|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Hehe xD Moj post jasno pokazuje ze mecz niepewny. Moze byc wygrana albo remis xd to nie przypadek. Mam zle przeczuczia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
A więc dzisiaj w optymalnym składzie.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
W końcu Jopizna posłuchała forum
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak tam pedryle brawoszefy hejtujace PMSow i polska zdolna młodzież? Dupa już boli?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Autobusy vs Wisła wracają od 3 kolejki.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Kuziemka dobry występ, tylko musi zacząć coś w obronie pracować. Krzyżanowski niech lepiej w obronie nie pracuje - może ktoś z niego zrobi skrzydłowego w końcu, albo gdziekolwiek indziej go postawi. Problem z tym Jarochem - nie wygląda to jakby było realistyczne granie cały sezon Krzyżanowskim w pierwszym składzie.
A ŁKS wyszedł bez głowy, po pierwszym golu całkowicie im się mental wyłączył - zasadniczo wina ich trenera i starszych zawodników, że dali sobie 3 bramki w 5 minut strzelić - to jest 100% kwestia psychy. ![]()
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Jaroch właśnie zagrał ostatni mecz w Wiśle. Straszna szkoda.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Piękny wynik, super Fred, Kuziemka z liczbami. Oby to chłopaka zbudowało.
Drugie spotkanie sezonu i wypada nam najprawdopodobniej drugi gracz pierwszego składu. Basha działaj :( ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Pięknie zagrali nam dzisiaj
Z pierwszego składu to tak naprawdę każdego można pochwalić Jednak dla mnie na szczególne wyróżnienie zasługuje Kutwa Ok, w końcówce wkradło się rozluźnienie przy rozegraniu ale całościowo bardzo dobrze wygląda Dobry w odbiorze, dobry w wyprowadzeniu, najzwrotniejszy i najszybszy z naszych obrońców, nienaganny technicznie Tylko Jarocha szkoda ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobry mecz. Anomalia nieskuteczności z zeszłego sezonu odbiła w stronę drugiego ekstremum. Znowu nieźle wyglądał Kuziemka. Oby tak dalej, bo z takim zawodnikiem kwestia młodzieżowca jest załatwiona.
Bolesna strata Jarocha. Bocznych obrońców to my nie mamy w nadmiarze. Krzyżanowski będzie więc grać i mieć szansę na przekonanie nas tutaj zgromadzonych, że się nadaje. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Skład trafiłem, ale co gra i wynik... Widać, że dojrzała drużyna, Jop wreszcie dostaje trochę czasu. Tylko bocznych obrońców jak nie było tak nie ma, jak tylko jednego zakontraktujemy to kolejny łapie koszmarną kontuzję...
Najwazniejsze w porównaniu z poprzednimi sezonami - bardzo szybko i dokładnie przerzucamy ciężar gry z jednej strony na drugą. Ile było meczów za Sobolenki, Rude czy nawet i niektóre za Jopa, kiedy cisnęliśmy jedną stroną i przeciwnik bronił do upadłego w kwadracie 20x20 metrów. W obu meczach na start tego sezonu rozrzucamy grę od boku do boku, Stal czy ŁKS momentami nie wiedizeli co się dzieje i gdzie się mają ustawiać na boisku. I wreszcie nie wygląda to monotonnie jak za Sobolenki, piłkarze umieją wybrać właściwe rozwiązania - trzeba to zagramy krótko, ale jest miejsce to jest szybka piłka do przodu, rozrzut na skrzydło. Jest wreszcie strzał z dystansu. Nie wiem czy utrzymają taki poziom przez cały sezon - to raczej niemożłiwe, jakiś kryzys przyjdzie - ale wreszcie wyglądamy jak drużyna która wie co ma grać i może wygrać tą ligę. Z taką petardą w rozegraniu o atak raczej nie ma się co martwić, ale jeden albo dwóch bocznych obrońców do ściągnięcia do końca okienka. ![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jestem w szoku
Krzyżanowski potrafi celnie dośrodkować w dodatku z biegu ps. ale i tak lewy obrońca potrzebny na już i jakiś prawy do rotacji z Holendrem bo z Jarocha to nic już nie będzie ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Mecz byłby jak marzenie gdyby nie biedny Jaroch.
A tak to zwycięstwo, a jednocześnie na już potrzebny nowy boczny obrońca mogący grać po obu stronach. Kuziemka oby tak dalej w kolejnych meczach (poza niepotrzebnym skasowaniem bramkarza, za jakiś czas ktoś może jego bez sensu sfaulować i będzie ból i płacz). ALE przy wszystkich komplementach za dziś do awansu jeszcze bardzo bardzo daleko i to jest jedyny CEL na ten sezon. Więc w przyszły weekend kolejny mecz, który zacznie się od 0-0 i który trzeba wygrać. A potem kolejne..
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 26.07.2025 o godz. 16:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Rewelacyjny Kuziemka,Duarte,Erthalher
tylko ten Jaroch... ![]()
cięzko jest lekko żyć.........
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Jop ~2pkt na mecz
~pełny stadion Młodzież w składzie Dla mnie spoko. Ale czekam na komentarze żeby Dudę do Katowic sprzedać no i Krzyżanowski bronić nje potrafi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Krzyzanowski bronić nie potrafi, co.zdązyl.dzis pokazać
A.Dudę za 500k euro to sprzedac jak.najbardziej. Brawo dla druzyny za dzisiejszy mecz, tutaj bez dwóch zdań. Ale.to dopiero początek.sezonu, więc z nadmierną podnietą należy się wstrzymać Zwlaszcza, ze sytuacja kadrowa jest na dzisiaj dramatyczna ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
No i nie zawiodłem się xD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Z jednej strony - efektowne zwycięstwo.
Z drugiej - kolejny podstawowy zawodnik w formie wypada... Jeden boczny obrońca niezbędny. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
PS. Nie wiem czy na lepszą grę nie wpłynęło też to, że graliśmy bez Zwolińskiego. Potrafił czasem przylutować, te 10 bramek by strzelił w sezonie zapewne. Problem z jego grą był taki, że był właściwie przyspawany do swojej pozycji i często bardzo statyczny. Dzisiaj było widać ile znaczy wymienność pozycji. Każdy z ofensywnych zawodników mógł płynnie przechodzić niemal od jednego skrzydła do drugieago, cofać się głęboko aż po środek pomocy. Rodado, Erthaler, Fred, w mniejszym stopniu Duda czy Kuziemka - to są dość uniwersalni zawodnicy, którym nie robi różnicy czy muszą przesunąc się nieco na bok, ze skrzydła zejść do środka, kiedy trzeba przedryblować, albo cofnąć się i rozrzucić grę na boki. Właściwie poza tym, że Duda nie ma dobrego strzału to wszyscy są bardzo wszechstronni i dzięki temu mieszają tak, że przeciwnik traci kontrolę nad tym co się dzieje na boisku.
Pewnie się zdarzą słabsze mecze, pewnie któryś wypadnie z kontuzją i przydaliby się zmiennicy, ale na dzień dzisiejszy wygląda to naprawdę dobrze. Boczny obrońca potrzebny na wczoraj. ![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wartość Kutwy wzrosła dwa razy, stoper który potrafi pomyśleć o takim strzale ma wartość, a jak jeszcze potrafi tak strzelić to już ewenement. Duda ucz się !!!
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.07.2025 o godz. 17:15.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wreszcie wykorzystujemy pełnię potencjału Duarte. Może będzie z nim jak z Rodado po odejściu Fernandeza. Pomarzyć można, ale Portugalczyk ma potencjał na strzelanie bramek w dużych ilościach.
Kutwa ma ten plus, że ma kompetencje środkowego pomocnika. Co jest wartością ekstra dla środkowego obrońcy, który w dzisiejszych czasach musi umieć rozgrywać.
Ostatnio edytowane przez Arked : 26.07.2025 o godz. 17:11.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pierwsza połowa perfekcyjna piłkarsko. W drugiej perfekcyjnie zabiliśmy mecz. Oby tak dalej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Drugi mecz którego nie miałem czasu oglądnąć nawet w tv... ale jak mają tak grać i osiągać takie wyniki to mogę nie właczać nawet do końca sezonu żeby nie zjebać
Szkoda bardzo Bartka Jarocha, brawo dla młodych |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kuziemka to jest tak lekko licząc ze cztery razy lepszy od Baeny.
…. a kosztuje pewnie ze 4 razy mniej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kutwa myśli i ma dobrą przy swoim wzroście koordynację, żeby tak przywalić pasuwką z 25 metrów to sama siła nie wystarczy. To jest strzał zawodnika Barcelony, a nie polskiego pierwszoligowca. Jak się ktoś zna na piłce i widzi taki strzał to pyta kto to strzela, a jak się dowiaduję że 21 letni stoper to wyciąga notes i notuje. Dlatego wspomniałem o możliwości gry trójką z tyłu przy kłopotach z bocznymi obrońcami. Wtedy raz na czas któryś stoper mógłby penetrować i robić zamieszanie w autobusach, które nie długo będą w meczach z nami parkować wszyscy. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Lidera mamy, za ch..a go nie oddamy
![]() Jeszcze 20 zwycięstw i robimy skład na e-klapę. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ale po dzisiejszym meczu jestem pod wrażeniem Kuziemki a i Duda elegancko zagrał. W formie na pewno jest cały zespół, daj Boże żeby zdobyć jak najwięcej punktów przed przerwą na reprezentacje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Super mecz - Duarte i Kuziemka świetnie. Reszta też co najmniej dobrze.
Szkoda Jarocha... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|