Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   31. kolejka, Wisła Kraków - Wisła Płock, 2 maja 2025, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11102)

Arkadiusz.Czerepach 28.04.2025 12:10

31. kolejka, Wisła Kraków - Wisła Płock, 2 maja 2025, 20:30

Nadchodząca kolejka

https://i.ibb.co/1JvBXwyT/w1.png

Aktualna tabela

https://i.ibb.co/YBxfHgqR/w2.png

:TS:

Szneka 28.04.2025 13:31

Letkiewicz Jaroch Uryga Łasicki Mikulec Poletanović/Carbo Igbekeme Duda Baena Duarte Rodado . chyba najbardziej optymalny skład. Trzeba wygrać za wszelką cenę

Patryko 28.04.2025 15:09

Też uważam, że czas zakończyć nieudane eksperymenty z Alfaro na 10-tce i spróbować czegoś, co daje chociaż nadzieję, że będzie działać. Trzeba w końcu spróbować środka Poletanović + James + Duda. Na tym etapie sezonu nie możemy już po prostu grać meczów w 10-tkę.

Wygrać trzeba za wszelką cenę, w kontekście walki o 3-cie miejsce chyba najważniejszy mecz.

3-1 3x Rodado

wolfy 28.04.2025 16:29

Może tym razem naszym siądzie skuteczność?

Karherop 28.04.2025 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1646265)
Może tym razem naszym siądzie skuteczność?

Amunicje trzymaja na baraże .

Tymczasem Plock polegl u siebie ze Zniczem :lol:

Tego chyba najwieksi wislaccy optymisci nie przewidzieli

FraMat 28.04.2025 20:00

Czyli teraz mokra szmata w Krakowie?
Logika polskiego futbolu tak by nakazywała.

wolfy 28.04.2025 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1646271)

Jestem umiarkowanym optymistą. Naprawdę gramy dobrze i regularnie punktujemy.
Trzeba się łudzić.

Drozd 28.04.2025 20:35

Cytat:

Wypłać sobie jeżeli tak tego brakuje :>

Od kilku meczów czytam o mokrej szmacie i nic.

Trzeba zlać Płock i poprawić w Tychach żeby w którymś z ostatnich meczów Rodado mógł odpocząć...

Karherop 28.04.2025 20:54

Cytat:

Na przekór logice.

Bo chcemy i możemy.

pepe72 28.04.2025 22:52

Albo wygramy albo marzenia o 3-4 miejscu idą się kochać.

wolfy 28.04.2025 23:44

Grubym nietaktem byłoby odrzucenie ręki wyciągniętej do nas wczoraj przez Petrochemię.

El'kabat 29.04.2025 00:25

Gramy swoje!! 1:1 :)

pepe72 29.04.2025 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1646291)

Pi***l się! :rotfl:

RybaTs 29.04.2025 05:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1646291)

Nie zesraj się!

tommiyacht 29.04.2025 06:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1646261)
Trzeba w końcu spróbować środka Poletanović + James + Duda.

1906% za tym!! Kazdy z tej 3jki by skorzystał na takim ustawieniu, chyba Duda najbardziej, Aniolek na szpicy.

sandomingo 29.04.2025 07:15

Płock na pewno nie rozbity ale co najmniej zamroczony porażką u siebie z wakacyjnym Zniczem, dodatkowo nasi grali w piątek wieczór a rywal dopiero w poniedziałek i musi jeszcze stracić czas na podróż.

To jest tak naprawdę ten moment: skoro piszecie, że drużyna gra całkiem dobrze i regularnie punktuje to niech wykorzystają własną siłę, handicap blisko 70 godzin więcej odpoczynku i nienajlepsze nastroje u rywala, nie wspominając o własnym stadionie i wsparciu trybun.
Niech Jop przestanie kombinować z Siwym tylko wystawia to, co ma najlepszego. Poletanovic, Igbekeme i Duda a w drugiej połówce Carbo.

I jeszcze raz: to jest ten moment. Albo Wisła wygrywa i gra baraże u siebie albo niech już jadą na te wakacje i nie męczą więcej ludzi. Bo jeżeli w takich okolicznościach nie wygrają u siebie z Płockiem to całkiem serio, szkoda nawet grać baraży.

Mój typ: 1:1....

Karherop 29.04.2025 07:44

Płock mógł dojść TBB na 5 pkt i naprawde realnie myśleć o top2. Myślę że oni jednak beda rozbici.

U nas o tyle latwiej że mamy 3 dni dluzej na przetrawienie tej sytuacji oraz jednak sportowo sie obroniliśmy. Plock ze Zniczem już niekoniecznie.

Ale tak jak pisze sandomingo, jak mamy nie wygrac z taki (takim) Plockiem to nie widze tych barazy.

Ogryzek 29.04.2025 08:36

Może być jeszcze inna kwestia - Płock wie że będzie grał w barażach i teraz się oszczedza żeby być w pełni formy na te 2 mecze.

Nie wyciągałbym pochopnych wniosków. W barażach nie ma rewanży... 1 głupia czerwona kartka wiecej znaczy niz mecz u siebie.

Arked 29.04.2025 10:01

Oszczędza się, żeby zagrać oba baraże na wyjeździe? Płock wszystkie mecze w końcówce gra z czołówką. Może skończyć na 6 miejscu albo w ogóle z nich wypaść.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1646273)
Jestem umiarkowanym optymistą. Naprawdę gramy dobrze i regularnie punktujemy.
Trzeba się łudzić.

Nie pamiętam, kiedy ostatnio Wisła tak regularnie grała dobrze. Jesteśmy wyraźnie lepsi od rywala praktycznie w każdym meczu i łatwo stwarzamy sytuacje. Tradycyjnie tylko wyniki "na styk" tego nie pokazują.

krysztal 29.04.2025 10:31

Widzę,że nastroje jak przed meczem z Sosnowcem za Sobolewskiego.To co rzuca się w oczy pod rządami Jopa to to,że w końcu nauczyliśmy się jak grac w tej lidze.Średnia całościowo jego pracy i w rundzie wiosennej ponad 2 pkt/mecz

Stelio 30.04.2025 07:55

Może i Jop nauczył grać Wisłę z ogórkami, ale nie zapominajmy, że z TOP6 w tym roku kalendarzowym bilans mamy 0-2-1.

Skoro walczymy o baraże to musimy umieć wygrywać mecze z TOP6, szczególnie u siebie. Dla mnie tutaj sprawa jest prosta. Jeśli wygramy to niezależnie od miejsca barażowego które zajmiemy, będę wiedział, że ta drużyna jest w stanie nastukać każdemu w tej lidze. Jeśli nie wygramy to dajmy se spokój z barażami, szkoda naszego czasu i naszych nerwów, żeby potem znowu oglądać Puszcze 2.0 po której dalej mam PTSD.

Tantal 30.04.2025 09:17

Łęczna też jest w czołówce i miałaby więcej punktów od nas gdybyśmy z nią nie wygrali. Więc bilans jest 1-2-1. Nie tak tragiczny jak za Sobola czy w ostatnich kolejkach Rude, ale nadal przeciętny. Więc raz, powinniśmy udowodnić że możemy drużynę z czołówki zdecydowanie rozjechać a dwa, ustawić się pod 3-4 miejsce żeby nie grać dwóch meczy na wyjeździe. Na Reymonta bardzo trudno nas ugryźć ale wyjazdy już są w kratkę. Kilkukrotnie łatwiej byłoby nam grać baraże na własnym boisku.

Karherop 30.04.2025 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1646331)
Może i Jop nauczył grać Wisłę z ogórkami, ale nie zapominajmy, że z TOP6 w tym roku kalendarzowym bilans mamy 0-2-1.

Skoro walczymy o baraże to musimy umieć wygrywać mecze z TOP6, szczególnie u siebie. Dla mnie tutaj sprawa jest prosta. Jeśli wygramy to niezależnie od miejsca barażowego które zajmiemy, będę wiedział, że ta drużyna jest w stanie nastukać każdemu w tej lidze. Jeśli nie wygramy to dajmy se spokój z barażami, szkoda naszego czasu i naszych nerwów, żeby potem znowu oglądać Puszcze 2.0 po której dalej mam PTSD.

Z top 9 ligi u siebie nie przegralismy z nikim. Ale tak, mecz z Plockiem da odpowiedź jak będziemy wyglądać w barażach.

@Tantal, Łeczna dostała 2 pkt gratis od komisji ligi, nie zapominaj o tym, ale to zdecydowanej czolowka tej ligi. Ich bramkarz jest niepokonany od jakis 600 minut

Skawa Wadowice 01.05.2025 15:47

mam przeczucie ze to plock nie wytrzyma cisneinia jutro i polegnie.

Adryan 01.05.2025 17:05

Ja to mam mieszane uczucia wobec tego meczu, strasznie mi to śmierdzi takim Sosnowcem 2.0 z 2023 roku, gdzie w zasadzie to też był taki typowy "mecz o 6 punktów" a wszyscy wiemy jak to się potoczyło, jeśli faktycznie będziemy w stanie wygrać jutrzejszy mecz to w zasadzie jesteśmy pewni miejsca w barażach, ale już nie takie zesrania metr przed kiblem się zdarzały, dlatego bardzo ciekawe jak to spotkanie się potoczy i w którą strone się ukierunkujemy. Osobiście na ten mecz nie idę, a w ciągu 3 ostatnich lat odpuściłem zaledwie 1 mecz, za bardzo jestem wrażliwy na to co się wydarzy i jak już to lepiej butelki o ścianę rozwalać z balkonu na chodnik albo o ścianę w mieszkaniu niż rzucać kubkami z trybun...

wolfy 01.05.2025 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adryan (Post 1646342)
Ja to mam mieszane uczucia wobec tego meczu, strasznie mi to śmierdzi takim Sosnowcem 2.0 z 2023 roku, gdzie w zasadzie to też był taki typowy "mecz o 6 punktów" a wszyscy wiemy jak to się potoczyło, jeśli faktycznie będziemy w stanie wygrać jutrzejszy mecz to w zasadzie jesteśmy pewni miejsca w barażach, ale już nie takie zesrania metr przed kiblem się zdarzały, dlatego bardzo ciekawe jak to spotkanie się potoczy i w którą strone się ukierunkujemy. Osobiście na ten mecz nie idę, a w ciągu 3 ostatnich lat odpuściłem zaledwie 1 mecz, za bardzo jestem wrażliwy na to co się wydarzy i jak już to lepiej butelki o ścianę rozwalać z balkonu na chodnik albo o ścianę w mieszkaniu niż rzucać kubkami z trybun...

To nigdy nie będzie drugi Sosnowiec. Wtedy przegraliśmy u siebie, z drużyną na wakacjach, z zespołem z dołu tabeli który niedawno zaklepał utrzymanie, a Sobolewski postanowił wysłać Igbekeme na trybuny bo miał drobny uraz i opuścił dwa treningi... Co więcej, oni przyjechali bronić się przed w.......em, ale widząc nasze frajerstwo i olewactwo postanowili zagrać o pełną pulę - skutecznie.

Jutro gramy z drużyną która jest od nas wyżej w tabeli i realnie walczy o awans.

Ale bez obaw, mamy jeszcze dwie drużyny z którymi możemy zrobić powtórkę z Sosnowca (bo Tychy też walczą o baraże). Po prostu Wisła Płock to nie są w pierwszej lidze pionki z którymi strata punktów to kompromitacja. Za to taka Stal...

Karherop 01.05.2025 20:12

Z meczu z Sosnowcem z 2023 roku zapamiętałem jedno - gralismy w 10 przez pierwsze 45 min - Cisse na boisku był tylko teoretycznie. Jeden z najgorszych wystepow jakie widzialem w koszulce z biala gwiazda.

Ciężar gatunkowy jutrzejszego meczu jest kilka razy mniejszy niz w meczu z Termalika. A badz co bądź tam nie pęklismy mentalnie.

pepe72 01.05.2025 22:19

Żółte kartki:
10 - Uryga
8 - (wrócili) Mikulec, Sukiennicki
6 - Biedrzycki, Łasicki
5 - Jaroch
4 - (wrócili) Ikbekeme , Kiss
3 - Rodado, Duda
2 - Zwoliński, Carbo, Kiakos, Poletanović, Alfaro
1 - Starzyński, Kutwa, Letkiewicz, Baena

Szpital:
- Gogół.

Perun 02.05.2025 08:14

Hmm.
To chyba lepiej by było, żeby Rodado i Duda wykartkowali się na mecz ze Stalą Rzeszów niż ze Stalową Wolą. Ci drudzy pewnie postawią takiego jelcza w polu karnym, że bez ekwilibrystyki Angela skończyło by się 0:0. Rzeszów ma mecz u siebie, to może minimalnie bardziej się otworzy? Nie wyobrażam sobie któregoś meczu barażowego bez tej dwójki...

ciacho 02.05.2025 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1646355)
...

Szpital:
- Gogół.

Colley już normalnie trenuje?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl