|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Skrobanski ma do 30.06.2025 więc raczej go odpala, w rezerwach tragicznie sie prezentowal
Ostatnio edytowane przez Karherop : 09.06.2025 o godz. 18:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja bym nie był tego taki pewien. Urwane kolano to idealna podkładka pod nowy kontrakt.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sprawdzalem waszą czujność
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rozbiorki czas start Baena i Igbekeme, dzieki za wszystko.
Tylko wybierzcie jakis fajny klub, a nie Termalike czy inna Arke. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kissa nikt nie chce? no tak..
![]()
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
"Wisła Kraków poinformowała, że nie przedłuży kontraktów z dwójką zawodników - Angelem Baeną i Jamesem Igbekeme."
![]() takie delikatne przeniesienie akcentu, że to niby Wisła podjęła decyzję oj Karcz jak ty ... pinkolisz i dalej (że niby jednak to nasza decyzja): według naszych informacji te decyzje były spowodowane dogłębną analizą, jaką przeprowadzono w dziale odpowiedzialnym za sport w Wiśle. Wyszło z tych wszystkich analiz, obliczeń, że zawodnicy, którzy grają na tych pozycjach powinni zespołowi dawać więcej. Głównie w fazie finalizacji ja już widzę jak dział "skautingu" "AI" czy ktokolwiek znajduje kogoś (grzebiąc na wysypisku) kto "da więcej w fazie finalizacji" ps. i nie niespecjalnie jestem fanem Baeny...
Ostatnio edytowane przez emjot : 11.06.2025 o godz. 13:26.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karcz:
Cytat:
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Trzeba przyznać, że rzecznik prasowy dobrze ubrał to w słowa.
Szacunek, robota zrobiona. Ps. Też nie jestem fanem Baeny ani tym bardziej Igbekeme ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obawiam się, że po tych dogłębnych analizach, jeszcze zatęsknimy za graczami na ich poziomie.
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Baena zagral 63 meczce ligowe i strzelil 5 goli plus 10 asyst. W dwa lata! Igbekeme - 27 meczow 4 asysty zero goli. To sa w klubie takim jak Wisla, grajacym ofensywnie non stop na polowie przeciwnika dramatyczne liczby. Duarte, ktory wchodzil wiele razy z lawki ma minutowo dwukrotnie lepsze liczby od Baeny. Igbekeme w druzynie ktora non stop siedzi przed polem karnym powinien miec conajmniej ze 3-5 goli w sezonie bo sytuacji do jedbniecia z dystansu bylo az nadto, tyle, ze chlop w bramke nie umie trafic. Musze powiedziec, ze jakos wielce mnie to nie szokuje, ze klub nie chcial finansowo umierac za Baene i Igbekeme i chca poszukac lepszych opcji. Jakos w innych druzynach sa skrzydlowi, ktorzy strzelaja regularnie bramki i srodkowi pomocnicy, ktorzy umieja wbic gwozdzia z 20 metrow - o czym sie z reszta kilkukrotnie przekonywalismy na wlasnej skorze. Zszokowany nie jestem, ze ich odpuscilismy a szczegolnie, ze prawdopodobnie raczej nie chcieli zgodzic sie na obnizke zarobkow, ktora lepiej odzwierciedlalaby ich pozytek. Gdyby ta dwojka faktycznie ciagnela gre to mozna by rozdzierac szaty ale to taki zwykly ligowy dzemik. Jest Carbo, jest Poletanovic, jest Duda, przyjdzie chyba ten Austriak. Ktos w ogole bedzie tesknil za Igbekeme? Watpie. Sprowadzic skrzydlowego, ktory da 3 gole i 8 asyst w sezonie to tez nie jest jak wygrac w totka.
Ostatnio edytowane przez As : 11.06.2025 o godz. 13:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() no nie sądzę ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Bo jeszcze się okaże, że ani jedno, ani drugie się nie spełni i będziemy brac kogoś z rezerw. Zobaczymy. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Trzeba to rozwazyc, jakie pieniedze placisz ze to co finalnie dostajesz. Klub stwierdzil, ze liczby ktore daje Igbekeme sa niewspolmierne do tego co mu jest placone i ja to przyjmuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
To z Baeną i Igbekeme ma sportowo sens tylko jeśli na ich miejsce przychodzi ktoś lepszy. Natomiast dość ewidentnie chodzi o pieniądze. Czyli po prostu w ich miejsce ktoś tańszy. Duda jest znacznie mniej konkretny i nie umie strzelać jeszcze bardziej niż Igbekeme, a nasi pozostali skrzydłowi są jeźdźcami bez głowy znacznie bardziej niż Baena.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Czy wierzymy w cuda że ktoś taki przyjdzie? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kolejni po Sobczaku za słabi na Wiśle xd
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() w rezerwach jest Cymbaluk, który fajnie gra, ale siłki na oczy nie widział, więc wystarczy że raz mu wejdzie jakiś przecinak z I ligi i chłopak się zwinie w pół... Baniowski na prawe skrzydło za Baenę Kuziemka na lewe za Alfaro i gro i bucy ![]() taniej będzie na bank choć wątpię, że lepiej ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
diagnoza dobra, problem w tym, ze znalezienie lepszych w pilkarskim smietniku graniczy z cudem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ja się nie spinam, tylko chciałbym zobaczyć tego skrzydłowego co będzie lepszy od Baeny w liczbach (i powtórzę, nie jestem fanem Baeny) jakoś sceptycznie do tego podchodzę, no ale ... zobaczymy Duarte faktycznie po długiej aklimatyzacji jest całkiem spoko transferem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
W końcu zaliczył 3 gole i 1 asystę, |
|
|

|