|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jako że Arkadiusz zarobiony, pozwolę sobie rozpocząć ostatni, ligowy temat meczowy w tym roku.
Interesująca nas część tabeli oraz kursy buka: ![]() ![]() ŁKS cieniuje z formą i trzeba tą sytuację wykorzystać. 45 punktów na zakończenie roku byłoby wręcz wymarzonym punktem startowym na wiosnę.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 02.12.2025 o godz. 10:13.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Raczej grają w kratkę niż cieniują.
Zwycięstwo ze Śląskiem, porażka z Puszczą. Zwycięstwo w Rzeszowie, porażka w Siedlcach. Trudno przewidzieć, który ŁKS akurat się wylosuje. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na szybko sprawdziłem komentarze kibiców ŁKS po ich ostatnim meczu ze Zniczem i jest to ewidentnie drużyna w dołku.
Na mecz z Wisłą na 100% wypada im Piasecki, co jest dla nas co najmniej pozytywną wiadomością. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ktoś się włamał na konto naszego papieża pesymizmu, sandomingo.
ŁKS się postawi i ich zajedziemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Kartki:
4 - wrócili: Biedrzycki, Krzyżanowski, Grujčić 3 - Lelieveld, Duda 2 - Ertlthaler, Kuziemka, Carbo 1 - Kutwa, Nikaj, Igbekeme, Rodado, Baniowski, Bozić, Giger, Omić Kolejny mecz jest z GKS Tychy. Więc może by się Lelieveld i Duda raczyli wykartkować? ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mecze z ŁKSem w Łodzi źle mi i sie kojarza.
Porażki 2-3 i 1-3 Tyle ze oba te spotkania byly w momencie ich wysokiej formy. Oby do trzech razy sztuka, choc tak skromnie jak padnie remis to płakać nie będę. Liczymy jednak na pełną pulę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Napisałem tylko o formie ŁKS, na przewidywania przedmeczowe przyjdzie jeszcze czas ![]() Choć wydaje mi się, że remis brałbym w ciemno. 43 punkty i 9-10 punktów przewagi nad 3 miejscem to byłaby na wiosnę pozycja wyjściowa dająca szanse awansu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że po dzisiejszej padlinie zaserwowanej w Bydgoszczy, z ŁKSu nie zostaną nawet strzępy.
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Po dzisiejszym blamazu z 3 ligowcem to ja już wiem, ze w niedzielę będą pełne majty i powtórka z zeszłego roku kiedy to w grudniu odjebalismy w tygodniu wtopę pucharowa i ligowa z Polonia.
Mental sie u nas kompletnie posypie. Mysle, ze ŁKS weźmie solidny rewanż za lipiec. Czy wjebia nam 5? Oby nie, chociaż Zawisza pokazał, ze to bardzo realny scenariusz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Odpoczęli cały tydzień i tj. ich przewaga.
Każdy wynik możliwy oby była dwójka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To wtedy nikt nawet nie napisze: mylilem się. Mental juz mial sie nam posypac 15 razy w tej rundzie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To jeszcze porazka z LKSem zebysmy na swieta w zbyt dobrych humorach nie byli i zeby forum zylo w sezonie ogorkowym
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Każdy wynik możliwy, dokładnie każdy. Od 3:0 poprzez 0:0 po 0:3.
Mimo wszystko nasza obrona z Letkiewiczem, Geigerem i Leliveldem będzie lepsza niż to, co zobaczyliśmy wczoraj. Pomoc z Dudą i Igbekeme również. Ale czy to wystarczy na jakąkolwiek zdobycz punktową? Oby - bo te 9-10 punktów przewagi nad 3 miejscem w perspektywie 15 meczów to byłaby solidna sprawa. Remis biorę w ciemno. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Letkiwicz- Giger, Biedrzycki, Grujcic, Leliveld - Igbekeme, Duda- Bozic, Ertlthaler, Duarte - Rodado To powinno i musi lepiej wygladac jak wczoraj. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W kontekście meczu z ŁKS martwi jedynie to, że Duarte i Ertlthaler zagrali po 90 minut w PP. Mocno obawiam się o ich dyspozycję w niedzielę :(
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jedyna poważna nadzieja to taka, że w Łodzi, po obejrzeniu naszego meczu, uwierzą, że samo im się wygra.
No, a druga nadzieja, to szybkie szukanie przez mnie jakiegoś lotu na niedzielne popołudnie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Dobrze, że Duarte się przełamał po kilku miesiącach tragicznej dyspozycji. Do bramki wróci Letkiewicz więc z ŁKS-em będzie mu trudniej o kolejnego gola do statystyk.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
nie wiem czy da się zagrać drugi raz z rzędu równie wielką chujnię jak wczoraj, ale mam nadzieję, że chłopaki z Angelem na boisku wykrzeszą w sobie odrobinę więcej ambicji i chęci, co powinno wystarczy do chociażby remisu
tak jak już pisałem, czekam jednak bardziej niż na ŁKS na okienko i ruchy out niż in uzasadnione ruchy out pokażą czy poprzednie okienko było wypadkiem przy pracy czy początkiem czegoś dobrego. NIestety ale zawodnicy jak Brodeusz, Arditu Niktu czy Józef z Kolei nie nadążają za resztą i są tylko pozycją na liście płac, a do tego sprawiają wrażenie głębi składu. Jeśli ich uda się pożegnać to zrobi się trochę mniej licznie ale może bardziej jakościowo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Liczę, że drużyna "zareaguje pozitiwnie" i wygramy przekonywująco.
PS wiem, taki stary, a taki naiwny ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wisla z Igebekeme i Duda od początku wiadomo że musi inaczej wyglądać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli Jop znów nie przekombinuje ze składem, w Łodzi nie powinno być tragedii. Bydgoszcz pokazała ile obecnie dla tej drużyny znaczy Igbekeme oraz Giger. A także Leileveld po lewej stronie.
Na pewno to będzie inny mecz. Oby również pod względem jakości naszej gry. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Plus Letkiewicz, Giger, Leliveld...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli Jop jeszcze kiedykolwiek wystawi Brodę, będzie to oznaczać że ma skłonności samobójcze.
![]() ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Bo Broda ma pewnie fajne statystyki i komórki Excela świecą się w jego przypadku na zielono. A tu zonk... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jedynym winnym wystawienia takiego składu w pucharach, w tym ręcznika na bramce jest Jop. Złożył skład który tylko potęgował słabe strony zawodników takich jak Krzyżanowski, wrzucił Brodę żeby mieli co robić, Colleya na prawą obronę bo nie ma o tym pojęcia i fajrant. Oczywiście, nie można wprowadzić zmian przed 60-tą minutą, poza zdjęciem najlepszego stopera, bo ma żółtą kartkę. Wisi mi Puchar Polski, w naszej sytuacji to tylko kłopot, ale nie róbmy z Jopa ofiary złych decyzji Królewskiego. Tak jak napisałem w temacie ze Stalą - to jest trener na dorobku i ma swoje poważne ograniczenia. Niektórych rzeczy (jeszcze?) nie ogarnia. Z ŁKS-em mam nadzieję że nie skończy się jak z Polonią rok temu i Jop nie będzie mieszał w obronie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.12.2025 o godz. 10:19.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Podwójny post.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|