The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2025, 20:34
Arked napisał(a):Wyświetl post
Przypuszczam, że Sukiennicki miał być lepszy w defensywie
Brzmi to przerażająco.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.08.2025, 20:36
rok temu przegralibyśmy to jak nic
nie wiem ocb, że teraz to zaskoczyło: bardziej rozbiegany przód? Ertlthaler jako brakujące ogniwo?
Kuziemka i Duarte z eksplozją formy?
pozbycie się kołka Zwolaka?

trudno powiedzieć, może to wszystko
są jednak problemy, które ten obraz mogą szybko zamazać
brak lewego obrońcy
brak pewnego bramkarza, bo Broda, Letkiewicz i Czikczan są siebie warci
króciutka ławka...

problemów w ciul, ale dziś cza się cieszyć
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.08.2025, 20:38
Arked napisał(a):Wyświetl post
Tak, dzisiaj Duda dobrze. Dużo przechwytów na połowie przeciwnika i widać, że to nie był przypadek tylko realizacja założeń. Rykoszet, po którym padła bramka irytujący, ale pechowy i poza jego kontrolą.
A co powiesz o piłce którą mu wystawił Ementaler, a którą Duduś olał, bo tak...

To, że miał kilka przechwytów niezłych zagrań nie usprawiedliwia olewactwa. Mamy 3:1 a ten nie raczy doskoczyć do strzelającego, obok był Carbo porównaj sobie ich zachowanie. Albo on się nauczy grać skoncentrowany i zdyscyplinowany albo gówno z niego będzie. Tak jak on to może sobie dreptać w oldbojach.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Może jeszcze mamy opcję skrócenia wypożyczenia Nikaja...
Dziś Sukiennicki spalony całkowicie. W następnym spotkaniu pierwszą zmianą na skrzydło może być Baniowski.

Chyba każdy w przerwie bał się o Biedrzyckiego, czy schłodzi głowę i dotrwa do końca spotkania. Podołał. Wygrał dużo powietrznych pojedynków i choć straciliśmy 3 bramki, to trudno winić naszą parę stoperów. Gra Kutwa z Biedrzyckim - notujemy dobry wynik. Oby tak dalej.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Na szczęście inne kluby też mają problemy. Szczególnie z bramkarzami. Natomiast pozyskanie jakiegoś doświadczonego bramkarza rzutem na taśmę może być kluczowe. Problemem pewnie umiejętność gry nogami potencjalnych kandydatów, dla nas kluczowa. Bo takich co po prostu bronią lepiej pewnie nietrudno byłoby znaleźć.

Drozd napisał(a):Wyświetl post

To, że miał kilka przechwytów niezłych zagrań nie usprawiedliwia olewactwa. Mamy 3:1 a ten nie raczy doskoczyć do strzelającego, obok był Carbo porównaj sobie ich zachowanie. Albo on się nauczy grać skoncentrowany i zdyscyplinowany albo gówno z niego będzie. Tak jak on to może sobie dreptać w oldbojach.
No nie zagrał perfekcyjnego meczu. Ale wg mnie dzisiaj zdecydowanie bardziej na plus.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Pomogło też odejście Zwolińskiego bo poprawiła się gra piłką w ofensywie w czym on miał niewiele do zaoferowania.
Oczywiście, obecność Zwolaka zabijała nam płynność akcji ofensywnych, dlatego ja się cieszyłem na odejście Mr Spalony.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.08.2025, 20:39
3 mecze, 9 punktów, samodzielny lider. Jeszcze 19 ...
Lidera mamy , za ch... go nie oddamy!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.08.2025, 20:40

nie bądź taki agresywny
to nasz wunderkind jak mówi Jarosław Wisłę zbaw

Chcę być szczery z kibicami i wpłynęły za Kacpra Dudę wielomilionowe oferty. Odrzuciliśmy je. Uzgodniliśmy, że zostaje w Wiśle Kraków. Przekazaliśmy agentom i oni przyjęli to z respektem. Podsumowując - zostaje z nami - dodał.

nie wiem kto tu i co ćpa ale idzie na ostro
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.08.2025, 20:44
Podałem dwa przykłady zachowania na boisku, które dyskwalifikują. Chłop ma coś z głową i do grania się nie nadaje, bo zawsze może usnąć. O człapaniu w jednym tempie, kiedy wszyscy inni gonią za dwóch nie wspominam. Jak jesteś niewidomy i tego nie widzisz to sobie załatw psa przewodnika.
Rozumiem, ze wolfy jest Twoim wzorem do naśladowania, ale naprawdę można sklecić wypowiedź bez osobistych wycieczek.

Julian jest innym typem piłkarza, Carbo też - Duda jako łącznik pomiędzy nimi wyglądał całkiem dobrze. Jak już przywołujesz zmarnowana sytuację, to nie wiem czy zauważyłeś, ale Duda zapierdałał sprintem chcąc to naprawić. I tak - Ty sprowadziłeś rozmowę o Dudzie do pojedynczych akcji, co jest absurdalne.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.08.2025, 20:51
Prawda jest taka że Duda ma potencjał, tylko wydaje mu się że jest tak świetny, że tą swoją boskość musi podkreślać postawą, "koło chuja mi to wszystko lata". Wszyscy w koło na ugiętych nogach przygotowani przesuwają doskakują, a Duda sobie k... CHODZI. Przecież na miejscu trenera to bym kilka takich spacerów zmontował i zapytał na odprawie czy mu czasem gofra nie podać. Pozer zasrany.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.08.2025, 20:52
Duda Dudą nie czepiałbym się go za dziś
ale to co robi w obronie Krzyżan to jest kryminał
dwie bramki wpadły po centrze z jego strony, z typowych akcji, gdy Krzyżanowski nie doskakuje do rywala, kryje na radar i błąka się nie wiadomo gdzie i po co...

ps. Głogowski udział przy 3 naszych bramkach, Keiblinger (którego widziałbym u nasz) przy dwóch w zasadzie...
Ostatnio edytowane przez emjot : 04.08.2025 o godz. 21:07.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.08.2025, 20:55
@azor

To nie ma sensu, chłopaki po każdej udanej akcji Dudy zasłaniają oczy dłońmi i czekają do jej końca. Ile odbiorów zaliczył dziś Duda i czy ktoś w środku pola zanotował ich więcej? Ile napędzajacych akcje piłek posłał na skrzydła? Niewygodne fakty przemilczamy. Cieszy mnie, że tych ujadaczy jest jakby mniej... Co najlepiej świadczy o dobrej grze Dudy. Psy szczekają coraz ciszej, a Kacper gra dalej, oby z dobrym efektem dla drużyny.

Wisła od dawna ma problem z blokowaniem strzalów z okolicy 20 metra - nasze szóstki cofają się zbyt głęboko i nie potrafią w porę wyskoczyć. Duda zatrzymał się o krok za wcześnie i na jego nieszczęście padła bramka. Błąd. Taki sam popełniby, gdyby poszedł na wślizgu, a rywal go nawinął.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.08.2025, 20:55
emjot napisał(a):Wyświetl post
dwie bramki wpadły po centrze z jego strony, z typowych akcji, gdy Krzyżanowski nie doskakuje do rywala, kryje na radar i błąkał się nie wiadomo gdzie i po co...
Wszyscy to widzą poza jego psychofanami. To nie jest poziom pierwszoligowy tylko CLJ.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.08.2025, 21:02
azor napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, ze wolfy jest Twoim wzorem do naśladowania, ale naprawdę można sklecić wypowiedź bez osobistych wycieczek.

Julian jest innym typem piłkarza, Carbo też - Duda jako łącznik pomiędzy nimi wyglądał całkiem dobrze. Jak już przywołujesz zmarnowana sytuację, to nie wiem czy zauważyłeś, ale Duda zapierdałał sprintem chcąc to naprawić. I tak - Ty sprowadziłeś rozmowę o Dudzie do pojedynczych akcji, co jest absurdalne.
Tak tak Duda jest innym typem piłkarza stworzonym do uwielbiania, kiedy wszyscy biegają on dostojnie kroczy.

W dupie mam jego naprawianie. Gdyby zachował się jak każdy normalny piłkarz i po zagraniu nie odlatywał ch... wie gdzie myślami to mógłby bramkę strzelić. Ale on jest artystą miewa swoje chwile zapomnienia. No i do czego mam sprowadzać ocenę piłkarza jak nie do pojedynczych akcji? Duda przeplata dobre zachowania, takimi które są dyskwalifikujące, bo wynikają z nastawienia i koncentracji, a nie umiejętności. A jak komuś głowa nie dojeżdża to do cyrku bo swoim olewactwem marnuje wysiłek całej reszty.

dwie bramki wpadły po centrze z jego strony, z typowych akcji, gdy Krzyżanowski nie doskakuje do rywala, kryje na radar i błąkał się nie wiadomo gdzie i po co...
Nie doskakuje bo jak doskoczy to go każdy wkręci w ziemię. To nie jest obrońca chyba tylko Jop tego nie rozumie. To samo jest z Sukiennickim wystawianie ich we dwóch na jednej stronie to jest samobójstwo.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.08.2025 o godz. 21:08.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.08.2025, 21:09
Dość ciekawy był to mecz.

Powinniśmy spokojnie wygrać 3-4 bramkami, ale Broda zapatrzył się chyba replaye Ratona z ostatniego sezonu i uznał, że szkoda Tyszan i ktoś musi im trochę pomóć A tak poważnie dwa zawalone gole, duża niepewność, najgorszy jego mecz w Wiśle. Jak na moje to powinien wylądować na ławce na te 2-3 spotkania, żeby sobie przemyśleć pewne sprawy.

Tylko po zławkowaniu Brody znowu w obwodzie takie tuzy jak Letkiewicz i Ciczkan. Chyba ten ostatni najmniej "błędogenny" () był jak dostał szansę przez rundę. Może się trzeba z nim przeprosić? Podejrzewam, że Jop da Brodzie szansę na rehabilitację za słaby występ, tak robił w przeszłości.

Generalnie bardzo mi się podobała nasza gra, jakby nie katastrofalny występ Brody to byłoby pewne wysokie zwycięstwo, a tak do ostatnich minut trzeba było drżeć o wynik. Brawo drużyna, brawo trener.

Markusino : ja nie mam problemów z odbiorem rzeczywistości i oceniam kogoś grę na podstawie jego gry w danym meczu. Ty broniłeś Ratona jak sobie wrzucał piłki sam do bramki. Ja spokojnie potrafię przyznać, że Broda dziś wrzucił sobie dwie i zasłużył na odpoczynek. Tak samo jak Raton wtedy, tylko że chory Rudy Rydz tego nie dostrzegał. Podobnie jak ty.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.08.2025 o godz. 21:27.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.08.2025, 21:12

Nie doskakuje bo jak doskoczy to go każdy wkręci w ziemię. To nie jest obrońca chyba tylko Jop tego nie rozumie. To samo jest z Sukiennickim wystawianie ich we dwóch na jednej stronie to jest samobójstwo.
to jest piłka nie do Jopa, który po kontuzjach Mikulca i Jarocha nie ma kogo tam wstawić
tylko do Bashy i jego ekipy i Jarosława co nas zbawia
lewy obrońca powinien tu być co najmniej od 1 lipca ...

ps. wybór jest żaden bo w II jest Ziarko, a to jest poziom III ligowy w porywach
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 04.08.2025, 21:13
Brawa dla druzyny za wyciągnięcie tego meczu. Tychy grały agresywnie, prowokacje, słaby sędzia.
O Brodzie napisano prawie wszystko, oprócz baboli wprowadzał masę niepewności w grze całej obrony. Chłop, który de facto nigdy nie pomógł Wisle (no, moze karne ze Spartakiem).
Do tego kompletnie ogórkowaty w obronie Krzyzanowski...
Brak ławki widoczny gołym okiem...
Ale tak jak napisał jeden z przedmowcow: problemów jest masa natomiast za dzisiaj duże brawo
Ps. @wolfy: Nikaj przegrał meczowy sklad z Lasickim i Staszakiem, którzy trenują od tygodnia. Ten transfer to jest wałek menadżerski no albo Basza jest kompletnym nieudacznikiem
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 04.08.2025, 21:18
@sandomingo zapomniałeś jeszcze słowa o słabym Dudzie dodać.
Problemy nie zaczną się od obrony tylko od absencji Rodado bo za Niego nie mamy kompletnie nikogo.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.08.2025, 21:23
to jest piłka nie do Jopa, który po kontuzjach Mikulca i Jarocha nie ma kogo tam wstawić
tylko do Bashy i jego ekipy i Jarosława co nas zbawia
lewy obrońca powinien tu być co najmniej od 1 lipca ...

ps. wybór jest żaden bo w II jest Ziarko, a to jest poziom III ligowy w porywach
Ale po Mielcu Jop mógł spróbować tego lewonożnego Austriaka i wyjaśnić Królewskiemu, że Krzyżanowski to nie jest boczny obrońca i aktualnie bocznego mamy jednego. Wpuszczając Krzyżanowskiego na obronę robi krzywdę i jemu i drużynie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 04.08.2025, 21:23
@Levis88 dzisiaj Duda nie byl taki zly
On ma w sobie jakis taki dziwny zawias, ale.dzisiaj sie starał.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.08.2025, 21:28
Ale po Mielcu Jop mógł spróbować tego lewonożnego Austriaka i wyjaśnić Królewskiemu, że Krzyżanowski to nie jest boczny obrońca i aktualnie bocznego mamy jednego. Wpuszczając Krzyżanowskiego na obronę robi krzywdę i jemu i drużynie.
nam jest potrzebny obrońca a nie erzac
Grujcic jest stoperem i raczej nie ma nawyków lewego, bo grał tam pewnie z 8 razy wszystkiego
Ostatnio edytowane przez emjot : 04.08.2025 o godz. 21:31.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 04.08.2025, 21:28
Mnie dziś przeraziła ławka rezerwowych 3 dzieciaków + bramkarz + 3 stoperów do tego drewniany Sukiennicki i Igbekeme. Nikaj nie załapał się nawet na ławę. Dramatycznie to wygląda bo w tej chwili, w polu mamy 16 z Sukiennickim i Baniowskim i 5 stoperami ludzi do gry. Ile tak można pociągnąć?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.08.2025, 21:30
nam jest potrzebny obrońca a nie erzac
a Ertlthaler potrzebny jest z przodu
Mówię o stoperze nominalnym, który grywał też na lewej i na bank lepiej by się ustawiał niż Krzyżanowski.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.08.2025, 21:36
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Mnie dziś przeraziła ławka rezerwowych 3 dzieciaków + bramkarz + 3 stoperów do tego drewniany Sukiennicki i Igbekeme. Nikaj nie załapał się nawet na ławę. Dramatycznie to wygląda bo w tej chwili, w polu mamy 16 z Sukiennickim i Baniowskim i 5 stoperami ludzi do gry. Ile tak można pociągnąć?
Dlatego wzmocnienia są nieodzowne chyba ze Jarek kolejny raz nie wykorzysta szansy na realny awans i będzie liczył na to ze wychowankami awansujemy do ekstraklasy.
Potrzebujemy kogoś szybszego niż Rodado w ataku do uzupełnienia bo na samym Hiszpanie całego sezonu nie zagramy.
Odpowiedz cytując
Enigmovsky
Member

Od: 04.2018

Stary 04.08.2025, 21:46
Co się dzieje z Cziczkanem?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.08.2025, 21:47
Mówię o stoperze nominalnym, który grywał też na lewej i na bank lepiej by się ustawiał niż Krzyżanowski.
Grujcić wiem edytowałem posta, nie wiemy jak wygląda na lewej
nikt go nie widział... nie wiem czemu Jop się upiera na Krzyżanowskiego..

wychodzi na to, że z braku laku...
bo Ziarko to żadna konkurencja
Ostatnio edytowane przez emjot : 04.08.2025 o godz. 22:04.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.08.2025, 21:47
Enigmovsky napisał(a):Wyświetl post
Co się dzieje z Cziczkanem?
zepsuty jest
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.08.2025, 22:00
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Gorzej by bylo chyba tylko wtedy gdyby za tych 3 obrońców bylo 3 napastników. A i tak potrzeba kolejnych obroncow na cito.

Poki ofensywa daje rade, nie lapie kartek to niech gra wszystko, ale w obronie juz sie zaczyna nerwowo

Przed meczem brałem remis w ciemno i mniej wiecej przez 80% spotkania dominowaly takie emocje. Tychy sa w niesamowitym gazie. Ciekawe jak dlugo beda tak biegać, bo dzisiaj przytkalo bardzo w min 45-70
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 04.08.2025, 22:12
Dawno nie było tyle emocji z tak pozytywnym zakończeniem

Gdybyśmy mieli samych idealnych zawodników w formie to nie gralibyśmy w 1 lidze. Nie marudzcie, jest lepiej niż się większość spodziewała.
DysoN
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 04.08.2025, 22:14
Grujcić wiem edytowałem posta, nie wiemy jak wygląda na lewej
nikt go nie widział... nie wiem czemu Jop się upiera na Krzyżanowskiego..

wychodzi na to, że z braku laku...
bo Ziarko to żadna konkurencja
Skoro nie wszedł nawet na zmianę za Krzyzana to wniosek jest prosty, nie jest tak zajebisty jak go niektórzy malują.
Jop na konferencji mówił, że w tygodniu próbowali go na treningach na lewej i wychodzi na to, że chłop poprostu przegrał rywalizację.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów