The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2025, 13:06
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Wy jesteście serio pier.dolnięci. Gość odbił się od czołowej drużyny ekstraklasy, nie on pierwszy i nie ostatni a dla was psychole to już powód by wzniecać wasze guwnogierki między sobą.
Hiszpanie beee, a wcale nie bo Polacy beeee, a wcale nie bo Mula i Rodado, a właśnie że tak bo Benito i jakiś inny...

Chorzy ....a jesteście.
Jedyne co w tej sytuacji jest dziwne to fakt ze zgloszono Villara do LK (lista jest juz zamknieta) a wedle opinii kibiców z jednej strony żegnanja go bez żalu ale wskazuja tez ze mają tylko 3 skrzydłowych w druzynie.

Widocznie już faktycznie nie dojeżdżał, a w Wieczystej też raczej będzie rezerwowym.

Z perspektywy Wisly Villar w Krakowie to kolejna osoba z którą Rodado i jego familia moze się napić kawki, więc to dobrze dla jego samopoczucia
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.09.2025, 12:31
Garść wiedzy bezużytecznej, której już nie musicie sprawdzać bo z nudów to zrobiłem dla Was, chociaż pewnie nikogo to nie interesuje.

Łukasz Zwoliński w "cośtamsporze" ma póki co bilans 4 mecze, 0 goli, 0 asyst.
Drużyna w czterech meczach zdobyła 8 bramek, czyli coś tam grają. Zwoliński wychodzi od początku w pierwszym składzie jako środkowy napastnik.
No tak średnio powiedziałbym...

p.s. Buksa niech zdycha w jakiejś Unii Skierniewice albo Hutniku
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 13.09.2025, 13:44
Garść wiedzy bezużytecznej, której już nie musicie sprawdzać bo z nudów to zrobiłem dla Was, chociaż pewnie nikogo to nie interesuje.

Drużyna w czterech meczach zdobyła 8 bramek, czyli coś tam grają. Zwoliński wychodzi od początku w pierwszym składzie jako środkowy napastnik.

Dziękujemy za Twoją pracę śledczą
Czyli grają zespołową piłkę, a Zwolak absorbuje obronę rywali i wskutek tego koledzy z drużyny mają setki i mogą strzelać gole do pustej. To kluczowa rola w drużynie aczkolwiek często bardzo niedoceniana.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 13.09.2025, 14:00
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Dziękujemy za Twoją pracę śledczą
Czyli grają zespołową piłkę, a Zwolak absorbuje obronę rywali i wskutek tego koledzy z drużyny mają setki i mogą strzelać gole do pustej. To kluczowa rola w drużynie aczkolwiek często bardzo niedoceniana.
Popaczpan jaka kariera mnie ominęła: co prawda nigdy nie grałem zawodowo, ale może jakaś bogata drużyna by mnie wzięła na takiego absorbującego?
No przecież biegałbym (lub truchtał) nieustannie wokół obrońców absorbując ich, na przykład wynurzeniami na temat wyższości III ligowych Hiszpanów nad I ligowymi Polakami, a inni strzelaliby bramki.
Za każdym razem byłbym man of match.

Tak, wiem, że to była ironia/sarkazm
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.09.2025, 19:34

To średnio ile goli na mecz wychodzi?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.09.2025, 10:57
Ciekawostka: Baena został wybrany najlepszym piłkarzem ostatniej kolejki ekstraklasy. Życie kolejny raz drwi sobie ze słów niektórych hejterków.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2025, 14:15
Inna ciekawostka: każdy pilkarz Wisly wrzucony jako kandydatura na pilkarza kolejki wygrywa ten plebiscyt, ciekawe dlaczego?

Pierwszy dobry mecz Baeny, ale bramka to farfocel pierwszej klasy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.09.2025, 15:07
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ciekawostka: Baena został wybrany najlepszym piłkarzem ostatniej kolejki ekstraklasy. Życie kolejny raz drwi sobie ze słów niektórych hejterków.
taaaa...
Cytat:
Warto podkreślić, że Baena został też wybrany przez stację Canal+ Sport zawodnikiem 8. kolejki. Swój udział przy tym mieli też kibice.
Jeśli piłkarz z jednym zwodem i niecelnymi wrzutkami, co jest jego 100% charakterystyką zostaje zawodnikiem kolejki, to wiedz, że cos się dzieje niedobrego z E-klapą.

Oczywiście, gratuluję Baenie. Moze dzięki temu wyróżnieniu chłop zacznie w końcu coś grać?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 16.09.2025, 16:00
Powtarzalność się liczy, a nie że ktoś kogoś raz nagrodził nawet nie wiem na jakich zasadach. Trzymam kciuki za kolejne nagrody i wyróżnienia B.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 16.09.2025, 19:28
FraMat napisał(a):
Jeśli piłkarz z jednym zwodem i niecelnymi wrzutkami, co jest jego 100% charakterystyką zostaje zawodnikiem kolejki, to wiedz, że cos się dzieje niedobrego z E-klapą.
Skoro to ma świadczyć o słabym poziomie Ekstraklasy, to jak świadczy o nas to, że od tylu lat nie potrafimy do tego poziomu rozgrywek awansować?

Mnie casus Baeny zmusza do innej refleksji. Jak to jest, że spora część naszych byłych piłkarzy, niezależnie od narodowości, dziwnym trafem przypomina sobie, jak grać w piłkę w nowym klubie, do którego trafia po przygodzie z Wisłą? Na jeden przypadek machnąłbym ręką, kolejny uznałbym za dopuszczalną wtopę transferową, ale to już jest któryś raz, że po odejściu od nas piłkarz nagle zyskuje drugie piłkarskie życie. To nie może i nie jest przypadek.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.09.2025, 20:20
Wow, Baena raz na 8 meczów zdobył bramkę. Prawdziwy prze ..... To jest ten sam Baena co w Wiśle w I lidze nie dawał rady? Widocznie ekstraklasa taka cienka i tam mu idzie lepiej. Ciekawe czy Kuziemka by był co kolejkę graczem tygodnia.

Taki Kuziemka to np umie 3 razy asystować w jednym meczu. Umie w 8 meczów zrobić niemalże 2 razy więcej goli/asyst niż Baena w swoim pierwszym sezonie w Wiśle w 30 meczach.

Markusik i to jego .......enie...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2025, 22:59
Widzialem tylko powtorke meczu Widzewa wiec tam Beany wiele nie bylo ale gol ktory strzelil to fuks jak s....ysyn. Chlop strzelil prosto w obronce, nie z jego lewej lub prawej strony tylko prosto w obronce, ktoremu odbilo sie od krocza i zmylilo bramkarza.

Wg statytstyk, sofascore dostal najlepsza ocene w meczu ale juz w calej kolejce kilku zawodnikow dostalo wyzsze oceny.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2025, 07:48
Calkowicie luźna myśl: nie bede zdziwiony scenariuszem w ktorym Zwolinski będzie znowu u nas gral wiosna, poza jego aktualnym klubem jestesmy jedynym w ktorym moze grac jeszcze w tym sezonie.

Na razie idzie mu w tej Turcji na tyle słabo, że mogą chciec zejsc na wiosne choc z części kontraktu.

Ostatni raz taki sam manewr zrobilismy z Genoa i Brlekiem.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 26.09.2025, 10:43
Nie wydaje mi się, chyba, że zszedłby z pensją o co najmniej połowę, ale i tak byłoby za dużo jak dla nas.

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.09.2025, 10:52
Pytanie jaka wersja Zwolińskiego wylosuje się na wiosnę. Wydaje mi się, że mimo wszystko można trochę w zimie pogrzebać i znaleźć kogoś o podobnych umiejętnościach, 7 lat młodszego i za połowę pensji.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 26.09.2025, 10:58
Oby go Wieczysta albo Polonia Warszawa przytuliły, bo odgrzewanie starych kotletów w naszym przypadku prawie zawsze kończyło się klapą, zwłaszcza że Zwoliński generalnie okazał się transferowym rozczarowaniem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2025, 11:13
Smuga napisał(a):Wyświetl post
Oby go Wieczysta albo Polonia Warszawa przytuliły, bo odgrzewanie starych kotletów w naszym przypadku prawie zawsze kończyło się klapą, zwłaszcza że Zwoliński generalnie okazał się transferowym rozczarowaniem.
I tak pewnie będzie, ale jedyne co mozna rozważyć to wlasnie Zwolaka na 4 miesiące za 1/3 pensji. Tym bardziej jeśli nie będzie kasy na zadnego innego napastnika

I tak jak pisalem, w innym klubie niz Wiśle i tureckim costamsporem nie moze zagrać w tym sezonie
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 26.09.2025, 15:40
Od biedy można Freda przesunąć na szpicę, ale to już w ostateczności, gdyby Rodado przytrafiło się coś złego (odpukać!).

Zresztą wątpię, żeby Zwolak chciał tu wrócić, bo on już jest raczej na etapie odcinania kuponów. Lepiej zaoszczędzić kasę na wysokiego napastnika, który byłby w stanie stworzyć zagrożenie przy SFG, zwłaszcza gdy rywale będą się szczelnie murować i trudno będzie wbić gola z akcji.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 26.09.2025, 18:49
Sentymentalizm kilku z Was bardzo mnie zasmuca.
Udało się pozbyć Zwolińskiego i teraz należy znaleźć jego następcę który potrafi grać w piłkę, strzelać gole i ma na liczniku na pierwszej pozycji cyfrę dwa (jeszcze lepiej jeden) zamiast trzy.
Po odgrzewanych kotletach w dodatku bardzo przeciętnej jakości ma się niesmak i gazy.
Zwoliński niech zachwyca kibiców innych klubów, nigdy więcej Wiślaków.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2025, 19:57
Jesli mialbym sciagac napastnika to wolalbym Podlinskiego z Siedlec albo Spiaczke z Lecznej. Kasa na kontrakt pewnie sporo mniejsza a dajac darmowe wypozyczenie jakiegos Sukiennickiego mozna tez wynegocjowac korzystna cene wykupu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2025, 20:48
Spiaczka juz ma pol roku z glowy akurat.

doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Sentymentalizm kilku z Was bardzo mnie zasmuca..
Nie sentyment, ale pragmatyzm.

Chyba ze wg Ciebie lepiej miec w kadrze tylko jednego napastnika, to ok.

Tak jak napisalem, za 1/3 poprzedniej pensji Zwoliński na 4 miesiące to wg mnie nie byłby tak glupi pomysl.

Jak widac jego odejście nie sprawiło magicznie ze klub kogos pozyskal.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 26.09.2025 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 26.09.2025, 21:28
Karherop, nie obraź się, ale nie widzę żadnego pragmatyzmu w ściąganiu gościa, który jeszcze niedawno, w naszych barwach, kopał się po czole w większości meczów.

Poza tym, jak pisałem, Zwoliński jest w takim momencie kariery, że już raczej myśli o tym, jak odkładać pieniądze na koncie, a nie przychodzić grać za frytki do dawnego klubu, w którym był tylko i wyłącznie najemnikiem.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2025, 21:31
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Aha zapomnialem, ze sie polamal. No to tego Bialorusina co byl w Kotwicy, poszedl na pol roku do Kazachstanu i jest do wziecia za darmo bo kontrakt ma do konca roku.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.09.2025, 21:46
Ponoć prognozy dotyczące Śpiączki są optymistyczne, przerwa 6-8 tygodni. Tak czy inaczej myślę, że musimy szukać gdzie indziej, przede wszystkim graczy nieco młodszych.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.09.2025, 22:17

Tak jak napisalem, za 1/3 poprzedniej pensji Zwoliński na 4 miesiące to wg mnie nie byłby tak glupi pomysl.

Sorry ale z tym Zwolińskim to taki zabieg jakby sobie gówno z powrotem do dupy wpychać...
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 27.09.2025, 05:27

Oczywiście że bardzo potrzebujemy zmiennika dla Rodado i niech Basha znajdzie kogoś takiego kto potrafi grać w piłkę.
Ja tylko nie chcę powrotu gościa od którego piłka się odbija we wszystkie strony.
Nie chcę odgrzewanego kotleta w dodatku kiepskiej jakości.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 27.09.2025 o godz. 12:23.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.09.2025, 11:19
Pewnie na drugim biegunie jest Broda 2 strzały i bramka
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.09.2025, 09:47
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Pewnie na drugim biegunie jest Broda 2 strzały i bramka
lepsze to niz 1 strzał i dwie bramki
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.09.2025, 11:27
Miałem skomentować w ten sam sposób ale się zlitowałem....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów