The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2025, 12:10. 31. kolejka, Wisła Kraków - Wisła Płock, 2 maja 2025, 20:30
Nadchodząca kolejka

Aktualna tabela

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 28.04.2025, 13:31
Letkiewicz Jaroch Uryga Łasicki Mikulec Poletanović/Carbo Igbekeme Duda Baena Duarte Rodado . chyba najbardziej optymalny skład. Trzeba wygrać za wszelką cenę
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.04.2025, 15:09
Też uważam, że czas zakończyć nieudane eksperymenty z Alfaro na 10-tce i spróbować czegoś, co daje chociaż nadzieję, że będzie działać. Trzeba w końcu spróbować środka Poletanović + James + Duda. Na tym etapie sezonu nie możemy już po prostu grać meczów w 10-tkę.

Wygrać trzeba za wszelką cenę, w kontekście walki o 3-cie miejsce chyba najważniejszy mecz.

3-1 3x Rodado
Ostatnio edytowane przez Patryko : 28.04.2025 o godz. 15:12.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.04.2025, 16:29
Może tym razem naszym siądzie skuteczność?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.04.2025, 19:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Może tym razem naszym siądzie skuteczność?
Amunicje trzymaja na baraże .

Tymczasem Plock polegl u siebie ze Zniczem

Tego chyba najwieksi wislaccy optymisci nie przewidzieli
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.04.2025, 20:00
Czyli teraz mokra szmata w Krakowie?
Logika polskiego futbolu tak by nakazywała.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.04.2025, 20:06
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jestem umiarkowanym optymistą. Naprawdę gramy dobrze i regularnie punktujemy.
Trzeba się łudzić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2025 o godz. 20:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.04.2025, 20:35
Wypłać sobie jeżeli tak tego brakuje

Od kilku meczów czytam o mokrej szmacie i nic.

Trzeba zlać Płock i poprawić w Tychach żeby w którymś z ostatnich meczów Rodado mógł odpocząć...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.04.2025, 20:54
Na przekór logice.

Bo chcemy i możemy.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.04.2025, 22:52
Albo wygramy albo marzenia o 3-4 miejscu idą się kochać.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.04.2025, 23:44
Grubym nietaktem byłoby odrzucenie ręki wyciągniętej do nas wczoraj przez Petrochemię.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.04.2025, 00:25
Gramy swoje!! 1:1
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 02.05.2025 o godz. 21:27.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 29.04.2025, 01:12
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Pi***l się!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
RybaTs
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 29.04.2025, 05:07
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Nie zesraj się!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.04.2025, 06:24
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Trzeba w końcu spróbować środka Poletanović + James + Duda.
1906% za tym!! Kazdy z tej 3jki by skorzystał na takim ustawieniu, chyba Duda najbardziej, Aniolek na szpicy.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.04.2025, 07:15
Płock na pewno nie rozbity ale co najmniej zamroczony porażką u siebie z wakacyjnym Zniczem, dodatkowo nasi grali w piątek wieczór a rywal dopiero w poniedziałek i musi jeszcze stracić czas na podróż.

To jest tak naprawdę ten moment: skoro piszecie, że drużyna gra całkiem dobrze i regularnie punktuje to niech wykorzystają własną siłę, handicap blisko 70 godzin więcej odpoczynku i nienajlepsze nastroje u rywala, nie wspominając o własnym stadionie i wsparciu trybun.
Niech Jop przestanie kombinować z Siwym tylko wystawia to, co ma najlepszego. Poletanovic, Igbekeme i Duda a w drugiej połówce Carbo.

I jeszcze raz: to jest ten moment. Albo Wisła wygrywa i gra baraże u siebie albo niech już jadą na te wakacje i nie męczą więcej ludzi. Bo jeżeli w takich okolicznościach nie wygrają u siebie z Płockiem to całkiem serio, szkoda nawet grać baraży.

Mój typ: 1:1....
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 29.04.2025, 07:44
Płock mógł dojść TBB na 5 pkt i naprawde realnie myśleć o top2. Myślę że oni jednak beda rozbici.

U nas o tyle latwiej że mamy 3 dni dluzej na przetrawienie tej sytuacji oraz jednak sportowo sie obroniliśmy. Plock ze Zniczem już niekoniecznie.

Ale tak jak pisze sandomingo, jak mamy nie wygrac z taki (takim) Plockiem to nie widze tych barazy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.04.2025, 08:36
Może być jeszcze inna kwestia - Płock wie że będzie grał w barażach i teraz się oszczedza żeby być w pełni formy na te 2 mecze.

Nie wyciągałbym pochopnych wniosków. W barażach nie ma rewanży... 1 głupia czerwona kartka wiecej znaczy niz mecz u siebie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.04.2025, 10:01
Oszczędza się, żeby zagrać oba baraże na wyjeździe? Płock wszystkie mecze w końcówce gra z czołówką. Może skończyć na 6 miejscu albo w ogóle z nich wypaść.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jestem umiarkowanym optymistą. Naprawdę gramy dobrze i regularnie punktujemy.
Trzeba się łudzić.
Nie pamiętam, kiedy ostatnio Wisła tak regularnie grała dobrze. Jesteśmy wyraźnie lepsi od rywala praktycznie w każdym meczu i łatwo stwarzamy sytuacje. Tradycyjnie tylko wyniki "na styk" tego nie pokazują.
Ostatnio edytowane przez Arked : 29.04.2025 o godz. 10:03.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.04.2025, 10:31
Widzę,że nastroje jak przed meczem z Sosnowcem za Sobolewskiego.To co rzuca się w oczy pod rządami Jopa to to,że w końcu nauczyliśmy się jak grac w tej lidze.Średnia całościowo jego pracy i w rundzie wiosennej ponad 2 pkt/mecz
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 30.04.2025, 07:55
Może i Jop nauczył grać Wisłę z ogórkami, ale nie zapominajmy, że z TOP6 w tym roku kalendarzowym bilans mamy 0-2-1.

Skoro walczymy o baraże to musimy umieć wygrywać mecze z TOP6, szczególnie u siebie. Dla mnie tutaj sprawa jest prosta. Jeśli wygramy to niezależnie od miejsca barażowego które zajmiemy, będę wiedział, że ta drużyna jest w stanie nastukać każdemu w tej lidze. Jeśli nie wygramy to dajmy se spokój z barażami, szkoda naszego czasu i naszych nerwów, żeby potem znowu oglądać Puszcze 2.0 po której dalej mam PTSD.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 30.04.2025, 09:17
Łęczna też jest w czołówce i miałaby więcej punktów od nas gdybyśmy z nią nie wygrali. Więc bilans jest 1-2-1. Nie tak tragiczny jak za Sobola czy w ostatnich kolejkach Rude, ale nadal przeciętny. Więc raz, powinniśmy udowodnić że możemy drużynę z czołówki zdecydowanie rozjechać a dwa, ustawić się pod 3-4 miejsce żeby nie grać dwóch meczy na wyjeździe. Na Reymonta bardzo trudno nas ugryźć ale wyjazdy już są w kratkę. Kilkukrotnie łatwiej byłoby nam grać baraże na własnym boisku.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2025, 10:59
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Może i Jop nauczył grać Wisłę z ogórkami, ale nie zapominajmy, że z TOP6 w tym roku kalendarzowym bilans mamy 0-2-1.

Skoro walczymy o baraże to musimy umieć wygrywać mecze z TOP6, szczególnie u siebie. Dla mnie tutaj sprawa jest prosta. Jeśli wygramy to niezależnie od miejsca barażowego które zajmiemy, będę wiedział, że ta drużyna jest w stanie nastukać każdemu w tej lidze. Jeśli nie wygramy to dajmy se spokój z barażami, szkoda naszego czasu i naszych nerwów, żeby potem znowu oglądać Puszcze 2.0 po której dalej mam PTSD.
Z top 9 ligi u siebie nie przegralismy z nikim. Ale tak, mecz z Plockiem da odpowiedź jak będziemy wyglądać w barażach.

@Tantal, Łeczna dostała 2 pkt gratis od komisji ligi, nie zapominaj o tym, ale to zdecydowanej czolowka tej ligi. Ich bramkarz jest niepokonany od jakis 600 minut
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.05.2025, 15:47
mam przeczucie ze to plock nie wytrzyma cisneinia jutro i polegnie.
Odpowiedz cytując
Adryan
Senior Member

Od: 04.2024

Stary 01.05.2025, 17:05
Ja to mam mieszane uczucia wobec tego meczu, strasznie mi to śmierdzi takim Sosnowcem 2.0 z 2023 roku, gdzie w zasadzie to też był taki typowy "mecz o 6 punktów" a wszyscy wiemy jak to się potoczyło, jeśli faktycznie będziemy w stanie wygrać jutrzejszy mecz to w zasadzie jesteśmy pewni miejsca w barażach, ale już nie takie zesrania metr przed kiblem się zdarzały, dlatego bardzo ciekawe jak to spotkanie się potoczy i w którą strone się ukierunkujemy. Osobiście na ten mecz nie idę, a w ciągu 3 ostatnich lat odpuściłem zaledwie 1 mecz, za bardzo jestem wrażliwy na to co się wydarzy i jak już to lepiej butelki o ścianę rozwalać z balkonu na chodnik albo o ścianę w mieszkaniu niż rzucać kubkami z trybun...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.05.2025, 17:33
Adryan napisał(a):Wyświetl post
Ja to mam mieszane uczucia wobec tego meczu, strasznie mi to śmierdzi takim Sosnowcem 2.0 z 2023 roku, gdzie w zasadzie to też był taki typowy "mecz o 6 punktów" a wszyscy wiemy jak to się potoczyło, jeśli faktycznie będziemy w stanie wygrać jutrzejszy mecz to w zasadzie jesteśmy pewni miejsca w barażach, ale już nie takie zesrania metr przed kiblem się zdarzały, dlatego bardzo ciekawe jak to spotkanie się potoczy i w którą strone się ukierunkujemy. Osobiście na ten mecz nie idę, a w ciągu 3 ostatnich lat odpuściłem zaledwie 1 mecz, za bardzo jestem wrażliwy na to co się wydarzy i jak już to lepiej butelki o ścianę rozwalać z balkonu na chodnik albo o ścianę w mieszkaniu niż rzucać kubkami z trybun...
To nigdy nie będzie drugi Sosnowiec. Wtedy przegraliśmy u siebie, z drużyną na wakacjach, z zespołem z dołu tabeli który niedawno zaklepał utrzymanie, a Sobolewski postanowił wysłać Igbekeme na trybuny bo miał drobny uraz i opuścił dwa treningi... Co więcej, oni przyjechali bronić się przed w.......em, ale widząc nasze frajerstwo i olewactwo postanowili zagrać o pełną pulę - skutecznie.

Jutro gramy z drużyną która jest od nas wyżej w tabeli i realnie walczy o awans.

Ale bez obaw, mamy jeszcze dwie drużyny z którymi możemy zrobić powtórkę z Sosnowca (bo Tychy też walczą o baraże). Po prostu Wisła Płock to nie są w pierwszej lidze pionki z którymi strata punktów to kompromitacja. Za to taka Stal...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.05.2025, 20:12
Z meczu z Sosnowcem z 2023 roku zapamiętałem jedno - gralismy w 10 przez pierwsze 45 min - Cisse na boisku był tylko teoretycznie. Jeden z najgorszych wystepow jakie widzialem w koszulce z biala gwiazda.

Ciężar gatunkowy jutrzejszego meczu jest kilka razy mniejszy niz w meczu z Termalika. A badz co bądź tam nie pęklismy mentalnie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 01.05.2025, 22:19
Żółte kartki:
10 - Uryga
8 - (wrócili) Mikulec, Sukiennicki
6 - Biedrzycki, Łasicki
5 - Jaroch
4 - (wrócili) Ikbekeme , Kiss
3 - Rodado, Duda
2 - Zwoliński, Carbo, Kiakos, Poletanović, Alfaro
1 - Starzyński, Kutwa, Letkiewicz, Baena

Szpital:
- Gogół.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 01.05.2025 o godz. 22:35.

Odpowiedz cytując
Perun
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 02.05.2025, 08:14
Hmm.
To chyba lepiej by było, żeby Rodado i Duda wykartkowali się na mecz ze Stalą Rzeszów niż ze Stalową Wolą. Ci drudzy pewnie postawią takiego jelcza w polu karnym, że bez ekwilibrystyki Angela skończyło by się 0:0. Rzeszów ma mecz u siebie, to może minimalnie bardziej się otworzy? Nie wyobrażam sobie któregoś meczu barażowego bez tej dwójki...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.05.2025, 08:45
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
...

Szpital:
- Gogół.
Colley już normalnie trenuje?
Odpowiedz cytując