|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie, dopiero po 12 jest dłuższa przerwa.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
jest tak gigantyczna nagonka na Rzucidło, że chyba tylko dwójka sędziowska od wódy i znaków miała lepszy hejt.
Nie spodziewam się w 100% spokojnego meczu. Albo rekompensata za krzywdy moralne albo jasna pokazówka, żebyśmy wypierdalali z myślami o awansie w barażach. Zresztą niejeden byłby dumny z binarnego systemu sędziowania ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
To jest skandal, nie pierdoła, dobrze, że tym razem nie wypaczyło to wyniku meczu. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Wszyscy tutaj o tym Rzucidle, a na dobrą sprawę to Sylwestrzak ostatnio nam sędziował z Rzeszowem i też teoretycznie bardzo felerny arbiter dla nas i jakoś nie sędziował źle. Tylko no właśnie tu jest kwestia tego, że Sylwestrzak nie upierając się nie jest z Warszawy, wystawiając takiego sędziego po takich kardynalnych błędach wydaje mi się, że Kolegium Sędziów specjalnie go daje żeby był wystawiony na ostre komentarze zwłaszcza z sektoru C. Podejrzewam, że pierwsza lepsza sytuacja stykowa zagwizdana przeciwko nam to będzie Dolha 2.0 tak jak ktoś napisał na X (dawniej Twitter), już nie mówiąc o biednym Polskim Związku Piłki Nożnej, który będzie wiadomo co robiony w zasadzie po każdej sytuacji, nie rozumiem jaki jest cel wybierania tak jawnie stronniczych sędziów do takich drużyn. Czemu Legia mogła sobie pokpić z Frankowskiego i zgłosić w tej sprawie protest a my siedzimy cicho? Miejmy nadzieję, że pojedziemy ich 3-4:0, bo jak będzie mecz na styku to nie ma co liczyć na to, że sędzia cokolwiek w naszą stronę będzie gwizdał, dodatkowo znając styl gry Chrobrego Głogów, ten mecz jeśli nie zacznie się tak jak na jesieni, szybkie napoczęcie i 2 bramki na początku meczu to będzie bardziej przypominał mecz ze Zniczem, Wartą, albo (o zgrozo) mecz w Głogowie w 2022 albo w 2024 za Rude.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Gość będzie obsrany w środę, co będzie miało ogromny wplyw na decyzje i nerwowość na boisku |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z konferencji prasowej:
M. Kutwa i P. Gogół kontuzjowani. Rodado raczej nie zagra od początku. Colley nie jest jeszcze gotowy na 1 skład. Ci [zmiennicy] co grali w Grodzisku mogą się pojawić w niedzielę z Odrą. Było jeszcze o ochraniaczach Kacpra Dudy - dlaczego takie małe. Ponoć taka moda ale są to dopuszczone ochraniacze i nie tylko Kacper ma takie małe. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No zobaczcie sobie jak ostatnio w Ekstraklasie Jagiellonia grała i ten 16-letni Pietuszewski miał ochraniacze wielkości paczki papierosów..., to nawet komentator któryś w Canal + powiedział, że to nierozsądne i sam się prosi o krzywdę ubieraniem takich ochraniaczy. Nie wiem jaki jest zamysł w tym, nie są nieśmiertelni i nie mają kości z gumy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może potrzeba jakiejś ciężkiej kontuzji, aby chłopaki przemyślały, czy wolą się trochę pomęczyć z pełnowymiarowymi ochraniaczami, czy leczyć podwójne złamanie rok?
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Może, może...Choć wiadomo, że akurat w Wiśle Prezes i tak przedłuży kontrakt w razie W.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadza się, nie po to Łasicki wyszedł w pierwszym składzie na Wartę Poznań, pogra jeszcze ogony w dwóch meczach i klauzula przyjaźni się znowu aktywuje w kontrakcie, więc na przyszły rok chłopa na lodzie zostawić nie wypada, nie no, tak to się nie robi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Przeceniamy wpływ ochraniaczy przeciw rzeźnikom. Rodado nosi podobny rozmiar. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Sukiennicki po pierwszej połowie do zmiany, katastrofalny mecz. Żadnego dobrego zagrania, tylko holowanie, drybling w miejscu i podanie do najbliższego. Nasi piłkarze ewidentnie starają się go unikać i wybierać inne opcje w rozegraniu, trudno się dziwić. Z nim gramy w 10-tkę.
Biedrzycki - nie dość że zawalił bramkę, to był o włos od czerwonej kartki. Dobrze że był rykoszet po strzale Baeny, dobrze że Hiszpan nie próbował podawać do Zwolińskiego. Wspomniany strasznie pasywny, mało biega i nie pokazuje się do gry.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.04.2025 o godz. 18:01.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ależ Biedrzycki wystartował do tej interwencji, jakiś cud, że tam typa nie skasował na czerwo.
Typowa bramka przeciw Wiśle - wrzucić/przedłużyć piłkę za naszych dwóch środkowych kloców i patrzeć co się stanie. Sukiennicki podanie na 4 metry do niepilnowanego Poletanovica niecelne i dwa razy za mocne, bez komentarza. Absolutnie do zmiany w przerwie. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tempo rozgrywania akcji( tzn przyjęcie, poprawienie, holowanie , podanie) jest takie że ampfutbolisci by zdążyli się ustawić i te wszystkie strzały i dośrodkowania poblokować
A co do Sukiennickiego,pytanie do tych na stadionie, , zszedł na przerwę do szatni czy wciąż się kiwa? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Szczęśliwie 3 punkty zostają w domu.
Brawo Rodado. Dzisiaj Baena pokazał się jak nie Baena. Dużo biegał, nie tracił głupio i często piłki, pressował i zdobył ważną (choć szczęśliwą) bramkę. Zwolińska powinna już zdecydowanie udać się na dłuższy urlop. Biedrzycka też grała jakby miała syndrom przedmiesiączkowy. Bardzo fajnie ponownie Mikulec. I interwencja, która uratowała nam mecz - Letkiewicza. Reszta bezpłciowo/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Letkiewiczowi powinni do protokolu wpisac gola bo to co obronil to tak jak by gola strzelil.
Dlaczego za faul Mandrysza na Jarochu nie bylo czerwonej to nie mam zielonego pojecia. Duda za takie cos w meczu z Odra doszal. Jedne przepisy dla Wisly inne dla pozostalych. nie chce sie za wczasu podniecac ale moze sie w tej druzynie cos ruszylo. Pol roku temu takie mecze jak ostatnie trzy skonczylyby sie porazakami lub remisami. Mozna narzekac na jakosc wykonania ale biorac pod uwage efekt i to jak konczyly sie tego typu mecze w przeszlosci to trzeba byc zadowolonym. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najgorszy na boisku Sukiennicki, mam nadzieję że skończy się temat "niech zagra za napastnikiem". Piłkarz bez strzału i podania. Dobrze że Jop nie próbował go rehabilitować.
Każdy zmiennik coś wniósł, oczywiście - najwięcej Rodado, ale nawet Duda, nie musząc grać w środku pomocy zagrał najlepszy mecz w rundzie. Alfaro zagrał nieźle, właściwie to średnio, ale na tle Sukiennickiego wyglądał fenomenalnie. W obronie jak zwykle ciężary, dobrze że Jop zostawił Igbekeme z Carbo a zmienił grającego obok drużyny Zwolińskiego. Dzięki temu końcówka nie była rozpaczliwą próbą obrony. Jest seria trzech zwycięstw. Myślałem że zabraknie meczy w sezonie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.04.2025 o godz. 20:10.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
- przeraźliwie wolna Biedrzycka z tyłu - bez sensu snująca się z przodu Zwolińska. Łukasz mając takie parametry rusza się gorzej i wolniej od Urygi i Biedry, co samo w sobie już go dyskwalifikuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Kutwa wróć, Zwolak na ławkę, Duda to jednak ofensywny pomocnik. Bronić nie potrafi, z przodu coś tam pyka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Przedłużyć umowę z Letkiewiczem.
Biedrzycki na ławę bo jest dramatyczny... Jak Uryga nie strzelił tej głowy to jest kompromitacja. Ale 3 pkt są i to jest najważniejsze. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zwoliński poza jedym strzałem niewiele dał drużynie. Sukiennicki za to był absolutnie bezużyteczny. Każda akcja w której brał udział byłaby lepsza gdyby go nie było na boisku. Jedyne co robił to kiwał się sam ze sobą i podawał do najbliższego. Inni piłkarze unikali podawania mu piłki bo spowalniał akcję. Przez niego graliśmy de facto w dziesiątkę. Przypomnij sobie kiedy ostatni raz Jop dał komuś niezagrożonemu czerwoną kartką wędkę? Sukiennicki grał tak źle. Albo inaczej - nie grał, tylko pozorował grę. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Występ Zwolińskiego i Sukiennickiego poniżej krytyki, tu nie ma nawet co komentować.
Zwoliński nie uczestniczy w grze, nie wychodzi do podania, nie strzela - w zasadzie ja nie wiem po co on jest na boisku. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No ale w sumie jeden groźny strzał oddał. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są 3 punkty, nie ma kontuzji, Ikbekeme nie dostał kartki.
Jeszcze 7 razy to samo poproszę (tj. 3 punkty )![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Nie pojmuję, że Uryga ładował w Płocku tyle bramek z główki, a u nas musi mieć pierdyliard dogodnych sytuacji żeby coś wpadło. Dzisiaj miał 2 setki. PS. Fatalny mecz. To powolne klepanie po obwodzie zaczęło mi przypominać najgorsze czasy Brzeczka czy Sobola, tylko tutaj punkty się zgadzają. Ale ile można jechać na takim przepychaniu... zobaczymy
Ostatnio edytowane przez ciacho : 10.04.2025 o godz. 04:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pełna zależność od Rodado - bez niego nie istniejemy.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Uryga to w tej sytuacji mogl zrobić wszystko. Co on tam wymyslil.... Podsumowujac to zbyt nerwowy mecz, ale z drugiej to Chrobry nie jest taki słaby, a na pewno nie na tyle zeby byc dostarczycielem punktów dla każdego. Wynik jest najwazniejszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Sukiennickiemu należała się wędka w przerwie jak mało kiedy, ale pani Zwolińska przebiła wszystko. Gdzie jest ten zawodnik z jesieni, który ładował bramkę w co drugim meczu i to z mocno ekwilibrystycznych pozycji...
Byłem wściekły na Jopa za wariackie zmiany w wyjściowym składzie z Wartą, ale na razie się wybrania. Szuka rozwiązań, próbuje nie zajechać wracających po kontuzjach i, póki co, wychodzi na jego. Inna sprawa jak by to wyglądało gdyby nie eksplozja talentu Letkiewicza. Co chłop nam ratuje d.... Bez niego moglibyśmy mieć 2 punkty zamiast 6 po ostatnich meczach. ![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja osobiście już nie mogę patrzeć na Zwolińskiego, może 1-2 mecze ławki dobrze by na niego podziałały? Wczoraj był jakiś taki zmulony, zero dynamiki, do tego jakieś pokraczne dryblingi.
Z Odrą zagrałbym zestawieniem: Letkiewicz Jaroch - Uryga - Kutwa (?) - Mikulec Poletanović - Igbekeme Baena - Duda - Duarte Rodado ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|