The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2025, 00:16
WildDog napisał(a):Wyświetl post
No nie jestesmy, ale chyba nikt nie zakaldal samych zwyciestw az do zapewnienia awansu.
No cóż, jest tutaj kilka osób którym peron już dawno odjechał. Jak widać nadmiar szczęścia może złamać człowieka psychicznie w podobnym stopniu jak jakaś tragedia.

Takie mecze są też dobre dla higieny psychicznej tych osób, od razu po mokrej szmacie zaczynają mówić z sensem.

Runda rewanżowa zawsze jest trudniejsza, a tabela w tym sezonie jest ekstremalnie płaska. Niemal każdy, o ile nie każdy zespół będzie o coś walczył. Aktualnie drużynę 6-tą i 14-tą dzieli 6 punktów, nikt mi nie powie że tam nie będzie się kotłowało. Walka o utrzymanie też może trwać do końca, aktualnie cztery zainteresowane drużyny dzieli punktowi jeden mecz.

Nikt nam punktów darmo nie odda, a na stojąco wygrywać się nie da.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.11.2025 o godz. 00:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.11.2025, 00:55
Niezłym zjebem trzeba być żeby teraz wmawiać jak jest ciężko i źle, w sytuacji gdzie Wisła ma 10 punktów przewagi nad trzecim miejscem. No rzeczywiście przejebane, jest tak trudno, zdominowaliśmy ligę i na prawdę ciężko będzie awansować bo wszyscy są dobrzy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.11.2025, 09:26
Niech chłopy odpoczną i zrobią mocny finisz.
Bardzo by się przydało żeby Fred się obudził i wrócił do poziomu i efektywności z początku rundy.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 10.11.2025 o godz. 09:59.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.11.2025, 09:43
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Niezłym zjebem trzeba być żeby teraz wmawiać jak jest ciężko i źle, w sytuacji gdzie Wisła ma 10 punktów przewagi nad trzecim miejscem. No rzeczywiście przejebane, jest tak trudno, zdominowaliśmy ligę i na prawdę ciężko będzie awansować bo wszyscy są dobrzy.
Do polowy tej rundy wydawalo sie ze Wieczysta i Slask nas tak naciskaja że we trojke odskoczymy od reszty stawki. Odskoczyla tylko Wisla.

Slask ma 11 pkt straty
Wieczysta, Polonia maja po 15 pkt
Ruch 14 pkt
Wszystkie Miedzie, ŁKSy, po 17 pkt

PGM, Chrobry, Polonia B , Stal Rzeszów - tam chyba nikt nie śni esa. Nawet Stokowiec powiedzial, ze esa to bylyby dla nich głównie problemy.

Utrzymac te dystanse do konca roku, a w wiosna dopełnić formalności. Do zdobycia będzie max 45 pkt. Zakladajac ze ktory z rywali rozegra rundę życia i zgarnie 40 pkt to nam 25-30 wystarczy do awansu
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.11.2025, 13:57
Tylko oczywiście zakładamy,że sztab wie co się z drużyną stało w sobotę i ma receptę jak wrócić na właściwe tory.
W kryzys fizyczny nie wierzę.W Głogowie wyglądaliśmy pod tym względem bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.11.2025, 15:11
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Tylko oczywiście zakładamy,że sztab wie co się z drużyną stało w sobotę i ma receptę jak wrócić na właściwe tory.
W kryzys fizyczny nie wierzę.W Głogowie wyglądaliśmy pod tym względem bardzo dobrze.
Mają dwa tygodnie żeby odpocząć i przemyśleć ew. zmiany. Generalnie u Jopa do tej pory przerwy na reprezentację dawały mieszane rezultaty.

Chciałbym tylko przypomnieć że to nie pierwszy mecz ostatnio kiedy przeciwnik stłamsił nas fizycznie. Jesteśmy też bardzo mocno uzależnieni od formy Rodado - jak ma słabszy dzień to od razu widać na boisku w grze całej drużyny.

Tym bardziej nie rozumiem trzymania go 90+ minut w meczach kiedy wynik był już ustalony.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.11.2025, 15:57
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Stalo sie to że z xG 2.47 vs 0.60 strzelilismy tylko 1 bramkę a grze obronnej popełniliśmy katastofalne błędy

Życie. Niech na Pogon Siedlce wyjdą z pianą.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.11.2025, 17:19
Właśnie odwinąłem sobie skrót Śląska z Polonią Bytom.

Trzecia bramka dla Polonii to jakiś kabaret. Szota stoi i gapi się na piłkę, którą jego bramkarz próbuje w tragikomiczny sposób wybić i nie robi absolutnie NIC. Dawno czegoś takiego nie widziałem.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.11.2025, 18:35
Patryko napisał(a):Wyświetl post

Trzecia bramka dla Polonii to jakiś kabaret. Szota stoi i gapi się na piłkę, którą jego bramkarz próbuje w tragikomiczny sposób wybić i nie robi absolutnie NIC. Dawno czegoś takiego nie widziałem.
Jakbyś Wisłę z ostatnich czterech sezonów oglądał. Jeden się gapi, drugi kiksuje, trzeci kryje przestrzeń między dwoma zawodnikami rywala...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.11.2025, 19:36

Na meczu byly ujecia z innych kamer, pokazujace przede wszystkim że Szota musiałby zdeptac bramkarza żeby wybić ta piłkę. Leżał tuz przed nim. Mógłby też spróbował wybic pilke kopiac bramkarza w rękę, ale z drugiej strony przecież widzial ze leci ona w jego strone

Zresztą, to byl gruby babol tego GK. Gdyby to zlapal/wybil prawidlowo to nikt by tu nie zwrocil uwgai na zachowanie Szoty
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 10.11.2025, 19:48
No spoko, wielka szkoda, że piłkarz Polonii nie był taki litościwy i walnął na pustaka

[35/54]

Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.11.2025, 21:57
A teraz PGM- Śląsk ,
Głogów-Wieczysta, ciekawa kolejka
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.11.2025, 22:04
w 18 kolejce Wieczysta-Śląsk ,
Rzeszów-PGM nieźle
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.11.2025, 20:56
Z wątków humorystycznych - Wieczysta ma nowego trenera. Thomas Doll. Ciekawe czy dotrwa do przerwy zimowej.

Szkoda że nie Nawałka, byłoby mierzenie głębokości szafek na Chałupnika.

Mam nadzieję że jeszcze w tym sezonie trenerem objazdowego cyrku Kwietnia zostanie Peter Hybala.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 12.11.2025, 21:03
Kolejny trener znikąd.

Naprawdę nie mogli poczekać jeszcze tych 3 kolejek ligowych (tak jakby nowy trener miał jakikolwiek wpływ na formę drużyny do końca roku) i zatrudnić trenera z nieco lepszym CV?

[35/54]

Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.11.2025, 21:16
Kwiecien widac, kolejny bogacz w polskiej pilce dojony przez doradcow i agaentow.

"Panie prezesie bo wie Pan, tu trzeba temu, temu i temu prowizje zaplacic bo pomogli negocjowac. Taki trener z takim nazwiskiem to tez pieniezki za podpis musi dostac i ma czterech koleg.. to jest asystentow ktorym tez trzeba dac kontrakt, aha i jeszcze jego agencja menadzerska musi dostac prowizje. A tutaj kancelaria prawna mojego kolegi - najlepsza w Polsce, prosze mi wierzyc - obslugiwala to od strony prawnej i tutaj prosze rachuneczek na pincet tysiecy od nich. No napracowali sie zeby zabezpieczac przede wszystkim Pana interes w tej umowie to im sie nalezy".
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.11.2025, 22:05
As napisał(a):Wyświetl post
Kwiecien widac, kolejny bogacz w polskiej pilce dojony przez doradcow i agaentow.

"Panie prezesie bo wie Pan, tu trzeba temu, temu i temu prowizje zaplacic bo pomogli negocjowac. Taki trener z takim nazwiskiem to tez pieniezki za podpis musi dostac i ma czterech koleg.. to jest asystentow ktorym tez trzeba dac kontrakt, aha i jeszcze jego agencja menadzerska musi dostac prowizje. A tutaj kancelaria prawna mojego kolegi - najlepsza w Polsce, prosze mi wierzyc - obslugiwala to od strony prawnej i tutaj prosze rachuneczek na pincet tysiecy od nich. No napracowali sie zeby zabezpieczac przede wszystkim Pana interes w tej umowie to im sie nalezy".
czy tam czasem nie dziala Kapka jak u BC ? widac podobienstwo
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.11.2025, 23:01
Kolejny trener znikąd.

Naprawdę nie mogli poczekać jeszcze tych 3 kolejek ligowych (tak jakby nowy trener miał jakikolwiek wpływ na formę drużyny do końca roku) i zatrudnić trenera z nieco lepszym CV?
Żeby daleko nie szukać to Wisła rozważała go jako trenera w 2020 roku, wowczas zdecydowala sie na Hyballe.

Gosc jednak w tym czasie trenował tylko na Filipinach czy innej Indonezji... Także życzę im powodzenia

Kwiecien naprawde lubi przepalać pieniądze. Do Kwietnia przyszłego roku juz tego starego Niemca nie będzie
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.11.2025, 23:10
Thomas Doll ma ciekawe CV.
https://www.transfermarkt.pl/thomas-...il/trainer/383
Może lepiej, że zaczyna teraz by nie było, że w zimie kupią mu tych, których by nie chciał.
Inna sprawa, że Zdzisiu Kapka to jest zawsze problem. Po nas przejechała się Lechia.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 13.11.2025, 06:29
Kolejny trener znikąd.

Gajos go dobrze zna, w jakiś sposób zarekomendował swojego byłego trenera i może tak się stanie.
Ale oczywiście to wygląda na kolejny głupi ruch.
Pożyjemy-zobaczymy.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 13.11.2025, 08:32
Pytanie czemu po trenowaniu Apoelu (z nawet spoko średnią, chociaż próbka znikoma), poszedł do piłkarskiego trzeciego świata, po trzech latach przerwy.

Według mnie to na ten moment poziom Lettieriego, dodatkowo powinie mu się noga i następnego dnia przestanie pełnić obowiązki. Nie powiem, lekko chory układ z punktu widzenia trenera. Jeżeli bezrobotny, schyłkowy trener bierze taką fuchę, to ewidentnie ktoś mu podpowiedział, że można skasować półroczny kontrakcik, niewiele się trudząc.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.11.2025, 08:33
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Thomas Doll ma ciekawe CV.
https://www.transfermarkt.pl/thomas-...il/trainer/383
Może lepiej, że zaczyna teraz by nie było, że w zimie kupią mu tych, których by nie chciał.
Inna sprawa, że Zdzisiu Kapka to jest zawsze problem. Po nas przejechała się Lechia.
Gosc wypadł z poważnej pilki 6 lat temu.

Choc mozna odpowiedzieć że 1 liga, a juz na pewno Wieczysta nie jest poważna. Powazne sa tylko pieniądze.

Co roku 1 ligę zjadaja przeważnie młodzi, polscy trenerzy. Kogo wiec biora? Starego Włocha, przyklepujac go starym Niemcem.

Gdyby to byl zeszły sezon to powiedziałbym że nie wejda do baraży. Konkurencja byla mocna. Teraz to byłoby sztuką.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 13.11.2025, 08:53
Dzisiaj naszla mnie taka mysl.

Doll to obecnie trener z peryferiow futbolu, ostatnie wpisy do CV to jakas egzotyka gdzie tez nie szlo mu dobrze. I ludzie slusznie pisza, ze Wieczysta powinna wziac kogos z lepszym CV lub jakiegos mlodego, ambitnego trenera, ktory juz ma jakies sukcesy na swoim koncie. Wszystko racja.

Chyba zapominacie jednak w jakiej sytuacji jest Wieczysta i jak jest zarzadzana. Cecherz zwolniony na 2 miejscu po jednej porazce, Lettieri zwolniony po 20 kilku dniach zanim nawet nauczyl sie imion wszystkich zawodnikow. W drugiej i trzeciej lidze byly podobne historie.

ZADEN trener, ktory ma uznane nazwisko (dobre CV) lub taki, ktory jest mlody i na poczatku drogi i zaczal byc zauwazany w srodowisku ze wzgledu na dobre wyniki nie przyjdzie do Wieczystej.

Po co? Zeby sobie nabruzdzic w CV i popsuc opinie? Zeby zapisac sobie juz na poczatku drogi trenerskiej jakies komiczne zwolnienie i cyrkowe warunki pracy?
Poza tym, kazdy powazny trener analizuje kadre i widzi, ze w Wieczystej jest dom spokojnej starosci dla kolesi, ktorzy byli swietni 10 lat temu a widokow na przebudowanie kadry w zimie raczej nie ma. Jasne, dokupia moze 2-3 nowych ale i tak zostajesz z kadra budowana tak jakby sie do tego zabieral dwunastolatek grajacy pierwszy raz w FMa.

Dlatego przychodzi tutaj jakis Lettieri czy Doll a nie jakis Petrescu czy nawet Moskal. Nawet Nawalka, ktory juz nic w zyciu nie musi robic im odmowil bo mu sie bardziej oplaca siedziec na dupie w domu niz tanczyc w tym cyrku.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 13.11.2025, 09:18
Nie doceniasz kwestii kasy, którą można zarobić w Wieczystej.

Myślę, że jakby np. istniała możliwość sprowadzenia do Wieczystej dajmy na to takiego Skorży, to on by tu nie przyszedł pracować za 40k netto miesięcznie, tylko z przodu miałby dołożoną jedynkę, jeśli nie dwójkę.

Myślę, że na bardzo dobrego szkoleniowca, budżet jest tam praktycznie nieograniczony.

[35/54]

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.11.2025, 09:26
Wieczysta oferuje Pululu kontrakt w wysokości miliona euro za sezon.

To w kwestii możliwej do zarobienia kasy
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 13.11.2025, 09:37
Patryko, budżet na trenera, budżetem na trenera, tylko pytanie, czy na kadrę budżet jest podobny?
Bo co z tego, że dostaniesz gruby hajs, skoro zawodników sprowadza Ci Kapka?

Wyżej dupy nie podskoczą, na pewnym poziomie nie dość, że musisz mieć zawodników, co są w stanie wytrzymać mecz kondycyjnie, to jeszcze dobrze byłoby, gdyby trener wiedział, co i jak chce grać.

U nas też była z tym lipa, tylko ktoś dał Jopowi pracować i dokupił mu kilku sensownych zawodników. Efekty widać.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 13.11.2025, 09:42
Nie doceniasz kwestii kasy, którą można zarobić w Wieczystej.

Myślę, że jakby np. istniała możliwość sprowadzenia do Wieczystej dajmy na to takiego Skorży, to on by tu nie przyszedł pracować za 40k netto miesięcznie, tylko z przodu miałby dołożoną jedynkę, jeśli nie dwójkę.

Myślę, że na bardzo dobrego szkoleniowca, budżet jest tam praktycznie nieograniczony.
Ja sie poprostu opieram na tym kto Wieczystej odmowil i kogo co jakis czas sprowadzaja. No powiedzmy sobie, ze nie jest to creme de la creme trenerskiego swiata.
Ewidentnie widac, ze ludzie z jakimis elementarnym szacunkiem do swojej kariery nie rzucaja sie na Kwietniowe pieniadze. Pewnie u Kwietnia dostaliby te (strzelam) 60k ale z powodow opisanych wczesniej wola isc pracowac do dajmy na to LKSu za 40.

P.S. Skorza Kwietniowi odmowil. Rok temu chyba albo przed tym sezonem.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.11.2025, 09:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Gosc wypadł z poważnej pilki 6 lat temu.

Choc mozna odpowiedzieć że 1 liga, a juz na pewno Wieczysta nie jest poważna.(...)
Moja pierwsza myśl była taka jak twoje drugie zdanie
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 13.11.2025, 11:50
As napisał(a):Wyświetl post
Ja sie poprostu opieram na tym kto Wieczystej odmowil i kogo co jakis czas sprowadzaja. No powiedzmy sobie, ze nie jest to creme de la creme trenerskiego swiata.
Ewidentnie widac, ze ludzie z jakimis elementarnym szacunkiem do swojej kariery nie rzucaja sie na Kwietniowe pieniadze. Pewnie u Kwietnia dostaliby te (strzelam) 60k ale z powodow opisanych wczesniej wola isc pracowac do dajmy na to LKSu za 40.

P.S. Skorza Kwietniowi odmowil. Rok temu chyba albo przed tym sezonem.
Mnie zadziwia jak Kwiecień zatrudnia takich gości.. wydawałoby się, że jest od dawna kibicem i od paru lat w zasadzie właścicielem to powinien mieć jakieś pojęcie, tymczasem:
Letteri - pracuje ch wie gdzie i trenuje ch wie kogo, który to zespół gra ch wie co i dlaczego i co K albo ktokolwiek może o nim wiedzieć?
Doll trenował w Indonezji i zapewne Gajos mu podpowiedział, że jest taki gość i go trenował i było fajnie.
Jakbym wydawał swoją kasę na sportowego szefa projektu to bym musiał widzieć na żywo kto to jest, jak trenuje, jak gra itd. a nie ściągać odgrzewane kotlety z dżungli. Przecież za kasę, którą proponuje może ściągnąć kilkudziesięciu sensownych gości, którzy zagrają tak czy inaczej, potrenują tak czy inaczej, złożą zespół tak czy inaczej.
Oczywiście Skorza itp.są nieosiągalni, ale..
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 13.11.2025, 12:04
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Mnie zadziwia jak Kwiecień zatrudnia takich gości.. wydawałoby się, że jest od dawna kibicem i od paru lat w zasadzie właścicielem to powinien mieć jakieś pojęcie, tymczasem:
Letteri - pracuje ch wie gdzie i trenuje ch wie kogo, który to zespół gra ch wie co i dlaczego i co K albo ktokolwiek może o nim wiedzieć?
Doll trenował w Indonezji i zapewne Gajos mu podpowiedział, że jest taki gość i go trenował i było fajnie.
Jakbym wydawał swoją kasę na sportowego szefa projektu to bym musiał widzieć na żywo kto to jest, jak trenuje, jak gra itd. a nie ściągać odgrzewane kotlety z dżungli. Przecież za kasę, którą proponuje może ściągnąć kilkudziesięciu sensownych gości, którzy zagrają tak czy inaczej, potrenują tak czy inaczej, złożą zespół tak czy inaczej.
Oczywiście Skorza itp.są nieosiągalni, ale..
Tak spekuluje tylko.

Wynika to pewnie z tego, ze posiadanie Wieczystej to jest dla niego "hobby". On ma pewnie bardziej wymagajace zajecia w swoich biznesach a w Wieczystej kompetencje do prowadzenia klubu na codzien oddal komus innemu (Kapce?).

A ze chlop nie ma czasu dogladac Wieczystej na biezaco i wiele rzeczy mozna robic bez jego kontroli to pewnie sie przy klubie zgromadzila grupka cwaniakow, ktorzy widza, ze mozna wydoic frajera.

Tak bylo u Wojciechowskiego w Polonii i u paru innych. W Widzewie tez przeciez podobnie sie dzieje teraz. Przykladowo kto normalny sciagnalby Baene do Ekstraklasy i dal mu wiekszy kontrakt niz w Wisle po tym co u nas pokazywal? Tylko ktos kto sie kompletnie nie interesuje i nie ma pojecia jak Baena sie prezentowal w 1 lidze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów