|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() zakładam bo Karherop żyć nie daje ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
2 dni przed meczem bez tematu meczowego to wstyd.
Śląsk przed meczem z nami bedzie gral w Głogowie w ktorym dopiero co poległ ŁKS. Nie mam nic przeciwko kolejnej wygranej gospodarzy w tym mieście. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W Głogowie nastawienie na mecz ze Śląskiem jakby grali o życie.slask w Opolu nic nie pokazał i Chrobry liczy na 3 pkt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Chrobry Głogów - Śląsk Wrocław 20 sierpnia, 18:00
Na pewno warto zobaczyć. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
A który z naszych nowych kocurów może zagrać? zgłoszeni będą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Tylko Omic.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo ciężki przeciwnik, Slask gra jedną z lepszych piłek. Na szczescie złapali nasze fatum czerwonych kartek. Ale rowniez zamykaja rywali w polu karnym.
W tym meczu chyba obie druzyny liczą na to ze bedzie wymiana ciosow i duzo miejsca pod bramką. Mimo wszystko Wisła 3:1 Sląsk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Śląsk będzie mieć jeden dzień odpoczynku mniej, nie zagra u nich Banaszak, więc są pozytywy już na samym starcie.
Mimo przeciętnego startu, Śląsk to drużyna minimum Top6, więc dobrze byłoby z nimi wygrać u siebie. Nie spodziewam się tu wyniku typu 4-0, bardziej jakieś 3-1 lub 2-1. Optymistycznie 3-1 2x Rodado, Duarte ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Giger ma paszport szwajcarski więc nie powinno być problemu z jego papierami.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Niestety nie widzialem żadnego meczu Śląska jak spadli do I ligi. Domyślam sie że nie będzie to łatwy mecz. Skromne 1-0 dla Wisły mnie zadowoli
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ciężki trójmecz przed nami (jeżeli z Wieczystą dojdzie do skutku w podanym terminie)
Miedź się pozbierała, Śląsk przerabia to co my po spadku, niezła gra, sporo pecha i mityczne " uczenie się ligi" Ale że gramy u siebie to musi być zwyciestwo ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Slask z obecnym trenerem przez bodaj ponad 25 spotkan zaledwie jedno kończył z zerowym kontem po stronie strąconych bramek.. Moze byc w niedzielę spora strzelanina.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
czuję ostrą wymianie ciosów i wysoki remis, 2:2, może 3:3.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dwa gole Śląska = 2 błędy w obronie Chrobrego.
Jeden gol Chrobrego (karny) = nieporadność w ataku. Jak zagrają tak samo z nami to jakieś 4:2 dla nas. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Szykuje się mecz o 6 pkt. i odskoczenie o 7 pkt. od grupy pościgowej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Arcywazny mecz w niedziele. Natomiast po obejrzeniu dzisiejszego meczu jestem zaskoczony jak chrobry pyka pileczke. Wyjazd do legnicy i glogowa ciezary. A w niedziele slask jebniemy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
Mam nadzieję, że podtrzymamy w niedzielę passę zwycięstw.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Śląsk na fali wznoszącej, w dwóch ostatnich wyjazdowych, trudnych meczach, pomimo wielu niesprzyjających okoliczności zdobyli 4 punkty, co jest bardzo dobrym wynikiem.
Spodziewam się, że rzucą się na nas od pierwszego gwizdka i będzie to najtrudniejsze 15 minut w tym sezonie. Duda, Carbo, Leliveld, Biedrzycki i Kutwa, nie wspominając o Krzyżanowskim, zostaną wrzuceni nawet nie na karuzelę co na Hyperiona. Dodając do tego Brodę w bramce.... No cóż, w optymistycznym scenariuszu uda się to przetrwać i gdzieś od 20 minuty powoli wrócimy do gry - wtedy każdy wynik w tym meczu będzie możliwy. W pesymistycznym natomiast stracimy w tym czasie jedną a może nawet dwie bramki i do końca meczu będziemy starali się odrobić straty, oczywiście narażając się przy tym na kontrataki. Nie mam przed tym meczem dobrych przeczuć, myśle, że niestety przegramy 1:2 i tak naprawdę liga zacznie się od początku. Jeżeli Wisła marzy o awansie bezpośrednim to tego meczu po prostu nie może przegrać. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
sandomingo
To co napisałeś nie brzmi optymistycznie... ale jak się nad tym zastanowiłem nietety bardzo prawdopodobnie. Tez mam nadzieje że jak nie damy rady wygrać - to chociaż zremisujemy. Nie ma co liczyć że będziemy ciągle wygrywać. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Kiedyś musimy jakieś punkty pogubić, mam nadzieję, że jednak nie w tą niedzielę.
Mam nadzieję na dokładnie ten sam skład wyjściowy co w poprzednim meczu, może poza Biedrzyckim, bo mnie nie przekonał. Jazda jazda jazda! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Krzyżanowski powinien usiąść na ławce, błędy które popełnił ze Zniczem Śląsk wykorzysta. Na lewą obronę Lieleveld albo Grujcić, w zależności od tego czy Giger jest gotowy do gry. Taktyką "na rympał" za dużo z takimi zespołami nie ugramy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Powinien usiąść, zgoda. Tylko że jakoś nie wierzę w to, że Jop go na niej posadzi, zwłaszcza po tym, jak Krzyżan został zawodnikiem meczu.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja bym w ogóle Krzyżanowskiego przestawił na skrzydło. Chłopak nie ma pojęcia o obronie, ale brak mu też inteligencji boiskowej żeby przewidywać i zadziorności, nieustępliwości charakteryzującej dobrych obrońców. Robią go na najprostsze zwody a on stoi i się gapi jak ciele na malowane wrota. Nawet chłopaki z rezerw wyglądają lepiej pod tym względem. Średnio widzę go jako obrońcę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.08.2025 o godz. 08:41.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Powtórzę to co pisałem przed poprzednim spotkaniem. Jeśli nasze talenty polskie Broda, Biedrzycki, Suknia i człapak Duda, nie popełnią błędów, wygramy na luzie. Zapomnijcie by Jopizna dała Krzyżana na ławkę. On ma swoją 1 jedenastkę, którą niechętnie zmienia.
Narazie lecimy na euforii zwycięstw. Prawdziwą silę tej drużyny i Jopizny poznamy jak się pojawią porażki, czy mental się zmienił.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 21.08.2025 o godz. 09:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Widzę, że forumowi ojkofobiczni idioci rozpoczynają kolejną batalię z wskazywaniem Krzyżanowskiego za winnego porażek, do których jeszcze nie doszło.
Byli schowani w szafie jedynie przez 2 dni. Szkoda, że tak krótko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Jak Krzyżan to tylko w duecie z Dudą - obaj sa dramatyczne słabi i wspolwinni za przyszłe porażki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie zapominajmy o Staszaku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Az sobie obejrzałem 1 połowę meczu z Chrobrym wczoraj, żeby zobaczyć jak ten slask wyglada. Słowo które przychodzi mi do głowy to konkret. Wystarczyly 2 błędy glogowian i slask miał 2:0. Dodatkowo mocno zaczęli pierwsze 10 minut. Oprócz tego Chrobry byl przy piłce a slask schowany. Skoro tak zagrali z Chrobrym to z nami wątpię ze będą dominować. Raczej będą kontry i liczenie na nasze błędy. Mecz moze być podobny do tego z Płockiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że jak wygrywamy to tylko dzięki Hiszpanom w składzie, a jak przegrywamy to przez Polaków. Już raz Hiszpanie wygrali nam PP, czy teraz zrobią we dwójkę awans do ekstraklasy? Mam nadzieję.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|