The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2025, 21:45
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Dawno nie było porazki więc...obstawiam 1:2, 1:3.
I co cieniasy, piewcy na temat świetności Jopa? Kto miał rację odnośnie wyniku?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.05.2025, 21:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Musiał zagrać Kacperek którym podniecał się Karcz. Że nie nadaje się do środka pola z Igbekeme? Nasz geniusz trenerski ma to w dupie.
Zmiany po 60-tej minucie bo przecież pajac nie przyzna się do błędu.
Zmiana Kissa jak zwykle o kant dupy rozbić.
Znów mogę się tylko zgodzić. Jopowi w tym meczu odjechał peron wraz z całą stacją.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.05.2025, 21:58
Panie Jop. Takimi meczami traci się pracę w klubie. Po sezonie adios
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.05.2025, 22:04
Musiał zagrać Kacperek którym podniecał się Karcz. Że nie nadaje się do środka pola z Igbekeme? Nasz geniusz trenerski ma to w dupie.
Zmiany po 60-tej minucie bo przecież pajac nie przyzna się do błędu.
Zmiana Kissa jak zwykle o kant dupy rozbić.
Dokładnie tak.
Duda w zestawie z Igbekeme nigdy się nie sprawdzał.
Powinien wchodzić w 60 minucie i grać raczej razem z Carbo czy Poletanovicem.
Skądinąd ten drugi miał dziś sporo wrzutek z rogu w stylu Dudy sprzed kilku tygodni. Czyli złych i zagrażających kontra.
Zmiany powinny były być przeprowadzone już przed przerwą.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.05.2025, 22:04. ehhhh...
Spory niesmak po dzisiejszym meczu. Strzelamy pierwsi bramkę po akcji, która wiele jeszcze nie zapowiadała i rywal nie musiał faulować ale popełnił błąd i ustawił nam tym samym mecz faulem na karnego. Tyle, że my tego prowadzenia nie potrafiliśmy wykorzystać jak i atutu własnego boiska. Któryś już raz babola w tym sezonie robi Letkiewicz, który się ośmieszył przy pierwszej bramce. Interweniować musiał niski Mikulec. Ja się pytam co na boisku robi nasza para stoperów Uryga, Łasicki, że niski Rafał musi interweniować na pozycji stopera. Przecież chyba gramy strefą w defensywie? Jarocha przy pierwszej bramce bym rozgrzeszył bo dośrodkowanie rywala wcale nie oznacza bramki (co nam pokazała Wisła Płock, która dopuściła do tryliarda naszych wrzutek w swoje pole karne tylko ich stoperzy i bramkarz potrafią stanąc na wysokości zadania). Babol Letkiewicza na linii bramkowej. Dodatkowo Letki tradycyjnie już nie istnieje w powietrzu na przedpolu bramkowym przy wrzutkach rywala. Jest do tego za słaby fizycznie by powalczyć o pozycję z bardziej rosłymi zawodnikami przeciwnika (z sentymentem sobie przypominam co z wrzutkami rywala potrafili robić w Wiśle swego czasu Dolha czy Julian Cuesta). Weźmy na tapetę drugą naszą straconą bramkę. Oczywiście błąd Jarocha i kontra ale kąt wciąż bardzo ostry. Uryga nie interweniuje choć jest w pobliżu, Letki przepuszcza strzał, który klasowy bramkarz po prostu broni. Ja rozumiem, że mamy utalentowanego bramkarza, który wypełnia nam pozycję młodzieżowca, ale IMO to chłopak, który obecnie nie potrafi udźwignąć presji gry z nr 1 w Wiśle. Może w przyszłości. Teraz jest decydujący (tzw. clutch time) moment całego sezonu i potrzeba tu bramkarza, który potrafi uciągnąć presję wyniku, dać coś na przedpolu bramkowym by rywal wiedział, że byle zawiesinka padnie łupem naszego bramkarza. Ja bym postawił na Kamila Brodę. Potwierdza się stara prawda piłkarska, że dobrą, klasową drużynę buduje się od tyłu, od obrony. Co potrafi bramkarz, jakie umiejętności mają stoperzy? Można się podniecać statystykami w ofensywie, posiadaniem piłki, ilością strzałów, ale jeśli w defensywie w decydujących momentach nie ma krycia w newraligicznych strefach plus bramkarz, który nie wywiera presji przy wrzutkach przeciwnika (a I liga to liga bazująca na wzroście i wrzutkach) to się po prostu traci punkty.

Kolejne pytanie dotyczy Mariusza Kutwy, który mam wrażenie, że po świetnym meczu wyjazdowym z Ruchem w Chorzowie trafił trochę do zamrażarki. Brakuje jego jakości w defensywie, tego co potrafi dodać w ofensywie i przede wszystkim jego dynamiki na pozycji stopera. Rozumiem, że miał mecze kadry młodzieżowej, może jakieś urazy ale trochę tego za dużo. Chłopak pokazuje sporą jakość i ma szerokie perspektywy przed sobą a w pierwszym zespole już od miesięcy go NIE MA.

Trochę zeszło powietrze po dzisiejszej porażce. Wszyscy mieli nadzieję na strategiczną 1 pozycję w barażach i dwa mecze u siebie ale dzisiejszy mecz pokazał, że nasza drużyna nawet prowadząc w meczu i mając atut własnego boiska nie potrafi tego wykorzystać. Pozostaje mieć nadzieję, że do baraży po tych 3 następnych meczach się doczołgamy. Byle jaka pozycja, byle się dostać do tych baraży bo ta drużyna i tak nie potrafi wykorzystać atutu własnego boiska. I w barażach pozostaje wiara i trzymanie kciuków, że w absolutnie decydujących momentach sezonu Ci na których postawi Jop nie będą popełniać wciąż tych samych błędów i troszkę bardziej uśmiechnie się do nas szczęście...

Do tego gdzieś odszedł ten pressing i rozmach, który miała Wisła Jopa w samych jego początkach pracy z pierwszym zespołem. Pamiętam, że wtedy Wisła bardziej budziła niż poranna kawa. Był doskok do rywala, pressing, był większy rozmach. Ja rozumiem, że rywale też analizują nasz sposób gry ale mimo wszystko gdzieś to trochę uleciało.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 02.05.2025 o godz. 22:18.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.05.2025, 22:04
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
I co cieniasy, piewcy na temat świetności Jopa? Kto miał rację odnośnie wyniku?
zrobiłeś sobie listę?
Raz trafiłeś. Brawo ty.

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.05.2025, 22:05
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Panie Jop. Takimi meczami traci się pracę w klubie. Po sezonie adios
Gumowe ucho już zaciera ręce....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.05.2025, 22:07
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak.
Duda w zestawie z Igbekeme nigdy się nie sprawdzał.
Powinien wchodzić w 60 minucie i grać raczej razem z Carbo czy Poletanovicem.
Skądinąd ten drugi miał dziś sporo wrzutek z rogu w stylu Dudy sprzed kilku tygodni. Czyli złych i zagrażających kontra.
Zmiany powinny były być przeprowadzone już przed przerwą.
Zmiany powinny być przeprowadzone najpóźniej w przerwie, ale ego Jopa >> wynik.
Niestety.

Zagraliśmy z trzecią drużyną ligi jakby to byli spadkowicze - bez środka pola, bez rozegrania, niby ofensywnie, ale tylko na papierze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 02.05.2025, 22:08
Zaraz, zaraz ile to mieliśmy wygrać meczów pozostałych? Wszystkie?
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 02.05.2025, 22:18
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Tak jak pisałem, wcześniej. Jeśli przerżniemy ten mecz to nie mamy czego szukać w TOP6. Niech nas Tychy za tydzień pozbawią złudzeń i zrobią mijankę.
Najpewniej i Tychy lub Łęczna i Polonia nas wyprzedzą. Zobaczycie baraże
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 02.05.2025, 22:23
Zagraliśmy na swoim chujowym poziomie - zero zdziwienia.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 02.05.2025, 22:28
Gambit Jopa, żeby Letkiewiczem zapełnić miejsce młodzieżowca, niestety gryzie nas teraz w tyłek. W Opolu było ostrzeżenie, dziś już utrata punktów.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.05.2025, 22:30
Czyli jednak zmiana frontu na forum?
A pamiętam jak krytykowano Moskala że nie wybrał tego rozwiązania.

Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 02.05.2025, 22:32
Dzisiaj nie było niczego.
Nasza gra była kompletnie chujowa.
I w sumie tyle.
Teraz jest jeszcze opcja, że przejadą nas Tychy i wylatujemy z baraży.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 02.05.2025, 22:35
Najważniejsze, że Jaruś wierzy w sztab i tych pozorantów na boisku dalej. Jarkowi pasuje widocznie I liga bo można się podpromować na Wiśle w mediach a płacący za ten cyrk kibice nie pozwolą mu utonąć finansowo. I kolejny rok mija, i kolejny
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 02.05.2025, 22:37
Czaicie, że Płock nie miał żadnego rzutu rożnego, zrobił przez cały mecz 3 akcje, oddał 3 strzały i strzelił 3 bramki
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.05.2025, 22:45
Szkoda czasu na baraże, całkiem serio.
Jop i piłkarzyki kompromitacja. Brak słów.
Ważne, że Szef wymyślił śmieszną akcję "bo chcemy i mozemy", którą wierny spiker powtarzał w każdym zdaniu. Super, idealny poziom Krolewicza.
A no i gniazdowy też w formie: po takim meczychu "czy wygrywasz czy nie" siadło idealnie.
WON niszczyciele z tego klubu...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 02.05.2025, 22:48
Przecież z daleka widać że Ultra się dogadała z Jarkiem - możecie palić sobie race ale po mnie (nas) nie jeździcie.
Po niektórych meczach - jak np. dzisiaj, to aż razi.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 02.05.2025, 23:14
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Czaicie, że Płock nie miał żadnego rzutu rożnego, zrobił przez cały mecz 3 akcje, oddał 3 strzały i strzelił 3 bramki
a my musimy mieć 10 setek i 50 rzutów różnych, żeby coś z tego było. Nie wiem, może wezwać jakiegoś potężnego maga który odczyni klątwę nieskuteczności?
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 02.05.2025, 23:29
Elendil napisał(a):Wyświetl post
a my musimy mieć 10 setek i 50 rzutów różnych, żeby coś z tego było. Nie wiem, może wezwać jakiegoś potężnego maga który odczyni klątwę nieskuteczności?
Przestańmy w końcu udawać, że to jakaś nieskuteczność czy pech. Nieskutecznym to można być w pojedynczym meczu, można trafić na dzień konia bramkarza lub po prostu no nie idzie. Ale kur.a u nas tak jest co mecz. Oni po prostu są marnymi piłkarzami i to jest ich poziom. Jakość strzałów zza pola karnego i SFG Dudy pominę milczeniem, bo to jakiś je.any żart.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.05.2025, 23:31
Ja bym zatrudnił kogoś żeby nas podszkolił jak tworzyć zagrożenie po wrzutach z autu
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 02.05.2025, 23:36
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Szkoda czasu na baraże, całkiem serio.
Jop i piłkarzyki kompromitacja. Brak słów.
Ważne, że Szef wymyślił śmieszną akcję "bo chcemy i mozemy", którą wierny spiker powtarzał w każdym zdaniu. Super, idealny poziom Krolewicza.
A no i gniazdowy też w formie: po takim meczychu "czy wygrywasz czy nie" siadło idealnie.
WON niszczyciele z tego klubu...
Gniazdowy to się skompromitiwał dzisiaj.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.05.2025, 01:10
Jedyny ratunek dla nas, to zerwanie więzadeł przez Zwolińskiego. Jeśli nie dotknie go jakaś poważna kontuzja, to raczej nie awansujemy.

Dla mnie to jest niewytłumaczalne, jakim cudem ten typ wychodzi na boisko. Przez niego do 64. minuty graliśmy w 10.

Nie mam pretensji do Zwolinskiego, że nie strzela bramek - wielu napastników nie strzela. Ale on nie robi nic, tylko cały mecz stoi nieruchomo pomiędzy dwoma stoperami rywala. On nie pressuje, nie wygrywa główek, nie cofa się do rozegrania, nie potrafi dryblować, nie startuje do piłki, nie potrafi przytrzymać piłki. Ja nie wiem po co on jest na boisku. Oddaje Jopowi premie za wyjście na boisko? Nie umiem tego inaczej wyjaśnić.

Przy Sobczaku to on jest amatorem-inwalidą.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Kowalik1906
Junior Member

Od: 07.2023

Stary 03.05.2025, 04:08
Myślę, że ostatnia akcja mówi sama za siebie. Strata Kissa i zderzenie z Łasickim i panowie siedząc na trawie oglądają jak druzyna traci gola.. No sorry, ale Rodado, Mikulec czy Duda nie będą zasuwać za innych. Ta postawa pokazuje wdzięczność Łasickiego za wyciągnięcie ręki w postaci przedłużenia kontraktu w trakcie kontuzji. Rażący brak zaangażowania ze strony niektórych zawodników, mówiąc wprost zgnilizna. Co się dzieje ze Zwolińskim to trudno jednoznacznie określić, wygląda na to że jest jakiś kwas z nim. Letkiewicz młody, ale to nie tłumaczy by stał na bramce w najważniejszym momencie sezonu. Jest Duda jako młodzieżowiec i dziwna sprawa, że Kutwa wiecznie "wraca" do składu i ciągle nie może. Nie chce się już oglądać Jarocha, czy Łasickiego tych emerytów piłkarskich na poziomie 3 ligi jak ciągną ten zespół w dół. Tu trzeba świeżej i młodej krwi nie przesiąkniętej tą zgnilizną.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.05.2025, 04:53
Mecz położył trener wystawiając kuriozalny pierwszy skład.

Mam nadzieję że fani galaktycznego talentu Dudy są zadowoleni. Alfaro też usiadł na ławce - zgodnie z życzeniem.

Błędy indywidualne to jedno, ale my nie potrafiliśmy Petrochemii odebrać piłki, nie potrafiliśmy jej szybko przenieść pod jej pole karne - bo Duda się do tego nie nadaje. W fazie obronnej dreptał sobie przed stoperami, przy rozpoczęciu z bramki dreptał z napastnikiem rywali na plecach. Delicje taktyczne. Mamy na ławce dwóch lepszych środkowych pomocników, ale nie są wunderkidami, to przyglądali się z boku tej bezładnej kopaninie.

Jop zrobił rotację bo mógł, obnażył swoje braki intelektualne i taktyczne, na boisku był z naszej strony totalny chaos i zostaliśmy wypunktowani, a on przyglądał się temu z boku patrząc od czasu do czasu na zegarek, czy jest już 60-ta minuta.

To co przyfarciło z leszczami z dołu tabeli zostało obnażone przez jej czołówkę. Na tym etapie mam już gdzieś czy Jop wyciągnie wnioski - tu nigdy nie powinno być trenera na dorobku.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.05.2025 o godz. 05:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 03.05.2025, 05:03
Szkoda, że ten klub ciągle rozwija niedoskonałości marnych ludzi zamiast iść do przodu. Jop won, pozoranci won, Basha won.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.05.2025, 08:23
Czy ktos wie kiedy schodzi slad z ryja od dostania mokra szmata?
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 03.05.2025, 08:32
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Czy ktos wie kiedy schodzi slad z ryja od dostania mokra szmata?
Nigdy, blizny zostają na zawsze. Ja mam ciągle slad po 1:4 z PUN.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 03.05.2025, 08:40
Mecz położył trener wystawiając kuriozalny pierwszy skład.

Mam nadzieję że fani galaktycznego talentu Dudy są zadowoleni. Alfaro też usiadł na ławce - zgodnie z życzeniem.

Błędy indywidualne to jedno, ale my nie potrafiliśmy Petrochemii odebrać piłki, nie potrafiliśmy jej szybko przenieść pod jej pole karne - bo Duda się do tego nie nadaje. W fazie obronnej dreptał sobie przed stoperami, przy rozpoczęciu z bramki dreptał z napastnikiem rywali na plecach. Delicje taktyczne. Mamy na ławce dwóch lepszych środkowych pomocników, ale nie są wunderkidami, to przyglądali się z boku tej bezładnej kopaninie.

Jop zrobił rotację bo mógł, obnażył swoje braki intelektualne i taktyczne, na boisku był z naszej strony totalny chaos i zostaliśmy wypunktowani, a on przyglądał się temu z boku patrząc od czasu do czasu na zegarek, czy jest już 60-ta minuta.

To co przyfarciło z leszczami z dołu tabeli zostało obnażone przez jej czołówkę. Na tym etapie mam już gdzieś czy Jop wyciągnie wnioski - tu nigdy nie powinno być trenera na dorobku.
Tradycyjnie w punkt. Doskonale opisana sytuacja, nie ma czego dodawać, ani z czym się nie zgodzić.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.05.2025, 09:07
Żenujące w tym meczu było prawie wszystko.
Napinka przed meczem, taka prosto z piaskownicy. Gra i zaangażowanie zawodników. I reakcja trybun po tym blamażu.
Jedynie frekwencja była pozytywna.

Wszystko co napisano powyżej, o mizerii intelektualnej trenera, naszym bloku obronnym, Kacperku czy Zwolińskim każdy choć trochę ogarnięty wie już od dawna. Tylko nie nasz prezes.
Przykład Jarocha jest symboliczny. Od bardzo długiego czasu wiadomo, że on nie dojeżdża ani umiejętnościami ani zaangażowaniem. I klub nie zrobił niczego by temu zaradzić.
Pozostaje wiara w cud bo na pracę i budowanie drużyny nie ma co liczyć. Bo i kto ma to robić, prezes bez pieniędzy i umiejętności zarządzania, dyrektor sportowy po wieczorowych kursach czy trener, którego podstawową "zaletą" jest to, ze czyta codzienne raporty podsyłane przez prezesa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów