![]() |
31. kolejka, Wisła Kraków - Wisła Płock, 2 maja 2025, 20:30
Nadchodząca kolejka
https://i.ibb.co/1JvBXwyT/w1.png Aktualna tabela https://i.ibb.co/YBxfHgqR/w2.png :TS: |
Letkiewicz Jaroch Uryga Łasicki Mikulec Poletanović/Carbo Igbekeme Duda Baena Duarte Rodado . chyba najbardziej optymalny skład. Trzeba wygrać za wszelką cenę
|
Też uważam, że czas zakończyć nieudane eksperymenty z Alfaro na 10-tce i spróbować czegoś, co daje chociaż nadzieję, że będzie działać. Trzeba w końcu spróbować środka Poletanović + James + Duda. Na tym etapie sezonu nie możemy już po prostu grać meczów w 10-tkę.
Wygrać trzeba za wszelką cenę, w kontekście walki o 3-cie miejsce chyba najważniejszy mecz. 3-1 3x Rodado |
Może tym razem naszym siądzie skuteczność?
|
Cytat:
Tymczasem Plock polegl u siebie ze Zniczem :lol: Tego chyba najwieksi wislaccy optymisci nie przewidzieli |
Czyli teraz mokra szmata w Krakowie?
Logika polskiego futbolu tak by nakazywała. |
Cytat:
Trzeba się łudzić. |
Cytat:
Od kilku meczów czytam o mokrej szmacie i nic. Trzeba zlać Płock i poprawić w Tychach żeby w którymś z ostatnich meczów Rodado mógł odpocząć... |
Cytat:
Bo chcemy i możemy. |
Albo wygramy albo marzenia o 3-4 miejscu idą się kochać.
|
Grubym nietaktem byłoby odrzucenie ręki wyciągniętej do nas wczoraj przez Petrochemię.
|
Gramy swoje!! 1:1 :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Płock na pewno nie rozbity ale co najmniej zamroczony porażką u siebie z wakacyjnym Zniczem, dodatkowo nasi grali w piątek wieczór a rywal dopiero w poniedziałek i musi jeszcze stracić czas na podróż.
To jest tak naprawdę ten moment: skoro piszecie, że drużyna gra całkiem dobrze i regularnie punktuje to niech wykorzystają własną siłę, handicap blisko 70 godzin więcej odpoczynku i nienajlepsze nastroje u rywala, nie wspominając o własnym stadionie i wsparciu trybun. Niech Jop przestanie kombinować z Siwym tylko wystawia to, co ma najlepszego. Poletanovic, Igbekeme i Duda a w drugiej połówce Carbo. I jeszcze raz: to jest ten moment. Albo Wisła wygrywa i gra baraże u siebie albo niech już jadą na te wakacje i nie męczą więcej ludzi. Bo jeżeli w takich okolicznościach nie wygrają u siebie z Płockiem to całkiem serio, szkoda nawet grać baraży. Mój typ: 1:1.... |
Płock mógł dojść TBB na 5 pkt i naprawde realnie myśleć o top2. Myślę że oni jednak beda rozbici.
U nas o tyle latwiej że mamy 3 dni dluzej na przetrawienie tej sytuacji oraz jednak sportowo sie obroniliśmy. Plock ze Zniczem już niekoniecznie. Ale tak jak pisze sandomingo, jak mamy nie wygrac z taki (takim) Plockiem to nie widze tych barazy. |
Może być jeszcze inna kwestia - Płock wie że będzie grał w barażach i teraz się oszczedza żeby być w pełni formy na te 2 mecze.
Nie wyciągałbym pochopnych wniosków. W barażach nie ma rewanży... 1 głupia czerwona kartka wiecej znaczy niz mecz u siebie. |
Oszczędza się, żeby zagrać oba baraże na wyjeździe? Płock wszystkie mecze w końcówce gra z czołówką. Może skończyć na 6 miejscu albo w ogóle z nich wypaść.
Cytat:
|
Widzę,że nastroje jak przed meczem z Sosnowcem za Sobolewskiego.To co rzuca się w oczy pod rządami Jopa to to,że w końcu nauczyliśmy się jak grac w tej lidze.Średnia całościowo jego pracy i w rundzie wiosennej ponad 2 pkt/mecz
|
Może i Jop nauczył grać Wisłę z ogórkami, ale nie zapominajmy, że z TOP6 w tym roku kalendarzowym bilans mamy 0-2-1.
Skoro walczymy o baraże to musimy umieć wygrywać mecze z TOP6, szczególnie u siebie. Dla mnie tutaj sprawa jest prosta. Jeśli wygramy to niezależnie od miejsca barażowego które zajmiemy, będę wiedział, że ta drużyna jest w stanie nastukać każdemu w tej lidze. Jeśli nie wygramy to dajmy se spokój z barażami, szkoda naszego czasu i naszych nerwów, żeby potem znowu oglądać Puszcze 2.0 po której dalej mam PTSD. |
Łęczna też jest w czołówce i miałaby więcej punktów od nas gdybyśmy z nią nie wygrali. Więc bilans jest 1-2-1. Nie tak tragiczny jak za Sobola czy w ostatnich kolejkach Rude, ale nadal przeciętny. Więc raz, powinniśmy udowodnić że możemy drużynę z czołówki zdecydowanie rozjechać a dwa, ustawić się pod 3-4 miejsce żeby nie grać dwóch meczy na wyjeździe. Na Reymonta bardzo trudno nas ugryźć ale wyjazdy już są w kratkę. Kilkukrotnie łatwiej byłoby nam grać baraże na własnym boisku.
|
Cytat:
@Tantal, Łeczna dostała 2 pkt gratis od komisji ligi, nie zapominaj o tym, ale to zdecydowanej czolowka tej ligi. Ich bramkarz jest niepokonany od jakis 600 minut |
mam przeczucie ze to plock nie wytrzyma cisneinia jutro i polegnie.
|
Ja to mam mieszane uczucia wobec tego meczu, strasznie mi to śmierdzi takim Sosnowcem 2.0 z 2023 roku, gdzie w zasadzie to też był taki typowy "mecz o 6 punktów" a wszyscy wiemy jak to się potoczyło, jeśli faktycznie będziemy w stanie wygrać jutrzejszy mecz to w zasadzie jesteśmy pewni miejsca w barażach, ale już nie takie zesrania metr przed kiblem się zdarzały, dlatego bardzo ciekawe jak to spotkanie się potoczy i w którą strone się ukierunkujemy. Osobiście na ten mecz nie idę, a w ciągu 3 ostatnich lat odpuściłem zaledwie 1 mecz, za bardzo jestem wrażliwy na to co się wydarzy i jak już to lepiej butelki o ścianę rozwalać z balkonu na chodnik albo o ścianę w mieszkaniu niż rzucać kubkami z trybun...
|
Cytat:
Jutro gramy z drużyną która jest od nas wyżej w tabeli i realnie walczy o awans. Ale bez obaw, mamy jeszcze dwie drużyny z którymi możemy zrobić powtórkę z Sosnowca (bo Tychy też walczą o baraże). Po prostu Wisła Płock to nie są w pierwszej lidze pionki z którymi strata punktów to kompromitacja. Za to taka Stal... |
Z meczu z Sosnowcem z 2023 roku zapamiętałem jedno - gralismy w 10 przez pierwsze 45 min - Cisse na boisku był tylko teoretycznie. Jeden z najgorszych wystepow jakie widzialem w koszulce z biala gwiazda.
Ciężar gatunkowy jutrzejszego meczu jest kilka razy mniejszy niz w meczu z Termalika. A badz co bądź tam nie pęklismy mentalnie. |
Żółte kartki:
10 - Uryga 8 - (wrócili) Mikulec, Sukiennicki 6 - Biedrzycki, Łasicki 5 - Jaroch 4 - (wrócili) Ikbekeme , Kiss 3 - Rodado, Duda 2 - Zwoliński, Carbo, Kiakos, Poletanović, Alfaro 1 - Starzyński, Kutwa, Letkiewicz, Baena Szpital: - Gogół. |
Hmm.
To chyba lepiej by było, żeby Rodado i Duda wykartkowali się na mecz ze Stalą Rzeszów niż ze Stalową Wolą. Ci drudzy pewnie postawią takiego jelcza w polu karnym, że bez ekwilibrystyki Angela skończyło by się 0:0. Rzeszów ma mecz u siebie, to może minimalnie bardziej się otworzy? Nie wyobrażam sobie któregoś meczu barażowego bez tej dwójki... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl