The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2025, 22:58
WITAM
jestem za stary na te nerwy i nie mogę już dłużej tego zdzierżyć

Mieszkam od lat w Wawie, byłem na pucharze Polski i na superpucharze, gdy Wisła grała na narodowym, wchodzę na ten czat, kibicuję, oglądam mecze w internecie, ale mam już dość

zaangażowałem się emocjonalnie bo mam ogromny sentyment do Wisły z czasów, gdy mieszkałem w Krakowie, w ostatnich latach dwa razy dłużej rozmawiałem z Jarosławem Królewskim i mimo złych opinii naprawdę ufałem mu i wierzyłem, że on postawi na dobrych ludzi budując ten klub.

Brak awansu raz się mógł zdarzyć, drugi też, bywa, trener z chata sztucznej inteligencji zdobył przecież Puchar, ale teraz to już jest za dużo,

w obawie o swoje nerwy nie będę już śledził meczów Wisły w przyszłym sezonie w tej całej 1 lidze, jeszcze gdyby awansowały jakieś kosmicznie lepsze drużyny, ale okazuje się, że Nieciecza potrafi bez problemu i większych środków sobie kilka razy awansować i nawet jak spadnie, to potem się odkuje, tymczasem taki klub jak Wisła nie potrafi zbudować drużyny na choćby 2 miejsce, czy miejsce barażowe ale wywalczyć awans,

co to jest Miedź Legnica? Kto tam gra? Przepraszam, ale tym razem wymówek nie ma,
nie oglądam już meczów, nie śledzę wyników,
raz na kilka tygodni sprawdzę wyniki i to wszystko,

Wrócę do kibicowania w momencie, jak to nie będzie zagrażało moim nerwom i pogłębiało moje neurologiczne problemy.

Pozdrawiam kibiców z prawdziwego zdarzenia (tych na dobre i złe)
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.05.2025, 22:58
Taaa. Pech. Jak co rok.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.05.2025, 23:02
Szczerze? Ten wynik po mnie spływa.
Jestem w szoku jak bardzo mam to w dupie. Myślałem że będę przybity, ale nie.

Myślę że to pokazuje skalę porażki Wisły.

@PeterSett - chłopie, jak Ty masz problemy neurologiczne to znajdź sobie inne hobby. Serio. Sklejaj modele papierowe albo z plastku, idź na ryby. Kibicowanie jakiejkolwiek drużynie jest ewidentnie nie dla Ciebie. Niemal każdy zespół zalicza dołek i może on trwać latami, albo przez dekady.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.05.2025 o godz. 23:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.05.2025, 23:16
PeterSett napisał(a):Wyświetl post
WITAM
jestem za stary na te nerwy i nie mogę już dłużej tego zdzierżyć

Mieszkam od lat w Wawie, byłem na pucharze Polski i na superpucharze, gdy Wisła grała na narodowym, wchodzę na ten czat, kibicuję, oglądam mecze w internecie, ale mam już dość

zaangażowałem się emocjonalnie bo mam ogromny sentyment do Wisły z czasów, gdy mieszkałem w Krakowie, w ostatnich latach dwa razy dłużej rozmawiałem z Jarosławem Królewskim i mimo złych opinii naprawdę ufałem mu i wierzyłem, że on postawi na dobrych ludzi budując ten klub.

Brak awansu raz się mógł zdarzyć, drugi też, bywa, trener z chata sztucznej inteligencji zdobył przecież Puchar, ale teraz to już jest za dużo,

w obawie o swoje nerwy nie będę już śledził meczów Wisły w przyszłym sezonie w tej całej 1 lidze, jeszcze gdyby awansowały jakieś kosmicznie lepsze drużyny, ale okazuje się, że Nieciecza potrafi bez problemu i większych środków sobie kilka razy awansować i nawet jak spadnie, to potem się odkuje, tymczasem taki klub jak Wisła nie potrafi zbudować drużyny na choćby 2 miejsce, czy miejsce barażowe ale wywalczyć awans,

co to jest Miedź Legnica? Kto tam gra? Przepraszam, ale tym razem wymówek nie ma,
nie oglądam już meczów, nie śledzę wyników,
raz na kilka tygodni sprawdzę wyniki i to wszystko,

Wrócę do kibicowania w momencie, jak to nie będzie zagrażało moim nerwom i pogłębiało moje neurologiczne problemy.

Pozdrawiam kibiców z prawdziwego zdarzenia (tych na dobre i złe)
ale zdajesz sobie sprawe że to jest sprzeczne z wymową Twojego posta ?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.05.2025, 23:36
Typowy mecz Wisły Jarosława Królewskiego.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.05.2025, 00:09
Dokładnie mecz jak każdy inny, z przewidywalnym do bólu zakończeniem. Przecież oni nawet nie zmęczyli specjalnie naszej sztukowanej obrony. Po prostu oddali jeden celny strzał.

Ogromny żal Rafała. Jako zawodnik mógłby się rozwijać w przyszłym sezonie dalej w którymś z ekstraklasowych klubów po kierunkiem trenera z prawdziwego zdarzenia. Należało mu się za postawę w całym sezonie. A tak pod opieką tzw. "służb medycznych" Wisły...

Z Moskalem mielibyśmy ten awans z palcem w d... Wystarczyło dać mu normalnie pracować.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.05.2025, 00:17
Elendil napisał(a):Wyświetl post
(...)

Jak dla mnie tak jak nad Cupialem wisiała klątwa braku awansu do LM, tak samo nad Królewskim wisi klątwa braku awansu do Ekstraklasy. No nie uda się i już, nie póki on jest właścicielem i prezesem

Tu masz więcej o tej "klątwie"
https://weszlo.com/2025/05/29/wisla-...baraz-porazka/
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.05.2025, 06:40
Ile wygraliśmy spotkań na wiosnę z drużynami z miejsc 1-6? (oczywiście chodzi o miejsca 1-6 zajmowane w momencie spotkania, nie teraz).
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.05.2025, 06:49
Dokładnie 0.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.05.2025, 06:52
Cóż - pocalunek śmierci czyli gra w pucharach i przez to zgubienie wiele punktów na pocżatku sezou - dało o sobie znac.

Tak, przegralismy... szkoda że to nie dwumecz. Tutaj jednak jest wiecej przypadku niż tego że wygrywa lepszy.

W przyszłym sezonie tylko miejsca 1-2. Dzisiaj w.... i smutek...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 30.05.2025, 07:21
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Cóż - pocalunek śmierci czyli gra w pucharach i przez to zgubienie wiele punktów na pocżatku sezou - dało o sobie znac.

Tak, przegralismy... szkoda że to nie dwumecz. Tutaj jednak jest wiecej przypadku niż tego że wygrywa lepszy.

Już widzę ten awans, ale tylko w Football Managerze. Z Królewskim nie ma żadnych perspektyw dla Wisły! Wolałbym już Kwietnia jako właściciela.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.05.2025, 07:37
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie 0.
Powinniśmy wygrać z Ternaliką, ale wtedy cyrk odwalił Letkiewicz i Jaroch, prezentując dwie bramki.
Powinniśmy wygrać z Arką, ale nas Lasyk przekręcił.

Wygraliśmy z Wisłą Płock, Termaliką (kiedy akurat miała genialną serię), to całe "na wiosnę" to manipulacja.

Co nie znaczy że graliśmy dobrze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.05.2025 o godz. 07:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.05.2025, 07:38
Ciężko cos powiedzieć po tym "meczu". Suma wszystkich nieszczęść i kwintesencja sezonu. Szkoda paru pilkarzy, bo i fatalne kontuzje i byc moze pozegnalne mecze. W szczegolnosci Mikulec, Baena, Rodado i Igbekeme, dzieki za ten sezon.

HSV potrzebowało 7 lat żeby wrócić, nasz licznik wybija minimum 4.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 30.05.2025, 07:40
Można a nawet trzeba coś powiedzieć po tym meczu- "a nie mówiłem"?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.05.2025, 07:56
@leszekpw mozesz naparzac z satysfakcja posty, i tak jestes na liscie ignorowanych
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.05.2025, 08:04
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Można a nawet trzeba coś powiedzieć po tym meczu- "a nie mówiłem"?
Leszku, tutaj rozmawiają kibice Wisły, więc bądź łaskaw, albo zamilknąć, albo się dostosować.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.05.2025, 08:35
Kumulacja błędów trenerów, prezesa i aktualnego dyrektora sportowego w całym tym sezonie zaowocowała tradycyjną klęską.

W meczu z Miedzią nie broniły się decyzje Jopa zarówno kadrowe jak i taktycznie. Brak Carbo i Alfaro, wpuszczenie Węgra, postawienie na Brodę -okazały się błędami. Wpuszczenie Zwolińskiego również tradycyjnie kompletnie nic nie dało.

Decyzje Królewskiego i Bashy przed tym sezonem okazały się całkowicie nietrafione, począwszy od zatrudnienia Moskala i kontraktowania zawodników polecanych przez algorytmy lub tych których nasz dyrektor sportowy znał z czasów swojej gry w lidze greckiej.

Tak naprawdę nie wypalił ani jeden transfer poza Mikulcem I powrotem znalezionego już wcześniej przez Kiko Igbekeme.

Kończy się zatem tak jak zwykle i trzeba być przygotowanym na to, że w przyszłości może być tylko gorzej i gorzej.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 30.05.2025, 08:53
Pytanie nie do końca sportowe:

Czy ktoś jeszcze przytruł się zapiekanką lub czymś innym z cateringu? Górne balkony A/E.

Echa tego meczu Wisły wciąż wybrzmiewają w moim kiblu
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 30.05.2025, 08:57
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Leszku, tutaj rozmawiają kibice Wisły, więc bądź łaskaw, albo zamilknąć, albo się dostosować.
Ocho. Zaczyna d...piec.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 30.05.2025, 08:58
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@leszekpw mozesz naparzac z satysfakcja posty, i tak jestes na liscie ignorowanych
Taaa. Mam bekę niezła z cb
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 30.05.2025, 09:04
Skorzystaj z okazji i zamilcz - ty który chcesz nazywać się kibicem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 30.05.2025, 09:17
Na początku meczu nie mielismy szczęscia, a potem doszedł do tego jeszcze pech.
Jak chcemy kiedykolwiek awansować to musimy to zrobić z pierwszych dwóch miejsc bo baraże to jest loteria jak rzuty karne.
I druga sprawa bardziej organizacyjna: nie możemy sprzedawać całego stadionu bo wtedy zawsze jest w dupe. Trzeba zostawiać ten sektor gości pusty nawet jak nikt nie zamierza przyjechać.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 30.05.2025, 10:02
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Skorzystaj z okazji i zamilcz - ty który chcesz nazywać się kibicem.
Najlepsze jest to, że za rok znowu bedziecie naiwnie bajdurzyc o awansie.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 30.05.2025, 10:04
Zacznę metafizycznie- chyba Niebo nie chciało abyśmy strzelili bramkę...

Ja wiem , że zwalanie na pecha jest niekiedy słabe ale w tym przypadku ma pewne uzasadnienie.

Poprzeczki, słupek, 3 kontuzje (w tym jedna z gatunku bardzo poważnych), no naprawdę graliśmy dobrze.

Najlepszy był Igbekeme, obrona generalnie dała radę, ofensywa przyzwoicie ale jednak czegoś zabrakło.

Ktoś powie, że psychika momentami siadała. No tak. Ale wszystkim siadała, na trybunach też doping siadał czasami. Ale końcówka była i tu i tu na pełnej.

I dlatego boleję i pielęgnuję smutek.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 30.05.2025, 10:17
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Zacznę metafizycznie- chyba Niebo nie chciało abyśmy strzelili bramkę...

Ja wiem , że zwalanie na pecha jest niekiedy słabe ale w tym przypadku ma pewne uzasadnienie.

Poprzeczki, słupek, 3 kontuzje (w tym jedna z gatunku bardzo poważnych), no naprawdę graliśmy dobrze.

Najlepszy był Igbekeme, obrona generalnie dała radę, ofensywa przyzwoicie ale jednak czegoś zabrakło.

Ktoś powie, że psychika momentami siadała. No tak. Ale wszystkim siadała, na trybunach też doping siadał czasami. Ale końcówka była i tu i tu na pełnej.

I dlatego boleję i pielęgnuję smutek.
no nie grali dobrze
w drugiej połowie rządził król chaos i królewna wrzutki na wieże legnickiego zamku
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 30.05.2025, 10:21
Markus napisał(a):Wyświetl post

W meczu z Miedzią nie broniły się decyzje Jopa zarówno kadrowe jak i taktycznie. Brak Carbo i Alfaro, wpuszczenie Węgra, postawienie na Brodę -okazały się błędami. Wpuszczenie Zwolińskiego również tradycyjnie kompletnie nic nie dało.
Prezentujesz postawę generała, który wypowiada się po bitwie.
Jakie błedy popełnił Jop?
Owszem, błędem było puszczenie Kissa ale to sam naprawił ( owszem, może powinien cofnąć go wcześniej)
Alfaro?
Owszem, jak wszedł to należał do najlepszych.
Ale za kogo miał trafić do do wyjściowej jedenastki?
Broda?
Naprawdę uważasz, że powinien postawić na Letkiewicza?
Tak samo Carbo, za kogo miał wejść do wyjściowej jedenastki?
Można dyskutować, czy powinien pojawić się za kontuzjowanego Poletanovica ale wtedy przegrywaliśmy i podjęto uzasadnioną decyzję aby wpuścić drugiego napastnika.

Takie decyzje podjął Jop, można z nimi się nie zgadzać ale nie widzę w nich ( na moment podejmowania decyzji) niewłaściwej oceny sytuacji. Dlatego na pewno nie są to błędy.
Markus napisał(a):Wyświetl post

Kończy się zatem tak jak zwykle i trzeba być przygotowanym na to, że w przyszłości może być tylko gorzej i gorzej.
Tu niestety, pełna zgoda. Czeka nas duży problem.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.05.2025, 13:26
Tak jak już wiele razy mówiłem, jak awans to tylko bezpośredni. Nieudolność Zaskrońca sprawia, że miejsca 2 byliśmy/mogliśmy być blisko za Sobola/Jopa, ale ciągle brakuje tam pkt i cały trud sezonu i nadzieja na awans jest można powiedzieć loteria jaka są baraże.
Oczywiście można to wygrać sportowo i awansować ale jednak trzeba też mieć szczęście żeby przepchnąć dwa mecze w barażach.

Mecz jest podsumowaniem Wisły i Zaskrońca. Walenie głową w mur, rywalowi wystarczy jeden strzał i mogą wygrać. My na koniec łamiemy sobie nogi a teraz możemy znowu zacząć mówić o inwestorach, planie trzyletnim i swoich ideałach.

W tym klubie nic się nie zmienia od tyłu lat. Chociaż to półrocze i tak nie było źle, bo Zaskrorniec się trochę zamknął i zaczynało być normalniej. Niemniej, z gościem który udaje najmądrzejszego, a tak na prawdę gówno wie i rządzą nim kompleksy oraz alkohol, to trudno aby cokolwiek, kiedykolwiek, na dłuższą metę się udało.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 30.05.2025, 15:55
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Wystarczyło zatrudnić trenera w ciągu tygodnia po sezonie ,dac mu możliwość stworzenia swojego sztabu przynajmniej 3-4 nowych zawodników od początku przygotowań i wyglądałoby to normalnie.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 30.05.2025, 16:02
Mecz klasyk, każdy z nas już widział ten scenariusz tyle razy w ostatnich sezonach, że nawet nie ma co analizować.

Najgorsze jest to, że - tak jak Wolfy'emu - kompletnie mi już to zobojętniało. Jedyne większe emocje wzbudzał we mnie w trakcie meczu sędzia. Reszta taka sama jak zawsze.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 30.05.2025, 17:18
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Prezentujesz postawę generała, który wypowiada się po bitwie.
Jakie błedy popełnił Jop?
Wymieniłem je w temacie dotyczącym Jopa. Nasz trener nie popisał się w tym meczu i takie są fakty. Pewne sprawy można przewidzieć i za to ma płacone, by nie popełniać poważnych błędów.

Carbo na ławce w tym meczu to było coś kuriozalnego. Brzydki gol samobójczy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów