The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2025, 13:01
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Zakontraktowanie Carlitosa tak naprawdę nic nie znaczy. Jeśli WK przejąłby Wisłę, to kwestia przerzucenia co ważniejszych zawodników z Wieczystej do Wisły zajęłaby może kilka dni.

Tabuny Szotów, Talarów i Skrobańskich pojechałyby kopać się po czole na Chałupnika, a z Wieczystej każdy lepszy piłkarz zawitałby na Reymonta.
Oświeć mnie proszę, w jaki sposób przerzucenie zawodników byłoby taką drobnostką? Zwłaszcza, że WK nie może być równocześnie właścicielem dwóch klubów w tej samej lidze. Jaki byłby tez sens podpisywania Carlitosa i Lopesa teraz przez Wieczystą? To nie jest casus Lechii.

Prościej by było opłacać ich kontrakty z tylnego siedzenia jak to miało miejsce z Peszko i cholera wie iloma jeszcze zawodnikami.
Ostatnio edytowane przez azor : 22.02.2025 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.02.2025, 13:14
Zacznijmy od tego, że WK nie jest właścicielem Wieczystej

Wszystko zależy od tego, z kim piłkarze mają podpisane kontrakty. Jeśli bezpośrednio z WK, to przerzucenie co lepszych do Wisły nie stanowiłoby większego problemu.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.02.2025, 13:30
azor napisał(a):Wyświetl post
Oświeć mnie proszę, w jaki sposób przerzucenie zawodników byłoby taką drobnostką? Zwłaszcza, że WK nie może być równocześnie właścicielem dwóch klubów w tej samej lidze. Jaki byłby tez sens podpisywania Carlitosa i Lopesa teraz przez Wieczystą? To nie jest casus Lechii.

Prościej by było opłacać ich kontrakty z tylnego siedzenia jak to miało miejsce z Peszko i cholera wie iloma jeszcze zawodnikami.
Abstrachując od tego czy Kwiecień wejdzie do nas (mam wątpliwości):
- nie jest właścicielem Wieczystej
- jest jej jedynym liczącym się sponsorem
- Wieczystej nie stać na utrzymanie piłkarzy których ma bez Kwietnia
- w Wieczystej pracują ludzie Kwietnia.

W teoretycznej sytuacji przejęcia Wisły Kwiecień może przerzucać piłkarzy (za ich zgodą, ale żaden raczej nie podskoczy) między klubami jak worki ziemniaków na zasadzie wypożyczeń i transferów bezgotówkowych. Np. Wieczysta nam Carlitosa, my im Sukiennickiego.
Pomijam w jakiej formie jest Carlitos etc., ale nie ma żadnych formalnych przeszkód.

Jedyny problem to czy Kwiecień chce się w to bawić. Moim zdaniem - niekoniecznie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 22.02.2025, 14:09
Ok ma to sens.

Btw. Jarosław właśnie powiedział przed meczem, że wyszliśmy na minus z Pucharów

Drozd, jakieś komenatrz?
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 22.02.2025, 14:17
Nie będzie tu żadnego Kwietnia, zapomnijcie o tym.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 22.02.2025, 14:18
Ok ma to sens.

Drozd, jakieś komenatrz?
Ten błazen byłby w stanie powiedzieć, że wyszedł na minus na sprzedaży wody na Saharze.
Inna sprawa że to mogłoby być prawdą bo on lubi być na minusie - Synerise nieustannie na minusie, Wisła na minusie, puchary na minusie, dzień meczowy nierzadko na minusie (?!)..
Człowiek-minus po prostu.. jak się z nim umówisz w lipcu na wódkę to na wszelki wypadek przyjdź w kożuchu bo może się okazać, że w knajpie będzie minus dwadzieścia (stopni).
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 22.02.2025 o godz. 14:35.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 22.02.2025, 22:28
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 22.02.2025 o godz. 23:23.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.02.2025, 22:49
Ok ma to sens.

Drozd, jakieś komenatrz?
Fimie z takimi dlugami nie oplaca sie chwalic zyskiem.

No ale do tego sie zdazylismy przyzwyczaić. Na biletach nie zarabiamy, na pucharach nie zarabiamy, na grze w 1 lidze nie zarabiamy, w ogole nie wiadomo skąd sa na wszystko pieniążki.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 23.02.2025, 12:22
Cytat:
Nie będzie tu żadnego Kwietnia, zapomnijcie o tym.

Nie wiem jak będzie, ale w tym temacie byłbym daleki od kategorycznych twierdzeń w każdą stronę. Taki szum informacyjny, że nie zdziwi mnie żaden scenariusz.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.02.2025, 12:53
A mi sie wydaje, że Wieczysta jest dla Kwietnia poligonem doświadczalnym, sprawdzeniem się i pokazaniem środowisku Wisły, że "halo, ja tutaj jestem i mogę być waszym właścicielem" oraz takim klubem na zabicie czasu w oczekiwaniu na przejęcie Wisły.
Widać, że po pierwsze chłop ma ciągotki do bycia właścicielem klubu a po drugie ma Wiśle w sercu i zapewne jego cel to posiadać wcześniej czy później Wisłę.

Także podejrzewam, że projekt Wieczysta jest "po coś", że dał sobie czas aby do Wisły wejść, dał czas Zaskroncowi i spółce żeby się wykrwawił i przestali pajacowac, oddali Wisłę. Jeśli tak mu na Wiśle zależy to na pewno jego celem jest być właścicielem klubu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 23.02.2025, 13:16
Myślę, że on jest też kurewsko ambitny, chce więcej i więcej, nie zadawala go drugie miejsce w żadnym układzie. I musi sobie zdawać sprawę, że choćby w Wieczystej sprowadził jeszcze kolejne gwiazdy, to nigdy nie stworzy tam społeczności, kibiców, którzy pozwoliliby mu sięgnąć po najwyższe laury w Polsce. Tego nigdy nie kupi, a bez tego nigdy najlepszy nie będzie. A moim zdaniem nawet ciężko będzie o wysoki poziom regularnie.

Obok ma klub, któremu kibicuje, z jedną z największych baz kibicowskich w Polsce, z ludźmi spragnionymi lepszych czasów, na których wsparcie, co pokazał choćby mecz wczoraj, zawsze będzie mógł liczyć. Jego decyzja.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.02.2025, 14:33
Ok ma to sens.

Drozd, jakieś komenatrz?
A od kiedy wierzysz Królewskiemu? W głowę się uderzyłeś?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.02.2025, 15:54
Co drozd, propaganda twoja i zaskrońca, że z pucharów będzie tyle kasy, przestała się zgadzać z propaganda twoja i zaskrońca?

Ty jesteś ....a debeściak, żeby z siebie taką szmatę tu robić, która nawet jak mu zaskroniec w mordę pluje to się cieszy że letni deszczyk pada. Żenada.

PS wiem, bredzę i coś źle zrozumiałem hehe
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.02.2025, 16:17
Jesteś malutkim hejterkiem którego ujadaniem nikt się nie przejmuje. Tym się różnię od tobie podobnych że kiedy prezes pitoli głupoty to zwyczajnie to widzę i o tym mówię, ale kiedy głupot nie pitoli to nie rzucam się jak nawiedzony. .

Nie słuchałem co mówił przed meczem, ale przypuszczam że znowu wspomniał o cupiałowym długu który spłaciliśmy i dlatego kasy brakuje. To brednie bo to tak jakby do budżetu wliczył już zyski z pucharów zanim było wiadomo jak daleko zajdziemy. Dlaczego dziennikarze nie dopytują o ten istotny szczegół? Pytaj hejterku dziennikarzy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.02.2025, 08:13
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jesteś malutkim hejterkiem którego ujadaniem nikt się nie przejmuje. Tym się różnię od tobie podobnych że kiedy prezes pitoli głupoty to zwyczajnie to widzę i o tym mówię, ale kiedy głupot nie pitoli to nie rzucam się jak nawiedzony. .

Nie słuchałem co mówił przed meczem, ale przypuszczam że znowu wspomniał o cupiałowym długu który spłaciliśmy i dlatego kasy brakuje. To brednie bo to tak jakby do budżetu wliczył już zyski z pucharów zanim było wiadomo jak daleko zajdziemy. Dlaczego dziennikarze nie dopytują o ten istotny szczegół? Pytaj hejterku dziennikarzy.
Śmiała deklaracja w obliczu faktu,że nie potrafisz wychwycić nie tylko półprawdy ale nawet kompletnych kłamstw i kocopołów Królewskiego.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 24.02.2025, 10:13
Puchary wyszly na minus...
Ktos mi moze wytlumaczyc czy moj tok myslenia jest totalnie zjebany czy to jednak krolewski jest totalnym Januszem?

Znaczy... 750 tysiecy euro nagrod od UEFA

Llapi - 24 tys
Spartak - 15 tys
Rapid - 30 tys
Cercle - 25 tys

Razem 94 000 biletow

I wplywy z tych zrodel sa wieksze niz koszt 4 wyjazdow plus organizacji tych meczow?

My sie potem dziwimy, ze klub co roku przynosu 12-15 milionow strat?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.02.2025, 10:21
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Ktos mi moze wytlumaczyc czy moj tok myslenia jest totalnie zjebany czy to jednak krolewski jest totalnym Januszem?

Llapi - 24 tys
Spartak - 15 tys
Rapid - 30 tys
Cercle - 25 tys

Razem 94 000 biletow

I wplywy z tych zrodel sa wieksze niz koszt 4 wyjazdow plus organizacji tych meczow?

Kasa dla Mandziary + kary za debili od rac.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 24.02.2025, 10:28
Kasa dla Mandziary nie jest bilansem pucharow.
Nie idz wolfy w ta januszowata narracje, ze cos nas zaskoczylo. To dlug z przed 20 lat, o ktorym klub doskonale wiedzial, nie bilans pucharow.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 24.02.2025, 10:31
Ja jeszcze nawiąże do ważnych słów Prezeska, wypowiedzianych przed meczem.
Powiedział, że odda Wisłę Kwietniowi nawet jutro.
Oczywiście nie powiedział, a dziennikarz nie dopytał o tak nieistotną sprawę jak: ZA JAKIE PIENIĄDZE
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.02.2025, 10:32
Bilanse Zaskrońca mają to do siebie, że pojawiają się tam liczby i fakty, które pasują do danej narracji, dlatego bilans jest ujemny (bo uwzględniono dług wobec Mandziary).
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.02.2025, 10:55

Llapi - 24 tys
Spartak - 15 tys
Rapid - 30 tys
Cercle - 25 tys

Razem 94 000 biletow

O sprawy finansowe,bilanse i budżet najlepiej pytać Drozda.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 24.02.2025, 11:32
Bilans ligi jest ujemny, bo komornicy siedli na kontach i chca wyegzekwowac np. 15 milionow wierzytelnosci.

To taka mniej wiecej narracja. Dla ubogich intelektualnie.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 24.02.2025, 12:03
Prezesek zapewne przedstawia nie rachunek wyników danego meczu ( w sensie memoriałowo przychody minus koszty) tylko cashflow, który na pewno będzie ujemny.

"Ujemność" wynika z tego, że zawsze w przychodach będzie mniejszy strumień gotówki ( bo cześć widzów opłaciło wejściówkę wcześniej np. przy zapłacie karnetu, zakupu loży itp. ).
Oczywiście o tym, że w miesiącu sprzedaży tychże karnetów, ma cashflow "dodatni" to się nawet nie zająknie.

Również wpływ od UEFA memoriałowo jest wysoki a "keszflołowo" niski, bo zostały dokonane potrącenia na zaległości.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 24.02.2025, 12:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kasa dla Mandziary + kary za debili od rac.
wolfy nie rób jaj...Kasa dla Mandziary nie wyskoczyła nagle, musieli o tym wiedzieć wcześniej. Jeśli nie wiedzieli, to świadczy jeszcze gorzej.

Race przypadkiem nie były za przyzwoleniem Jarosława?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 24.02.2025, 12:50
Zaskroniec robił audyty w klubie przed potencjalną sprzedażą, to chyba wiedział o tym długu?
Nie mówimy tu o jakiejś zagubionej fakturze tylko o sprawie sądowej i zgłoszonej w UEFA.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Skawua
Member

Od: 02.2009

Stary 24.02.2025, 13:34
Jestem przekonany że w audytach znalazł wszystko co pochowano w szafach, zapomniał tylko, Zaskroniec jeden, przegadać temat na tym formu
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 24.02.2025, 13:45
Nie, nie. Zapomniał ustalić narracje - bo obecna zaprzecza poprzedniej.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 24.02.2025, 13:57
A propos Zaskrońca, jak to większość nazywa naszego Prezeska.
O ile pamiętam, taką ksywę dostał bo jest podobno "pocieszny" i 'niegroźny".
No właśnie...

Uważacie, że on dalej, w tym momencie, jest "pocieszny"?
I że, dla funkcjonowania i bytu Wisły, wciąż jest "niegroźny"?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 24.02.2025, 13:59
Jest pocieszny i niegroźny bo nikt w polskiej piłce nie traktuje go poważnie.
Jeśli o sam klub to oczywiście gość stanowi ogromne zagrożenie.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 24.02.2025, 15:55

Llapi - 24 tys
Spartak - 15 tys
Rapid - 30 tys
Cercle - 25 tys

Razem 94 000 biletow

plus jacyś dodatkowi sponsorzy plus premię za wynik od obecnych sponsorów.
No ale wielkie inwestycje - dalekie, drogie wyjazdy (trnava, Wiedeń), Mandziara, kary za race, nowy trener Moskal, nowi drodzy piłkarze, nowy kontrakt Rodado, Łasickiego i Talara, odprawa dla Sapały, wypłata wysokich premii za przejście kolejnych rund itd. itp. - to wszystko wlicza się do niestety ujemnego bilansu finansowego startu w pucharach.
Lepiej było odpaść z Llapi, wtedy strata byłaby mniejsza
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 24.02.2025 o godz. 15:58.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów