|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Patrząc na ostatni mecz w Legnicy, wygląda to mało optymistycznie.
W każdym razie - kwestia PP rozwiązuje się niejako sama. Przy takim terminarzu nie sposób nie wystawić w tym meczu rezerwowych graczy. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Mam obawy ze wlasnie mecz z Ruchem będzie juz na oparach i będziemy szczęśliwi jak ugramy chociaż remis. Jedyny plus tego terminarza to 3 spotkania pod rząd w domu. Zaoszczędzimy energie na logistyce. @sandomingo Nasz rywal w PP gra szczebel nizej niz nasze rezerwy, więc jeśli nasi rezerwowi + paru najlepszych z rezerw sobie z nimi nie poradzi to pora zmienić zawód. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Bytom Odrzański to 4 liga ale mimo wszystko trenują razem. U nas wstawienie rezerwowych spowoduje odwrotny efekty, niemniej jest to konieczność. O najlepszych z rezerw nie wspominam, oni wyglądają bardzo słabo. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niestety to tez prawda. Natomiast porazka bedzie w jakimkolwiek skladzie odbierana jak kompromitacja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez masada : 02.09.2025 o godz. 11:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Piłkarze, którzy siedzą na ławce pierwszej drużyny + wybijające się jednostki z rezerw powinny taki Bytom Odrzański pyknąć na luzie kilkoma bramkami. Niezależnie od poziomu zgrania, pogody i innych czynników zewnętrznych.
Jeśli ich nie pokonają, to dostaną jasną odpowiedź dlaczego grzeją ławę czy też kopią się po czole w rezerwach. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nasi zmiennicy też trenują razem. Na 4 ligę to powinno spokojnie wystarczyć.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Panowie wyjście składem rezerwowym Letkiewicz Gigier Łasicki Colley Grujcić Baniowski Igbekeme Omić Staszak Bozić Kawała do tego z ławki Nikaj i Sukiennicki, to źle? Skład, który śmiem twierdzić utrzymałby się w 1 lidze. a meczu PP będzie z drużyną z 4 ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Baniowski obecnie jest kontuzjowany. Ale może się do końca września wyleczy.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
On mial problem z barkiem, o ile kojarzę na dniach powinien wracac do treningu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dla Sukiennickiego to może być taki make-or-break. Przypuszczam, że wyjdzie w pierwszym składzie i dostanie cały mecz. Pytanie, czy presja której na pewno jest świadomy nie zje go, albo czy już nie zjada.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wczoraj w pucharze Rezerwy grając składem "zastępców" pokonały
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 03.09.2025 o godz. 17:57.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Liszczanka gra w klasie okręgowej.
To jest 2 poziomy niżej niż 4 liga, wiec 7 poziom rozgrywkowy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba taki jest obecnie podział:
1. E-klapa 2. 1 liga 3. 2 liga 4. 3 liga 5. 4 liga 6. 5 liga 7. okręgówka 8. klasa A 9. klasa B czyli 3 poziomy niżej niż rezerwy. Czyli podobnie jak 1 drużyna, też zagra z przeciwnikiem 3 poziomy niżej.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 03.09.2025 o godz. 18:03.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
To trochę nie tak. W większości ZPNów w ogóle nie ma V lig tylko od razu okręgówki. Klubów jest po prostu za mało, żeby zrobić taką piramidkę jak u nas. Teoretycznie wspominając przygody naszych rezerw w IV-tej małopolskiej to topka walcząca o awans często miała już jakąś namiastkę zawodowej organizacji, więc taka OBO bliżej niż do Liszczanki może mieć do takiej Siarki, z którą wcale tak znowu łatwo w zeszłym roku nam nie poszło. Z drugiej strony, u nas samych Bklas jest więcej niż u nich A, B i okręgówek w sumie. Co więcej na poziomie centralnym mają tylko 4 zespoły w III lidze swojego regionu i są tam najczęściej tłem dla drużyn ze Śląska. Poza LechiąZG reszta walczy o spadek. Tak, że chyba bardziej celowałbym w środek V małopolskiej, więc teoretycznie jednak bardziej Liszczanka niż Siarka. Różne mieliśmy przygody w PP, ale odpadnięcie z nimi to jednak byłoby już kuriozum. Przy fakcie, że Lubuskie w porównaniu do Małopolski wygląda jak piłkarska pustynia, tu nawet nasze rezerwy powinny być wyraźnym faworytem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tam w Bytomiu Odrzańskim gra między innymi Krzysiek Drzazga, to nie są leszcze na poziomie naszych rezerw.
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Trochę jak Boguski w Kalwariance czy Świcie Krzeszowice. To bardziej średnio świadczy o Drzazdze, niż dobrze o Odrze, a biorąc pod uwagę, że pochodzi z tamtych okolic to już ewidentna podróż sentymentalna pod koniec kariery.
Jakiś odpowiednik Orła Ryczów, Bocheńskiego czy Beskidu Andrychów u nas to maks, a chyba jednak celowałbym niżej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pewnie, ale takie drużyny właśnie w pucharze Polski z mocnymi tak się spinają, że śmiało daje im większe szanse na wygranie z naszym rezerwowym składem niż takiej Polonii Bytom w normalnym meczu ligowym.
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale my nie zagramy rezerwowym składem tylko zawodnikami rzadziej grającymi w pierwszym zespole.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Sami rezerwowi. Zły skład? |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Mamy na tyle szeroką i wyrównaną kadrę, że ciężko powiedzieć kto za miesiąc będzie rezerwowym, a kto z pierwszego składu. Dlatego w PP trzeba grać jak najdłużej, żeby rezerwowi mogli trzymać formę nie tylko treningiem, ale również grą o stawkę z porządnymi przeciwnikami. PP to jest 5 czy 6 więcej meczów na sezon w długich odstępach czasowych. Moim zdaniem luzik. Takie podejście wcale nie oznacza, że liga wygra się sama. Tylko to, że podchodzimy poważnie i do jednych rozgrywek i do drugich. Jak w porządnym klubie przystało. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rude wygrał PP. Czy Jopizna da radę za drugim podejsciem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Stul już się parchu z Kałuży, bo teraz to już ewidentnie widać, co cię cieszy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bytom Odrzański powinniśmy przejść, niezależnie jakim skladem zagramy. Odpadnięcie byloby blamażem Jopusia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jakby to ode mnie zależało to grałbym tylko z 1 ligowcami/ekstraklasowiczami u siebie (to nam zresztą przyniosło PP). Kazda inna opcja niesie znamiona potencjalnej kompromitacji, a rzadko to sa spacerki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Krysa (BR) - Chmiel, Woś, Bierzało, Ziarko - Prochwicz, Cymbaliuk, Staszak, Szywacz, Olejarka - Tokarczyk ![]()
Wszyscy wiedzą, że w tym roku liczy się tylko awans więc nikt żalu mieć nie będzie. Może poza Legią i Craxą ... Więc grajmy jak najdłużej z "dołami" by można było spokojnie przetestować jak sobie zawodnicy radzą. Byle tylko boiska były w miarę przyzwoite.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 05.09.2025 o godz. 15:45.
![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pepe ja napisałem skład rezerwowych pierwszego zespołu.ci zawodnicy powinni zagrać Puchar w Bytomiu aby zagrać pełny mecz i pokazać trenerowi swoją wartość.Twój skład to nasze trzecioligowe rezerwy z których do pierwszej drużyny póki co nikt nią ma szans aby wskoczyć.poza tym oni grają regularnie co tydzień a wymienieni przeze mnie nie. Pozdrawiam kolegę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem co napisałeś i wiem co ja napisałem.
Mam ci żarty tłumaczyć? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pepe wiem o co chodzi . Lużna łydka 😀
|