|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Garść wiedzy bezużytecznej, której już nie musicie sprawdzać bo z nudów to zrobiłem dla Was, chociaż pewnie nikogo to nie interesuje.
Łukasz Zwoliński w "cośtamsporze" ma póki co bilans 4 mecze, 0 goli, 0 asyst. Drużyna w czterech meczach zdobyła 8 bramek, czyli coś tam grają. Zwoliński wychodzi od początku w pierwszym składzie jako środkowy napastnik. No tak średnio powiedziałbym... p.s. Buksa niech zdycha w jakiejś Unii Skierniewice albo Hutniku |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
![]() Czyli grają zespołową piłkę, a Zwolak absorbuje obronę rywali i wskutek tego koledzy z drużyny mają setki i mogą strzelać gole do pustej. To kluczowa rola w drużynie aczkolwiek często bardzo niedoceniana. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No przecież biegałbym (lub truchtał) nieustannie wokół obrońców absorbując ich, na przykład wynurzeniami na temat wyższości III ligowych Hiszpanów nad I ligowymi Polakami, a inni strzelaliby bramki. Za każdym razem byłbym man of match. Tak, wiem, że to była ironia/sarkazm |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ciekawostka: Baena został wybrany najlepszym piłkarzem ostatniej kolejki ekstraklasy. Życie kolejny raz drwi sobie ze słów niektórych hejterków.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Inna ciekawostka: każdy pilkarz Wisly wrzucony jako kandydatura na pilkarza kolejki wygrywa ten plebiscyt, ciekawe dlaczego?
Pierwszy dobry mecz Baeny, ale bramka to farfocel pierwszej klasy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
Oczywiście, gratuluję Baenie. Moze dzięki temu wyróżnieniu chłop zacznie w końcu coś grać? |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powtarzalność się liczy, a nie że ktoś kogoś raz nagrodził nawet nie wiem na jakich zasadach. Trzymam kciuki za kolejne nagrody i wyróżnienia B.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
FraMat napisał(a):
Mnie casus Baeny zmusza do innej refleksji. Jak to jest, że spora część naszych byłych piłkarzy, niezależnie od narodowości, dziwnym trafem przypomina sobie, jak grać w piłkę w nowym klubie, do którego trafia po przygodzie z Wisłą? Na jeden przypadek machnąłbym ręką, kolejny uznałbym za dopuszczalną wtopę transferową, ale to już jest któryś raz, że po odejściu od nas piłkarz nagle zyskuje drugie piłkarskie życie. To nie może i nie jest przypadek. ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wow, Baena raz na 8 meczów zdobył bramkę. Prawdziwy prze ..... To jest ten sam Baena co w Wiśle w I lidze nie dawał rady? Widocznie ekstraklasa taka cienka i tam mu idzie lepiej. Ciekawe czy Kuziemka by był co kolejkę graczem tygodnia.
Taki Kuziemka to np umie 3 razy asystować w jednym meczu. Umie w 8 meczów zrobić niemalże 2 razy więcej goli/asyst niż Baena w swoim pierwszym sezonie w Wiśle w 30 meczach. Markusik i to jego .......enie... ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Widzialem tylko powtorke meczu Widzewa wiec tam Beany wiele nie bylo ale gol ktory strzelil to fuks jak s....ysyn. Chlop strzelil prosto w obronce, nie z jego lewej lub prawej strony tylko prosto w obronce, ktoremu odbilo sie od krocza i zmylilo bramkarza.
Wg statytstyk, sofascore dostal najlepsza ocene w meczu ale juz w calej kolejce kilku zawodnikow dostalo wyzsze oceny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Calkowicie luźna myśl: nie bede zdziwiony scenariuszem w ktorym Zwolinski będzie znowu u nas gral wiosna, poza jego aktualnym klubem jestesmy jedynym w ktorym moze grac jeszcze w tym sezonie.
Na razie idzie mu w tej Turcji na tyle słabo, że mogą chciec zejsc na wiosne choc z części kontraktu. Ostatni raz taki sam manewr zrobilismy z Genoa i Brlekiem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Nie wydaje mi się, chyba, że zszedłby z pensją o co najmniej połowę, ale i tak byłoby za dużo jak dla nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pytanie jaka wersja Zwolińskiego wylosuje się na wiosnę. Wydaje mi się, że mimo wszystko można trochę w zimie pogrzebać i znaleźć kogoś o podobnych umiejętnościach, 7 lat młodszego i za połowę pensji.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oby go Wieczysta albo Polonia Warszawa przytuliły, bo odgrzewanie starych kotletów w naszym przypadku prawie zawsze kończyło się klapą, zwłaszcza że Zwoliński generalnie okazał się transferowym rozczarowaniem.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
I tak jak pisalem, w innym klubie niz Wiśle i tureckim costamsporem nie moze zagrać w tym sezonie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od biedy można Freda przesunąć na szpicę, ale to już w ostateczności, gdyby Rodado przytrafiło się coś złego (odpukać!).
Zresztą wątpię, żeby Zwolak chciał tu wrócić, bo on już jest raczej na etapie odcinania kuponów. Lepiej zaoszczędzić kasę na wysokiego napastnika, który byłby w stanie stworzyć zagrożenie przy SFG, zwłaszcza gdy rywale będą się szczelnie murować i trudno będzie wbić gola z akcji. ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sentymentalizm kilku z Was bardzo mnie zasmuca.
Udało się pozbyć Zwolińskiego i teraz należy znaleźć jego następcę który potrafi grać w piłkę, strzelać gole i ma na liczniku na pierwszej pozycji cyfrę dwa (jeszcze lepiej jeden) zamiast trzy. Po odgrzewanych kotletach w dodatku bardzo przeciętnej jakości ma się niesmak i gazy. Zwoliński niech zachwyca kibiców innych klubów, nigdy więcej Wiślaków. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jesli mialbym sciagac napastnika to wolalbym Podlinskiego z Siedlec albo Spiaczke z Lecznej. Kasa na kontrakt pewnie sporo mniejsza a dajac darmowe wypozyczenie jakiegos Sukiennickiego mozna tez wynegocjowac korzystna cene wykupu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Spiaczka juz ma pol roku z glowy akurat.
Nie sentyment, ale pragmatyzm. Chyba ze wg Ciebie lepiej miec w kadrze tylko jednego napastnika, to ok. Tak jak napisalem, za 1/3 poprzedniej pensji Zwoliński na 4 miesiące to wg mnie nie byłby tak glupi pomysl. Jak widac jego odejście nie sprawiło magicznie ze klub kogos pozyskal.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 26.09.2025 o godz. 20:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karherop, nie obraź się, ale nie widzę żadnego pragmatyzmu w ściąganiu gościa, który jeszcze niedawno, w naszych barwach, kopał się po czole w większości meczów.
Poza tym, jak pisałem, Zwoliński jest w takim momencie kariery, że już raczej myśli o tym, jak odkładać pieniądze na koncie, a nie przychodzić grać za frytki do dawnego klubu, w którym był tylko i wyłącznie najemnikiem. ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ponoć prognozy dotyczące Śpiączki są optymistyczne, przerwa 6-8 tygodni. Tak czy inaczej myślę, że musimy szukać gdzie indziej, przede wszystkim graczy nieco młodszych.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja tylko nie chcę powrotu gościa od którego piłka się odbija we wszystkie strony. Nie chcę odgrzewanego kotleta w dodatku kiepskiej jakości.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 27.09.2025 o godz. 12:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pewnie na drugim biegunie jest Broda 2 strzały i bramka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
lepsze to niz 1 strzał i dwie bramki
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Miałem skomentować w ten sam sposób ale się zlitowałem....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|