|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Wiesz co pepe nie wiem czego bym oczekiwał, ale jeśli się powtarza i powtarzało ciągle na X i w wywiadach, że bardzo ważna jest transparentność to oczekiwałbym podstawowych informacji. Nie interesuje mnie jakakolwiek gadka z pseudo dziennikarzami tylko po prostu zwykła konferencja prasowa na której byłby PM przedstawiony. Nie wiem jakaś prezentacja tego co planują zrobić w tym klubie, jak to planują zrobić, jakie pieniądze za tym wszystkim stoją. Po prostu denerwuje mnie gadanie o transparentności, wizjach tylko wtedy jak to jest potrzebne do narracji. Ja po prostu po ostatnich 10 latach jestem pesymistycznie nastawiony do wszystkiego i nasza przeszłość nauczyła mnie głównie tego, żeby w ślepo każdemu nie ufać i oczekiwać, że każdy ma dobro klubu w sercu. Może być biednie i słabo sportowo, ale ma być normalnie. Nie chciałbym by ten klub był czyimś eksperymentem(zwłaszcza w momencie gdzie nad nim wisi ponad 110 milionów długów) i w momencie gdzie nie mamy kasy na opłacenie faktur na 50 zł miastu, gówniarzom klikającym w kąkuter czy za jakieś obozy. Najbardziej denerwuje mnie u nas przytaczanie statystyk na prawo i lewo, z których wynika, że jesteśmy top, ale jednak gnijemy w 1 lidze od lat. Nie wiem co by musiał zrobić Królewski by mieć czystą kartę, wydaje mi się, że niestety jest to niemożliwe. Chciałbym wreszcie usłyszeć jakiś plan, jakąś wizję, której się będą trzymać i jak ją zamierzają finansować bo teksty, że jest ciężko, ale hajs sie znajdzie jakoś do mnie nie przemawiają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Obejrzałem ostatnie dwa wywiady Zaskrońca i oprócz gadki szmatki o niczym, podaniu zero konkretów na temat Moorea, roztaczał po prostu wizje jak to jest dobrze, a że będzie jeszcze lepiej, dał się złapać na jednej kwestii.
Oto wasz mitoman-oszust: Artykuł z 4 stycznia 2024 czyli 1,5 roku temu https://sport.tvp.pl/75155800/notes-...je-transferowe Cytat:
https://www.youtube.com/watch?app=de...C5%82awLangier Pytanie od widza "co z działem AI, były wielkie wizje a ciągle robi to jedna osoba?" Zaskroniec trochę zakłopotany ale szybko przybiera rolę moralizatora: "a nie wiem dlaczego ludzie twierdzą, że jedna. Moim zdaniem robi to już prawie trzy. To jest pierwsza rzecz. No to jest właśnie kwestia tego jak ludzie postrzegają, jakie sobie kalki budują. W tym momencie mamy 2,5 etatu, które zajmuje się kwestiami dotyczącymi danych i naszych produktów własnych i będziemy go jeszcze rozwijać więc to jest nasz pomysł na to" Czyli przez 1,5 roku do działu dołączyło pół osoby xd W takim razie w czym my jesteśmy klubem przyszłości? Pomijam fakt, że to już dwa lata temu miało być oparte na algorytmach, transferach z AI itd Oraz fakt najwazniejszy, jaki to jest jebany mitoman i kłamca. Dlatego dla mnie jesteście zjebami, że mu wierzycie we wszystko na słowo. Sprawa z Moorem wygląda dokładnie tak samo jak cała działalnosć Zaskrońca. Oprócz tego, że to jest mocne nazwisko, to wszystko jest budowane na braku transparentności, obietnicach, braku konkretów i .......eniu jak będzie super. O tym pomyśle, gdzie Zaskroniec stworzy wielką miedzyklubową czy międzynarodową bazę analityków, do tworzenia algorytmów dla dobra świata nie wpsominam. Też coś pieprzył, że szuka ludzi, podał mejla i żeby się zgłaszać. Ze dwa lata temu to było i nic z tego xd ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
||||
Ja jestem fanem Wisły Kraków a Ty sprawiasz wrażenie, że ważniejszy od Wisły jest Królewski. Dla mnie najważniejszy jest klub, a kto jest jego właścicielem to w zasadzie mnie nie interesuje. Pod jednym warunkiem- że sprawy klubu idą w dobrym kierunku. W każdym razie, do jego "sekty" nie mam zamiaru należeć.
Pomińmy jakie długi zostawili poprzednicy bo to jest powszechnie znane. Skupmy się tylko na okresie działania Królewskiego. Przez te prawie 3 lata zadłużył on klub na 40 milionów. Czterdzieści milionów!!! Dociera to do Ciebie? I proszę, nie argumentuj że teraz "zasypuje dziury". Bo zasypuje je przede wszystkim po sobie. Trawersując znane powiedzenie co do charakteru socjalizmu można rzec: Królewski dzielnie walczy z problemami, które sam sobie stworzył.
Ja dostrzegam w zasadzie tylko uzasadnioną krytykę i brak wiary w sprawczość. Do tego dochodzi potworna jego megalomania. Przypomnę fakty strategiczne- czwarty rok w pierwszej lidze+ zadłużenie I żeby była jasność- bardzo życzę obecnemu zarządowi spłacenia wszystkich długów oraz awansu do ekstraklasy. Szczerze życzę, ale w to za bardzo nie wierzę. W każdym razie - CZYNY NIE SŁOWA
To że u nas "przepalano " kasę jest obiektywnym faktem. Problem w tym, iż tak jak działo się to za Blaszczykowskiego, tak samo dzieje się i teraz, choć jakieś otrzeźwienie na pewno jest ( przykład Jamesa). Ale zasadniczo nie zgadzam się z tezą że aspekt sportowy nie jest pochodną finansów. Jak sie ma kasę to często coś wychodzi. Porównaj obecną naszą sytuację i przykładowo Widzewa, Pogoni, Motoru czy nawet Wieczystej Ja wiem, teraz będą WIELKIE RZECZY... Uwierzę jak zobaczę...
Bo przyszedł Moore? Na razie z tego powodu nie wpłynęła ani złotówka do klubu. A klub w żaden sposób nie stanął z otwartą przyłbicą na konferencji prasowej, aby przekazać choćby zarysy konkretów. Zadowolił się tylko wrzutkami w mediach, głównie opublikowanych przez znajomych dziennikarzy. Przedłużając Rodado? Oczywiście bardzo dobry ruch ale trzeba pamiętać, że za swój podpis na nowym kontrakcie na pewno dostał znaczącą podwyżkę. Z jakiego źródła zamierzamy to sfinansować ? Z drugiej strony piszesz, że Wisła ma czas na wyniki. To samo w sobie jest, delikatnie mówiąc, nieakceptowalne. A nawet jeśli tak, to po co wtedy Rodado? Powiem tak- bardzo odważna teza ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Zastanawiałem się czy po przekonaniu Angela do pozostania w Wiśle nadal będzie hejt na Królewskiego.
Nawet 24 godziny nie minęły ... #jprdl Ćwiąkała też wam nic do rozumu nie przemówi ale dla reszty normalnych polecam: https://youtu.be/rEtY0h3Jzkw?si=rN-QpM6mFLr1MSzr ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Pisanie prawdy, to nie jest hejt. A czy zostanie Rodado się opłacało, to się dopiero okaże - jeśli awansujemy z nim to tak, jeśli nie, to tylko niepotrzebny komin płacowy i pogłębianie długów. Czyli w drugim przypadku się nie opłaci bo awansu nie zrobi, a tylko powiększy długi i skomplikuje sytuację na przyszłość.
Brawoszefy tak mają najebane w głowie, że dla nich kłamanie, robienie długów i czwarty czy nawet 40 rok w I lidze, to jest normalka i profesjonalizm. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
No fajnie, ze przekonal Rodado do pozostania. Teraz juz na pewno awansujemy i nie będzie długów i kompromitacji wizerunkowych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nikt nie kwestionuje tego, że z punktu widzenia poziomu sportowego to pozostanie Rodado jest dla Wisły super sprawą. Ale każdy myślący człowiek powinien przynajmniej spróbować popatrzeć na to szerzej. Dlaczego pozostanie Rodado w Wiśle jest super opcją? A no m.in. dlatego, że każdy zdroworozsądkowy człowiek wie, że Basza i algorytmy Królewskiego w połączeniu z brakiem kasy nie są w stanie sprowadzić tutaj żadnego napastnika, który da 50% tego co Rodado. I w tym wszystkim naprawdę ciężko jest niedostrzec winy Królewskiego, który przepala kasę w sposób wybitny, chwaląc się jednocześnie inwestycjami w "technologie", które nie dają efektów w aktualnej sytuacji. Czy naprawdę tak trudno to rozróżnić? A może w normalniejszym niż Wisła klubie wyglądałoby to tak, że Rodado odchodzi do Bułgarii a Wisła za powiedzmy 1/3 czy nawet 1/2 kasy z jego transferu sprowadza realne zastępstwo z realnej listy potencjalnych kandydatów? Ale to trzeba by mieć realne narzędzia i działać normalnie a nie brylować wyłącznie w mediach społecznościowych jak Królewski. Jeżeli prawdą jest, że w Wiśle Rodado ma zarabiać 600k euro rocznie a Bułgarzy proponowali mu 700k rocznie - to w sumie nic dziwnego, że zdecydował się zostać. Pytanie, czy Wisłę stać na potężny kontrakt Rodado jest otwarte, o tym przekonamy się.za jakiś czas, może nawet szybciej niż się wydaje. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jak w pazdzierniku przeczytamy ze zalegamy z wyplatami ponad 3 miesiące to nikt nie będzie pamiętał o tym że udało mu sie przedłużyć Rodado, ale o tym ze nie ma pieniędzy na jego kontrakt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
czy szczyra prawda? ps. jak prawda to ku.wa dżizas ja prdole ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To jest kwota z czapy. To sa jakies 220k pln miesięcznie
Fernandez mial skandalicznie wysokie zarobki, a bylo to potwierdzane w wielu miejscach 120k pln miesiecznie i Rodado dopiero teraz to przebił. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rodado już po poprzednim przedłużeniu zarabiał podobnie do Fernandeza.
Kwoty w okolicach 30k euro miesięcznie Wieczysta wypłaca kilku zawodnikom. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Z ciekawości - komu Kwiecień na tym poziomie (II liga rok temu) płacił 30 tys eur miesięcznie?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trąbka, Semedo, Goku, Lopes. To było w 2 lidze, nie wiem jak nowi.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Kwiecień dał mu 100 tys. pln ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Sa to tylko moje przypuszczenia ale moglo dojsc do poziomu 140-150k pln, ale nie chce mi sie wierzyc ze wiecej, patrząc że na pensje dla całej kadry wydajemy 1 mln miesięcznie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale nawet i to - patrząc na to, które kontrakty spadły (wliczając Fazlagicia) a które doszły - podwyżka dla Rodado do okolic 200k miesięcznie nie zaburzy - znacząco - tej proporcji. Jeżeli pensje wzrosną o 10% sumarycznie, Królewski spokojnie to wytłumaczy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak w październiku będą 3 miesięczne to będzie to powód napierd***a w Królewskiego. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O jednomiesięcznych zaległościach powiedzial Królewski Karczowi po meczu ze Slovanem, czyli w nocy z 8 na 9 lipca. Termin nieprzypadkowy, bo dokladnie dzień później mija termin wyplat za czerwiec ![]() Czyli śmiało można przyjąć, ze aktualnie zaległości są dwumiesięczne. W tym samym wywiadzie Królewski powiedzial, ze pieniedzy jest na kwartał, czyli faktycznie, zobaczymy za 3 miesiace ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
|
Po pierwsze pokokroiłeś sobie moją wypowiedź bez ładu i składu przez co utraciłeś jej sens i dyskutujesz z czymś czego nie napisałem, ale niech będzie...
.
Natomiast co do tego czy wyniki są pochodną kasy. Nie są, bo pochodna to konkret. To samo wyrażenie ma zawsze tą samą pochodną. Pochodna x*x to zawsze 2x. Natomiast wydanie 1 000 000 na zawodnika może zwiększy szansę że będzie potrafił prosto kopnąć, ale nigdy tego nie zagwarantuje. Dlatego kretyńskie założenie że jak kupimy droższych zawodników to będziemy lepiej grać może się skończyć tak jak skończyło się u nas za Guli.
To nie jest żadna teza tylko twarde realia. Kasy za wiele nie ma, a grać trzeba i to dobrze grać, jeżeli chcemy awansować. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ciężki czas dla tych wszyskich idiotów anty-Jarek z tym dzbanem BCGolice na czele xD więc cytując klasyka z SB japa tam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
Zaraz wszyscy będą agentami i idiotami Można być mocno krytycznym wobec wielu działań Królewskiego i zarazem życzyć dobrze projektowi z Moore'm (bo byłoby to w interesie Wisły), choć równie dobrze może ten projekt nie wypalić.
Ostatnio edytowane przez OnizukaTSW : 14.07.2025 o godz. 23:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Nawet gdyby Rodado dostał 5% podwyżki, to w naszej sytuacji niesprzedawanie go było bardzo ryzykowne. Wystarczy, że złapie kontuzję albo zaliczy zjazd formy, nie będzie ani wyników, ani pieniędzy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg dziennikarzy (jakiś dzban tu pi...sał, że "pseudo") to była m.in. decyzja Petera by nie sprzedawać największej gwiazdy Wisły.
I marketingowo jest to na pewno strzał w "10". Co z resztą widać po sprzedaży karnetów. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak jak na kibicach zrobiło wrażenie ze w koncu kogoś poważnego mamy w klubie, tak na pilkarzach również. Tez przychylam sie chocby do opinii Cwiakaly ze bez Moora Rodado bylby nie do utrzymania.
Mozna jedynie gdybac czy z Kokosinskim by byl, badz co badz mial wejsc ze spora gotówka, ale bez takiego CV jak Moore. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie powiedziałbym, że to jakiś lawinowy wzrost sprzedaży. Oczywiście w procentach to jest 150% w górę no ale bądźmy poważni. Rewolucji żadnej nie ma. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Długofalowo potencjał takiego Moore'a jest zdecydowanie większy, niż 5 mln dolców, które miał przynieść Kokosiński.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
A długofalowo to pożyjemy-zobaczymy (nie marudzę tylko lubię konkrety). |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wpłacasz do kasy 5 baniek dolców, co pozwala dość komfortowo pospłacać najpilniejsze wierzytelności i daje płynność finansową (pewnie do końca sezonu), natomiast nie rozwiązuje naszego podstawowego problemu, jakim jest rozjazd pomiędzy przychodami, a kosztami.
Moore ma rozwiązać właśnie ten problem. Jeśli nie on, to kto? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jak Wisła wygra kilka meczów pod rząd to stadion i tak będzie pełny. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
U nas nigdy nie bedzie obaw (jak na Widzewie) że karnetow/biletów zabraknie. Pomijajac pojedyncze mecze.
Stad w normalnych warunkach zawsze sprzeda sie ich podobna ilość 5-6k. Zgadzam sie ze co do ogółu na ich sprzedaż podpisanie Rodado ma wplyw marginalny. Mniejszy niz 5%. Aktualne 4800 na 11 dni przed 1 domowym meczem jest bardzo dobrym wynikiem. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|