The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2025, 13:08
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Now dzień, nowa zapowiedź. Tym razem eksperymentu po którym otworzymy nowy rozdział w naszej historii. Szkoda, że prezes nie zauwazyl, że eksperyment to prowadzimy od kilku lat. Z marnym skutkiem.
Kolejny tydzień, kolejny ochłap rzucony brawoszefom na x (dawniej twitterku) XD ci idoci łykają, dopytują co to tam będzie, przeciek kontrolowany robi ten przydupas Jarosława z iGola, zapowiad .... wie co, każe mrozić szampany XDD

CYRK.

A jak info o tym światłym ESKPERYMENCIE gruchnie, to JAK ZWYKLE okaże się, że to jakieś kompletne gówno, zmiana organizacyjna czy premiera jakiejś gówno EJ AJ aplikacji do wyszukiwania piłkarzy.

Ale cóż, łyknęli urfera, łyknęli plan trzyletni, łykneli DATA DRIVEN CLUB, łyknęli Alfonsa z Kostaryki, łyknęli Kwietnia. Nie ma takiej pierdoły w którą brawoszefy nie uwierzą XD
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 02.07.2025, 13:21
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Nie jest w jego interesie ogłaszanie, że znowu jest wynik minus kilkanaście baniek.
Wypuści bilans pewnie jakoś przed Bożym Narodzeniem to się dowiesz..
Tak, ja też to potrafię oszacować i na podobnym poziomie
Ale tak chciałem , bardziej oficjalnie.

Zastanawiam się jaki pomysł ma Prezesek na załatanie tej dziury.
No bo piniędzy nie ma, co wybrzmiało z wczorajszego wywiadu.

Myślę, że pójdzie w kierunku sprzedaży pakietu akcji ( ale niewielkiego, tak aby nic nie zakłóciło jego królowaniu).
Bo jak popatrzymy historycznie to trio uzyskało akcje za grosze.
Natomiast już Nowak, Adamczyk i Łanoszka zapłacili za pakiet 11% akcji bodajże 5 milionów.

Czyli taki pomysł plus wpływ z karnetów i być może ze sprzedaży Rodado da efekt w postaci przywrócenia płynności na jakim takim poziomie.

I można będzie kolejny roczek poprezeskować w świetle kamer.
I być guru swoistej sekty.
Odpowiedz cytując
Hufsa
Junior Member

Od: 01.2017

Stary 02.07.2025, 14:20
Niestety nasz prezesek ma tylko jedna umiejetnosc - potrafi bardzo dobrze manipulowac ciemnym ludem. Dletego jest tu gdzie jest, bo umiejetnosci w zarzadzanu to nie ma zadnych.

Cytat:
A jak info o tym światłym ESKPERYMENCIE gruchnie, to JAK ZWYKLE okaże się, że to jakieś kompletne gówno, zmiana organizacyjna czy premiera jakiejś gówno EJ AJ aplikacji do wyszukiwania piłkarzy.
Dokladnie tak bedzie. Bedzie to jakies kolejne nic nie znaczace gowno, ale swoj cel osiagnie.
Nie da sie czytac tych typow na twitterze
Ostatnio edytowane przez Hufsa : 02.07.2025 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
39-200
Member

Od: 05.2024

Stary 02.07.2025, 14:27
Ciemny lud ciemnym ludem, ale mnie zastanawia za co dali się sprzedać tzw. kumaci z sektora C... O foodtruck'u już słyszeliśmy, ale to chyba była ściema.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 02.07.2025, 16:30
39-200 napisał(a):Wyświetl post
Ciemny lud ciemnym ludem, ale mnie zastanawia za co dali się sprzedać tzw. kumaci z sektora C... O foodtruck'u już słyszeliśmy, ale to chyba była ściema.
Hmm… jak by Ci tu to wyjaśnić. Foodtruck to taki drobniutki prezencik, jak to się u nas mówiło truskawka na torcie.

A teraz pomnóż od 3 do 4 tysięcy biletów na finał PP na dolny łuk dystrybuowanych przez wiadome środowiska gdzie z klubu wyszły za 120 a do kibiców doszły po 200. Robi wrażenie? Tłumaczy? A to jeden przykład.

Pisał tu o takich rzeczach niejaki GrassSnake ale specjalny wątek podobnie jak kilka innych nie podobających się obecnym władcom forum wyleciał. Przynajmniej ja nie mogę znaleźć. A sporo tam było ciekawostek o Jarosławie i jego osiągnięciach.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.07.2025, 17:06
Eksperymentem na skalę światową jest to, że Królewski zarządza klubem piłkarskim tak, jakby zarządzał cyrkiem.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 02.07.2025, 17:07
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Tak, ja też to potrafię oszacować i na podobnym poziomie
Ale tak chciałem , bardziej oficjalnie.

Zastanawiam się jaki pomysł ma Prezesek na załatanie tej dziury.
No bo piniędzy nie ma, co wybrzmiało z wczorajszego wywiadu.

Myślę, że pójdzie w kierunku sprzedaży pakietu akcji ( ale niewielkiego, tak aby nic nie zakłóciło jego królowaniu).
Bo jak popatrzymy historycznie to trio uzyskało akcje za grosze.
Natomiast już Nowak, Adamczyk i Łanoszka zapłacili za pakiet 11% akcji bodajże 5 milionów.

Czyli taki pomysł plus wpływ z karnetów i być może ze sprzedaży Rodado da efekt w postaci przywrócenia płynności na jakim takim poziomie.

I można będzie kolejny roczek poprezeskować w świetle kamer.
I być guru swoistej sekty.
Domyślam się, że potrafisz.
Ani Ty. ani ktokolwiek inny gdyby robił takie jaja jak one, ale miał przy tym trochę oleju nie ogłosiłby wcześniej niż to konieczne, że mimo extra wpływów z pucharów udało mu się poprowadzić klub na minus kilkanaście baniek rocznie.
Co do łatania dziury to mam nadzieję, że zdoła sprzedać obiecującego reprezentanta u ileś tam Krzyżanowskiego za 1,5 może 2 mln zł. Zawsze coś.
Niech kombinuje- dzwoni do muska i innych kolegów. Jak to mówią: masz głowę i ch. więc kombinuj.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.07.2025, 17:46
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Kolejny tydzień, kolejny ochłap rzucony brawoszefom na x (dawniej twitterku) XD
Myślę, że bezkrytyczna widownia JK kurczy się z dnia na dzień.
Temat z WK myślę, że zamyka temat poważnego inwestora, który wejdzie w Wisłę, zanim ta upadnie pod ciężarem swojego zadłużenia.
Nikt normalny już raczej nie kupi spinów z jakimś potencjalnym, ciekawym pomysłem. Bo co to może być? Texom kupi 5% akcji?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.07.2025, 17:47
Kolejny eksperyment autorstwa Krolewicza. Największym eksperymentem w dziejach tego klubu to jest fakt iż taki gość jest jego właścicielem i kiedy nastąpi totalne jebniecie tego wszystkiego.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.07.2025, 19:11
Farmazonicie co najmniej od 3 lat jak to w kolejnym wszystko pierdyknie, a Królewski tylko się z tego śmieje, bo nic takiego nie ma miejsca.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.07.2025, 06:43
Leszku znów lubisz Królewskiego?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.07.2025, 07:23
Historia bywa przewrotna. Mimo iz sie nie chce wierzyć w pompowany balonik na X, to moze być tak że jeden swietny biznesmen świętujący z Wisla gigantyczne sukcesy ją pogrzebal sprzedajac Meresiowi, a drugi, marny zarzadca i siewca porażek sprowadzi tu konkretny podmiot.

Obstawiam że to może byc powiązane z rynkiem kapitalowym, moze kryptowalutowym. Ew. jako cześć holdingu ktory skupuje akcje klubow. Nic innego mi sie do tej historii nie klei
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 03.07.2025, 08:43
Żeby nie było, życzę Panu Prezeskowi aby zdobył kasę, przekazał klub w dobre ręce i żeby to się udało.
Są to szczere życzenia oddanego kibica Wisły Kraków.

Natomiast problem jest w tym, że ja w to nie wierzę.
Bardziej mi to wygląda na scenariusz nowej Vanny..
Czyli pozbywam się zadłużonego klubu, swoje kasuję a potem jak to się będzie chylić mówię: to nie ja to oni, ja chciałem dobrze.

Ale naprawdę, może irracjonalnie, życzę sobie i wszystkim aby to się udało.
I aby "to" to było "coś" a nie kolejny szit.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 03.07.2025, 08:50
Chciałem tylko przypomnieć, ze Urfer byl 'sprawdzonym poważnym podmiotem', a przed Vanna Ly ludzie pisali ze Wisłę bierze City Group XDDDD

Okaże sie, ze to bedzie jakiś redbul bez jednego l na końcu i z mocarstwowych planów będą tylko obrazki boisk treningowych i smierc nad Atlantykiem
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 03.07.2025, 08:50
Karcz:

Cytat:
Jak ustaliliśmy jeszcze - sprawa będzie miała naprawdę głośny, duży wymiar i to w skali globalnej, a nie tylko polskiego podwórka. Żeby jednak była jasność, nie chodzi o przejęcie pakietu większościowego w Wiśle.
Nie będzie żadnego przekazania klubu w dobre ręce. W wersji optymistycznej spodziewam się przejęcia pakietu akcji od któregoś aktualnego akcjonariusza i reklamy nowego współwłaściciela na strojach/stadionie.

[35/54]

Odpowiedz cytując
39-200
Member

Od: 05.2024

Stary 03.07.2025, 08:54
Podsumowując... Zaskroniec znalazł kogoś, kto pozwoli mu dłużej bawić się w "prezesa" bez ryzyka oddania klubu w inne ręce. Zbawiania świata futbolu ciąg dalszy.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.07.2025, 09:08
Po pierwsze,ciekawe czy ten podmiot wie,że łączy się go z Wisłą a po drugie niech uważa na siebie,nieszczęścia chodzą po ludziach...
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 03.07.2025, 09:21
Kolega który czyta wszystkie te pierdoły na x powiedział mi, że oficjalne ogłoszenie w poniedziałek o 19.06. czyli mamy jeszcze 4 dni zabawy.
Może to np. durex? Przypomniało mi się jak przed TF Sarnat bronił w koszulce z napisem unimil..
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.07.2025, 09:45
Spektakl Zaskrońca, który łaknie atencję trwa. Miało być wiadomo dzisiaj no ale długi weekend w JuEsEj więc trzeba było ogłosić, że poczekamy do poniedziałku xd
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.07.2025, 10:01
Jak nie chodzi o przejęcie pakietu większościowego to są to tylko kolejne pieniądze do przepalenia.
Kolejny rok zabawy w I lidze zapewniony.
Można się rozejść.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 03.07.2025, 11:01
Wy serio nie wiecie o jaka firme chodzi, przeciez to juz wiadomo od tygodnia.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 03.07.2025, 11:15
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
Wy serio nie wiecie o jaka firme chodzi, przeciez to juz wiadomo od tygodnia.
Ja nie wiem, oświeć mnie, proszę.
Jak ogólnie wiadomo to przecież nie tajemnica.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 03.07.2025, 11:22
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem, oświeć mnie, proszę.
Jak ogólnie wiadomo to przecież nie tajemnica.
Do poniedzialku wytrzymasz... jedynie tyle napisze (m)
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.07.2025, 11:28
Czyżby niezawodna AKRG Ltd?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 03.07.2025, 11:35
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Czyżby niezawodna AKRG Ltd?
Jaroo naucz sie czytac ze zrozumieniem - widzisz tu gdzies m?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 03.07.2025, 11:54
Pewnie Maspex.Szczerze to mam w to wyjebane.Kolejne pieniądze do przepalenia w "kominku"zaskrońca
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 03.07.2025, 11:58
Musk, Meta, wielkiego wyboru nie mamy

[35/54]

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 03.07.2025, 12:01
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Pewnie Maspex.Szczerze to mam w to wyjebane.Kolejne pieniądze do przepalenia w "kominku"zaskrońca
Makdonalds otworzy restaurację na Wiśle - amerykańska, globalna i skok jakości- koniec problemów z cateringiem. Wszystko się zgadza
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 03.07.2025 o godz. 12:08.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 03.07.2025, 13:01
Jeszcze jest Microstoft ;-)
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member