The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2025, 10:42
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to prawda, to już wiecie, dlaczego trzeba było bluźnić Kapkę na trybunach.
To zapytam po raz trzeci, tym razem zrobię już screena, gdyż poprzednie dwa posty dziwnie zniknęły.

Dlaczego hipokrytom z X przeszkadza czerwony Zdzisiu, ale nie przeszkadza nowa przyśpiewka bazująca na melodii Katiusza?
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 18.02.2025, 10:48
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Chłopek-roztropek Białoński, człowiek który słynie z wypisywania na tematy okołowiślackie przeróżnych głupot, łyknął jedną z plotek, które się ostatnio mnożą, powielił ją ku uciesze m. in. Twojej. Przyznał się do swojej głupoty wprost. Reszta Twojego "wywodu" to teoretyczne rozważania, a ja - jak już pisałem - nie mam na takie rozważania ochoty, ponieważ w temacie "WK w Wiśle" wiedzy dostatecznej nie mam.

Odnośnie Twojego wcześniejszego pytania, to rzeczywiście miałem je ignorować, wrzucę Ci jednak odpowiedź Oskara z TT, bo jak widać nie tylko Ty martwisz się podobnymi sprawami (szczerze mówiąc myślałem, że akurat ten temat jest dla Ciebie jasny):

https://x.com/like_the90s/status/1891724150982517011
Co do pierwszego to poza twardymi rzeczami jak analizowanie sprawozdań finansowych czy tabeli ligowej cała reszta to teoretyczne rozważania. To istota forum dyskusyjnego.

Co do drugiego to przyjmuję wyjaśnienie. Wygląda, że naprawdę możesz nic nie wiedzieć.

Tylko, że zdajesz sobie sprawę, że robienie swego czasu dużej akcji z wchodzeniem Socios do RN stworzyło kompletnie inny obraz sytuacji i przeciętna osoba z zewnątrz jest przekonana, że przedstawiciel Socios jest w RN po to aby przynajmniej zarząd stowarzyszenia był na bieżąco poinformowany?

Wykorzystuje to zresztą Królewski takimi wpisami jak omawiany. Przecież to jest wprost sugestia, że Socios o wszystkim wiedzą. Socios czyli co najmniej Ty i inni członkowie zarządu. Teraz odpowiedź na pytanie kto tu kłamie (takie krótkie słowo podsumowujące tą delikatną ściemę) jest jasna, ale tylko na forum i wśród tych co przeczytali przytoczonego posta pana Oskara. 95% czytelnikôw Królewskiego jest przekonana, że macie (no Ty też) pełną wiedzę i czuwacie/akceptujecie to co się dzieje.

Nie reagując na takue budowanie narracji bierzecie za to wszystko pośrednio odpowiedzialność.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.02.2025, 11:03
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Na pewno potencjalnego wlasciciela klubu skusza sytuacje przy ktorych kibice bawia sie w bojkot, protesty, wyzwiska z trybun itp.

Z tylu glowy zawsze będzie siedzialo: A co jesli ze mna zrobią tak samo?

Uwazam ze chocby niewiele rzeczy tak zaszkodzilo negocjaciom jak ostatnie wyzwiska Kapki, badz co badz osoby ktora ma zaufanie Kwietnia, moze nawet byc jego kolega, mentorem?
Jak potencjalny inwestor nie jest świadomy w co chce zainwestować,jak wygląda środowisko piłkarskie i kibicowskie to lepiej żeby dał sobie od razu siana bo szkoda i jego i naszego czasu.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.02.2025, 11:27
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Jak potencjalny inwestor nie jest świadomy w co chce zainwestować,jak wygląda środowisko piłkarskie i kibicowskie to lepiej żeby dał sobie od razu siana bo szkoda i jego i naszego czasu.
tu nie chodzi o to, czy jest swiadomy bo trzeba zalozyc ze jest. Chodzi o to czy swiadomosc tego ze moze byc jebany z trybun pomaga czy przeszkadza w inwestycji.

Wiekszosc ludzi nie lubi byc wyzywana wiec zakladanie ze ludzie z kasa nie inwestuja bo stwierdzaja "a na .... mi to?" lepiej kupie sobie nowy jacht albo 5 ma sens.

Generalnie jak ktos inwestuje w pilke to robi to z jednego z dwoch powodow:

- Chce zainwestowac aby zarobic - ten ma wyjebane na krzyki nastolatkow z trybun.

- Chce byc mecenasem, chce podniesc swoj prestiz oraz zyskac szacunek i podziw w swoich kregach i lokalnej spolecznosci. Moze tez robi to aby wzbudzic zazrdosc swoich rownie bogatych znajomych. Taki czlowiek nie wsadzi kasy w klub pilkarski bo nie po to to robi, zeby byc wyzywanym przez motloch z trybun.

Niestety szanse na tego pierwszego sa w Polsce nikle bo zarabianie na pilce w Polsce to mit i udaje sie tylko nielicznym a i ci nie zawsze sa na plusie.
Jesli wiec ktos ma funkcjonujacy mozg i umie myslec na poziomie przdszkolaka to wie, ze zachowanie trybun wzgledem wladz klubu czy potencjalnych inwestorow moze miec przelozenie na rzeczywistosc.
Ostatnio edytowane przez As : 18.02.2025 o godz. 11:34.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.02.2025, 11:38
Kolega wyżej to znakomicie wyjaśnił, a ja jedynie dodam że z takim podejsciem zostaje nam:
- dalsze trwanie JK
- fundusz krzak, w najlepszym wariancie Mada, w najgorszym vanna ly bis.

Patrząc jak WK chroni swoja prywatność - to naprawde uważam że więcej zlego robi szum wokół tej sprawy, niż to jaki makaron mu nawija na uszy Królewski. A sądzę że niewiele juz mu tego makaronu zostalo.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.02.2025, 11:48
macie prawo do swojej opinii, tak jak i do wyolbrzymiania wydarzeń mało istotnych, ale sądzę że nie tylko ze względu na swój rodowód Kwiecień wie w co wchodzi, kogo i jak musi obłaskawić (na marginesie, mam wrażenie że niektórzy dziennikarze wcześniej przychylni JK już lekko zmieniają front, jak mówił Tomasz Hajto - antizipieren), dlatego może mieć to w dupie. zaś gdy przyjeżdża ktoś z paciorkami, obojętnie czy wymyślony przez Jarosława dla wywierania presji na innym kupcu, czy nie, tubylców zawsze musi brać w pakiecie. w ogóle to wokół kilku klubów z dość prężną sceną kibicowską kręcą się ostatnio zabawni kupcy, jakoś ich nic nie przeraża

również nie sądzę żeby kością niezgody była tutaj buda z hamburgerami z około (jak sądzę) tysiącem złotych netto zysku na mecz, która od czasu do czasu rozpala wyobraźnię forumowej elity intelektualnej i reprezentantów wolnych zawodów, niemniej jestem zadowolony że przeszłość i powiązania WK w razie czego zostaną tutaj zaakceptowane na miękko
Ostatnio edytowane przez Watts : 18.02.2025 o godz. 11:52.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2025, 12:00
Watts napisał(a):Wyświetl post
macie prawo do swojej opinii, tak jak i do wyolbrzymiania wydarzeń mało istotnych, ale sądzę że nie tylko ze względu na swój rodowód Kwiecień wie w co wchodzi, kogo i jak musi obłaskawić (na marginesie, mam wrażenie że niektórzy dziennikarze wcześniej przychylni JK już lekko zmieniają front, jak mówił Tomasz Hajto - antizipieren), dlatego może mieć to w dupie. zaś gdy przyjeżdża ktoś z paciorkami, obojętnie czy wymyślony przez Jarosława dla wywierania presji na innym kupcu, czy nie, tubylców zawsze musi brać w pakiecie. w ogóle to wokół kilku klubów z dość prężną sceną kibicowską kręcą się ostatnio zabawni kupcy, jakoś ich nic nie przeraża

również nie sądzę żeby kością niezgody była tutaj buda z hamburgerami z około (jak sądzę) tysiącem złotych netto zysku na mecz, która od czasu do czasu rozpala wyobraźnię forumowej elity intelektualnej i reprezentantów wolnych zawodów, niemniej jestem zadowolony że przeszłość i powiązania WK w razie czego zostaną tutaj zaakceptowane na miękko
Zgadzam sie, ze akurat Kwiecien moze miec to w dupie - jego syn chyba w sharksach czy devilsach ganial (jesli to prawda), chlop jest z krakowskiego osiedla to ma pewnie wywalone aczkolwiek tez moze sie wkurvviac, ze on tu cos chce dobrego zrobic a ludzie niewdzieczni wyzywaja. Normalna ludzka rzecz.

Niemniej ja pisalem nie tyle o Kwietniu tylko generalnie o "inwestorach" - jakis powod tego jest, ze ze wszystkich boaczy w Polsce, ktorych jest pewnie grubo ponad 100 i ktorych stac na taka zabawe w futbol inwestuje raptem kilku. Ich trzeba by zapytac dlaczego tego nie robia i dlaczego kase laduja gdzie indziej.
Ostatnio edytowane przez As : 18.02.2025 o godz. 12:08.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 18.02.2025, 12:04
As napisał(a):Wyświetl post
Niemniej ja pisalem nie tyle o Kwietniu tylko generalnie o "inwestorach" - jakis powod tego jest, ze ze wszystkich boaczy w Polsce, ktorych jest pewnie grubo ponad 100 i ktorych stac na taka zabawe w futbol inwestuje raptem kilku. Ich trzeba by zapytac dlaczego tego nie robia i kase laduja gdzie indziej.
bo to nie ma za wiele wspólnego z "inwestycją"
do wyboru są: wariaci, kibice, kibice-wariaci, zarządcy funduszy piorący cudzą kasę, przyjaciele agentów piłkarskich, deweloperzy zainteresowani gruntami i współpracą z miastem - czy coś pominąłem?
ale nie ma to nic wspólnego z kibicami, tylko z makroekonomią, chyba że zaraz ktoś zacznie udawać, że duża i zaangażowana społeczność to tak naprawdę problem. no, może w "Termalice" tak nie jest
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 18.02.2025, 12:06
Zgadzam sie, ze akurat Kwiecien moze miec to w dupie - jego syn chyba w sharksach czy devilsach ganial (jesli to prawda), chlop jest z krakowskiego osiedla to ma pewnie wywalone aczkolwiek tez moze sie wkurvviac, ze on tu cos chce dobrego zrobic a ludzie niewdzieczni wyzywaja. Normalna ludzka rzecz.

Niemniej ja pisalem nie tyle o Kwietniu tylko generalnie o "inwestorach" - jakis powod tego jest, ze ze wszystkich boaczy w Polsce, ktorych jest pewnie grubo ponad 100 i ktorych stac na taka zabawe w futbol inwestuje raptem kilku. Ich trzeba by zapytac dlaczego tego nie robia i kase laduja gdzie indziej.
Przecież sam sobie już odpowiedziałeś wyżej-mało komu udaje się wypracować zysk a chyba o to w inwestycjach chodzi.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2025, 12:12
Przecież sam sobie już odpowiedziałeś wyżej-mało komu udaje się wypracować zysk a chyba o to w inwestycjach chodzi.
Dokladnie ale To tylko jeden z dwoch aspektow, ktory wypisalem.

Na inwestora nastawionego na zysk nie ma co liczyc, dlatego trzeba nie odstraszac tych, ktorzy chca wsadzic kase dla wlasnego ego wiedzac, ze placa za prestiz i zyskow finansowych z tego nie bedzie. Cos jak Cupial.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2025, 12:15
bo to nie ma za wiele wspólnego z "inwestycją"
do wyboru są: wariaci, kibice, kibice-wariaci, zarządcy funduszy piorący cudzą kasę, przyjaciele agentów piłkarskich, deweloperzy zainteresowani gruntami i współpracą z miastem - czy coś pominąłem?
ale nie ma to nic wspólnego z kibicami, tylko z makroekonomią, chyba że zaraz ktoś zacznie udawać, że duża i zaangażowana społeczność to tak naprawdę problem. no, może w "Termalice" tak nie jest
Ja prosze kolegi zwrocilem tylko uwage, ze dobry grunt pod interesy pomaga. Nie twierdze, ze jest kluczowy ale lepiej kiedy atmosfera sie zgadza.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 18.02.2025, 12:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kolega wyżej to znakomicie wyjaśnił, a ja jedynie dodam że z takim podejsciem zostaje nam:
- dalsze trwanie JK
- fundusz krzak, w najlepszym wariancie Mada, w najgorszym vanna ly bis.

Patrząc jak WK chroni swoja prywatność - to naprawde uważam że więcej zlego robi szum wokół tej sprawy, niż to jaki makaron mu nawija na uszy Królewski. A sądzę że niewiele juz mu tego makaronu zostalo.
Średnio raz na rundę mamy bojkot lub jakąś formę protestu w którymś klubie.W rundzie jesiennej"nasi"cała połowę siedzieli cicho bo nie podobała im się postawa piłkarzy.Aktualnie chyba na Legii wysyłają sygnały ostrzegawcze.
Co więcej choć czasem nie rozumiem tego kibicowskiego środowiska dla mnie taka forma wyrażania swojego zdania jest jak najbardziej do przyjęcia.Na pewno lepsze to niż ostrzeliwanie własnego stadionu fajerwerkami czy wpierdalanie się z butami w zarządzanie w gabinetach.
Powtórzę,jeśli potencjalnego inwestora ma wystraszyć protest kibiców to lepiej żeby trzymał się z daleka od piłki bo po pierwsze widocznie nie ma bladego pojęcia w co wchodzi i będzie rozgryzał enigmę jak Zaskroniec a po drugie gotów s.......ić zostawiając klub na lodzie po pierwszym lepszym proteście a takie prawie na pewno się trafią.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 18.02.2025, 12:18
Ja prosze kolegi zwrocilem tylko uwage, ze dobry grunt pod interesy pomaga. Nie twierdze, ze jest kluczowy ale lepiej kiedy atmosfera sie zgadza.
no, a ja pisałem też coś o wyolbrzymianiu, z ciekawości - jak byś nas porównał do Legii i Lecha pod tym względem?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 18.02.2025, 12:31
Dokladnie ale To tylko jeden z dwoch aspektow, ktory wypisalem.

Na inwestora nastawionego na zysk nie ma co liczyc, dlatego trzeba nie odstraszac tych, ktorzy chca wsadzic kase dla wlasnego ego wiedzac, ze placa za prestiz i zyskow finansowych z tego nie bedzie. Cos jak Cupial.
Jasne,pełna zgoda.Tylko nikt tu nie pisze o jakichś protestach przeciwko nowemu inwestorowi tylko o pokazaniu obecnemu właścicielowi,że czas ucieka a formuła z nim u sterów już dawno się wyczerpała.
Natomiast nowy właściciel musi mieć świadomość ( i pewnie będzie miał więc nie powinno go to odstraszać) że kibice mogą wyrażać swoje niezadowolenie nie tylko gwizdami i buczeniem podczas meczu ale maja w arsenale jeszcze inne -jak to się teraz ładnie mówi-narzędzia w drabinie eskalacyjnej
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.02.2025, 12:35
W przypadku wejścia WK w Wisłę, nie ma raczej mowy o inwestycji, tylko spełnieniu marzeń.

Jeśli WK przejmie klub, to nawet jeśli wszystko będzie iść po jego myśli, zbuduje drużynę grającą w Europie, akademię sprzedającą piłkarzy z grube miliony, to on sam będzie dobiegać 70-tki. Wystarczy zobaczyć ile czasu zajęło to w Lechu i dodać to do wieku Kwietnia (59 lat w tym roku).

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2025, 12:51
no, a ja pisałem też coś o wyolbrzymianiu, z ciekawości - jak byś nas porównał do Legii i Lecha pod tym względem?
To o wyolbrzymianiu to chyba nie do mnie bylo

Lech? Rutkowski wsadza kase bo mu to potrzebne do promocji swoich pralek, kuchenek i zmywarek. Dla niego to tez jest tylko nosnik reklamowy. Chlop ma raczej wyjebane na zdanie kibicow bo nie bal sie kupic praw do nazwy i herby po swietej pamieci Lechu i przeniesc Amike do Poznania. Musial sie liczyc z tym, ze kibice moga protestowac ale mial farta, ze poznanscy wypieli sie bez mydla zeby tylko miec wronieckie pieniazki i sukcesy.
Dodatkowo nie mozna zapominac, ze dosc dobrze wymyslili akademie co im przynosi pieniedze.

Legia - tu jest sprawa innego rodzaju. Kibice wygonili ITI z klubu poprzez rozne akcje wymierzone we wlascicieli. Potem jak wiemy wzial to Lesniodorski, (ktory jest kibicem Legii) z pomoca osob finansujacych to z tylnego siedzenia. Szopen przejal klub jak sprawy szly dobrze i nie wpieprza sie kibicom w ich sprawy aczkolwiek on tez byl jedbany kiedy Legii zle szlo. Legia to ogolnie przypadek specjalny, duzo firm, duzo znanych ludzi na trybunach wiec zawsze znajdzie sie jakas firma gotowa uzyc Legii do wlasnej promocji.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.02.2025, 12:51
Jak sobie przypomnę ten twitt Królewskiego o powołanie Dudy do reprezentacji to nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Ten koleś jest właścicielem i prezesem Wisły...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 18.02.2025, 12:57
(...)
Rutkowski? na moje to on od lat wyciąga z tego klubu o wiele więcej niż wkłada, w dodatku go rozwinął i to już dawno nie jest tylko reklama (gdzie Amica się teraz eksponuje wizerunkowo przy Lechu?), ale mi chodziło bardziej nie o aspekt inwestycyjny, tylko o większe wymagania kibiców, które przekładają się na bojkoty i inne potencjalnie przykre wizerunkowe sprawy. potencjał "rewolucyjny" jest tam o wiele większy podobnie jak w Legii, gdzie w niedzielę było powiedziane wprost z trybun: zarabiacie na kibicach, rozpierdalacie pieniądze, nie umiecie robić transferów i zawodzicie nas sportowo. mam nadzieję że trochę uściliłem o co mi chodzi
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.02.2025, 13:40
Patryko napisał(a):Wyświetl post
W przypadku wejścia WK w Wisłę, nie ma raczej mowy o inwestycji, tylko spełnieniu marzeń.

Jeśli WK przejmie klub, to nawet jeśli wszystko będzie iść po jego myśli, zbuduje drużynę grającą w Europie, akademię sprzedającą piłkarzy z grube miliony, to on sam będzie dobiegać 70-tki. Wystarczy zobaczyć ile czasu zajęło to w Lechu i dodać to do wieku Kwietnia (59 lat w tym roku).
Florentino Perez ma 77 lat. Mozna? Można

Z polskiego podworka Jakubas ma 72 lata i dopiero zaczyna zabawę.

Ogolnie to jednak zgoda - dla WK to spelenienie marzeń niż jakis niewiadomo jak długoterminowy plan, pewnie do przejęcia kiedyś przez syna (jak Wieczysta).
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2025, 13:43
Rutkowski? na moje to on od lat wyciąga z tego klubu o wiele więcej niż wkłada, w dodatku go rozwinął i to już dawno nie jest tylko reklama (gdzie Amica się teraz eksponuje wizerunkowo przy Lechu?), ale mi chodziło bardziej nie o aspekt inwestycyjny, tylko o większe wymagania kibiców, które przekładają się na bojkoty i inne potencjalnie przykre wizerunkowe sprawy. potencjał "rewolucyjny" jest tam o wiele większy podobnie jak w Legii, gdzie w niedzielę było powiedziane wprost z trybun: zarabiacie na kibicach, rozpierdalacie pieniądze, nie umiecie robić transferów i zawodzicie nas sportowo. mam nadzieję że trochę uściliłem o co mi chodzi
Kiedy przenosil sie do Poznania to wprost mowil, ze Wronki sa za male do promocji jego firmy i potrzebuje wiekszego klubu. I tak na poczatku bylo, ze Amica uzywala Lecha do promocji. Mozna to byc moze wygooglowac o ile sa jeszcze gdzies artykuly i wywiady sprzed prawie 20 lat.
To ze mu to dobrze zaczelo zrec to napisalem.

To ze potencjal rewolucyjny istnieje nie musi oznaczac ze absolutnie nikt sie nie zedycyduje. Oznacza to tylko tyle ze z grupy - dajmy na to - 20 potencjalnie zainteresowanych ludzi po wstepnej analizie rezygnuje 19. Bo stwierdza "a na .... mi to potrzebne sie uzerac".

Clou sprawy jest takie, ze "potencjal rewolucyjny" zmniejsza grupe ktora ewentualnie by to mogla wziac. Nie twierdze, ze na pewno nikt tego nie wezmie bo klub ma jeszcze inne przymioty, ktore moga przykryc niedogodnosci zwiazane z potencjalnie nieprzychylnymi trubunymi i koniecznoscia wstydzenia sie przed kolegami-biznesmenami, ktorych zaprosiles na mecz aby obejrzeli twoja nowa "zabawke".
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 18.02.2025, 13:59
To ze potencjal rewolucyjny istnieje nie musi oznaczac ze absolutnie nikt sie nie zedycyduje. Oznacza to tylko tyle ze z grupy - dajmy na to - 20 potencjalnie zainteresowanych ludzi po wstepnej analizie rezygnuje 19. Bo stwierdza "a na .... mi to potrzebne sie uzerac".
nie mam pojęcia na jakiej podstawie tak oceniasz te proporcje, skoro zgadzamy się ze sobą, że nawet pod kątem zwrotu z inwestycji to dość słaby pomysł i już na samym początku filtruje większość potencjalnie zainteresowanych ludzi z kapitałem

Cytat:
Clou sprawy jest takie, ze "potencjal rewolucyjny" zmniejsza grupe ktora ewentualnie by to mogla wziac. Nie twierdze, ze na pewno nikt tego nie wezmie bo klub ma jeszcze inne przymioty, ktore moga przykryc niedogodnosci zwiazane z potencjalnie nieprzychylnymi trubunymi i koniecznoscia wstydzenia sie przed kolegami-biznesmenami, ktorych zaprosiles na mecz aby obejrzeli twoja nowa "zabawke".
w rzeczywistości lepiej "sprzedają" się kluby z licznymi kibicami, czy to wpisane w biznes ryzyko wobec tego jest większe od zalet które wynikają z dużej, zaangażowanej społeczności? wątpię
można też po prostu zarządzać dobrze i mądrze
Ostatnio edytowane przez Watts : 18.02.2025 o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2025, 14:10
nie mam pojęcia na jakiej podstawie tak oceniasz te proporcje, skoro zgadzamy się ze sobą, że nawet pod kątem zwrotu z inwestycji to dość słaby pomysł i już na samym początku filtruje większość potencjalnie zainteresowanych ludzi z kapitałem

w rzeczywistości lepiej "sprzedają" się kluby z licznymi kibicami, czy to wpisane w biznes ryzyko wobec tego jest większe od zalet które wynikają z dużej, zaangażowanej społeczności? wątpię
można też po prostu zarządzać dobrze i mądrze
Na zadnej podstawie tego nie wyliczylem, to byl tylko teoretyczny przaklad, "dajmy na to" chyba nie zmienilo swojego znaczenia.

Oczywiscie, ze lepiej sprzedaja sie kluby z wieloma kibicami dlatego napisalem, ze ryzyko "rewolucji" nie musi byc decydujyce, czasem wliczasz to w ryzyko bo inne przymioty klubu decyduja.
Natomiast okazalo sie decydujace w negocjacjach Wisly z VW w 2013 czy 14 roku kiedy byl bojkot i jak jeden z dyrektorow VW zobaczyl mecz Wisly z garstka kibicow na trybunach to zrezygnowali chociaz negocjacje przeszly nizsze szczeble w VW.
Wedlug relacji kumpla facet powiedzial "za to mamy placic?" i se dali spokoj.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 18.02.2025, 14:11
Na zadnej podstawie tego nie wyliczylem, to byl tylko teoretyczny przaklad, "dajmy na to" chyba nie zmienilo swojego znaczenia.

Oczywiscie, ze lepiej sprzedaja sie kluby z wieloma kibicami dlatego napisalem, ze ryzyko "rewolucji" nie musi byc decydujyce, czasem wliczasz to w ryzyko bo inne przymioty klubu decyduja.
Natomiast okazalo sie decydujace w negocjacjach Wisly z VW w 2013 czy 14 roku kiedy byl bojkot i jak jeden z dyrektorow VW zobaczyl mecz Wisly z garstka kibicow na trybunach to zrezygnowali chociaz negocjacje przeszly nizsze szczeble w VW.
jeśli na takiej podstawie oceniali potencjał "ludzki" Wisły, może dlatego Volkswagen ma teraz takie problemy
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 18.02.2025, 14:14

Sorry As ale jeśli wyrobili sobie zdanie co do inwestycji czy sponsoringu na podstawie jednego meczu to tak jak pisałem wcześniej lepiej,że ktoś taki rezygnuje
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2025, 14:20
Sorry As ale jeśli wyrobili sobie zdanie co do inwestycji czy sponsoringu na podstawie jednego meczu to tak jak pisałem wcześniej lepiej,że ktoś taki rezygnuje
W mojej opinii to gorzej ze zrezygnowali co z reszta dobitnie pokazuje ostatnie 10 lat tego klubu.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2025, 14:22
jeśli na takiej podstawie oceniali potencjał "ludzki" Wisły, może dlatego Volkswagen ma teraz takie problemy
Akurat Volkswagen ma takie problemy bo inteligentni inaczej politycy w Niemczech stwierdzili, ze mozna podniesc koszty energii i pracy i konkurowac z Chinczykami . Mieszkam w DE i obserwuje to z niedowierzaniem co sie tutaj w niektorych kwestiach dzieje. Ale to juz temat na inne forum.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 18.02.2025, 14:32
Akurat Volkswagen ma takie problemy bo inteligentni inaczej politycy w Niemczech stwierdzili, ze mozna podniesc koszty energii i pracy i konkurowac z Chinczykami . Mieszkam w DE i obserwuje to z niedowierzaniem co sie tutaj w niektorych kwestiach dzieje. Ale to juz temat na inne forum.
OK, to zostańmy w temacie: jak zakończyła się ta historia? w który klub ostatecznie zainwestowali?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 18.02.2025, 14:37
W mojej opinii to gorzej ze zrezygnowali co z reszta dobitnie pokazuje ostatnie 10 lat tego klubu.
No dobrze ale przyjmijmy,że wtedy na tym meczu wszystko banglało,Niemcy byli zachwyceni i deal się udał.Myślisz,że ta współpraca mogłaby być trwała?Pewnie po roku już by stąd spierdalali.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 18.02.2025, 14:38
Rozmawiajcie,jak widać w tym temacie mam takie samo zdanie jak Watts
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2025, 14:39
OK, to zostańmy w temacie: jak zakończyła się ta historia? w który klub ostatecznie zainwestowali?
Nie mam pojecia, w Polsce? Chyba w zaden finalnie.

Ogolnie na przstrzeni lat to sponsorowali kilkadziesiat klubow z calego swiata.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów