|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
rok temu przegralibyśmy to jak nic
nie wiem ocb, że teraz to zaskoczyło: bardziej rozbiegany przód? Ertlthaler jako brakujące ogniwo? Kuziemka i Duarte z eksplozją formy? pozbycie się kołka Zwolaka? trudno powiedzieć, może to wszystko są jednak problemy, które ten obraz mogą szybko zamazać brak lewego obrońcy brak pewnego bramkarza, bo Broda, Letkiewicz i Czikczan są siebie warci króciutka ławka... problemów w ciul, ale dziś cza się cieszyć ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
To, że miał kilka przechwytów niezłych zagrań nie usprawiedliwia olewactwa. Mamy 3:1 a ten nie raczy doskoczyć do strzelającego, obok był Carbo porównaj sobie ich zachowanie. Albo on się nauczy grać skoncentrowany i zdyscyplinowany albo gówno z niego będzie. Tak jak on to może sobie dreptać w oldbojach. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Może jeszcze mamy opcję skrócenia wypożyczenia Nikaja...
Dziś Sukiennicki spalony całkowicie. W następnym spotkaniu pierwszą zmianą na skrzydło może być Baniowski. Chyba każdy w przerwie bał się o Biedrzyckiego, czy schłodzi głowę i dotrwa do końca spotkania. Podołał. Wygrał dużo powietrznych pojedynków i choć straciliśmy 3 bramki, to trudno winić naszą parę stoperów. Gra Kutwa z Biedrzyckim - notujemy dobry wynik. Oby tak dalej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Na szczęście inne kluby też mają problemy. Szczególnie z bramkarzami. Natomiast pozyskanie jakiegoś doświadczonego bramkarza rzutem na taśmę może być kluczowe. Problemem pewnie umiejętność gry nogami potencjalnych kandydatów, dla nas kluczowa. Bo takich co po prostu bronią lepiej pewnie nietrudno byłoby znaleźć.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
3 mecze, 9 punktów, samodzielny lider. Jeszcze 19 ...
Lidera mamy , za ch... go nie oddamy! ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
to nasz wunderkind jak mówi Jarosław Wisłę zbaw Chcę być szczery z kibicami i wpłynęły za Kacpra Dudę wielomilionowe oferty. Odrzuciliśmy je. Uzgodniliśmy, że zostaje w Wiśle Kraków. Przekazaliśmy agentom i oni przyjęli to z respektem. Podsumowując - zostaje z nami - dodał. ![]() nie wiem kto tu i co ćpa ale idzie na ostro ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Julian jest innym typem piłkarza, Carbo też - Duda jako łącznik pomiędzy nimi wyglądał całkiem dobrze. Jak już przywołujesz zmarnowana sytuację, to nie wiem czy zauważyłeś, ale Duda zapierdałał sprintem chcąc to naprawić. I tak - Ty sprowadziłeś rozmowę o Dudzie do pojedynczych akcji, co jest absurdalne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawda jest taka że Duda ma potencjał, tylko wydaje mu się że jest tak świetny, że tą swoją boskość musi podkreślać postawą, "koło chuja mi to wszystko lata". Wszyscy w koło na ugiętych nogach przygotowani przesuwają doskakują, a Duda sobie k... CHODZI. Przecież na miejscu trenera to bym kilka takich spacerów zmontował i zapytał na odprawie czy mu czasem gofra nie podać. Pozer zasrany.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Duda Dudą nie czepiałbym się go za dziś
ale to co robi w obronie Krzyżan to jest kryminał dwie bramki wpadły po centrze z jego strony, z typowych akcji, gdy Krzyżanowski nie doskakuje do rywala, kryje na radar i błąka się nie wiadomo gdzie i po co... ps. Głogowski udział przy 3 naszych bramkach, Keiblinger (którego widziałbym u nasz) przy dwóch w zasadzie...
Ostatnio edytowane przez emjot : 04.08.2025 o godz. 21:07.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
@azor
To nie ma sensu, chłopaki po każdej udanej akcji Dudy zasłaniają oczy dłońmi i czekają do jej końca. Ile odbiorów zaliczył dziś Duda i czy ktoś w środku pola zanotował ich więcej? Ile napędzajacych akcje piłek posłał na skrzydła? Niewygodne fakty przemilczamy. Cieszy mnie, że tych ujadaczy jest jakby mniej... Co najlepiej świadczy o dobrej grze Dudy. Psy szczekają coraz ciszej, a Kacper gra dalej, oby z dobrym efektem dla drużyny. Wisła od dawna ma problem z blokowaniem strzalów z okolicy 20 metra - nasze szóstki cofają się zbyt głęboko i nie potrafią w porę wyskoczyć. Duda zatrzymał się o krok za wcześnie i na jego nieszczęście padła bramka. Błąd. Taki sam popełniby, gdyby poszedł na wślizgu, a rywal go nawinął. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wszyscy to widzą poza jego psychofanami. To nie jest poziom pierwszoligowy tylko CLJ.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
stworzonym do uwielbiania, kiedy wszyscy biegają on dostojnie kroczy. W dupie mam jego naprawianie. Gdyby zachował się jak każdy normalny piłkarz i po zagraniu nie odlatywał ch... wie gdzie myślami to mógłby bramkę strzelić. Ale on jest artystą miewa swoje chwile zapomnienia. No i do czego mam sprowadzać ocenę piłkarza jak nie do pojedynczych akcji? Duda przeplata dobre zachowania, takimi które są dyskwalifikujące, bo wynikają z nastawienia i koncentracji, a nie umiejętności. A jak komuś głowa nie dojeżdża to do cyrku bo swoim olewactwem marnuje wysiłek całej reszty. Nie doskakuje bo jak doskoczy to go każdy wkręci w ziemię. To nie jest obrońca chyba tylko Jop tego nie rozumie. To samo jest z Sukiennickim wystawianie ich we dwóch na jednej stronie to jest samobójstwo.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.08.2025 o godz. 21:08.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dość ciekawy był to mecz.
Powinniśmy spokojnie wygrać 3-4 bramkami, ale Broda zapatrzył się chyba replaye Ratona z ostatniego sezonu i uznał, że szkoda Tyszan i ktoś musi im trochę pomóć Tylko po zławkowaniu Brody znowu w obwodzie takie tuzy jak Letkiewicz i Ciczkan. Chyba ten ostatni najmniej "błędogenny" ( Generalnie bardzo mi się podobała nasza gra, jakby nie katastrofalny występ Brody to byłoby pewne wysokie zwycięstwo, a tak do ostatnich minut trzeba było drżeć o wynik. Brawo drużyna, brawo trener. Markusino : ja nie mam problemów z odbiorem rzeczywistości i oceniam kogoś grę na podstawie jego gry w danym meczu. Ty broniłeś Ratona jak sobie wrzucał piłki sam do bramki. Ja spokojnie potrafię przyznać, że Broda dziś wrzucił sobie dwie i zasłużył na odpoczynek. Tak samo jak Raton wtedy, tylko że chory Rudy Rydz tego nie dostrzegał. Podobnie jak ty.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.08.2025 o godz. 21:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
tylko do Bashy i jego ekipy i Jarosława co nas zbawia lewy obrońca powinien tu być co najmniej od 1 lipca ... ps. wybór jest żaden bo w II jest Ziarko, a to jest poziom III ligowy w porywach ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brawa dla druzyny za wyciągnięcie tego meczu. Tychy grały agresywnie, prowokacje, słaby sędzia.
O Brodzie napisano prawie wszystko, oprócz baboli wprowadzał masę niepewności w grze całej obrony. Chłop, który de facto nigdy nie pomógł Wisle (no, moze karne ze Spartakiem). Do tego kompletnie ogórkowaty w obronie Krzyzanowski... Brak ławki widoczny gołym okiem... Ale tak jak napisał jeden z przedmowcow: problemów jest masa natomiast za dzisiaj duże brawo Ps. @wolfy: Nikaj przegrał meczowy sklad z Lasickim i Staszakiem, którzy trenują od tygodnia. Ten transfer to jest wałek menadżerski no albo Basza jest kompletnym nieudacznikiem ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
@sandomingo zapomniałeś jeszcze słowa o słabym Dudzie dodać.
Problemy nie zaczną się od obrony tylko od absencji Rodado bo za Niego nie mamy kompletnie nikogo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale po Mielcu Jop mógł spróbować tego lewonożnego Austriaka i wyjaśnić Królewskiemu, że Krzyżanowski to nie jest boczny obrońca i aktualnie bocznego mamy jednego. Wpuszczając Krzyżanowskiego na obronę robi krzywdę i jemu i drużynie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Levis88 dzisiaj Duda nie byl taki zly
On ma w sobie jakis taki dziwny zawias, ale.dzisiaj sie starał. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Grujcic jest stoperem i raczej nie ma nawyków lewego, bo grał tam pewnie z 8 razy wszystkiego
Ostatnio edytowane przez emjot : 04.08.2025 o godz. 21:31.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mnie dziś przeraziła ławka rezerwowych 3 dzieciaków + bramkarz + 3 stoperów do tego drewniany Sukiennicki i Igbekeme. Nikaj nie załapał się nawet na ławę. Dramatycznie to wygląda bo w tej chwili, w polu mamy 16 z Sukiennickim i Baniowskim i 5 stoperami ludzi do gry. Ile tak można pociągnąć?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówię o stoperze nominalnym, który grywał też na lewej i na bank lepiej by się ustawiał niż Krzyżanowski.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Potrzebujemy kogoś szybszego niż Rodado w ataku do uzupełnienia bo na samym Hiszpanie całego sezonu nie zagramy. |
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
Co się dzieje z Cziczkanem?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nikt go nie widział... nie wiem czemu Jop się upiera na Krzyżanowskiego.. wychodzi na to, że z braku laku... bo Ziarko to żadna konkurencja
Ostatnio edytowane przez emjot : 04.08.2025 o godz. 22:04.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Poki ofensywa daje rade, nie lapie kartek to niech gra wszystko, ale w obronie juz sie zaczyna nerwowo Przed meczem brałem remis w ciemno i mniej wiecej przez 80% spotkania dominowaly takie emocje. Tychy sa w niesamowitym gazie. Ciekawe jak dlugo beda tak biegać, bo dzisiaj przytkalo bardzo w min 45-70 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Dawno nie było tyle emocji z tak pozytywnym zakończeniem
Gdybyśmy mieli samych idealnych zawodników w formie to nie gralibyśmy w 1 lidze. Nie marudzcie, jest lepiej niż się większość spodziewała. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jop na konferencji mówił, że w tygodniu próbowali go na treningach na lewej i wychodzi na to, że chłop poprostu przegrał rywalizację. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|