The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2025, 09:18
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Obstawiam zwyciestwo, ale historia pokazuje ze w takich meczach przy takiej frekwencji pilkarze daja dupy.
Wisła 1:1 Łks
Obstawiasz zwycięstwo 1:1 ?
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.07.2025, 10:17
Hehe xD Moj post jasno pokazuje ze mecz niepewny. Moze byc wygrana albo remis xd to nie przypadek. Mam zle przeczuczia
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.07.2025, 13:09
A więc dzisiaj w optymalnym składzie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.07.2025, 13:31
W końcu Jopizna posłuchała forum
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.07.2025, 14:33
Jak tam pedryle brawoszefy hejtujace PMSow i polska zdolna młodzież? Dupa już boli?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.07.2025, 14:57
Autobusy vs Wisła wracają od 3 kolejki.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 26.07.2025, 15:56
Kuziemka dobry występ, tylko musi zacząć coś w obronie pracować. Krzyżanowski niech lepiej w obronie nie pracuje - może ktoś z niego zrobi skrzydłowego w końcu, albo gdziekolwiek indziej go postawi. Problem z tym Jarochem - nie wygląda to jakby było realistyczne granie cały sezon Krzyżanowskim w pierwszym składzie.

A ŁKS wyszedł bez głowy, po pierwszym golu całkowicie im się mental wyłączył - zasadniczo wina ich trenera i starszych zawodników, że dali sobie 3 bramki w 5 minut strzelić - to jest 100% kwestia psychy.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.07.2025, 15:56
Jaroch właśnie zagrał ostatni mecz w Wiśle. Straszna szkoda.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.07.2025, 15:57
Piękny wynik, super Fred, Kuziemka z liczbami. Oby to chłopaka zbudowało.

Drugie spotkanie sezonu i wypada nam najprawdopodobniej drugi gracz pierwszego składu. Basha działaj :(

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.07.2025, 16:03
Pięknie zagrali nam dzisiaj
Z pierwszego składu to tak naprawdę każdego można pochwalić
Jednak dla mnie na szczególne wyróżnienie zasługuje Kutwa
Ok, w końcówce wkradło się rozluźnienie przy rozegraniu ale całościowo bardzo dobrze wygląda
Dobry w odbiorze, dobry w wyprowadzeniu, najzwrotniejszy i najszybszy z naszych obrońców, nienaganny technicznie
Tylko Jarocha szkoda
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 26.07.2025, 16:04
Dobry mecz. Anomalia nieskuteczności z zeszłego sezonu odbiła w stronę drugiego ekstremum. Znowu nieźle wyglądał Kuziemka. Oby tak dalej, bo z takim zawodnikiem kwestia młodzieżowca jest załatwiona.

Bolesna strata Jarocha. Bocznych obrońców to my nie mamy w nadmiarze. Krzyżanowski będzie więc grać i mieć szansę na przekonanie nas tutaj zgromadzonych, że się nadaje.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 26.07.2025, 16:19
Skład trafiłem, ale co gra i wynik... Widać, że dojrzała drużyna, Jop wreszcie dostaje trochę czasu. Tylko bocznych obrońców jak nie było tak nie ma, jak tylko jednego zakontraktujemy to kolejny łapie koszmarną kontuzję...

Najwazniejsze w porównaniu z poprzednimi sezonami - bardzo szybko i dokładnie przerzucamy ciężar gry z jednej strony na drugą. Ile było meczów za Sobolenki, Rude czy nawet i niektóre za Jopa, kiedy cisnęliśmy jedną stroną i przeciwnik bronił do upadłego w kwadracie 20x20 metrów. W obu meczach na start tego sezonu rozrzucamy grę od boku do boku, Stal czy ŁKS momentami nie wiedizeli co się dzieje i gdzie się mają ustawiać na boisku.

I wreszcie nie wygląda to monotonnie jak za Sobolenki, piłkarze umieją wybrać właściwe rozwiązania - trzeba to zagramy krótko, ale jest miejsce to jest szybka piłka do przodu, rozrzut na skrzydło. Jest wreszcie strzał z dystansu. Nie wiem czy utrzymają taki poziom przez cały sezon - to raczej niemożłiwe, jakiś kryzys przyjdzie - ale wreszcie wyglądamy jak drużyna która wie co ma grać i może wygrać tą ligę.

Z taką petardą w rozegraniu o atak raczej nie ma się co martwić, ale jeden albo dwóch bocznych obrońców do ściągnięcia do końca okienka.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2025, 16:20
jestem w szoku
Krzyżanowski potrafi celnie dośrodkować
w dodatku z biegu

ps. ale i tak lewy obrońca potrzebny na już
i jakiś prawy do rotacji z Holendrem bo z Jarocha to nic już nie będzie
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 26.07.2025, 16:21
Mecz byłby jak marzenie gdyby nie biedny Jaroch.
A tak to zwycięstwo, a jednocześnie na już potrzebny nowy boczny obrońca mogący grać po obu stronach.
Kuziemka oby tak dalej w kolejnych meczach (poza niepotrzebnym skasowaniem bramkarza, za jakiś czas ktoś może jego bez sensu sfaulować i będzie ból i płacz).
ALE przy wszystkich komplementach za dziś do awansu jeszcze bardzo bardzo daleko i to jest jedyny CEL na ten sezon.
Więc w przyszły weekend kolejny mecz, który zacznie się od 0-0 i który trzeba wygrać. A potem kolejne..
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 26.07.2025 o godz. 16:32.
Odpowiedz cytując
RAPH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.07.2025, 16:22
Rewelacyjny Kuziemka,Duarte,Erthalher

tylko ten Jaroch...
cięzko jest lekko żyć.........
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 26.07.2025, 16:24
Jop ~2pkt na mecz
~pełny stadion
Młodzież w składzie
Dla mnie spoko.
Ale czekam na komentarze żeby Dudę do Katowic sprzedać no i Krzyżanowski bronić nje potrafi.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.07.2025, 16:29
Krzyzanowski bronić nie potrafi, co.zdązyl.dzis pokazać
A.Dudę za 500k euro to sprzedac jak.najbardziej.

Brawo dla druzyny za dzisiejszy mecz, tutaj bez dwóch zdań.
Ale.to dopiero początek.sezonu, więc z nadmierną podnietą należy się wstrzymać
Zwlaszcza, ze sytuacja kadrowa jest na dzisiaj dramatyczna
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 26.07.2025, 16:33
No i nie zawiodłem się xD
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.07.2025, 16:34
Z jednej strony - efektowne zwycięstwo.
Z drugiej - kolejny podstawowy zawodnik w formie wypada...

Jeden boczny obrońca niezbędny.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 26.07.2025, 16:37
PS. Nie wiem czy na lepszą grę nie wpłynęło też to, że graliśmy bez Zwolińskiego. Potrafił czasem przylutować, te 10 bramek by strzelił w sezonie zapewne. Problem z jego grą był taki, że był właściwie przyspawany do swojej pozycji i często bardzo statyczny. Dzisiaj było widać ile znaczy wymienność pozycji. Każdy z ofensywnych zawodników mógł płynnie przechodzić niemal od jednego skrzydła do drugieago, cofać się głęboko aż po środek pomocy. Rodado, Erthaler, Fred, w mniejszym stopniu Duda czy Kuziemka - to są dość uniwersalni zawodnicy, którym nie robi różnicy czy muszą przesunąc się nieco na bok, ze skrzydła zejść do środka, kiedy trzeba przedryblować, albo cofnąć się i rozrzucić grę na boki. Właściwie poza tym, że Duda nie ma dobrego strzału to wszyscy są bardzo wszechstronni i dzięki temu mieszają tak, że przeciwnik traci kontrolę nad tym co się dzieje na boisku.

Pewnie się zdarzą słabsze mecze, pewnie któryś wypadnie z kontuzją i przydaliby się zmiennicy, ale na dzień dzisiejszy wygląda to naprawdę dobrze.

Boczny obrońca potrzebny na wczoraj.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.07.2025, 16:55
Tantal napisał(a):Wyświetl post
PS. Nie wiem czy na lepszą grę nie wpłynęło też to, że graliśmy bez Zwolińskiego.
Dlatego ja byłem wielkim fanem jego transferu. Po co nam gość, który nie potrafi trzymać linii spalonego?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.07.2025, 17:09
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jak tam pedryle brawoszefy hejtujace PMSow i polska zdolna młodzież? Dupa już boli?
Przeproś Królewskiego hejterku i przestań pyszczyć jak szczyl z wiszącym gilem.

Wartość Kutwy wzrosła dwa razy, stoper który potrafi pomyśleć o takim strzale ma wartość, a jak jeszcze potrafi tak strzelić to już ewenement. Duda ucz się !!!
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.07.2025 o godz. 17:15.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 26.07.2025, 17:09
Wreszcie wykorzystujemy pełnię potencjału Duarte. Może będzie z nim jak z Rodado po odejściu Fernandeza. Pomarzyć można, ale Portugalczyk ma potencjał na strzelanie bramek w dużych ilościach.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
P
Wartość Kutwy wzrosła dwa razy, stoper który potrafi pomyśleć o takim strzale mawartość, ajak jeszcze potrafi tak strzelić to już ewenement. Duda ucz się !!!
Kutwa ma ten plus, że ma kompetencje środkowego pomocnika. Co jest wartością ekstra dla środkowego obrońcy, który w dzisiejszych czasach musi umieć rozgrywać.
Ostatnio edytowane przez Arked : 26.07.2025 o godz. 17:11.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.07.2025, 17:12
Pierwsza połowa perfekcyjna piłkarsko. W drugiej perfekcyjnie zabiliśmy mecz. Oby tak dalej.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 26.07.2025, 17:15
Drugi mecz którego nie miałem czasu oglądnąć nawet w tv... ale jak mają tak grać i osiągać takie wyniki to mogę nie właczać nawet do końca sezonu żeby nie zjebać włącze dopiero w eklasie
Szkoda bardzo Bartka Jarocha, brawo dla młodych
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2025, 17:28
Kuziemka to jest tak lekko licząc ze cztery razy lepszy od Baeny.

…. a kosztuje pewnie ze 4 razy mniej.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.07.2025, 17:29
Arked napisał(a):Wyświetl post
Wreszcie wykorzystujemy pełnię potencjału Duarte. Może będzie z nim jak z Rodado po odejściu Fernandeza. Pomarzyć można, ale Portugalczyk ma potencjał na strzelanie bramek w dużych ilościach.

Kutwa ma ten plus, że ma kompetencje środkowego pomocnika. Co jest wartością ekstra dla środkowego obrońcy, który w dzisiejszych czasach musi umieć rozgrywać.
Duarte ma przede wszystkim walnięcie z dystansu z krótkiej nogi. Dotąd tylko z Polonią tak strzelił, ale jak złapie luz to będzie ładował.

Kutwa myśli i ma dobrą przy swoim wzroście koordynację, żeby tak przywalić pasuwką z 25 metrów to sama siła nie wystarczy. To jest strzał zawodnika Barcelony, a nie polskiego pierwszoligowca. Jak się ktoś zna na piłce i widzi taki strzał to pyta kto to strzela, a jak się dowiaduję że 21 letni stoper to wyciąga notes i notuje.

Dlatego wspomniałem o możliwości gry trójką z tyłu przy kłopotach z bocznymi obrońcami. Wtedy raz na czas któryś stoper mógłby penetrować i robić zamieszanie w autobusach, które nie długo będą w meczach z nami parkować wszyscy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.07.2025, 17:41
Lidera mamy, za ch..a go nie oddamy

Jeszcze 20 zwycięstw i robimy skład na e-klapę.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2025, 17:44
Arked napisał(a):Wyświetl post

Pisałem po jednym ze sparingów ze Duarte wygląda tak jakby miał przejąć pałeczkę po Rodado którego odejście wtedy wydawało się pewne.

Ale po dzisiejszym meczu jestem pod wrażeniem Kuziemki a i Duda elegancko zagrał.

W formie na pewno jest cały zespół, daj Boże żeby zdobyć jak najwięcej punktów przed przerwą na reprezentacje.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.07.2025, 17:52
Super mecz - Duarte i Kuziemka świetnie. Reszta też co najmniej dobrze.

Szkoda Jarocha...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów