The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2025, 14:25
Z czego kontuzjowani są: Uryga, Mikulec, Starzyński, Skrobanski, Talar, Poletanovic, Olejarka i Krzyzanowski (tutaj tylko nieoficjalne doniesienia).
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.06.2025, 14:45
Co nie zmienia faktu że kadra jest zbyt liczna
W pierwszej kolejności trzeba się pozbyć dwudziestokilkuletnich "talentów" w postaci Szota, Gogola, Skrobanskiego, Starzyńskiego, Talara,Olejarki etc
Naprawdę nie widzę sensu posiadanie w tej lidze więcej niż 20 ludzi na kontraktach plus młodzież
(Oczywiście nie wliczając wypadających na długo Urygi czy Mikukca, którzy na jesień nie zagrają
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.06.2025, 15:24
Schemat ten sam co roku. Plaga kontuzji, wielkie niewiadome czy do formy po kontuzji wrócą Ci co już są do dyspozycji, a może za chwilę się znowu połamią, kadra przepłacona, za duża, trzeba zwalniać jednych a kontraktować kolejnych.

Także to już standard w Wiśle. Zero stabilizacji przed sezonem i tak samo w trakcie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.06.2025, 16:03
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Z czego kontuzjowani są: Uryga, Mikulec, Starzyński, Skrobanski, Talar, Poletanovic, Olejarka i Krzyzanowski (tutaj tylko nieoficjalne doniesienia).
Skrobanski ma do 30.06.2025 więc raczej go odpala, w rezerwach tragicznie sie prezentowal
Ostatnio edytowane przez Karherop : 09.06.2025 o godz. 18:28.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.06.2025, 16:08
Ja bym nie był tego taki pewien. Urwane kolano to idealna podkładka pod nowy kontrakt.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.06.2025, 17:22
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Skrobanski ma do 31.06.2025
Bardzo dziwna data w kontrakcie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.06.2025, 19:02
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dziwna data w kontrakcie.
W Wiśle? Mnie by nie zszokowało że nasz dział sportowy nie ogarnia kalendarza
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.06.2025, 19:09
Sprawdzalem waszą czujność
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.06.2025, 20:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
W Wiśle? Mnie by nie zszokowało że nasz dział sportowy nie ogarnia kalendarza
Jakoś by mnie to nie zdziwiło...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2025, 11:56
Rozbiorki czas start Baena i Igbekeme, dzieki za wszystko.

Tylko wybierzcie jakis fajny klub, a nie Termalike czy inna Arke.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2025, 12:10
Igbekeme szkoda - dobry grajek jak na pierwsza lige i na pewno przydalby sie w przyszlym sezonie.

Baena w....ial mnie przez wiekszosc czasu w Wisle. Ani nie umial podawac ani strzelac, mial tylko jeden zwod, ktory przy naszej grze srednio sie przydawal. Gosc bylyby dobry w druzynie grajacej z kontry a my w tej lidze i tak jestesmy zmuszani do ataku pozycyjnego.

Jedynie w ostatnich paru meczach Baena zaczal grac cos lepszego wiec istniala szansa, ze wreszcie wskoczyl na wyzszy poziom. Mysle jednak ze jego akurat latwo bedzie zastapic. W samej pierwszej lidze bylo paru lepszych skrzydlowych od niego. Moze kogos uda sie wyciagnac.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.06.2025, 12:24
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Rozbiorki czas start Baena i Igbekeme, dzieki za wszystko.

Tylko wybierzcie jakis fajny klub, a nie Termalike czy inna Arke.
Obaj ida do Niecieczy...
Szkoda Baeny, jedyny skrzydłowy na przestrzeni całego sezonu co coś grał
A że ma jeden drybling i słaba decyzyjność? No ma
Jakby miał lepsze to przy jego motoryce nigdy by do nas nie trafil
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Stary 11.06.2025, 12:37
Kissa nikt nie chce? no tak..
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 11.06.2025, 13:19
"Wisła Kraków poinformowała, że nie przedłuży kontraktów z dwójką zawodników - Angelem Baeną i Jamesem Igbekeme."

takie delikatne przeniesienie akcentu, że to niby Wisła podjęła decyzję
oj Karcz jak ty ... pinkolisz

i dalej (że niby jednak to nasza decyzja):

według naszych informacji te decyzje były spowodowane dogłębną analizą, jaką przeprowadzono w dziale odpowiedzialnym za sport w Wiśle. Wyszło z tych wszystkich analiz, obliczeń, że zawodnicy, którzy grają na tych pozycjach powinni zespołowi dawać więcej. Głównie w fazie finalizacji

ja już widzę jak dział "skautingu" "AI" czy ktokolwiek
znajduje kogoś (grzebiąc na wysypisku) kto "da więcej w fazie finalizacji"

ps. i nie niespecjalnie jestem fanem Baeny...
Ostatnio edytowane przez emjot : 11.06.2025 o godz. 13:26.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 11.06.2025, 13:23
Karcz:

Cytat:
Według naszych informacji te decyzje były spowodowane dogłębną analizą, jaką przeprowadzono w dziale odpowiedzialnym za sport w Wiśle. Wyszło z tych wszystkich analiz, obliczeń, że zawodnicy, którzy grają na tych pozycjach powinni zespołowi dawać więcej. Głównie w fazie finalizacji. W mniejszym stopniu może dotyczyć to Angela Baeny, który szczególnie wiosną poprawił swoje liczby. Grający w drugiej linii Igbekeme choć często dobrze regulował tempo gry drużyny, to jednak nie miał oszałamiającej liczby otwierających podań. Dużo do życzenia pozostawiała też jakość jego strzałów z dystansu. Po prostu jest to u Nigeryjczyka słabszy element. Powtórzmy zatem jeszcze raz - w tych dwóch przypadkach uznano, że trzeba poszukać nieco innych rozwiązań na kolejny sezon.
Dogłębna analiza działa sportowego. Za słabi na Wisłę, wystarczająco dobrzy na Ekstraklasę. LOL.

[35/54]

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.06.2025, 13:38
Trzeba przyznać, że rzecznik prasowy dobrze ubrał to w słowa.
Szacunek, robota zrobiona.
Ps. Też nie jestem fanem Baeny ani tym bardziej Igbekeme
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 11.06.2025, 13:41
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Ps. Też nie jestem fanem Baeny ani tym bardziej Igbekeme
Obawiam się, że po tych dogłębnych analizach, jeszcze zatęsknimy za graczami na ich poziomie.

[35/54]

Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2025, 13:46
emjot napisał(a):Wyświetl post
"Wisła Kraków poinformowała, że nie przedłuży kontraktów z dwójką zawodników - Angelem Baeną i Jamesem Igbekeme."

według naszych informacji te decyzje były spowodowane dogłębną analizą, jaką przeprowadzono w dziale odpowiedzialnym za sport w Wiśle. Wyszło z tych wszystkich analiz, obliczeń, że zawodnicy, którzy grają na tych pozycjach powinni zespołowi dawać więcej. Głównie w fazie finalizacji

nie sprzeczam sie z toba ale bylo nie bylo od srodkowego pomocnika i skrzydlowego, ktorzy graja od deski do deski to jednak mozna wymagac, ze beda mieli jakies konkretne gole lub asysty. Ja rozumiem, ze klub troche podlewa to propaganda i sie wybiela ale w srodku jest troche racji.

Baena zagral 63 meczce ligowe i strzelil 5 goli plus 10 asyst. W dwa lata!
Igbekeme - 27 meczow 4 asysty zero goli.

To sa w klubie takim jak Wisla, grajacym ofensywnie non stop na polowie przeciwnika dramatyczne liczby. Duarte, ktory wchodzil wiele razy z lawki ma minutowo dwukrotnie lepsze liczby od Baeny. Igbekeme w druzynie ktora non stop siedzi przed polem karnym powinien miec conajmniej ze 3-5 goli w sezonie bo sytuacji do jedbniecia z dystansu bylo az nadto, tyle, ze chlop w bramke nie umie trafic.
Musze powiedziec, ze jakos wielce mnie to nie szokuje, ze klub nie chcial finansowo umierac za Baene i Igbekeme i chca poszukac lepszych opcji. Jakos w innych druzynach sa skrzydlowi, ktorzy strzelaja regularnie bramki i srodkowi pomocnicy, ktorzy umieja wbic gwozdzia z 20 metrow - o czym sie z reszta kilkukrotnie przekonywalismy na wlasnej skorze.

Zszokowany nie jestem, ze ich odpuscilismy a szczegolnie, ze prawdopodobnie raczej nie chcieli zgodzic sie na obnizke zarobkow, ktora lepiej odzwierciedlalaby ich pozytek.

Gdyby ta dwojka faktycznie ciagnela gre to mozna by rozdzierac szaty ale to taki zwykly ligowy dzemik. Jest Carbo, jest Poletanovic, jest Duda, przyjdzie chyba ten Austriak. Ktos w ogole bedzie tesknil za Igbekeme? Watpie.

Sprowadzic skrzydlowego, ktory da 3 gole i 8 asyst w sezonie to tez nie jest jak wygrac w totka.
Ostatnio edytowane przez As : 11.06.2025 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 11.06.2025, 13:46
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że po tych dogłębnych analizach, jeszcze zatęsknimy za graczami na ich poziomie.
ale, że w IV lidze będziemy przepłacać takich grajków jak Baena czy Igbe?

no nie sądzę
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.06.2025, 14:03
Cytat:
Jest Carbo, jest Poletanovic, jest Duda, przyjdzie chyba ten Austriak.
Zakładając, że a) wszyscy co wymieniłeś zostaną i b) Austriak przyjdzie.
Bo jeszcze się okaże, że ani jedno, ani drugie się nie spełni i będziemy brac kogoś z rezerw. Zobaczymy.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2025, 14:07
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Bo jeszcze się okaże, że ani jedno, ani drugie się nie spełni i będziemy brac kogoś z rezerw. Zobaczymy.
zostana albo nie ale rozchodzi sie konkretnie o Igbekeme, ktory jakby nie ptrzec mial slabiutke liczby. No biegal, super a pieniadze za to bral pewnie ektraklasowe.

Trzeba to rozwazyc, jakie pieniedze placisz ze to co finalnie dostajesz. Klub stwierdzil, ze liczby ktore daje Igbekeme sa niewspolmierne do tego co mu jest placone i ja to przyjmuje.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.06.2025, 14:07
To z Baeną i Igbekeme ma sportowo sens tylko jeśli na ich miejsce przychodzi ktoś lepszy. Natomiast dość ewidentnie chodzi o pieniądze. Czyli po prostu w ich miejsce ktoś tańszy. Duda jest znacznie mniej konkretny i nie umie strzelać jeszcze bardziej niż Igbekeme, a nasi pozostali skrzydłowi są jeźdźcami bez głowy znacznie bardziej niż Baena.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.06.2025, 15:08
Arked napisał(a):Wyświetl post
To z Baeną i Igbekeme ma sportowo sens tylko jeśli na ich miejsce przychodzi ktoś lepszy. Natomiast dość ewidentnie chodzi o pieniądze. Czyli po prostu w ich miejsce ktoś tańszy. Duda jest znacznie mniej konkretny i nie umie strzelać jeszcze bardziej niż Igbekeme, a nasi pozostali skrzydłowi są jeźdźcami bez głowy znacznie bardziej niż Baena.
Lepszy albo co najmniej tak samo dobry.

Czy wierzymy w cuda że ktoś taki przyjdzie?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 11.06.2025, 15:22

Moim zdaniem dział sportowy dobrze zdiagnozował problem i teraz spokojnie czekam na nowych, lepszych w fazie finalizacji następców.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.06.2025, 15:54
Kolejni po Sobczaku za słabi na Wiśle xd
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 11.06.2025, 15:56
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem dział sportowy dobrze zdiagnozował problem i teraz spokojnie czekam na nowych, lepszych w fazie finalizacji następców.
dobry trolling
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 11.06.2025, 16:12
Elendil napisał(a):Wyświetl post
na środek przychodzi ten Staszak
w rezerwach jest Cymbaluk, który fajnie gra, ale siłki na oczy nie widział, więc wystarczy że raz mu wejdzie jakiś przecinak z I ligi i chłopak się zwinie w pół...

Baniowski na prawe skrzydło za Baenę
Kuziemka na lewe za Alfaro i gro i bucy

taniej będzie na bank
choć wątpię, że lepiej
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.06.2025, 16:18
diagnoza dobra, problem w tym, ze znalezienie lepszych w pilkarskim smietniku graniczy z cudem
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 11.06.2025, 16:46
As napisał(a):Wyświetl post
nie sprzeczam sie z toba ale bylo nie bylo od srodkowego pomocnika i skrzydlowego, ktorzy graja od deski do deski to jednak mozna wymagac, ze beda mieli jakies konkretne gole lub asysty. Ja rozumiem, ze klub troche podlewa to propaganda i sie wybiela ale w srodku jest troche racji.

Baena zagral 63 meczce ligowe i strzelil 5 goli plus 10 asyst. W dwa lata!
Igbekeme - 27 meczow 4 asysty zero goli.

To sa w klubie takim jak Wisla, grajacym ofensywnie non stop na polowie przeciwnika dramatyczne liczby. Duarte, ktory wchodzil wiele razy z lawki ma minutowo dwukrotnie lepsze liczby od Baeny. Igbekeme w druzynie ktora non stop siedzi przed polem karnym powinien miec conajmniej ze 3-5 goli w sezonie bo sytuacji do jedbniecia z dystansu bylo az nadto, tyle, ze chlop w bramke nie umie trafic.
Musze powiedziec, ze jakos wielce mnie to nie szokuje, ze klub nie chcial finansowo umierac za Baene i Igbekeme i chca poszukac lepszych opcji. Jakos w innych druzynach sa skrzydlowi, ktorzy strzelaja regularnie bramki i srodkowi pomocnicy, ktorzy umieja wbic gwozdzia z 20 metrow - o czym sie z reszta kilkukrotnie przekonywalismy na wlasnej skorze.

Zszokowany nie jestem, ze ich odpuscilismy a szczegolnie, ze prawdopodobnie raczej nie chcieli zgodzic sie na obnizke zarobkow, ktora lepiej odzwierciedlalaby ich pozytek.

Gdyby ta dwojka faktycznie ciagnela gre to mozna by rozdzierac szaty ale to taki zwykly ligowy dzemik. Jest Carbo, jest Poletanovic, jest Duda, przyjdzie chyba ten Austriak. Ktos w ogole bedzie tesknil za Igbekeme? Watpie.

Sprowadzic skrzydlowego, ktory da 3 gole i 8 asyst w sezonie to tez nie jest jak wygrac w totka.
lajt
ja się nie spinam, tylko chciałbym zobaczyć tego skrzydłowego co będzie lepszy od Baeny w liczbach (i powtórzę, nie jestem fanem Baeny)
jakoś sceptycznie do tego podchodzę, no ale ... zobaczymy
Duarte faktycznie po długiej aklimatyzacji jest całkiem spoko transferem
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.06.2025, 17:19
lajt
ja się nie spinam, tylko chciałbym zobaczyć tego skrzydłowego co będzie lepszy od Baeny w liczbach (i powtórzę, nie jestem fanem Baeny)
Może Kiss się ogarnie?
W końcu zaliczył 3 gole i 1 asystę,
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów