|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Prościej by było opłacać ich kontrakty z tylnego siedzenia jak to miało miejsce z Peszko i cholera wie iloma jeszcze zawodnikami.
Ostatnio edytowane przez azor : 22.02.2025 o godz. 13:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zacznijmy od tego, że WK nie jest właścicielem Wieczystej
![]() Wszystko zależy od tego, z kim piłkarze mają podpisane kontrakty. Jeśli bezpośrednio z WK, to przerzucenie co lepszych do Wisły nie stanowiłoby większego problemu. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
- nie jest właścicielem Wieczystej - jest jej jedynym liczącym się sponsorem - Wieczystej nie stać na utrzymanie piłkarzy których ma bez Kwietnia - w Wieczystej pracują ludzie Kwietnia. W teoretycznej sytuacji przejęcia Wisły Kwiecień może przerzucać piłkarzy (za ich zgodą, ale żaden raczej nie podskoczy) między klubami jak worki ziemniaków na zasadzie wypożyczeń i transferów bezgotówkowych. Np. Wieczysta nam Carlitosa, my im Sukiennickiego. Pomijam w jakiej formie jest Carlitos etc., ale nie ma żadnych formalnych przeszkód. Jedyny problem to czy Kwiecień chce się w to bawić. Moim zdaniem - niekoniecznie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok ma to sens.
Btw. Jarosław właśnie powiedział przed meczem, że wyszliśmy na minus z Pucharów ![]() Drozd, jakieś komenatrz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Nie będzie tu żadnego Kwietnia, zapomnijcie o tym.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Inna sprawa że to mogłoby być prawdą bo on lubi być na minusie - Synerise nieustannie na minusie, Wisła na minusie, puchary na minusie, dzień meczowy nierzadko na minusie (?!).. Człowiek-minus po prostu.. jak się z nim umówisz w lipcu na wódkę to na wszelki wypadek przyjdź w kożuchu bo może się okazać, że w knajpie będzie minus dwadzieścia (stopni).
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 22.02.2025 o godz. 14:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 22.02.2025 o godz. 23:23.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
No ale do tego sie zdazylismy przyzwyczaić. Na biletach nie zarabiamy, na pucharach nie zarabiamy, na grze w 1 lidze nie zarabiamy, w ogole nie wiadomo skąd sa na wszystko pieniążki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Nie wiem jak będzie, ale w tym temacie byłbym daleki od kategorycznych twierdzeń w każdą stronę. Taki szum informacyjny, że nie zdziwi mnie żaden scenariusz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A mi sie wydaje, że Wieczysta jest dla Kwietnia poligonem doświadczalnym, sprawdzeniem się i pokazaniem środowisku Wisły, że "halo, ja tutaj jestem i mogę być waszym właścicielem" oraz takim klubem na zabicie czasu w oczekiwaniu na przejęcie Wisły.
Widać, że po pierwsze chłop ma ciągotki do bycia właścicielem klubu a po drugie ma Wiśle w sercu i zapewne jego cel to posiadać wcześniej czy później Wisłę. Także podejrzewam, że projekt Wieczysta jest "po coś", że dał sobie czas aby do Wisły wejść, dał czas Zaskroncowi i spółce żeby się wykrwawił i przestali pajacowac, oddali Wisłę. Jeśli tak mu na Wiśle zależy to na pewno jego celem jest być właścicielem klubu. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Myślę, że on jest też kurewsko ambitny, chce więcej i więcej, nie zadawala go drugie miejsce w żadnym układzie. I musi sobie zdawać sprawę, że choćby w Wieczystej sprowadził jeszcze kolejne gwiazdy, to nigdy nie stworzy tam społeczności, kibiców, którzy pozwoliliby mu sięgnąć po najwyższe laury w Polsce. Tego nigdy nie kupi, a bez tego nigdy najlepszy nie będzie. A moim zdaniem nawet ciężko będzie o wysoki poziom regularnie.
Obok ma klub, któremu kibicuje, z jedną z największych baz kibicowskich w Polsce, z ludźmi spragnionymi lepszych czasów, na których wsparcie, co pokazał choćby mecz wczoraj, zawsze będzie mógł liczyć. Jego decyzja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co drozd, propaganda twoja i zaskrońca, że z pucharów będzie tyle kasy, przestała się zgadzać z propaganda twoja i zaskrońca?
Ty jesteś ....a debeściak, żeby z siebie taką szmatę tu robić, która nawet jak mu zaskroniec w mordę pluje to się cieszy że letni deszczyk pada. Żenada. PS wiem, bredzę i coś źle zrozumiałem hehe ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jesteś malutkim hejterkiem którego ujadaniem nikt się nie przejmuje. Tym się różnię od tobie podobnych że kiedy prezes pitoli głupoty to zwyczajnie to widzę i o tym mówię, ale kiedy głupot nie pitoli to nie rzucam się jak nawiedzony.
. Nie słuchałem co mówił przed meczem, ale przypuszczam że znowu wspomniał o cupiałowym długu który spłaciliśmy i dlatego kasy brakuje. To brednie bo to tak jakby do budżetu wliczył już zyski z pucharów zanim było wiadomo jak daleko zajdziemy. Dlaczego dziennikarze nie dopytują o ten istotny szczegół? Pytaj hejterku dziennikarzy. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Puchary wyszly na minus...
Ktos mi moze wytlumaczyc czy moj tok myslenia jest totalnie zjebany czy to jednak krolewski jest totalnym Januszem? Znaczy... 750 tysiecy euro nagrod od UEFA Llapi - 24 tys Spartak - 15 tys Rapid - 30 tys Cercle - 25 tys Razem 94 000 biletow I wplywy z tych zrodel sa wieksze niz koszt 4 wyjazdow plus organizacji tych meczow? My sie potem dziwimy, ze klub co roku przynosu 12-15 milionow strat? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kasa dla Mandziary nie jest bilansem pucharow.
Nie idz wolfy w ta januszowata narracje, ze cos nas zaskoczylo. To dlug z przed 20 lat, o ktorym klub doskonale wiedzial, nie bilans pucharow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Ja jeszcze nawiąże do ważnych słów Prezeska, wypowiedzianych przed meczem.
Powiedział, że odda Wisłę Kwietniowi nawet jutro. Oczywiście nie powiedział, a dziennikarz nie dopytał o tak nieistotną sprawę jak: ZA JAKIE PIENIĄDZE ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Bilanse Zaskrońca mają to do siebie, że pojawiają się tam liczby i fakty, które pasują do danej narracji, dlatego bilans jest ujemny (bo uwzględniono dług wobec Mandziary).
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bilans ligi jest ujemny, bo komornicy siedli na kontach i chca wyegzekwowac np. 15 milionow wierzytelnosci.
To taka mniej wiecej narracja. Dla ubogich intelektualnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prezesek zapewne przedstawia nie rachunek wyników danego meczu ( w sensie memoriałowo przychody minus koszty) tylko cashflow, który na pewno będzie ujemny.
"Ujemność" wynika z tego, że zawsze w przychodach będzie mniejszy strumień gotówki ( bo cześć widzów opłaciło wejściówkę wcześniej np. przy zapłacie karnetu, zakupu loży itp. ). Oczywiście o tym, że w miesiącu sprzedaży tychże karnetów, ma cashflow "dodatni" to się nawet nie zająknie. Również wpływ od UEFA memoriałowo jest wysoki a "keszflołowo" niski, bo zostały dokonane potrącenia na zaległości. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaskroniec robił audyty w klubie przed potencjalną sprzedażą, to chyba wiedział o tym długu?
Nie mówimy tu o jakiejś zagubionej fakturze tylko o sprawie sądowej i zgłoszonej w UEFA. ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Jestem przekonany że w audytach znalazł wszystko co pochowano w szafach, zapomniał tylko, Zaskroniec jeden, przegadać temat na tym formu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, nie. Zapomniał ustalić narracje - bo obecna zaprzecza poprzedniej.
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A propos Zaskrońca, jak to większość nazywa naszego Prezeska.
O ile pamiętam, taką ksywę dostał bo jest podobno "pocieszny" i 'niegroźny". No właśnie... Uważacie, że on dalej, w tym momencie, jest "pocieszny"? I że, dla funkcjonowania i bytu Wisły, wciąż jest "niegroźny"? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest pocieszny i niegroźny bo nikt w polskiej piłce nie traktuje go poważnie.
Jeśli o sam klub to oczywiście gość stanowi ogromne zagrożenie. ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
No ale wielkie inwestycje - dalekie, drogie wyjazdy (trnava, Wiedeń), Mandziara, kary za race, nowy trener Moskal, nowi drodzy piłkarze, nowy kontrakt Rodado, Łasickiego i Talara, odprawa dla Sapały, wypłata wysokich premii za przejście kolejnych rund itd. itp. - to wszystko wlicza się do niestety ujemnego bilansu finansowego startu w pucharach. Lepiej było odpaść z Llapi, wtedy strata byłaby mniejsza ![]()
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 24.02.2025 o godz. 15:58.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|