|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Nadchodząca kolejka
![]() Aktualna tabela ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Letkiewicz Jaroch Uryga Łasicki Mikulec Poletanović/Carbo Igbekeme Duda Baena Duarte Rodado . chyba najbardziej optymalny skład. Trzeba wygrać za wszelką cenę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Też uważam, że czas zakończyć nieudane eksperymenty z Alfaro na 10-tce i spróbować czegoś, co daje chociaż nadzieję, że będzie działać. Trzeba w końcu spróbować środka Poletanović + James + Duda. Na tym etapie sezonu nie możemy już po prostu grać meczów w 10-tkę.
Wygrać trzeba za wszelką cenę, w kontekście walki o 3-cie miejsce chyba najważniejszy mecz. 3-1 3x Rodado
Ostatnio edytowane przez Patryko : 28.04.2025 o godz. 15:12.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Może tym razem naszym siądzie skuteczność?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Czyli teraz mokra szmata w Krakowie?
Logika polskiego futbolu tak by nakazywała. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem umiarkowanym optymistą. Naprawdę gramy dobrze i regularnie punktujemy.
Trzeba się łudzić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2025 o godz. 20:08.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wypłać sobie jeżeli tak tego brakuje
![]() Od kilku meczów czytam o mokrej szmacie i nic. Trzeba zlać Płock i poprawić w Tychach żeby w którymś z ostatnich meczów Rodado mógł odpocząć... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Albo wygramy albo marzenia o 3-4 miejscu idą się kochać.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grubym nietaktem byłoby odrzucenie ręki wyciągniętej do nas wczoraj przez Petrochemię.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Gramy swoje!! 1:1
![]()
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 02.05.2025 o godz. 21:27.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Płock na pewno nie rozbity ale co najmniej zamroczony porażką u siebie z wakacyjnym Zniczem, dodatkowo nasi grali w piątek wieczór a rywal dopiero w poniedziałek i musi jeszcze stracić czas na podróż.
To jest tak naprawdę ten moment: skoro piszecie, że drużyna gra całkiem dobrze i regularnie punktuje to niech wykorzystają własną siłę, handicap blisko 70 godzin więcej odpoczynku i nienajlepsze nastroje u rywala, nie wspominając o własnym stadionie i wsparciu trybun. Niech Jop przestanie kombinować z Siwym tylko wystawia to, co ma najlepszego. Poletanovic, Igbekeme i Duda a w drugiej połówce Carbo. I jeszcze raz: to jest ten moment. Albo Wisła wygrywa i gra baraże u siebie albo niech już jadą na te wakacje i nie męczą więcej ludzi. Bo jeżeli w takich okolicznościach nie wygrają u siebie z Płockiem to całkiem serio, szkoda nawet grać baraży. Mój typ: 1:1.... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Płock mógł dojść TBB na 5 pkt i naprawde realnie myśleć o top2. Myślę że oni jednak beda rozbici.
U nas o tyle latwiej że mamy 3 dni dluzej na przetrawienie tej sytuacji oraz jednak sportowo sie obroniliśmy. Plock ze Zniczem już niekoniecznie. Ale tak jak pisze sandomingo, jak mamy nie wygrac z taki (takim) Plockiem to nie widze tych barazy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Może być jeszcze inna kwestia - Płock wie że będzie grał w barażach i teraz się oszczedza żeby być w pełni formy na te 2 mecze.
Nie wyciągałbym pochopnych wniosków. W barażach nie ma rewanży... 1 głupia czerwona kartka wiecej znaczy niz mecz u siebie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Oszczędza się, żeby zagrać oba baraże na wyjeździe? Płock wszystkie mecze w końcówce gra z czołówką. Może skończyć na 6 miejscu albo w ogóle z nich wypaść.
Nie pamiętam, kiedy ostatnio Wisła tak regularnie grała dobrze. Jesteśmy wyraźnie lepsi od rywala praktycznie w każdym meczu i łatwo stwarzamy sytuacje. Tradycyjnie tylko wyniki "na styk" tego nie pokazują.
Ostatnio edytowane przez Arked : 29.04.2025 o godz. 10:03.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Widzę,że nastroje jak przed meczem z Sosnowcem za Sobolewskiego.To co rzuca się w oczy pod rządami Jopa to to,że w końcu nauczyliśmy się jak grac w tej lidze.Średnia całościowo jego pracy i w rundzie wiosennej ponad 2 pkt/mecz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Może i Jop nauczył grać Wisłę z ogórkami, ale nie zapominajmy, że z TOP6 w tym roku kalendarzowym bilans mamy 0-2-1.
Skoro walczymy o baraże to musimy umieć wygrywać mecze z TOP6, szczególnie u siebie. Dla mnie tutaj sprawa jest prosta. Jeśli wygramy to niezależnie od miejsca barażowego które zajmiemy, będę wiedział, że ta drużyna jest w stanie nastukać każdemu w tej lidze. Jeśli nie wygramy to dajmy se spokój z barażami, szkoda naszego czasu i naszych nerwów, żeby potem znowu oglądać Puszcze 2.0 po której dalej mam PTSD. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Łęczna też jest w czołówce i miałaby więcej punktów od nas gdybyśmy z nią nie wygrali. Więc bilans jest 1-2-1. Nie tak tragiczny jak za Sobola czy w ostatnich kolejkach Rude, ale nadal przeciętny. Więc raz, powinniśmy udowodnić że możemy drużynę z czołówki zdecydowanie rozjechać a dwa, ustawić się pod 3-4 miejsce żeby nie grać dwóch meczy na wyjeździe. Na Reymonta bardzo trudno nas ugryźć ale wyjazdy już są w kratkę. Kilkukrotnie łatwiej byłoby nam grać baraże na własnym boisku.
![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
@Tantal, Łeczna dostała 2 pkt gratis od komisji ligi, nie zapominaj o tym, ale to zdecydowanej czolowka tej ligi. Ich bramkarz jest niepokonany od jakis 600 minut |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
mam przeczucie ze to plock nie wytrzyma cisneinia jutro i polegnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Ja to mam mieszane uczucia wobec tego meczu, strasznie mi to śmierdzi takim Sosnowcem 2.0 z 2023 roku, gdzie w zasadzie to też był taki typowy "mecz o 6 punktów" a wszyscy wiemy jak to się potoczyło, jeśli faktycznie będziemy w stanie wygrać jutrzejszy mecz to w zasadzie jesteśmy pewni miejsca w barażach, ale już nie takie zesrania metr przed kiblem się zdarzały, dlatego bardzo ciekawe jak to spotkanie się potoczy i w którą strone się ukierunkujemy. Osobiście na ten mecz nie idę, a w ciągu 3 ostatnich lat odpuściłem zaledwie 1 mecz, za bardzo jestem wrażliwy na to co się wydarzy i jak już to lepiej butelki o ścianę rozwalać z balkonu na chodnik albo o ścianę w mieszkaniu niż rzucać kubkami z trybun...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jutro gramy z drużyną która jest od nas wyżej w tabeli i realnie walczy o awans. Ale bez obaw, mamy jeszcze dwie drużyny z którymi możemy zrobić powtórkę z Sosnowca (bo Tychy też walczą o baraże). Po prostu Wisła Płock to nie są w pierwszej lidze pionki z którymi strata punktów to kompromitacja. Za to taka Stal... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Z meczu z Sosnowcem z 2023 roku zapamiętałem jedno - gralismy w 10 przez pierwsze 45 min - Cisse na boisku był tylko teoretycznie. Jeden z najgorszych wystepow jakie widzialem w koszulce z biala gwiazda.
Ciężar gatunkowy jutrzejszego meczu jest kilka razy mniejszy niz w meczu z Termalika. A badz co bądź tam nie pęklismy mentalnie. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Żółte kartki:
10 - Uryga 8 - (wrócili) Mikulec, Sukiennicki 6 - Biedrzycki, Łasicki 5 - Jaroch 4 - (wrócili) Ikbekeme , Kiss 3 - Rodado, Duda 2 - Zwoliński, Carbo, Kiakos, Poletanović, Alfaro 1 - Starzyński, Kutwa, Letkiewicz, Baena Szpital: - Gogół.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 01.05.2025 o godz. 22:35.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Hmm.
To chyba lepiej by było, żeby Rodado i Duda wykartkowali się na mecz ze Stalą Rzeszów niż ze Stalową Wolą. Ci drudzy pewnie postawią takiego jelcza w polu karnym, że bez ekwilibrystyki Angela skończyło by się 0:0. Rzeszów ma mecz u siebie, to może minimalnie bardziej się otworzy? Nie wyobrażam sobie któregoś meczu barażowego bez tej dwójki... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|