The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2025, 14:45. 7. kolejka, Wisła Kraków - Śląsk Wrocław, 24 sierpnia, 14:30

zakładam bo Karherop żyć nie daje
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.08.2025, 12:56
2 dni przed meczem bez tematu meczowego to wstyd.

Śląsk przed meczem z nami bedzie gral w Głogowie w ktorym dopiero co poległ ŁKS. Nie mam nic przeciwko kolejnej wygranej gospodarzy w tym mieście.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.08.2025, 17:53
W Głogowie nastawienie na mecz ze Śląskiem jakby grali o życie.slask w Opolu nic nie pokazał i Chrobry liczy na 3 pkt.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.08.2025, 23:17
Chrobry Głogów - Śląsk Wrocław 20 sierpnia, 18:00
Na pewno warto zobaczyć.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.08.2025, 23:24
A który z naszych nowych kocurów może zagrać? zgłoszeni będą?
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 20.08.2025, 01:19
Tylko Omic.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 20.08.2025, 06:41
Bardzo ciężki przeciwnik, Slask gra jedną z lepszych piłek. Na szczescie złapali nasze fatum czerwonych kartek. Ale rowniez zamykaja rywali w polu karnym.
W tym meczu chyba obie druzyny liczą na to ze bedzie wymiana ciosow i duzo miejsca pod bramką.
Mimo wszystko
Wisła 3:1 Sląsk.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.08.2025, 07:40
Śląsk będzie mieć jeden dzień odpoczynku mniej, nie zagra u nich Banaszak, więc są pozytywy już na samym starcie.

Mimo przeciętnego startu, Śląsk to drużyna minimum Top6, więc dobrze byłoby z nimi wygrać u siebie. Nie spodziewam się tu wyniku typu 4-0, bardziej jakieś 3-1 lub 2-1.

Optymistycznie 3-1 2x Rodado, Duarte

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 20.08.2025, 09:05
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Tylko Omic.
Giger ma paszport szwajcarski więc nie powinno być problemu z jego papierami.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.08.2025, 09:08
Niestety nie widzialem żadnego meczu Śląska jak spadli do I ligi. Domyślam sie że nie będzie to łatwy mecz. Skromne 1-0 dla Wisły mnie zadowoli
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.08.2025, 09:38
Ciężki trójmecz przed nami (jeżeli z Wieczystą dojdzie do skutku w podanym terminie)
Miedź się pozbierała, Śląsk przerabia to co my po spadku, niezła gra, sporo pecha i mityczne " uczenie się ligi"
Ale że gramy u siebie to musi być zwyciestwo
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.08.2025, 09:47
Slask z obecnym trenerem przez bodaj ponad 25 spotkan zaledwie jedno kończył z zerowym kontem po stronie strąconych bramek.. Moze byc w niedzielę spora strzelanina.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.08.2025, 10:19
czuję ostrą wymianie ciosów i wysoki remis, 2:2, może 3:3.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 20.08.2025, 19:20
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Chrobry Głogów - Śląsk Wrocław 20 sierpnia, 18:00
Na pewno warto zobaczyć.
Dwa gole Śląska = 2 błędy w obronie Chrobrego.
Jeden gol Chrobrego (karny) = nieporadność w ataku.

Jak zagrają tak samo z nami to jakieś 4:2 dla nas.

Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.08.2025, 19:46
Szykuje się mecz o 6 pkt. i odskoczenie o 7 pkt. od grupy pościgowej.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 20.08.2025, 20:08
Arcywazny mecz w niedziele. Natomiast po obejrzeniu dzisiejszego meczu jestem zaskoczony jak chrobry pyka pileczke. Wyjazd do legnicy i glogowa ciezary. A w niedziele slask jebniemy
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 20.08.2025, 22:36
Mam nadzieję, że podtrzymamy w niedzielę passę zwycięstw.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.08.2025, 07:32
Śląsk na fali wznoszącej, w dwóch ostatnich wyjazdowych, trudnych meczach, pomimo wielu niesprzyjających okoliczności zdobyli 4 punkty, co jest bardzo dobrym wynikiem.
Spodziewam się, że rzucą się na nas od pierwszego gwizdka i będzie to najtrudniejsze 15 minut w tym sezonie.
Duda, Carbo, Leliveld, Biedrzycki i Kutwa, nie wspominając o Krzyżanowskim, zostaną wrzuceni nawet nie na karuzelę co na Hyperiona. Dodając do tego Brodę w bramce....
No cóż, w optymistycznym scenariuszu uda się to przetrwać i gdzieś od 20 minuty powoli wrócimy do gry - wtedy każdy wynik w tym meczu będzie możliwy.
W pesymistycznym natomiast stracimy w tym czasie jedną a może nawet dwie bramki i do końca meczu będziemy starali się odrobić straty, oczywiście narażając się przy tym na kontrataki.
Nie mam przed tym meczem dobrych przeczuć, myśle, że niestety przegramy 1:2 i tak naprawdę liga zacznie się od początku.
Jeżeli Wisła marzy o awansie bezpośrednim to tego meczu po prostu nie może przegrać.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.08.2025, 07:47
sandomingo

To co napisałeś nie brzmi optymistycznie... ale jak się nad tym zastanowiłem nietety bardzo prawdopodobnie. Tez mam nadzieje że jak nie damy rady wygrać - to chociaż zremisujemy.

Nie ma co liczyć że będziemy ciągle wygrywać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.08.2025, 07:48
Kiedyś musimy jakieś punkty pogubić, mam nadzieję, że jednak nie w tą niedzielę.

Mam nadzieję na dokładnie ten sam skład wyjściowy co w poprzednim meczu, może poza Biedrzyckim, bo mnie nie przekonał.

Jazda jazda jazda!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.08.2025, 08:27
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Śląsk na fali wznoszącej, w dwóch ostatnich wyjazdowych, trudnych meczach, pomimo wielu niesprzyjających okoliczności zdobyli 4 punkty, co jest bardzo dobrym wynikiem.
Spodziewam się, że rzucą się na nas od pierwszego gwizdka i będzie to najtrudniejsze 15 minut w tym sezonie.
Duda, Carbo, Leliveld, Biedrzycki i Kutwa, nie wspominając o Krzyżanowskim, zostaną wrzuceni nawet nie na karuzelę co na Hyperiona. Dodając do tego Brodę w bramce....
No cóż, w optymistycznym scenariuszu uda się to przetrwać i gdzieś od 20 minuty powoli wrócimy do gry - wtedy każdy wynik w tym meczu będzie możliwy.
W pesymistycznym natomiast stracimy w tym czasie jedną a może nawet dwie bramki i do końca meczu będziemy starali się odrobić straty, oczywiście narażając się przy tym na kontrataki.
Nie mam przed tym meczem dobrych przeczuć, myśle, że niestety przegramy 1:2 i tak naprawdę liga zacznie się od początku.
Jeżeli Wisła marzy o awansie bezpośrednim to tego meczu po prostu nie może przegrać.
Nie jestem taki pewny że się na nas rzucą od pierwszej minuty bo naraziliby się na kontry. Podejrzewam że raczej sami będą próbowali odbierać nam piłkę i tak budować akcje.

Krzyżanowski powinien usiąść na ławce, błędy które popełnił ze Zniczem Śląsk wykorzysta. Na lewą obronę Lieleveld albo Grujcić, w zależności od tego czy Giger jest gotowy do gry.

Taktyką "na rympał" za dużo z takimi zespołami nie ugramy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.08.2025, 08:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Krzyżanowski powinien usiąść na ławce, błędy które popełnił ze Zniczem Śląsk wykorzysta. Na lewą obronę Lieleveld albo Grujcić, w zależności od tego czy Giger jest gotowy do gry.
Powinien usiąść, zgoda. Tylko że jakoś nie wierzę w to, że Jop go na niej posadzi, zwłaszcza po tym, jak Krzyżan został zawodnikiem meczu.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.08.2025, 08:37
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Powinien usiąść, zgoda. Tylko że jakoś nie wierzę w to, że Jop go na niej posadzi, zwłaszcza po tym, jak Krzyżan został zawodnikiem meczu.
Jeżeli jest ogarnięty to posadzi. Jeśli nie - poniesie konsekwencje. Szanse że kolejny raz się uda z ogarniętym zespołem wygrać bez lewej obrony są niezbyt wysokie.

Ja bym w ogóle Krzyżanowskiego przestawił na skrzydło. Chłopak nie ma pojęcia o obronie, ale brak mu też inteligencji boiskowej żeby przewidywać i zadziorności, nieustępliwości charakteryzującej dobrych obrońców. Robią go na najprostsze zwody a on stoi i się gapi jak ciele na malowane wrota. Nawet chłopaki z rezerw wyglądają lepiej pod tym względem.
Średnio widzę go jako obrońcę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.08.2025 o godz. 08:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.08.2025, 09:17
Powtórzę to co pisałem przed poprzednim spotkaniem. Jeśli nasze talenty polskie Broda, Biedrzycki, Suknia i człapak Duda, nie popełnią błędów, wygramy na luzie. Zapomnijcie by Jopizna dała Krzyżana na ławkę. On ma swoją 1 jedenastkę, którą niechętnie zmienia.

Narazie lecimy na euforii zwycięstw. Prawdziwą silę tej drużyny i Jopizny poznamy jak się pojawią porażki, czy mental się zmienił.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 21.08.2025 o godz. 09:19.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.08.2025, 09:21
Widzę, że forumowi ojkofobiczni idioci rozpoczynają kolejną batalię z wskazywaniem Krzyżanowskiego za winnego porażek, do których jeszcze nie doszło.

Byli schowani w szafie jedynie przez 2 dni.

Szkoda, że tak krótko.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 21.08.2025, 09:28
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że forumowi ojkofobiczni idioci rozpoczynają kolejną batalię z wskazywaniem Krzyżanowskiego za winnego porażek, do których jeszcze nie doszło.

Byli schowani w szafie jedynie przez 2 dni.

Szkoda, że tak krótko.
Jak Krzyżan to tylko w duecie z Dudą - obaj sa dramatyczne słabi i wspolwinni za przyszłe porażki.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.08.2025, 09:34
Nie zapominajmy o Staszaku
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 21.08.2025, 09:43
Az sobie obejrzałem 1 połowę meczu z Chrobrym wczoraj, żeby zobaczyć jak ten slask wyglada. Słowo które przychodzi mi do głowy to konkret. Wystarczyly 2 błędy glogowian i slask miał 2:0. Dodatkowo mocno zaczęli pierwsze 10 minut. Oprócz tego Chrobry byl przy piłce a slask schowany. Skoro tak zagrali z Chrobrym to z nami wątpię ze będą dominować. Raczej będą kontry i liczenie na nasze błędy. Mecz moze być podobny do tego z Płockiem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.08.2025, 09:45
Prawda jest taka, że jak wygrywamy to tylko dzięki Hiszpanom w składzie, a jak przegrywamy to przez Polaków. Już raz Hiszpanie wygrali nam PP, czy teraz zrobią we dwójkę awans do ekstraklasy? Mam nadzieję.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.08.2025, 10:00
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Az sobie obejrzałem 1 połowę meczu z Chrobrym wczoraj, żeby zobaczyć jak ten slask wyglada. Słowo które przychodzi mi do głowy to konkret. Wystarczyly 2 błędy glogowian i slask miał 2:0. Dodatkowo mocno zaczęli pierwsze 10 minut. Oprócz tego Chrobry byl przy piłce a slask schowany. Skoro tak zagrali z Chrobrym to z nami wątpię ze będą dominować. Raczej będą kontry i liczenie na nasze błędy. Mecz moze być podobny do tego z Płockiem.
Zapomniałeś o szmacie i idealnym meczu do tego. xD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów