The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2025, 12:34
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Zobaczcie sobie co odwalił Krzyżanowski przy bramce dla Tychów na 2:3 przecież to jest poziom dziecka na orliku.

Jak już zobaczyliście, to teraz zobaczcie popis Krzyżana do spółki z Sukiennickim przy bramce dla Tychów na 3:3
Jakim cudem ci ludzie mają zawodowe kontrakty?

Nie bez przyczyny Tychy prawie wszystko grały przez naszą lewą stronę.
Niestety, wystawianie Krzyżanowskiego na obronie to sabotaż.
Dodajmy że to nie były jedyne obcinki, po prostu z tych akurat padły bramki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2025, 12:42
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Zobaczcie sobie co odwalił Krzyżanowski przy bramce dla Tychów na 2:3 przecież to jest poziom dziecka na orliku.

Jak już zobaczyliście, to teraz zobaczcie popis Krzyżana do spółki z Sukiennickim przy bramce dla Tychów na 3:3
Jakim cudem ci ludzie mają zawodowe kontrakty?

Nie bez przyczyny Tychy prawie wszystko grały przez naszą lewą stronę.
nudne
i widziane wielokrotnie
czy w Wiśle czy kadrze Uileśtam jak w niej grał na ME

on się nie nadaje na obrońcę
cbdu
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.08.2025, 12:44
emjot napisał(a):Wyświetl post
nudne
i widziane wielokrotnie
czy w Wiśle czy kadrze Uileśtam jak w niej grał na ME

on się nie nadaje na obrońcę
cbdu
Nie znacie się, dostał 5 od Karcza!

Postanowiłem wyprzedzić pepe72.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 05.08.2025, 12:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Karcz niestety należy do osób, które mają bzika na punkcie młodych "wunderkindów", którym regularnie zawyża noty.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 05.08.2025, 13:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post

ale Broda dostał 3
bo nie jest już młodym zdolnym
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.08.2025, 13:50
Broda to powinien dostać 1. Albo 2, bo nie wrzucił sobie swojaka.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 05.08.2025, 13:54
Broda nie miał chyba żadnej udanej interwencji wczoraj. Wyglądał na kompletnie rozkojarzonego. Czy letkiewicz będzie lepszy? Jak się sprawują młody bramkarz z rezerw i z CLJ ?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 05.08.2025, 14:12
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Broda nie miał chyba żadnej udanej interwencji wczoraj. Wyglądał na kompletnie rozkojarzonego. Czy letkiewicz będzie lepszy? Jak się sprawują młody bramkarz z rezerw i z CLJ ?
tego nie wie nikt
ja zamierzam pooglądać sobie Stępaka w SSW (ostatnio widziałem tylko fragment, bo późno się zorientowałem, że jest ten mecz na tvp sport)
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.08.2025, 18:16
Markusina napisał(a):
S1moniczek potwierdza słowa Wolfiego, że nie ma zielonego pojęcia o czym pisze.
No faktycznie straszna tragedia, że nie zauważyłem info, że Cziczkan się rozleciał. Chyba się potnę czerstwą bułką

Markusina napisał(a):
Nigdy nie twierdziłem, że Raton jest dobrym bramkarzem czy że nie popełnia błędów. Nie broniłem jego wpadek.

Natomiast kategorycznie nie zgadzałem się z poglądem, że Broda jest od niego lepszy i pewniejszy. Nie popierałem jego wpychania na siłę do składu w czym s1moniczek celował. Mecz z Tychami dokładnie to potwierdził, podobnie jak i wiele wcześniejszych jego występów także w rezerwach. Broda to po prostu słabiutki i niewiele potrafiący bramkarz, beznadziejny w grze na przedpolu.

Tyle ile wczoraj Broda zrobił poważnych błędów, Raton robił nieraz w dwóch-trzech meczach.

Ty jesteś jeden wielki kręt.
Ja już tu wymieniałem błędy Ratona, lista z jednej rundy była wielkości kartki A4. Chłop popełnił niemożliwą ilość błędów na rundę, to był gościu rodem z Benny Hilla, a ty go broniłeś. No spoko. Ja nie widziałem takiej rundy w wykonaniu żadnego bramkarza w żadnej lidze, nigdzie - na żadnym poziomie. Nie chce mi się tego posta szukać, gdzieś sobie wisi.

Broda rozegrał u nas pewnie z 20-30 meczy. Zapieprzył nam może z dwa.

Wczoraj zagrał bardzo słabo, ale patrząc na to z punktu widzenia logiki to z 3 jego największych błędów najgorszy był ten z którego przeciwnik nie skorzystał.

1 gol - typowy bramkarski klops dwa kroki do przodu, dwa do tyłu - przez co nie był optymalnie ustawiony. Tyle, że tam byli jeszcze obrońcy, którzy mogli interweniować, piłka odkręcała się od bramki. Błąd prowadzący do utraty gola, pewnie exp. goal z takiej akcji w granicy 20-30%.

3 gol - tu już był balonik, który miał psi obowiązek złapać w zęby, expected goal z tej sytuacji pewnie poniżej 40%, bo tam też był obrońca, która walczył z napastnikiem.

No i najgorszy błąd Brody - bez konsekwencji. To był już typowy totalny babol w stylu Ratona. On właśnie takie sadził, wypuszczał piłkę, podawał do przeciwnika, generalnie tworzył sytuacje przeciwnikowi z niczego, a nie z jego dobrej gry. Raton w tym królował, narobił baboli jakby z ckmu nimi strzelał. A teraz Broda zagrał tragiczny mecz w 20-30 występie? I to ma dowodzić czego niby? Tego, że jest gorszy od chłopa, który w rundzie kolekcjonował takie występy na pęczki?

Nie rozumiem logiki - bo jej nie ma. Jak zwykle u ciebie. Jeśli musiałeś czekać ponad rok czasu na taki mecz Brody po odejściu Ratona by potwierdzić swoje przypuszczenia, to potwierdziłeś jedno wielkie g-ówno.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 05.08.2025 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.08.2025, 18:33
Poziom Ratona, Cziczkana, Brody czy Letkiewicza najlepiej weryfikuje to, gdzie dzisiaj jest Raton, na czym siedzi Cziczkan (nie mając kontuzji i tak grzeje ławę) a kto gra Letkiewicz/Broda.

O ile w ofensywie można znalezc wirtuozów pilki, którzy nawet mogą uja dawać ale robią dużo wiatru, technikę mają lepszą niż Polacy i tym się wyróżniają, tym punktują o tyle jakoś do defensywy czy bramki ciężko jest znaleźć porządnych graczy z zachodu. Ciężko oczywiście jak na nasze warunki.
I to samo jest w bramce. Według markusikow i innych ojkofobow jak zawsze Polacy największe cioty ale jakoś nie ma komu z zagranicy grać, każdy okazuje się na bramce czy w defensywie chujowy i grają głównie Polacy, bramkarze wszyscy rywalizację przegrali z słabymi Polakami a nie muszę mówić jak się każdy Markusoppdobny podniecał widząc w bramce Ratona czy Cziczkana.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 05.08.2025, 19:05
s1mone napisał(a):Wyświetl post
No faktycznie straszna tragedia, że nie zauważyłem info, że Cziczkan się rozleciał. Chyba się potnę czerstwą bułką

Ty jesteś jeden wielki kręt.
Ja już tu wymieniałem błędy Ratona, lista z jednej rundy była wielkości kartki A4. Chłop popełnił niemożliwą ilość błędów na rundę, to był gościu rodem z Benny Hilla, a ty go broniłeś. No spoko. Ja nie widziałem takiej rundy w wykonaniu żadnego bramkarza w żadnej lidze, nigdzie - na żadnym poziomie. Nie chce mi się tego posta szukać, gdzieś sobie wisi.

Broda rozegrał u nas pewnie z 20-30 meczy. Zapieprzył nam może z dwa.

Wczoraj zagrał bardzo słabo, ale patrząc na to z punktu widzenia logiki to z 3 jego największych błędów najgorszy był ten z którego przeciwnik nie skorzystał.

1 gol - typowy bramkarski klops dwa kroki do przodu, dwa do tyłu - przez co nie był optymalnie ustawiony. Tyle, że tam byli jeszcze obrońcy, którzy mogli interweniować, piłka odkręcała się od bramki. Gol prowadzący do utraty gola, pewnie exp. goal z takiej akcji w granicy 20-30%.

3 gol - tu już był balonik, który miał psi obowiązek złapać w zęby, expected goal z tej sytuacji pewnie poniżej 50%, bo tam też był obrońca, która walczył z napastnikiem.

No i najgorszy błąd Brody - bez konsekwencji. To był już typowy totalny babol w stylu Ratona. On właśnie takie sadził, wypuszczał piłkę, podawał do przeciwnika, generalnie tworzył sytuacje przeciwnikowi z niczego, a nie z jego dobrej gry. Raton w tym królował, narobił baboli jakby z ckmu nimi strzelał. A teraz Broda zagrał tragiczny mecz w 20-30 występie? I to ma dowodzić czego niby? Tego, że jest gorszy od chłopa, który w rundzie kolekcjonował takie występy na pęczki?

Nie rozumiem logiki bo jej nie ma. Jak zwykle u ciebie. Jeśli musiałeś czekać ponad rok czasu na taki mecz Brody po odejściu Ratona by potwierdzić swoje przypuszczenia, to potwierdziłeś jedno wielkie g-ówno.
nie będę bronił Brody, bo to nie jest dobry bramkarz
wczoraj był słabiutki, ale
Raton to dno i trzy tony mułu, a Broda przy nim wygląda jak PAN KIPER

przy pierwszej bramce poza faulem Biedrzycki nie popisał się też przy centrze z wolnego, bo uciekł mu ten koleś, który potem strzelił na 1-0

ps. Broda ma u nas w jedynce 23 spotkania (13 w lidze, 1 w barażu, 5 w PP i 4 w Europie). Zagrał też na wypo w Chojniczance, 32 mecze w II lidze. Więc tego doświadczenia nie ma zbyt dużo...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 05.08.2025, 19:08
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Poziom Ratona, Cziczkana, Brody czy Letkiewicza najlepiej weryfikuje to, gdzie dzisiaj jest Raton, na czym siedzi Cziczkan (nie mając kontuzji i tak grzeje ławę) a kto gra Letkiewicz/Broda.

O ile w ofensywie można znalezc wirtuozów pilki, którzy nawet mogą uja dawać ale robią dużo wiatru, technikę mają lepszą niż Polacy i tym się wyróżniają, tym punktują o tyle jakoś do defensywy czy bramki ciężko jest znaleźć porządnych graczy z zachodu. Ciężko oczywiście jak na nasze warunki.
I to samo jest w bramce. Według markusikow i innych ojkofobow jak zawsze Polacy największe cioty ale jakoś nie ma komu z zagranicy grać, każdy okazuje się na bramce czy w defensywie chujowy i grają głównie Polacy, bramkarze wszyscy rywalizację przegrali z słabymi Polakami a nie muszę mówić jak się każdy Markusoppdobny podniecał widząc w bramce Ratona czy Cziczkana.
no nie, słusznie ktoś przypomniał w innym temacie że solidnym kiperem był Cuesta i szkoda że tak szybko odszedł do Grecji (gdzie w Arisie gra 8 sezon, nosi opaskę i dorobił się statusu legendy)
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.08.2025, 20:01
Pozostaje nam jedynie wierzyć, że tak słabe mecze Brody lub Letkiewicza będą rzadkością, a nie normą. I nie chodzi mi o to, że nic nie zawalą, bo przeciwnik stworzy 2 sytuacje na krzyż. Tylko, że jednak coś nam wybronią.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.08.2025, 20:29
To, że Broda śledzi piłkę zamiast do niej wyjść to jedno, ale skoro wie że dupy do niej nie ruszy to niech chociaż na linii broni. A ten w obu przypadkach schował ręce za siebie jakby bał się zrobić karnego Tragedia.

Natomiast co do obsady bramki, Tak Broda jak Letkiewicz mają główny problem z głową, kiedy poczują się zbyt pewnie zaczynają się cyrki. W zeszłej rundzie z racji wymogu młodzieżowca Letkiewicz pomyślał, że ma pewny plac i zaczął kozaczyć, już przy tej czerwonej którą dostał palma mu odbiła. Teraz jest kilku młodzieżowców do grania to znowu Brodzie się uroiło, że z racji hierarchii będzie grał i koniec. Rotacja to dla nich najlepsze rozwiązanie.

Moim zdaniem technicznie i sprawnościowo lepszy jest Letkiewicz, nogami też gra lepiej o ile nie kombinuje, niestety jest młody i przez to chwiejny. Po takim cyrku Brody pchałbym go do gry.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.08.2025 o godz. 20:40.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 05.08.2025, 20:53
Nie sądzicie ze Krzyżanowski to taki kosowski z lewej obrony powinien być przesunięty na skrzydło
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.08.2025, 21:01
Wspominam o tym nieśmiało od kiedy wrócił ze słonecznej Italii, ale Jop się upiera
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 05.08.2025, 21:35
Maine_Coon napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzicie ze Krzyżanowski to taki kosowski z lewej obrony powinien być przesunięty na skrzydło
ciutkę poprawił wrzutkę
ale jeszcze wydolność, zap.. od pola karnego do pola karnego, zawziętość w grze i nie odpuszczanie jak poprawi to może jako skrzydłowy by się nadał

może to kluczowe słowo
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.08.2025, 21:36
Mógłby się sprawdzić jako skrzydłowy, bo piłka ewidentnie mu w grze nie przeszkadza i jest niezły 1 na 1.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.08.2025, 22:24
Sądzimy. Krzyżan nigdy nie będzie dobrym obrońcą, on nie ma żadnych inklinacji do gry w obronie. Tak jak Kutwe z pożytkiem przesunięto do tyłu, tak Krzyżana powinno się zrobić rezerwowym bocznym pomocnikiem/skrzydłowym, wchodzącym z ławki.

Podobno są plany zatrudnienia nowych skrzydłowych, zamiast tego inwestujmy w bocznych obrońców.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.08.2025, 02:16
Skrót meczu:
https://youtu.be/s4-KpwyRl8Y?si=nu7zOv_vKcd9rzrj

Całość:
https://sport.tvp.pl/87831582/gks-ty...stream-4082025
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 06.08.2025, 04:11
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wspominam o tym nieśmiało od kiedy wrócił ze słonecznej Italii, ale Jop się upiera
Może by się nie upierał jakby miał jakikolwiek wybór na lewej obronie

Jop po babolach w zeszłym sezonie długo nie zmieniał Letkiewicza, tak więc teraz na pewno da szansę Brodzie na poprawę.

Cieszy, że w tym sezonie nie potrzebujemy multum sytuacji by wcisnąć choć jedną bramkę, oby było tak najdłuzej.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 06.08.2025, 18:42
s1mone napisał(a):Wyświetl post
S1moniczek pięknie postanowił wykazać, że naprawdę nie ma kompletnie zielonego pojęcia o czym pisze i nie chodzi tylko o aktualną sytuację Cziczkana.

Wmawianie, że ktoś bronił błędów Ratona czy uważał go za dobrego bramkarza ma tyle wspólnego z prawdą, ile Twój Broda z wysoką jakością piłkarską. To właśnie pokazują również cytaty z tamtego czasu, a nie to, co Tobie się wydaje i chciałbyś wmówić.

Cały czas chodziło o to, że Kamil jest moim zdaniem równie słabym, o ile nie jeszcze słabszym bramkarzem (nawet Raton nie robił naraz tylu błędów ile on zrobił ostatnio i też miał mecze, w których nic nie zawalał), a już na pewno równie nie nadającym się do potrzeb Wisły, bo fatalnym w wielu elementach bramkarskiego fachu, co właśnie po raz kolejny potwierdził.

Pokazywał to przed laty, kiedy pierwszy raz dostał możliwość gry w Wiśle, pokazywał później również w rezerwach, pokazał w barażu z Miedzią, gdzie puścił strzał, który nie był nie do obrony, pokazał i teraz. To nie były żadne tylko 2-3 mecze. Twoje wciskanie go do podstawowego składu za wszelką cenę i bez względu na stan jego zdrowia oraz formy było i jest głupim ruchem oraz błędem. Miałem 100% racji uważając go za słabego i niepewnego golkipera. Królewski gdyby był mądrzejszy już dawno wymieniłby go na kogoś lepszego i byłby to jeden z priorytetów polityki kadrowej, a nie dalej inwestował w jego kontrakt.

Tyle w temacie Twoich rojeń.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 06.08.2025, 19:02
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Hejterek dalej popisuje się swoją głupotą i ignorancją. Otóż zacietrzewiony hejterku, najlepsi bramkarze Wisły na przestrzeni ostatnich dekad byli obcokrajowcami sprowadzonymi z zagranicy. Stwierdzenie tego jest zwykłym faktem, a nie ojkofobią. Ale według twoich wysypów "ciężko jest tam znaleźć kogoś porządnego z Zachodu"...

To, że tobie nic nie mówią takie nazwiska jak Pareiko, Dolha, Cuesta, które są o klasy wyżej od takiego Buchalika, Kieszka, Biegańskiego, Brody czy nawet Lisa, który dopiero pod koniec swojej przygody z Wisłą osiągnął jakiś sensowny poziom, to już tylko twój problem i kompromitacja.

Podobnie sprawa wygląda z obrońcami: poza Głowackim najlepsi obrońcy Wisły na przestrzeni ostatnich kilkunastu czy nawet jeszcze więcej lat nazywali się Marcelo, Cleber, Arsenic, Frydrych, Jovic, nawet Ivan Gonzalez - te nazwiska też ci nic nie mówią, prawda? Więc teraz cała twoja narracja idzie w ....u.

Każdy z nich prezentował sobą znacznie więcej niż taki Biedrzycki, Szot, Gruszkowski, Sadlok czy ktokolwiek inny z polskim paszportem poza Arkiem w ostatnich kilkunastu latach w Wiśle. W innych klubach również na przestrzeni ostatnich lat grało pełno wartościowych obcokrajowców w defensywie i na bramce.

Ale dalej rzucaj wysrywami, że ci obcokrajowcy i bramkarze "przegrywali rywalizację ze słabymi Polakami", albo że "do defensywy i na bramkę ciężko sprowadzić do Polski kogoś porządnego z Zachodu", kto daje autentyczną jakość.

Mów mi i kompromituj się tak dalej!
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.08.2025 o godz. 19:20.
(...)
"
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 06.08.2025, 19:51
Mocne nazwisko padło.
Byłaby szansa się o tym przekonać gdyby w 1 połowie budując akcję podawali mu kiedy parokrotnie był na dogodnej pozycji na skrzydle i czekał na podanie.
Może się rozwinie w tej chwili to jeszcze baardzo daleka droga.. piłkarsko, ale także fizycznie- szybkość i wytrzymałość i siła.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.08.2025, 20:44
Markus, chyba tylko taki zjeb jak ty mógł w odniesieniu do mojego wpisu, dojść do wniosku, że ostatnie lata to 15-20 lat temu i porównywać Wisłę I ligową, czy nawet ekstraklasową z czasów rządów WSH, do Wisły Cupiała.

Ty już jesteś jak te leśne dziadki i Szpakowski ciągle żyjący i mówiący o zwycięskim remisie na Wembley.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.08.2025, 20:54
Jak Dolha czy Pareiko są z zachodu to ja jestem gorącym latynoskim kochankiem....
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 06.08.2025, 20:56
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Mocne nazwisko padło.
Byłaby szansa się o tym przekonać gdyby w 1 połowie budując akcję podawali mu kiedy parokrotnie był na dogodnej pozycji na skrzydle i czekał na podanie.
Może się rozwinie w tej chwili to jeszcze baardzo daleka droga.. piłkarsko, ale także fizycznie- szybkość i wytrzymałość i siła.
Kosowski przyszedł jak miał 22 lata i nie od razu rzucał na nos Żurawskiemu. Ile lat ma Krzyżanowski. W dwa lata może nabrać i siły i szybkości, ale nigdy nie nabierze zwrotności bo ma za długie kulasy. Co dyskwalifikuje go jako bocznego obrońce, ale może być jego atutem na skrzydle.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.08.2025, 21:51
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Jak Dolha czy Pareiko są z zachodu to ja jestem gorącym latynoskim kochankiem....
W złym miejscu się reklamujesz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.08.2025, 21:59
Markus napisał(a):Wyświetl post
Hejterek dalej popisuje się swoją głupotą i ignorancją. Otóż zacietrzewiony hejterku, najlepsi bramkarze Wisły na przestrzeni ostatnich dekad byli obcokrajowcami sprowadzonymi z zagranicy. Stwierdzenie tego jest zwykłym faktem, a nie ojkofobią. Ale według twoich wysypów "ciężko jest tam znaleźć kogoś porządnego z Zachodu"...

To, że tobie nic nie mówią takie nazwiska jak Pareiko, Dolha, Cuesta, które są o klasy wyżej od takiego Buchalika, Kieszka, Biegańskiego, Brody czy nawet Lisa, który dopiero pod koniec swojej przygody z Wisłą osiągnął jakiś sensowny poziom, to już tylko twój problem i kompromitacja.

Podobnie sprawa wygląda z obrońcami: poza Głowackim najlepsi obrońcy Wisły na przestrzeni ostatnich kilkunastu czy nawet jeszcze więcej lat nazywali się Marcelo, Cleber, Arsenic, Frydrych, Jovic, nawet Ivan Gonzalez - te nazwiska też ci nic nie mówią, prawda? Więc teraz cała twoja narracja idzie w ....u.

Każdy z nich prezentował sobą znacznie więcej niż taki Biedrzycki, Szot, Gruszkowski, Sadlok czy ktokolwiek inny z polskim paszportem poza Arkiem w ostatnich kilkunastu latach w Wiśle. W innych klubach również na przestrzeni ostatnich lat grało pełno wartościowych obcokrajowców w defensywie i na bramce.

Ale dalej rzucaj wysrywami, że ci obcokrajowcy i bramkarze "przegrywali rywalizację ze słabymi Polakami", albo że "do defensywy i na bramkę ciężko sprowadzić do Polski kogoś porządnego z Zachodu", kto daje autentyczną jakość.

Mów mi i kompromituj się tak dalej!
Zaorałeś hejterka po całości. Brawo. Oczywiście masz całkowitą rację w kwestii bramkarzy i obrońców.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.08.2025, 22:08
Trenera i zawodników zawsze bronią wyniki. Pierwszy, drugi, a teraz trzeci mecz został wygrany. Tyle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów