|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
WITAM
jestem za stary na te nerwy i nie mogę już dłużej tego zdzierżyć Mieszkam od lat w Wawie, byłem na pucharze Polski i na superpucharze, gdy Wisła grała na narodowym, wchodzę na ten czat, kibicuję, oglądam mecze w internecie, ale mam już dość zaangażowałem się emocjonalnie bo mam ogromny sentyment do Wisły z czasów, gdy mieszkałem w Krakowie, w ostatnich latach dwa razy dłużej rozmawiałem z Jarosławem Królewskim i mimo złych opinii naprawdę ufałem mu i wierzyłem, że on postawi na dobrych ludzi budując ten klub. Brak awansu raz się mógł zdarzyć, drugi też, bywa, trener z chata sztucznej inteligencji zdobył przecież Puchar, ale teraz to już jest za dużo, w obawie o swoje nerwy nie będę już śledził meczów Wisły w przyszłym sezonie w tej całej 1 lidze, jeszcze gdyby awansowały jakieś kosmicznie lepsze drużyny, ale okazuje się, że Nieciecza potrafi bez problemu i większych środków sobie kilka razy awansować i nawet jak spadnie, to potem się odkuje, tymczasem taki klub jak Wisła nie potrafi zbudować drużyny na choćby 2 miejsce, czy miejsce barażowe ale wywalczyć awans, co to jest Miedź Legnica? Kto tam gra? Przepraszam, ale tym razem wymówek nie ma, nie oglądam już meczów, nie śledzę wyników, raz na kilka tygodni sprawdzę wyniki i to wszystko, Wrócę do kibicowania w momencie, jak to nie będzie zagrażało moim nerwom i pogłębiało moje neurologiczne problemy. Pozdrawiam kibiców z prawdziwego zdarzenia (tych na dobre i złe) ![]()
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Taaa. Pech. Jak co rok.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Szczerze? Ten wynik po mnie spływa.
Jestem w szoku jak bardzo mam to w dupie. Myślałem że będę przybity, ale nie. Myślę że to pokazuje skalę porażki Wisły. @PeterSett - chłopie, jak Ty masz problemy neurologiczne to znajdź sobie inne hobby. Serio. Sklejaj modele papierowe albo z plastku, idź na ryby. Kibicowanie jakiejkolwiek drużynie jest ewidentnie nie dla Ciebie. Niemal każdy zespół zalicza dołek i może on trwać latami, albo przez dekady.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.05.2025 o godz. 23:06.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Typowy mecz Wisły Jarosława Królewskiego.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dokładnie mecz jak każdy inny, z przewidywalnym do bólu zakończeniem. Przecież oni nawet nie zmęczyli specjalnie naszej sztukowanej obrony. Po prostu oddali jeden celny strzał.
Ogromny żal Rafała. Jako zawodnik mógłby się rozwijać w przyszłym sezonie dalej w którymś z ekstraklasowych klubów po kierunkiem trenera z prawdziwego zdarzenia. Należało mu się za postawę w całym sezonie. A tak pod opieką tzw. "służb medycznych" Wisły... Z Moskalem mielibyśmy ten awans z palcem w d... Wystarczyło dać mu normalnie pracować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Tu masz więcej o tej "klątwie" https://weszlo.com/2025/05/29/wisla-...baraz-porazka/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ile wygraliśmy spotkań na wiosnę z drużynami z miejsc 1-6? (oczywiście chodzi o miejsca 1-6 zajmowane w momencie spotkania, nie teraz).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dokładnie 0.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Cóż - pocalunek śmierci czyli gra w pucharach i przez to zgubienie wiele punktów na pocżatku sezou - dało o sobie znac.
Tak, przegralismy... szkoda że to nie dwumecz. Tutaj jednak jest wiecej przypadku niż tego że wygrywa lepszy. W przyszłym sezonie tylko miejsca 1-2. Dzisiaj w.... i smutek... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Powinniśmy wygrać z Ternaliką, ale wtedy cyrk odwalił Letkiewicz i Jaroch, prezentując dwie bramki.
Powinniśmy wygrać z Arką, ale nas Lasyk przekręcił. Wygraliśmy z Wisłą Płock, Termaliką (kiedy akurat miała genialną serię), to całe "na wiosnę" to manipulacja. Co nie znaczy że graliśmy dobrze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.05.2025 o godz. 07:41.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Ciężko cos powiedzieć po tym "meczu". Suma wszystkich nieszczęść i kwintesencja sezonu. Szkoda paru pilkarzy, bo i fatalne kontuzje i byc moze pozegnalne mecze. W szczegolnosci Mikulec, Baena, Rodado i Igbekeme, dzieki za ten sezon.
HSV potrzebowało 7 lat żeby wrócić, nasz licznik wybija minimum 4. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można a nawet trzeba coś powiedzieć po tym meczu- "a nie mówiłem"?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
@leszekpw mozesz naparzac z satysfakcja posty, i tak jestes na liscie ignorowanych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Leszku, tutaj rozmawiają kibice Wisły, więc bądź łaskaw, albo zamilknąć, albo się dostosować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kumulacja błędów trenerów, prezesa i aktualnego dyrektora sportowego w całym tym sezonie zaowocowała tradycyjną klęską.
W meczu z Miedzią nie broniły się decyzje Jopa zarówno kadrowe jak i taktycznie. Brak Carbo i Alfaro, wpuszczenie Węgra, postawienie na Brodę -okazały się błędami. Wpuszczenie Zwolińskiego również tradycyjnie kompletnie nic nie dało. Decyzje Królewskiego i Bashy przed tym sezonem okazały się całkowicie nietrafione, począwszy od zatrudnienia Moskala i kontraktowania zawodników polecanych przez algorytmy lub tych których nasz dyrektor sportowy znał z czasów swojej gry w lidze greckiej. Tak naprawdę nie wypalił ani jeden transfer poza Mikulcem I powrotem znalezionego już wcześniej przez Kiko Igbekeme. Kończy się zatem tak jak zwykle i trzeba być przygotowanym na to, że w przyszłości może być tylko gorzej i gorzej. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Pytanie nie do końca sportowe:
Czy ktoś jeszcze przytruł się zapiekanką lub czymś innym z cateringu? Górne balkony A/E. Echa tego meczu Wisły wciąż wybrzmiewają w moim kiblu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skorzystaj z okazji i zamilcz - ty który chcesz nazywać się kibicem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na początku meczu nie mielismy szczęscia, a potem doszedł do tego jeszcze pech.
Jak chcemy kiedykolwiek awansować to musimy to zrobić z pierwszych dwóch miejsc bo baraże to jest loteria jak rzuty karne. I druga sprawa bardziej organizacyjna: nie możemy sprzedawać całego stadionu bo wtedy zawsze jest w dupe. Trzeba zostawiać ten sektor gości pusty nawet jak nikt nie zamierza przyjechać. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Zacznę metafizycznie- chyba Niebo nie chciało abyśmy strzelili bramkę...
Ja wiem , że zwalanie na pecha jest niekiedy słabe ale w tym przypadku ma pewne uzasadnienie. Poprzeczki, słupek, 3 kontuzje (w tym jedna z gatunku bardzo poważnych), no naprawdę graliśmy dobrze. Najlepszy był Igbekeme, obrona generalnie dała radę, ofensywa przyzwoicie ale jednak czegoś zabrakło. Ktoś powie, że psychika momentami siadała. No tak. Ale wszystkim siadała, na trybunach też doping siadał czasami. Ale końcówka była i tu i tu na pełnej. I dlatego boleję i pielęgnuję smutek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
w drugiej połowie rządził król chaos i królewna wrzutki na wieże legnickiego zamku ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Jakie błedy popełnił Jop? Owszem, błędem było puszczenie Kissa ale to sam naprawił ( owszem, może powinien cofnąć go wcześniej) Alfaro? Owszem, jak wszedł to należał do najlepszych. Ale za kogo miał trafić do do wyjściowej jedenastki? Broda? Naprawdę uważasz, że powinien postawić na Letkiewicza? Tak samo Carbo, za kogo miał wejść do wyjściowej jedenastki? Można dyskutować, czy powinien pojawić się za kontuzjowanego Poletanovica ale wtedy przegrywaliśmy i podjęto uzasadnioną decyzję aby wpuścić drugiego napastnika. Takie decyzje podjął Jop, można z nimi się nie zgadzać ale nie widzę w nich ( na moment podejmowania decyzji) niewłaściwej oceny sytuacji. Dlatego na pewno nie są to błędy. Tu niestety, pełna zgoda. Czeka nas duży problem. ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tak jak już wiele razy mówiłem, jak awans to tylko bezpośredni. Nieudolność Zaskrońca sprawia, że miejsca 2 byliśmy/mogliśmy być blisko za Sobola/Jopa, ale ciągle brakuje tam pkt i cały trud sezonu i nadzieja na awans jest można powiedzieć loteria jaka są baraże.
Oczywiście można to wygrać sportowo i awansować ale jednak trzeba też mieć szczęście żeby przepchnąć dwa mecze w barażach. Mecz jest podsumowaniem Wisły i Zaskrońca. Walenie głową w mur, rywalowi wystarczy jeden strzał i mogą wygrać. My na koniec łamiemy sobie nogi a teraz możemy znowu zacząć mówić o inwestorach, planie trzyletnim i swoich ideałach. W tym klubie nic się nie zmienia od tyłu lat. Chociaż to półrocze i tak nie było źle, bo Zaskrorniec się trochę zamknął i zaczynało być normalniej. Niemniej, z gościem który udaje najmądrzejszego, a tak na prawdę gówno wie i rządzą nim kompleksy oraz alkohol, to trudno aby cokolwiek, kiedykolwiek, na dłuższą metę się udało. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Mecz klasyk, każdy z nas już widział ten scenariusz tyle razy w ostatnich sezonach, że nawet nie ma co analizować.
Najgorsze jest to, że - tak jak Wolfy'emu - kompletnie mi już to zobojętniało. Jedyne większe emocje wzbudzał we mnie w trakcie meczu sędzia. Reszta taka sama jak zawsze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Carbo na ławce w tym meczu to było coś kuriozalnego. Brzydki gol samobójczy. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|