|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Boisko chyba nie wytrzyma 3 drużyn.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
W Sosnowcu też gra Raków w pucharach i dają jakoś radę. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Apteki dołożą na te lampki co sprowadził Szachtar i bd murawa jak wembley
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() Miasto zadeklarowalo również ze dostosuja stadion Hutnika aby mogli na nim grać. Przypomne tylko że genialny pzpn ustawil większość meczow domowych Wisly i Wieczystej w tych samych kolejkach. Wiosna 7 na 8 kolejek sie pokrywa, w tym ostatnia 34 ktora musi byc rozegrana w tym samym terminie o tej samej godzinie. Będą tak skakac raz Reymonta, raz Sosnowiec? Jak mam obstawiać to Wieczysta wiosna zagra na Reymonta jeden mecz - ten z Wisłą. No może jeszcze baraże w ktorych strzelam że raczej wystąpi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
To raczej wynikało z tego, że Wieczysta podawała stadion Puszczy we wniosku. O ile dobrze pamiętam, to albo Karcz albo Wojtowicz mówili o tym w Studio Reymonta.
![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Ale event w Niepolomicach ma mniejsza skale i tam prędzej da sie to pogodzic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
kto daje licencje "bezdomnym", grasz na poziomie maksymalnie wysokim, do ktorego dopuszczono twoj stadion......proste(?)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Oczywiście finalnie mecz szachtara będzie jeden lub 3, ale podjąć taką czy inną decyzję w temacie gry Wieczystej trzeba będzie podjąć nie wiedząc tego ile. Tak sobie tylko rozmyślam.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cóż szkodziło obiecać?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Z gry Szachtara są pieniądze i rozrywka dla miejscowych (było nie było - europejskie puchary). Z gry Wieczystej to ma radochę góra kilkadziesiąt osób. Wynajmowanie 33 tysięcznego stadionu osiedlowemu klubikowi kiedy można to zrobić dla klubu znacznie większego, za konkretne pieniądze to byłaby aberracja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.12.2025 o godz. 20:25.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No pytam. Co nas obchodzi Kwiecień, jego zabaweczka i pomysły na palenie pieniędzy?
Dostanę odpowiedź? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Natomiast z uwagi na fakt, że błądzącemu należy pomóc - cofnij się stronę wcześniej, doczytaj uważnie kto zadał pytanie i będziesz miał adresata swoich uwag. Nie ma za co. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym są mi kompletnie obojętni, gdyby nie Twoje odloty na ich temat to by mi się nawet nie chciało z nich szydzić. Ale dawałeś tak bardzo po worach przed i w trakcie sezonu że nie dało się przejść obok tego obojętnie. Możesz tego nie zauważać ze względu na swoje zaangażowanie emocjonalne, ale takich dziwnych tworów było wiele przez lata, tylko mało kto o nich teraz pamięta. To co na pisałem było odpowiedzią na Twój post że Kwietniowi coś tam obiecano. Zwłaszcza że pamiętam jaki cyrk i dramat robił wtedy Kwiecień wokół tego tematu. Miał przecież pokazać Wiśle miejsce w szeregu, na Wieczystą miało zacząć chodzić więcej kibiców itp. majaczenia. Pośmialiśmy się, a teraz pora wracać do rzeczywistości. Jeżeli będzie alternatywa Wieczysta albo kasa od Szachtara, to niech podstawiają ten bus dla kibiców żeby ich zawieźć na docelowy stadion poza Krakowem. Myślę że jeden wystarczy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.12.2025 o godz. 20:50.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Jak mówił Kazimierz Pawlak - był czas przywyknąć. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możesz mi wyjaśnić o jakim błędzie piszesz?
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wrzuciles TBB i Wieczysta do jednego wora. Boss z Niecieczy budujac druzyne myslal i o stadionie. Ten drugi buduje (tworzy) cyrk, a o namiocie i arenie zapomnial.............#STOPLICENCJOMDLABEZDOMNYCH
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie chce mi się ale się poświęcę.
Po pierwsze temat, w którym zadałeś pytanie "co nas obchodzi Wieczysta" brzmi "Pierwsza liga 2025/2026". A zatem Twoje pytanie jest - przynajmniej w tym temacie - nie na miejscu. Wieczysta jest uczestnikiem rozgrywek 1 ligi w sezonie 2025/2026 a zatem dyskusja o niej w tym temacie jest jak najbardziej właściwa. Po drugie - Twoje pytanie jasno sugerowało, że to ja podjąłem temat gry Wieczystej przy R22. To drugi błąd, co przekazałem już wcześniej. 2 błędy w jednym miejscu wystarczą, czy coś jest jeszcze niejasnego? Pytanie retoryczne. Dlaczego? Wyjaśniłem w poprzednim wpisie ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Wolfy tylko posłużył się Twoim pytaniem do wyrażenia opinii w temacie ogólnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Filozofia, to nie nauka zero-jedynkowa, jak matematyka. Lepiej nie wchodz w polemike, otworzysz puszke Pandory.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Temat jest jak najbardziej właściwy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zgadzam się też co do meritum - stop dla klubów bez stadionów na poziomie centralnym. To nie lata 90-te. @sandomingo - skoro już bawimy się w semantykę, to ja nie pytałem o to czemu w ogóle piszemy o Wieczystej w tym temacie (sam to robiłem wcześniej), tylko co NAS (kibiców Wisły) obchodzą WASZE problemy ze stadionem Wieczystej. Zwłaszcza że ten cały histeryczny cyrk na początku sezonu rozkręcony przez Kwietnia i zaprzyjaźnionych dziennikarzy zakończony wymianami oświadczeń był zwyczajnie gówniarski i niesmaczny. Więc nadal nie widzę błędu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.12.2025 o godz. 21:47.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Absolutnie mnie to nie dziwi. Co przewidziałem już w jednym ze wcześniejszych wpisów. Ty nigdy nie dostrzegasz własnych błędów lub wypisywanych często bredni.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Pojawił się wątek: które drużyny mają największe szanse na bezpośredni awans więc zapytałem o grę Wieczystej w Krakowie bo w mojej ocenie dałoby im to więcej szans na wyższą pozycję niż gra w Sosnowcu czy innym tego typu dość odległym miejscu. Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]() Zadałeś właściwe pytanie we właściwym temacie. Po prostu dwóch osobników próbuje rozładować swoje frustracje w mniej lub bardziej zawoalowany sposób.... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Hasłem dzisiejszego dnia jest "obsesja"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- Wieczysta nas wyprzedziła, podczas gdy Wisła wypadła poza strefę barażową - Kwiecień podkupił Rodado i wszystkich innych wartościowych piłkarzy - ludzie chodzą na Reymonta tylko po to żeby oglądać wspaniałą drużynę z Chałupnika. Jest to straszny sezon dla kibiców Wisły i dyszę wręcz żądzą zemsty. Na pewno o to chodzi. P.S. To będą pierwsze święta i nowy rok od lat kiedy nie będę miał złej pozycji Wisły w tabeli z tyłu głowy, tylko będę patrzył na rundę rewanżową z optymizmem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.12.2025 o godz. 12:21.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
https://lovekrakow.pl/wieczysta-wroc...atniej-kolejce
Czyli jednak. 7 razy Wieczysta będzie gospodarzem na Reymonta. Ciekawe ile trybun będą wynajmować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
O ile uda się to wszystko załatwić tak, że nie rozleci nam się murawa, to niech grają jak najczęściej.
Jak miasto zobaczy, że coś się na stadionie dzieje i nie musi do niego dopłacać, to kto wie, może dadzą nam ciut lepsze warunki najmu. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|