiem czy Duarte się bardziej liczy pod drewno czy tego dobrego. Zapomniałem, kadra jest mega bo lepszy od polskiego drewna jest Nikaj, Omic i Bozic.
Na prawdę, mocna i szeroka kadra.
W międzyczasie zjeby twierdziły że Jop nie rotuje składem. Na pytanie kim ka z ławki rotować żaden oprócz upośledzonego drozda się nie odezwał. Drozd jak zawsze, .......nął głupotę i nią żył, Baniowski powinien grać bo będzie jak Kuziemka w formie. Na ratunek też miał przyjść Bozic ale jak zaczął grać ostatnio i grał słabo, to zięby zamknęły mordy.

Tu jest kilku ludzi tak odklejonych od rzeczywistości, że to już zakrawa na choroby psychiczne. Nie ma możliwości aby aż tak rozmijać się z prawdą będąc normalnym człowiekiem. Tu albo choroby albo jakieś ukladziki wchodzą w grę
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.12.2025, 21:34
WildDog napisał(a):Wyświetl post
potrafisz ocenic Jopa za calosc rundy, "skopanie" PP, chyba swiadome. Obawialem sie juz tego przed meczem z gumofilcami!
Oceniam za całość i patrząc na tabelę ocena musi być pozytywna.

Jednak biorąc pod uwagę zachowanie trenera jego wybory i ich konsekwencje nie jest już tak różowo. Na własne życzenie sporadycznie dokonywał zmian, zbyt opieszale reagował na wahania formy. W efekcie część drużyny pod koniec była zajechana a druga część nieograna. Z czterech ostatnich meczów wygraliśmy 1. Odpadliśmy z trzecioligowcem z PP. Ogólnie z czasem byliśmy coraz słabsi. To nie świadczy dobrze o metodach i filozofii trenera.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.12.2025, 22:59

Jednak biorąc pod uwagę zachowanie trenera jego wybory i ich konsekwencje nie jest już tak różowo. Na własne życzenie sporadycznie dokonywał zmian, zbyt opieszale reagował na wahania formy. W efekcie część drużyny pod koniec była zajechana a druga część nieograna. Z czterech ostatnich meczów wygraliśmy 1. Odpadliśmy z trzecioligowcem z PP. Ogólnie z czasem byliśmy coraz słabsi. To nie świadczy dobrze o metodach i filozofii trenera.
I mówimy o trenerze ktory w roku kalendarzowym ustukal 74 pkt w 34 meczach.

Nie jest różowo.

Szkoda ze tak mocno nie szukałeś punktów w których Jop dokonywal trafnych wyborow.

Wydawac by sie mogło że po gniciu 4 lata w 1 lidze powinno byc nam wszystko jedno - byle sie z wydostac z tej ligi, to nie - podkopujmy trenera.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 09.12.2025, 23:14
Bo to są siurasy zwykłe bez mózgu, będą psy na trenerze wieszać, bo nie zrobił 100 punktów, a przecież Rudy Rydz by zrobił... Co z tego, żeby na to potrzebował 3 lat, ale przecież to nie ma znaczenia! Lepsiejszy był taki espaniola, a Jop goli włosy na zero bo ma zakola, a zakolakom nie wolno ufać.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 09.12.2025, 23:22
Warto też pamiętać jak drozd .......ił, że ja postami na forum rozpocząłem zwalnianie Hyballi. No to hejtuj chamie nadal Jopa, niech go przez ciebie zwolnią xd dumny wtedy będziesz, że zniszczyłeś Wisłę? hehehe
drozd:
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.12.2025, 23:59
Ja dalej czekam aż napisze kogo konkretnie Jop miał na danym etapie do dyspozycji i z czyich usług nie zdecydował się skorzystać a mógł.

Oj kur.wa nie jest różowo,nie jest...
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 10.12.2025, 00:00

Niestety to trener zadufany w sobie. Jeśli tak dalej będziemy tracić punkty jak ostatnio, to może się spełnić marzenie jarusia001 o 5 miejscu na koniec, z zabawy typerskiej.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 10.12.2025 o godz. 00:03.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.12.2025, 06:16
Cytat:
Ja dalej czekam aż napisze kogo konkretnie Jop miał na danym etapie do dyspozycji i z czyich usług nie zdecydował się skorzystać a mógł.
Przecież pisał. Bozic był i przede wszystkim trzeba było puszczać zamiast Kuziemki Baniowskiego bo skoro obaj są młodzi i Kuziemka wypalił to Baniowski też by wypalił.
Akurat drozd jest na tyle głupi że czasami napisze coś więcej niż tylko hejt czy jakieś ogólne chore tezy. No i później śmiesznie wygladaja takie mądrości.

Przecież drozd też twierdził że piłkarze nie wygrywali za Rude bo problem był w piłkarzach, no głównie Sobczak podciął wszystkim skrzydła bo nie strzelił karnego. A teraz co pisze? Ze słabsze wyniki na koniec źle świadczą o pracy trenera xd Jak trenerem jest PMS to jego wina że wyniki złe. Jak był fajny Rude to mimo średniej 1,4 winni byli tylko pokarze xd

Cytat:
Niestety to trener zadufany w sobie. Jeśli tak dalej będziemy tracić punkty jak ostatnio, to może się spełnić marzenie jarusia001 o 5 miejscu na koniec, z zabawy typerskiej
.

No widzisz lesiu, bo ja się znam na typowaniu, a tak się śmiałeś, że obstawiłem to piąte miejsce. Czekam na przeprosiny. Ewentualnie odszczekaj to co teraz napisałeś
drozd:
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 10.12.2025, 12:37
Wlasnie widac jak sie znasz. Przeproś Jopusia na kolanach za twój brak wiary.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.12.2025, 13:38
Przepraszam Pana Trenera Mariusza Jopa za mój brak wiary. Tak może by. Lesiu?
To jak będzie awans to ty będziesz musiał przeprosić za swój brak wiary
drozd:
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 10.12.2025, 17:47
Dlaczego? Przecież ja typowałem awans? Oj cos sie znów zakolowaleś
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.12.2025, 18:32
Lesiu, przecież sam mówisz, że Jopizna cienka i awansu nie dowiezie.
drozd:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.12.2025, 20:21
Karherop napisał(a):Wyświetl post
I mówimy o trenerze ktory w roku kalendarzowym ustukal 74 pkt w 34 meczach.

Nie jest różowo.

Szkoda ze tak mocno nie szukałeś punktów w których Jop dokonywal trafnych wyborow.

Wydawac by sie mogło że po gniciu 4 lata w 1 lidze powinno byc nam wszystko jedno - byle sie z wydostac z tej ligi, to nie - podkopujmy trenera.
No nie bardzo wszystko jedno, bo sam awans to jedna sprawa a budowanie zespołu to nie mniej ważny element. Co kogo obchodzi ilość punktów w roku kalendarzowym skoro w najważniejszym meczu była wtopa i decyzje średnio trafione.

Jop na początku rundy dostał porządny skład poważnie wzmocniony po kilku meczach. Niestety zupełnie nie potrafił tego potencjału harmonijnie wykorzystać. Taki Broda musiał w kilku meczach się skompromitować żeby Jop jakoś zareagował. Jak już ktoś wchodził do składu to musiał kilka meczów zagrać straszną padlinę żeby Jop zrobił cokolwiek.

Jak wcześniej pisałem nie chodzi o sam pierwszy skład, ale o dawanie szansy gry nawet po wejściu z ławki. U Jopa to jest jakaś paranoja. Dlaczego Baniowski nie wchodził za Kuziemkę, Dlaczego Krzyżanowski nie wchodził za Duarte, nawet Kasperczak wspominał że Krzyżanowski powinien mieć mniej zadań w obronie, dla Jopa to jest czarna magia. Dlaczego Kutwa nie mógł zmienić któregoś stopera? Dlaczego Omić zagrał może, ze 100 minut w sumie. O Bozicu nie wspominam.

To są wszystko decyzje Jopa, bo on widzi co się dzieje na treningach. Efekt? Połowa zajechana, druga połowa rozczarowana. Omica już chcą w Ruchu czy Tychach pewnie dlatego, że słaby.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów