The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2025, 20:28
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Z Carbo też nie awansowaliśmy. Ani nawet z Rodado.
Które mecze Duda nam zawalił?
Ze Zniczem i z Miedzią, tak z pamięci.

@grogoriogreg - był zawodnikiem pierwszego składu przez kretyński przepis o młodzieżowcu. Już go nie obowiązuje.
Ale jeśli będzie musiał grać znów bez względu na to jak mało daje drużynie to nie awansujemy.
Niski, słaby fizycznie, zawala w obronie ale za to niemal nic nie daje w ofensywie.
Jeden z większych hamulcowych, niewiele się rozwinął przez te trzy lata.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.07.2025 o godz. 20:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.07.2025, 21:10
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Tak jak napisałem wyżej, zatrudnimy jeszcze 3 (z Albańczykiem 4) zawodników na te pozycje i od tych ruchów zależy, jakie będziemy mieć szanse w walce o awans.

Sytuacje kadrową mamy lepszą niż rok temu o tej samej porze. .
skończyłem uważnie czytać w tym miejscu, resztę przebiegłem szybko wzrokiem
i nie zamierzam tego analizować (krótka piłka - Staszak nie wyróżniał się w II lidze. W I zginie)

to co napisał Patryko, jest skondensowane i można (ja nie zamierzam bo się prawie zgadzam) z tym dyskutować

bajek czytać nie będę
dobranoc
Ostatnio edytowane przez emjot : 05.07.2025 o godz. 21:14.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.07.2025, 21:30
Pierwszy skład na dzień dzisiejszy:
Broda/Letkiewicz- Jaroch/Holender, Colley/Austriak, Biedrzycki, Krzyzanowski - Ementaler, Carbo, Duda, Duarte - Rodado, Zwoliński.
Na ławce: Beniowski, Kutwa, Kuziemka, Staszak, Albanczyk z 2 ligi, Kawala.
Nie piszcie, ze to jest sklad na awans. W obronie i na skrzydłach kiepsko, pomoc słaba, na ławce nie ma nikogo sensownego.
Środek tabeli to jest max.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.07.2025, 21:37
Tak to widzę na dzień dzisiejszy:

Jeżeli Zwoliński będzie grać padlinę, to na 9 wskakuje Rodado, na 10 Ertlthaler, na prawe skrzydło Baniowski/Kuziemka.

Nie wykluczam Jarocha na lewej obronie.

W zależności od tego jak szybko się zgra obrona, to może coś z tego będzie. Kontuzja kogokolwiek z tego zestawienia rozsypuje układankę Jopa, bo zmiennicy są ciency jak dupa węża.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 05.07.2025 o godz. 21:40.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 05.07.2025, 21:39
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy skład na dzień dzisiejszy:
Broda/Letkiewicz- Jaroch/Holender, Colley/Austriak, Biedrzycki, Krzyzanowski - Ementaler, Carbo, Duda, Duarte - Rodado, Zwoliński.
Na ławce: Beniowski, Kutwa, Kuziemka, Staszak, Albanczyk z 2 ligi, Kawala.
Nie piszcie, ze to jest sklad na awans. W obronie i na skrzydłach kiepsko, pomoc słaba, na ławce nie ma nikogo sensownego.
Środek tabeli to jest max.
gramy bez lewej obrony
przy ustawieniu 4-2-3-1 brakuje jednego def poma (Duda.... )
absolutnie nie stawiałbym na Jarocha i Biedrzyckiego, ale pewnie Jop ich będzie preferował do once de gala

to jest skład na max 10 miejsce
w przypadku kontuzji kogokolwiek z pierwszej jedenastki będzie drama
Ostatnio edytowane przez emjot : 05.07.2025 o godz. 21:47.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 05.07.2025, 21:40
@Patryko,
Twój skład jest dokładnie taki sam jak mój.

Przecież to nędza jest. Na lawce nie mamy piłkarzy. Żadnych.

@emjot

Dokladnie, moim zdaniem właśnie 10 miejsce to realny pułap możliwości.
A jeżeli odszedłby Rodado...spadek nie byłby nierealny
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 05.07.2025, 21:42
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
@Patryko,
Twój skład jest dokładnie taki sam jak mój.

Przecież to nędza jest. Na lawce nie mamy piłkarzy. Żadnych.
Ja jednak myślę, że Biedrzycki wyląduje na ławce i w podstawie będzie śmigać Grujcic i Colley.

Przypadek Rodado to jest wypisz wymaluj historia Maćka Żurawskiego, który z Wisły odszedł o jakieś 2 lata za późno. To jest dla niego absolutnie najwyższy czas na odejście i zarobienie pieniędzy na fajną emeryturę. Jeśli go sprzedamy, to bardzo drogo za to zapłacimy.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 05.07.2025 o godz. 21:48.

[35/54]

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 05.07.2025, 21:50
Co do Rodado i Żurawskiego to trafne porównanie.
Nie przesadzam który ze.stoperow bedzie grał w podstawie ale znając Jopa to przynajmniej na początku postawi na "wiślackie dna".
Podobnie będzie z Jarochem na PO.

Jeszcze co do Rodado - jeżeli poniedziałkowy "update" nie przyniesie jakiejś kasy to sprzedaż będzie koniecznością.
Jest chyba dla wszystkich oczywiste ze Basha nie ma żadnego realnego i sensownego pomysłu na zastąpienie Angela.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.07.2025, 23:27
W sumie szkoda by było Rodado żeby go trzymali z tym szrotem jaki sprowadzają. Zwoliński do nich lepiej pasuje.
Życzę chłopakowi żeby poszedł do lepszego klubu i normalnej ligi. Jeśli spadniemy, to nie przez niego tylko kretyńską politykę sportowo-finansową Królewskiego.
I niech się Duda produkuje, skoro taki talent. Jak kaleka znowu nie będzie strzelała ani asystowała, tylko robiła straty na kontrę - będzie to idealne podsumowanie całości.

W dupie mam albańskich dryblerów i młody szrot z drugiej ligi, ale Angel nie zasługuje żeby dłużej marnować czas w tym cyrku...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.07.2025, 00:38
Polecam sobie odtworzyć te dwie bramki ze Zniczem i Miedzią (jak mniemam 0:1 w Krakowie i 1:2 w Legnicy) i zobaczyć na własne oczy, jak bardzo trzeba chcieć, by dołożyć winę za stratę tych bramek akurat Dudzie. Cóż - klasyczek. Potrafisz każdą sytuację, czy przebieg spotkania tak przedstawić, by pasowała pod Twoją tezę. Analogicznie było po spotkaniach, w których graliśmy środkiem Igbekeme-Duda. Obaj grali wtedy słabo, nie radzili sobie z trzymaniem środka, Ty napierdzielałeś wiadomo w kogo. Masz prawo do swojego zdania, nie sądze by dało się zmienić tak głęboko zakorzeniony pogląd.

Cóż emjot, bez sensu prosisz o coś, skoro nie masz zamiaru dyskutować.

Nikt nie sądzi, że mamy drużynę na awans. Kluczowe będą najbliższe transfery - to one zadecydują, czy włączymy się do tej walki. To nie pierwszy raz, kiedy na tym etapie przygotowań nasza sytuacja kadrowa woła o pomstę do nieba, ale... taka jest ta nasza rzeczywistość od kilku lat (za wyjątkiem hiszpańskiej Wisły - wtedy transfery były robione dużo sprawniej) i rozumiem wszechobecne rozgoryczenie (może już za bardzo zobojętniałem i udaje mi się oceniać to bez emocji), ale to jojcenie po prostu na tym etapie nie ma sensu. Miałoby, gdyby kadra była zamknięta a zarząd stwierdził, że skład jest wystarczająco mocny by realizować cele blabla.

Polecam zaglądnąć na 90minut.pl i zobaczyć jakie rewolucje kadrowe przechodzą Stal Mielec i Puszcza. Pomimo ewidentnych braków na 3 pozycjach nawet dziś nie mamy najgorszej sytuacji na tle 1. ligowych rywali. Poza Wieczystą, Ruchem i ŁKSem wstrzymałbym się z głosami, że reszta stawki się wzmocniła (Śląsk wygląda mocno to też jest tam trochę zawirowań).

A na koniec kilka naszych transferów przeprowadzonych pod koniec okienka: są to m.in. Igbekeme (chyba nawet dwukrotnie), Duarte, Kiss (tu akurat na -), Poletanović, Carbo, Moltenis (pasuje pod tezę), czy uwaga Rodado. Takie nasze miejsce w szeregu, by dostać potencjalnie lepszego zawodnika, często trzeba poczekać.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.07.2025, 08:36

Cóż emjot, bez sensu prosisz o coś, skoro nie masz zamiaru dyskutować.
to co napisałeś jest bajką z mchu i paproci, która osiąga swój szczyt w momencie gdy piszesz o Kuziemkach i Baniowskich
(że o Dudzie nie wspomnę)

powtórzę się
nie mamy def poma przy ustatwieniu 4-2-3-1 bo Duda nim nie jest i patrząc na jego walory fizyczne nie nadaje się do I ligowej rąbanki na tej pozycji
na skrzydłach mamy dramę - rozpatrywanie Kuziemki i Baniowskiego jako kogoś kto jest gotowy na ligową młóckę (nawet jako rezerwowi) jest śmieszne

tyle w temacie
ps. o lewej obronie nawet nie ma co pisać
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.07.2025, 08:51
Ok. Możemy mieć różne zdanie. Dla Ciebie moje słowa są bajką z mchu i paproci, a dla mnie jest nią wiara, że stać nas finansowo na 22 osobową kadrę bez młodych graczy typu Kuziemka (którego nie jestem fanem) czy Baniowski (którego nikt nie traktuje jako gotowego do gry, tylko jedynie - patrząc na grę w sparingach i rezerwach oceniam duży, jak na naszych młodych piłkarzy potencjał).

2025 rok, a nie 2005, tak dla przypomnienia.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.07.2025, 09:30
Ok. Możemy mieć różne zdanie. Dla Ciebie moje słowa są bajką z mchu i paproci, a dla mnie jest nią wiara, że stać nas finansowo na 22 osobową kadrę bez młodych graczy typu Kuziemka (którego nie jestem fanem) czy Baniowski (którego nikt nie traktuje jako gotowego do gry, tylko jedynie - patrząc na grę w sparingach i rezerwach oceniam duży, jak na naszych młodych piłkarzy potencjał).

2025 rok, a nie 2005, tak dla przypomnienia.
Zdaje się że kompletnie nie ogarniasz o czym jest dyskusja. Tak więc wyjaśniam - dyskutujemy o szansach na awans.
Nie o tym na jaką kadrę nas stać, czy mają w niej być młodzi zawodnicy itp., bo to są kwestie poboczne do składu jaki mamy. Dyskutujemy o szansach na awans, nie o tym czy da się lepiej - bo tutaj odpowiedź jest znana. Oczywiście że da się lepiej za dużo mniej i bez wianuszka młodego szrotu. Wystarczy obejrzeć składy zespołów które awansowały, kto grał i ile.

A szanse na awans są bardzo niskie. I choćbyś nie wiem jakie fikołki logiczne tutaj robił, nazwanie Dudy "dobrym" a Baniowskiego "obiecującym" niczego nie zmienią. To tylko słowa, przestają mieć znaczenie kiedy trzeba wyjść na boisko i strzelić więcej goli niż się straci.

Pomijam już to że nasz młody szrot jest jednym z najgorszych, najbardziej bezproduktywnych w lidze. I nie ważne jakie masz na ten temat zdanie - liczby są tutaj bezlitosne. I tylko one na koniec się liczą.
Możesz sprawdzić gdzie takie fajtłapy jak Duda i Sukiennicki pozycjonują się na tle pierwszoligowych rówieśników. Podpowiem - bardzo daleko.

Nasza jedyna nadzieja to liczenie na cud. Że wszystkie transfery wypalą, nie będzie kontuzji, Jop to ogarnie taktycznie (inaczej niż zwykle) i to wystarczy. Nie postawiłbym na to dużych pieniędzy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.07.2025 o godz. 09:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.07.2025, 09:51
Patryko napisał(a):Wyświetl post

Jeżeli Zwoliński będzie grać padlinę, to na 9 wskakuje Rodado, na 10 Ertlthaler, na prawe skrzydło Baniowski/Kuziemka.

Nie wykluczam Jarocha na lewej obronie.

W zależności od tego jak szybko się zgra obrona, to może coś z tego będzie. Kontuzja kogokolwiek z tego zestawienia rozsypuje układankę Jopa, bo zmiennicy są ciency jak dupa węża.
Wątpię w Jarocha na LO. Beda z niego robic tam wiatrak raz za razem. I ta pozycja to w tej chwili bardziej wahadło, którego Jaroch nie ogarnie. Przypuszczam że LO/ wahadlowy ktory do nas trafi będzie gościem do 1 skladu.

Ogólnie to na polowie pozycji w zespole rywalizacja obecnie nie istnieje. Wiadomo z góry kto będzie grać.

Żeby to sie zmieniło to na dzis potrzeba dalej ok 4 transferow. Dobrze że słychać głosy że na sciagnieciu jednego skrzydłowego sie nie skonczy i że jednak klub szuka kogos do środka.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.07.2025, 09:53
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ze Zniczem i z Miedzią, tak z pamięci.
To może jeszcze przypomnij w jaki sposób Duda zawalił te mecze. Nie musi być z pamięci.
Dobrze byłoby też porównać liczbę zawalonych przez Dudę meczów z liczbą zawalonych przez innych graczy.
Obiecuję że wtedy dołączę do hejtklubu Dudy.
😂😂😂
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.07.2025, 10:24
Może Duda watch wolfy zrobi?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.07.2025, 12:06
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To może jeszcze przypomnij w jaki sposób Duda zawalił te mecze. Nie musi być z pamięci.
Dobrze byłoby też porównać liczbę zawalonych przez Dudę meczów z liczbą zawalonych przez innych graczy.
Obiecuję że wtedy dołączę do hejtklubu Dudy.
������
Obejrzyj sobie kogo krył Duda przy obu bramkach Miedzi. Temat był już wałkowany.
A jeżeli nie pamiętasz jego nieziemskiego zaangażowania ze Zniczem, to cóż - nie bardzo jest sens dyskutować.

Złych meczy w tej rundzie było zresztą więcej, ale nie mam zamiaru grać w głupią grę i udowadniać że leszcz bez liczb trzeci sezon z rzędu jest cienki jak sik pająka. To raczej Ty powinieneś (jeśli chcesz być traktowany poważnie, co do czego nie mam pewności) wykazać co takiego wnosi Kacper swoją osobą do gry Wisły co pozwala opierać na nim zespół walczący o awans. Bo na pewno nie gole, asysty, walkę o górne piłki, stałe fragmenty gry, odbiory czy otwierające podania.

Tylko błagam, oszczędź nam tekstów o "kocich ruchach" i "wiedźmińskich refleksie", czy jak tam uzasadniałeś zajebitość Sukiennickiego w poprzednim sezonie. W miarę możliwości trzymajmy się rzeczywistości...

@Jaroo1 - trzeci rok z rzędu oglądam tego paralityka i rzygać mi się chce na myśl o jego dokręconych idealnie obok lewego słupka strzałów na bramkę albo wrzutkach na wysokości jaj pierwszego obrońcy. Nie sądzę żebym był jedyny, ani że prowadzenie ewidencji zawalonych przez niego meczy poprawi mi nastrój. A byłaby to żadna robota, kopiuj wklej: "Duda wykonał dziś XX rzutów rożnych i wolnych, z czego było Y kontr dla przeciwnika i zerowe zagrożenie dla rywala. Poza tym przed strzałem/wrzutką/podaniem rywala dreptał wzdłuż pola karnego (nie wiadomo po co), z czego padł/nie padł gol.".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.07.2025 o godz. 12:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.07.2025, 13:45
Kalendarz meczów Wisły.
1 - 19-20 lip Stal Mielec - Wisła Kraków 20 lip, 14:30
2 - 26-27 lip Wisła Kraków - ŁKS Łódź 26 lip, 15:00
3 - 2-3 sie GKS Tychy - Wisła Kraków 4 sie, 19:00
4 - 9-10 sie Wisła Kraków - Pogoń Grodzisk Mazowiecki 10 sie, 14:30
5 - 16-17 sie Wieczysta Kraków - Wisła Kraków
6 - 20 sie Znicz Pruszków - Wisła Kraków
7 - 23-24 sie Wisła Kraków - Śląsk Wrocław
8 - 30-31 sie Miedź Legnica - Wisła Kraków
9 - 13-14 wrz Wisła Kraków - Odra Opole
10 - 20-21 wrz Górnik Łęczna - Wisła Kraków
11 - 27-28 wrz Wisła Kraków - Polonia Bytom
12 - 4-5 paź Wisła Kraków - Ruch Chorzów
13 - 18-19 paź Puszcza Niepołomice - Wisła Kraków
14 - 25-26 paź Wisła Kraków - Stal Rzeszów
15 - 1-2 lis Chrobry Głogów - Wisła Kraków
16 - 8-9 lis Wisła Kraków - Polonia Warszawa
17 - 22-23 lis Pogoń Siedlce - Wisła Kraków
18 - 29-30 lis Wisła Kraków - Stal Mielec
19 - 6-7 gru ŁKS Łódź - Wisła Kraków
20 - 7-8 lut Wisła Kraków - GKS Tychy
21 - 14-15 lut Pogoń Grodzisk Mazowiecki - Wisła Kraków
22 - 21-22 lut Wisła Kraków - Wieczysta Kraków
23 - 28 lut-1 mar Wisła Kraków - Znicz Pruszków
24 - 7-8 mar Śląsk Wrocław - Wisła Kraków
25 - 14-15 mar Wisła Kraków - Miedź Legnica
26 - 21-22 mar Odra Opole - Wisła Kraków
27 - 4 kwi Wisła Kraków - Górnik Łęczna
28 - 11-12 kwi Polonia Bytom - Wisła Kraków
29 - 18-19 kwi Ruch Chorzów - Wisła Kraków
30 - 25-26 kwi Wisła Kraków - Puszcza Niepołomice
31 - 2-3 maj Stal Rzeszów - Wisła Kraków
32 - 9-10 maj Wisła Kraków - Chrobry Głogów
33 - 16-17 maj Polonia Warszawa - Wisła Kraków
34 - 23-24 maj Wisła Kraków - Pogoń Siedlce

Po***ło kogoś z kolejkami w lutym! Zwłaszcza 20 i 21!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.07.2025, 16:18
Patryko napisał(a):Wyświetl post

.
Zamiast Dudy Stasiak i zamiast Zwolińskiego Albaniec na początek tyle zmian wg mnie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2025, 12:09
Ciekawe ile osob zwrocilo uwagę na nasz terminarz, że własciwie do przerwy na kadre (31 sierpnia) - praktycznie gramy z cala potencjalna czolowka: Slaskiem, ŁKSem, Miedzia, Wieczysta i Tychami a to tylko pierwsze 8 kolejek.

W zasadzie do kompletu brakuje Polonii Warszawa, może Ruchu czy Puszczy, choc ich ambicje sa dla mnie zagadką.

Rok temu Moskal po 7 kolejkach mial 6 punktów. Ciekawe ile będzie mial Jop po podobnym dystansie?

Pewnie 13-14 pkt byłoby przyjete z umiarkowanym, ale optymizmem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.07.2025, 13:09
A czy dla nas jest ważne z kim i kiedy gramy? Do top dwa raczej nie wekdziemy, a awans do baraży to już dość łatwa sprawa jeśli ma się nawet lipna ale stabilna formę przez cały sezon.
Potrafiliśmy przegrac top dwa z czołówka za Sobola, top 6 z byle kim za Rude czy ostatnio też brakło, być może dlatego, że mało ugralismy z czołówka.
A i tak koniec końców gramy baraże i tam jest oklep albo od przecinaków z Puszczy albo od Miedzi bez formy. W tym klubie musi się zdarzyć cud żeby to zaczęło mieć ręce i nogi bo narazie to każdy szuka kwadratowych jaj, rozgryza enigmę, a my po prostu jesteśmy ciency i zasługujemy na kiszenie się w tej lidze.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2025, 13:45
Poczatek sezonu to zawsze niewiadoma czy zespoly trafia z forma. Zdarzalo sie juz nieraz, ze druzyny na poczatku zaliczaly falstart aby po kilku kolejkach wskakiwac na wysokie obroty i lapac serie zwyciestw.

Mysle, ze jesli do przerwy na kadre zrobimy srednia punktow pomiedzy 1.5 - 2 to bedzie OK wynik. W sparingach gralismy z druzynami, ktore sie kurczowo nie bronia i nie kopalismy sie po czolach wiec te pierwsze kolejki z "faworytami" moga nie byc tak zle jak gdybysmy grali przeciwko autobusiarzom.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.07.2025, 14:06
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ile osob zwrocilo uwagę na nasz terminarz, że własciwie do przerwy na kadre (31 sierpnia) - praktycznie gramy z cala potencjalna czolowka: Slaskiem, ŁKSem, Miedzia, Wieczysta i Tychami a to tylko pierwsze 8 kolejek.

W zasadzie do kompletu brakuje Polonii Warszawa, może Ruchu czy Puszczy, choc ich ambicje sa dla mnie zagadką.

Rok temu Moskal po 7 kolejkach mial 6 punktów. Ciekawe ile będzie mial Jop po podobnym dystansie?

Pewnie 13-14 pkt byłoby przyjete z umiarkowanym, ale optymizmem.
13-14 po 7 kolejkach będzie bardzo dobrym wynikiem.To jest punktowanie na bezpośredni awans.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2025, 14:23
Bardzo dobrym patrzac przez pryzmat rywali. Rok temu dałoby to 5-6 miejsce, wiec w dosc bezpiecznej strefie. Arka miala wowczas 9.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2025, 18:48
Boże ale ten Śląsk jest chijowy. Trzech podań do kupy nie umieją skleić. Nie oglądałem pierwszej połowy ale ten gol co strzelili to musiał być jakiś farfocel.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 18.07.2025, 20:55
Generalnie słaby mecz w wykonaniu obu drużyn. Remis wydaje mi się sprawiedliwy.

Carlitos, poza sytuacjami na początku meczu, cienki jak dupa węża. Niedokładne podania, nieudane próby dryblingu, dynamika na poziomie Alana, tyle że w ataku.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 18.07.2025, 21:26
As napisał(a):Wyświetl post
Boże ale ten Śląsk jest chijowy. Trzech podań do kupy nie umieją skleić. Nie oglądałem pierwszej połowy ale ten gol co strzelili to musiał być jakiś farfocel.
Chłop z Wieczystej po wrzutce wpakował swojaka ręką . Teraz ŁKS gra ordynarnie na czas ze Zniczem. Żenada
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2025, 21:46
jJak tak patrzylem na ten mecz to tak jakbym Wisle ogladal. Wieczysta siedziala na Slasku ale nie bylo do kogo wrzucic. Biedny Carlitos skakal al mu tak 20 centymetrow brakowalo. Gdyby Wieczysta miala wysokiego napastnika to pewnie cos by sie z tych wrzutek urodzilo i mieliby 3 zamiast jednego punktu.

Ciekawe jak szybko sie tam tego naucza.

My trzy lata nie ogarnelismy, ze na skomasowana obrone trzeba wproadzic kogos do glowek i wyglada na to, ze i w tym sezonie nie bedzie awansu bo poki co kogos do powalczenia o dosrodkowania nie sprowadzilismy.

Gdybym mial zgadywac to wieczysta jeszcze w tym okienku kogos takiego sobie sprowadzi.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.07.2025, 22:38
14 pkt dla nas nawet po 8 kolejkach w tej sytuacji to byłby sztos.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.07.2025, 20:16
Miedź - Tychy spoko mecz, mam nadzieję że obie drużyny zagrają podobnie otwarte spotkanie z nami.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów