|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie mają za bardzo wyjścia, z jego nazwiskiem są w stanie ściągnąć jeszcze lepszych zawodników.
Ani Stal Mielec, ani Znicza, ani Łeczna nie będzie stac na finansowe konkurowanie z Tychami, wiec ich kosztem powinni sie utrzymac. Ale tylko tyle i aż tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
nieuznana bramka dla Polonii Bytom to absolutny skandal, kto nie widział niech zobaczy, dawno nie widziałem większego druku, stety na naszą korzyść, bo możemy powiększyć przewage, ale niezły wałek..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
była jedna kolejka spokoju z sędziowaniem po tym co odjebał frankowski Jagielonii. Teraz wałki wróciły ze zdwojoną siłą. Mam nadzieje że odpowiedzą karnie wszyscy łacznie z komentatorami i ludzi od tramsmisji tv jak za czasów fryzjera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie nam, bo nas to mają głęboko, tylko tym co gonią...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
VAR miał załatwić takie sytuacje.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
var to sprytne narzędzie do wybiórczego stosowania, które tylko wspomaga kręcenie lodów
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko w sytuacji kiedy przekręcony siedzi cichutko. Bo jak niektórzy tutaj uważa, że "nie ma co podskakiwać jak Królewski, bo się zemszczą." A jest dokładnie odwrotnie, jak się wystawia dupę do kopania to w nią kopią.
Każdy na powtórce widzi to samo i jeżeli decyzja jest inna niż wynikająca z powtórki to powinna być gruba afera do czasu wyciągnięcia konsekwencji z nazwiskami tych na varze na pierwszym planie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
VAR nic nie zmienił bo i tak wszystko rozbija się o to, że sędzia się pomyli. Jak nie na żywo to patrząc przez powtórki. Doszło też zamieszanie z tym czy podchodzić do monitora jak ci z VARu wołają, albo, że jak komar pierdnie to już czas stracony i do VARu nie może podejść itd Także dalej można oszukiwać/mocno się mylić, tylko metody się zmieniły.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sytuacja, o której piszecie była przecież wynikiem sygnalizacji z varu właśnie.
Generalnie sędziowie są bardzo słabi i tyle. Jeżeli var woła gościa do monitora, to ten czuje się w obowiązku uznać ich "sugestię" za słuszną. Tak to działa. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Właśnie wsiadł na karuzelę.. ile czasu i na jak szybkiej karuzeli będzie mu dane pojeździć? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Tak można było tłumaczyć dawniej, słaby czyli nie potrafi dostrzec, szybko podjąć trafnej decyzji, bo ma mało czasu. Teraz kiedy ma powtórkę z 10 kamer i dalej widzi inaczej niż cała reszta obserwatorów to nie jest kwestia słabości. Dlatego wyjaśnij co rozumiesz przez słaby i tyle .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sedziowie w erze var (szczególnie ostatnie 2 lata) dostaja małpiego rozumu.
Z narzedzia które mialo pomagać, robi sie narzędzie ktore decyduje o wyniku. Sedzowie podejmuja losowe decyzje na boisku majac z tyłu głowy że var nad wszystkim czuwa potem mamy takie sytuacje jak nasza z Boziciem w Siedlcach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zwłaszcza ci na varze powinni być rozliczani, bo dla ich dziwnych decyzji nie ma wytłumaczenia. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Fabio Capello powiedział kiedyś co takiego, że „dobrych trenerów od złych różni to, że ci dobrzy wybierają kluby w ich dobrym momencie”.
Dlaczego Piszczek poszedł do Tychów to nie mam zielonego pojęcia. Ani tam dobrych piłkarzy ani pieniędzy na wzmocnienia. W zeszłym sezonie Skowronek miał świetne wyniki, dostawał nagrody trenera miesiąca i był super hiper trenerem. W tym sezonie szło mu o wiele gorzej. Gdybym był Piszczkiem to bym sobie zadał pytanie „czy Skowronek zapomniał jak się trenuje czy raczej w lecie stracił najlepszych piłkarzy a w zamian dostał ujowych? Jakie mam szanse, że ci kiepscy piłkarze nagle staną się dobrzy lub jakie mam szanse, że klub w zimie kupi lepszych zawodników”. Szanse na oba warianty są minimalne i Piszczek powinien to wiedzieć, ewentualnie ktoś powinien mu powiedzieć, że Tychy są klubem w złym dla siebie momencie i popsują mu opinie już na starcie kariery. Przypomina mi to casus Sobolewskiego. Był w Płocku, miał tam w porządku wyniki i był jednym z „młodych zdolnych”. Potem poszedł do Wisły i zaliczył świetną wiosnę prawie awansując. W lecie odeszli najlepsi zawodnicy a dostał w zamian nieudaczników. W tym momencie powinien był odejść no ale został i ci chujowi zawodnicy nie dowieźli wyników. Sobol stał się nieudacznikiem wyzywanym przez własnych kibiców. Zrezygnował z pracy 4 miesiące za późno. Potem poszedł do będącej w jeszcze gorszym momencie Odry Opole ( nie wiem po jaki ....), za chwilę go wywalili i w dwa lata z „młodego zdolnego” stał się właściwie niezatrudnialny. Kluby trzeba umieć wybierać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Też mnie bardzo zdziwił klub, który wybrał, ale być może miało to związek z tym, że nie musiał się przeprowadzać.
Przejęcie takiej Wieczystej, gdzie przecież miałby nieograniczone narzędzia do osiągnięcia celu, wiązałoby się dla niego z wywróceniem życia prywatnego do góry nogami. Ile w takich Tychach może zarabiać? 40k PLN miesięcznie na rękę? Przecież to jest w jego przypadku na waciki. Może po prostu chce udowodnić, że jest w stanie zrobić coś z niczego, jednocześnie nie rozwalając życia rodzinie? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
1. Myślę ze rozeznanie Piszczka w 1 lidze jest mniej więcej takie jak kibiców Wisly 2.Bundesliga.
On nie miał pojęcia w co sie pakuje. 2. Chciał pracę blisko domu, ale jak ma takie kryteria wyboru to sobie ograniczył wybór do 4-5 klubów z esa &1 ligi, z czego chciały go tylko Tychy. Wieczysta to chciala, Krakow od Goczałkowice dzieli 1.5h fzy to dużo? Moglby pokonywac trase 2-3 razy w tygodniu, a Kwiecien ogarnęłaby mu apartament 100m z widokiem na Wawel Sadlok potrafil 4 lata dojezdzac z Chorzowa z Myślenic, dawal rade. Zaczal gorzej grac jak już mieszkał w Krakowie ![]()
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.11.2025 o godz. 13:11.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przy czym zaden kibic Wisly nie szuka pracy w drugiej Bundeslidze i nie ma rozleglych kontaktow w Nimeczech.
Piszczek ma pewnie jakichs menadzerow, ma tez kolegow, ktorzy komentuja mecze 1 ligi dla TV lub nawet w tej lidze graja. Mial mozliwosci sie dowiedziec o swoim nowym pracodawcy zanim podpisal kontrakt. Juz samo to, ze Skowronek, ktory robil swietne wyniki z Tychami w zeszlym sezonie a w tym "walczyl o spadek" powinno dac do myslenia, ze cos tu chyba nie gra ze skladem. To ze dzialacze wola wyrzucic trenera zamiast przynac sie, ze sprowadzili mu paralitykow to akurat w polskiej pilce normalne ale Piszczek powinien jednak uruchomic kontakty i zrobic risercz. Ja mu dobrze zycze ale chlop moze zaczac kariere od spadku na co osobiscie - pomimo bycia trenerem - nie bedzie mial wiekszego wplywu. Brazowymi kartami w Fifie nie pokonasz druzyny zlozonej z kart TOTY - zeby posluzyc sie takim porownaniem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Że podpisał papiery nie sprawdzając wcześniej na co się pisze? To by było dość kompromitujące dla niego.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 30.11.2025 o godz. 15:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kazek znowu remis?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zegar Moskala z dniem dzisiejszym zaczął tykać ^^
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Świetny wynik dla nas w Sosnowcu
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.11.2025 o godz. 17:02.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jak Bytomianom zabraknie dwoch punktow do awansu to w tym meczu ukradl im je sedzia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Piękny wynik dziś w Rzeszowie. Zgadzam się z przedmówcą że obecnie My i Polonia Warszawa to faworyci numer jeden do awansu,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Od 2 do 10 miejsca jest tak niewiele, że trudno jest wróżyć.
Jakaś drużyna zaczyna grać dobrze, żeby nagle stracić impet. Ja z kolei obstawiam Wieczystą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grodziskowi awans jest potrzebny jak świni siodło. Polonia Bytom to samo.
W grze o drugie miejsce, premiowane awansem bezpośrednim, są według mnie Śląsk, Polonia Warszawa i Wieczysta (Moskal może ogarnąć ten bajzel podczas przerwy zimowej). ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdecydowanie Wieczysta. 3-4 bardzo, bardzo mocne transfery, praca Kazka, gra w Krakowie i bedzie awans.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|