The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2025, 11:00
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post

*) Biorąc pod uwagę schyłkowy moment Synerise...

To jest istota problemu.
Ta firma nie ma żadnych szans w ściganiu się ze światem na polu technologii i innowacyjności. Niestety ( piszę to z głębokim smutkiem) ale Chińczycy zrobią to samo 100 razy lepiej i w dodatku 100 razy taniej. Prezesek to dokładnie rozumie i, jak sądzę, dąży aby to sprzedać komukolwiek za jakąś cenę, póki jeszcze jest czas. Ale on już czuje koniec. Tak jak właściciel małego sklepu spożywczego na wsi, który doskonale sobie radził w latach 90-tych, nieźle w pierwszej dekadzie XXI wieku , ale od paru lat już tak sobie. A teraz dowiedział się, że za rogiem za pól roku otwiera się Biedronka.

...Jarosław bez Wisły stanie się nikim w parę miesięcy. Teraz jeszcze gra tym byciem właścicielem wielkiego klubu. Jak tego braknie to chłopina zniknie w niebycie.
Prezesek, jak wiemy, już doskonale poczuł się w świecie celebryckim, wręcz się tam zadomowił.
Te wywiady, spotkania, wizyty w zakładach pracy...
Teraz pojawił się u niego koszmar, że nagle, wręcz z dnia na dzień zostanie z tego wyłączony.
Dlatego we wszystkich jego działaniach priorytetem nie będzie dobro Wisły ale własne "miękkie" lądowanie.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 17.02.2025, 11:16
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
To jest istota problemu.
Ta firma nie ma żadnych szans w ściganiu się ze światem na polu technologii i innowacyjności. Niestety ( piszę to z głębokim smutkiem) ale Chińczycy zrobią to samo 100 razy lepiej i w dodatku 100 razy taniej. Prezesek to dokładnie rozumie i, jak sądzę, dąży aby to sprzedać komukolwiek za jakąś cenę, póki jeszcze jest czas.
A bo ja wiem? Wzmożona działalność lobbingowa na rzecz wyciągania kasy publicznej na "rozwój AI" sugeruje, że w głowie ciągle ma raczej utrzymanie dotychczasowej metody funkcjonowania na rynku, a nie próby cashowania
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 17.02.2025, 12:20
No, nie wiem...
O ile dobrze słyszałem, to w budżecie na ten rok przyjęto na "rozwój AI" zawrotną kwotę 20 mln zl.
Bardzo dowcipnie odniósł się do tego Stanowski, więc ja już nie będę
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.02.2025, 13:28
Przecież google ma wpompować 5 mld dolarów.....a nie czekaj, MLN
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.02.2025, 13:31
azor napisał(a):Wyświetl post
Przecież google ma wpompować 5 mld dolarów.....a nie czekaj, MLN
Jak to"wpompują"to budżet może .......nąć jak balon
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 17.02.2025, 13:32
No, nie wiem...
O ile dobrze słyszałem, to w budżecie na ten rok przyjęto na "rozwój AI" zawrotną kwotę 20 mln zl.
Dlatego chłop łazi wszędzie i gardłuje o większe środki. Skądinąd słusznie, bo ośmieszamy się na tle reszty świata, ale... przecież wiadomo, kto miałby należeć do beneficjentów takich środków
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 17.02.2025, 14:10
Według mnie motywacją Zaskrońca jest strach ale nie strach przed upadkiem.Chłop po prostu boi się,że w przyszłym sezonie osiedlowy klub Kwietnia wytrze podłogę jego"wizjonerskim"wynalazkiem.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 17.02.2025, 14:30
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Dlatego chłop łazi wszędzie i gardłuje o większe środki. Skądinąd słusznie, bo ośmieszamy się na tle reszty świata, ale... przecież wiadomo, kto miałby należeć do beneficjentów takich środków
No w sumie dlaczego nie, ja też mógłbym gardłować
Więc od jutra zamierzam kolędować po wszystkich urzędach, ministerstwach i instytucjach.
Jeśli dacie mi kasę, to będę chodził tam i z powrotem, w celu :
-ratowania planety
-spadku pogłowia turkucia podjadka w ogródkach
-rozwoju AI
-wzrostu tolerancji dla dowolnych grup społecznych
-itd,itp
(niepotrzebne skreślić)

Tylko dejta kaskę
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 17.02.2025, 15:01
https://www.polsatsport.pl/wiadomosc...dzie-kwiecien/

Białoński mniej więcej potwierdza to o czym pisałem wcześniej.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 17.02.2025, 15:16
Wojciech Kwiecień miał przejąć większościowy pakiet akcji Wisły. Jarosław Królewski i mniejszościowi udziałowcy Jakub Błaszczykowski oraz Adam Łanoszka mieliby pozostać w spółce, mając łącznie nie więcej niż 49 procent walorów. Chcieli sobie zagwarantować zapis, zgodnie z którym kluczowe dla losów klubu decyzje (np. budżet, największe transfery) będą przeprowadzane po uzyskaniu poparcia co najmniej 75 procent głosów. W ten sposób Kwiecień musiałby przekonać do takiego pomysłu przynajmniej jednego wspólnika z tria Królewski – Błaszczykowski – Łanoszka, ale nie chciał na to przystać. Dlatego na razie nie doszło do porozumienia.

Jeśli to byłoby prawdą albo bliskie prawdy to panowie K,B i Ł to niezłe śmieszki.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.02.2025, 15:29
ja p... facet proponuje im rzucenie kola ratunkowego, a oni twierdzą, że je przyjmą jeśli będzie ono w cętki albo w ciapki.
I że najpierw ratujący też skoczy do wody, a oni w trójkę zdecydują który ma pierwszy wyjść na brzeg.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.02.2025, 15:56
Zdementowane dzisiaj przez Wojtowicza.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 17.02.2025, 15:57
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Wojciech Kwiecień miał przejąć większościowy pakiet akcji Wisły. Jarosław Królewski i mniejszościowi udziałowcy Jakub Błaszczykowski oraz Adam Łanoszka mieliby pozostać w spółce, mając łącznie nie więcej niż 49 procent walorów. Chcieli sobie zagwarantować zapis, zgodnie z którym kluczowe dla losów klubu decyzje (np. budżet, największe transfery) będą przeprowadzane po uzyskaniu poparcia co najmniej 75 procent głosów. W ten sposób Kwiecień musiałby przekonać do takiego pomysłu przynajmniej jednego wspólnika z tria Królewski – Błaszczykowski – Łanoszka, ale nie chciał na to przystać. Dlatego na razie nie doszło do porozumienia.

Jeśli to byłoby prawdą albo bliskie prawdy to panowie K,B i Ł to niezłe śmieszki.
Konam ze śmiechu. Wszystko zgodne z analizą wywiadu u Knury. Należy tylko dodać, że Błaszczykowski i Łanoszka mają teraz w sumie mniej niż Królewski więc zapewne w jego sprytnym planie po proporcjonalnym rozwodnieniu on miałby mieć lekko ponad 25% czyli możliwość blokowania wszystkich ważnych decyzji. To miszcz biznesu

Niezależnie od tego ile w tym jest prawdy wypadałoby aby z komentarzem wrócił złotousty obrońca dobrych intencji Jarosława czyli kolega serek.c2.

Jak widać na załączonym obrazku pan WK poszedł do mediów. Czy teraz fakt stawiania warunków przez naszego Prezesa opisany przez kolegę pi0tr3k94 jest już wystarczająco prawdopodobny?
Ostatnio edytowane przez BCGorlice : 17.02.2025 o godz. 16:03.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 17.02.2025, 15:58
Jeśli to prawda, to już wiecie, dlaczego trzeba było bluźnić Kapkę na trybunach.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 17.02.2025, 16:11
Niezależnie od tego ile w tym jest prawdy wypadałoby aby z komentarzem wrócił złotousty obrońca dobrych intencji Jarosława czyli kolega serek.c2.

Jak widać na załączonym obrazku pan WK poszedł do mediów. Czy teraz fakt stawiania warunków przez naszego Prezesa opisany przez kolegę pi0tr3k94 jest już wystarczająco prawdopodobny?
No tak, znany z rzetelności Michał Białoński

Nikogo ani niczego tutaj nie bronię, więc naprawdę przestań już manipulować. Masz ode mnie odmienne zdanie? Nikt Ci przecież nie broni, ba - być może masz rację. Po co jednak próbujesz tworzyć jakiś fałszywy przekaz odnośnie mojej osoby?

Ps. jeśli Pan WK się zdecyduje na pójście do mediów, to raczej nie skorzysta z usług tego gagatka
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 17.02.2025 o godz. 16:26.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 17.02.2025, 17:13
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
No tak, znany z rzetelności Michał Białoński

Nikogo ani niczego tutaj nie bronię, więc naprawdę przestań już manipulować. Masz ode mnie odmienne zdanie? Nikt Ci przecież nie broni, ba - być może masz rację. Po co jednak próbujesz tworzyć jakiś fałszywy przekaz odnośnie mojej osoby?

Ps. jeśli Pan WK się zdecyduje na pójście do mediów, to raczej nie skorzysta z usług tego gagatka
Nic nie tworzę. Wyrażam uzasadnione wątpliwości.

Spowodowane choćby tym, że Ty twierdzisz, że nic nie wiesz, że nie masz podstaw od ocen itp.

A potem wjeżdża Jarosław na Xa i pisze:

„2. Na bieżąco informuje akcjonariuszy i członka RN z ramienia Socios (ON) o każdej rozmowie - która tyczy się w inwestycji w klub - a są na dziś dwie takie sytuacje - łącznie z dostępem do istotnej korespondencji w tym zakresie. Nie mamy nic tu do ukrycia. ”

A ja żyłem w przekonaniu, że ten Oskar to tam nie jest jako prywatny człowiek tylko jako przedstawiciel Socios. A Ty jesteś w zarządzie Socios. To jak ten Oskar wszystko wie to jak Ty możesz nic nie wiedzieć?

Ktoś tu się chyba mija z prawdą. Więc mam uzasadnione wątpliwości.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 17.02.2025, 17:43
ehh no i już cyrki i kongo, ile minęło od infa z WK wrzuconego przez Krolewskiego, 2 tygodnie? A doczekalismy się już jechania Kapki z trybun, teorii o fuzjach, teorii Białońskiego o blokowaniu decyzji przez mniejszościowych akcjonariuszy. Do tego jeszcze ta druga ekipa zagramaniczna (nie wiem czy to ci sami co te liniie lotnicze z poludniowego wschodu o których dzisiaj u Ryszki mowil Wojtowicz). Także na tą rundę algorytm nam wylosował tematy inwestycyjne bo z pilka nozna jest bryndza i juz za miesiac nasz udzial w tej lidze bedzie stricte formalny.

A będzie pewnie jeszcze ze 30 zwrotów akcji. A no i jeszcze tydzień/dwa i Jaro zacznie się w....iać na pytanie o inwestorów więc powie, że na razie cisza i wrócimy do tematu za miesiąc/dwa bo druzyna potrzebuje spokoju blabla.

Po 2 miesiacach info, że jednak dopiero po skonczonej rundzie, a 4 dni po ostatnim meczu potęzna nitka na twitterze. której Jaro wyjaśnia, że coprawada wsyzstko sie wyjebało, ALE wrocimy silniejsi w przyszlym sezonie i tym razem to już na pewno uda się awansować. Cykl zostanie domknięty klasycznie wyjebaniem Jopa w Listopadzie, zatrudnieniem wynalzka i podsycaniem nadziei na awans na wiosnę bądź jeśli te będą iluzoryczne, pojawi się kolejny tajemniczy multimiliarder który już za chwilę, za chwileczkę wejdzie do klubu, sypnie 10 baniek euro na transfery and will make Wisła great again.

Dzień Świstaka i Dark w jednym XD
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.02.2025, 18:24
Mi najbardziej w tych wielopoziomowych grach imponuje spryt Zaskrońca
Jak nie było inwestorów to nie było, a nagle teraz jak się Kwiecień uruchomił to ma konkurenta w postaci jakiejś zagranicznej firmy. No cóż, skoro tak to musi walczyć, niech płaci i spełnia warunki Zaskronca jeśli mu na Wiśle zależy. A jak nie to ktoś inny ją dostanie hehe

Ciekawe co w tym roku Zaskroniec wymyśli żeby kasę od Socios wyssać. Rok temu przecież pojawił się osobiście na forum aby powyjasnjac hektarów i primadonny. Część nawet tak zmanipulował na spotkaniu, że tygodniami piali z zachwytu nad nim xd
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.02.2025, 18:30
Białoński to bajkopisarz, także nie przejmowałbym się specjalnie tym co pisze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 17.02.2025, 18:30
Tym razem Twój scenariusz jest bardziej optymistyczny od mojego..
Bo mój jest taki, że jak nie będzie nowego właściciela albo jakiegoś nowego łosia, który da się bez sensu ostrzyć na kilka baniek za tzw. reklamę to nastąpi rozdział pt. polska Wisła co będzie polegało na tym, że wszyscy najjemnicy pouciekają albo zażądają transferu czyli po udanym sezonie odejdą za czapkę gruszek.
W ich miejsce pościągamy chłopaków z wypożyczeń, zostaną też w klubie niedrogie talenty w rodzaju..
Może uda utrzymywać w zakresie zaległości poniżej 3 miesięcy i marzyć o zaszczytnym 12 miejscu.
O ile tego wszystkiego w lecie po prostu nie trafi szlag.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.02.2025, 19:34
Czekam kiedy królewski zrobi dla formalności licencję PRO i zastąpi trenera.
W końcu na .... mu trener skoro jest AI?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 17.02.2025, 20:53
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Mi najbardziej w tych wielopoziomowych grach imponuje spryt Zaskrońca
Jak nie było inwestorów to nie było, a nagle teraz jak się Kwiecień uruchomił to ma konkurenta w postaci jakiejś zagranicznej firmy. No cóż, skoro tak to musi walczyć, niech płaci i spełnia warunki Zaskronca jeśli mu na Wiśle zależy. A jak nie to ktoś inny ją dostanie hehe

Ciekawe co w tym roku Zaskroniec wymyśli żeby kasę od Socios wyssać. Rok temu przecież pojawił się osobiście na forum aby powyjasnjac hektarów i primadonny. Część nawet tak zmanipulował na spotkaniu, że tygodniami piali z zachwytu nad nim xd
Też tak pomyślałem,że ten drugi inwestor to taki małosprytny pomysł Zaskrońca.Wisz Wojtek ja tu mam innego chętnego jak tobie nie pasuje.Mistrz....
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2025, 08:57
Macie Wasze "potwierdzenia" teorii

https://x.com/mibibialonski/status/1...857243449?s=46
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.02.2025, 09:14
To Białońskiego jeszcze ktoś czyta?

W tematach Wisły wiarygodnym (choć nie do końca obiektywnym) źródłem jest w tej chwili tylko Karcz.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 18.02.2025, 09:20
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Macie Wasze "potwierdzenia" teorii

https://x.com/mibibialonski/status/1...857243449?s=46
I co? To, że ktoś zmusił Białońskiego do publicznego odszczekania przecieku coś zmienia?

Odsłuchaj Królewskiego opowiadającego o natychmiastowym rozwiązaniu polegającym na podniesieniu kapitału. Połącz to z postem kolegi MaLka wyliczającym, że do tego potrzeba na wejście minimum 80 milionów. Policz udziały po takim „podniesieniu kapitału za rozsądną cenę”. Coś przypomina?

Ja już pomijam jak kretyńska to jest idea (godna dwóch wypitych biznesowych myślicieli), że można w ramach tej samej spółki odseparować różne rodzaje działalności w bezpieczny dla obydwu stron sposób.

Ale to są tak czy tak głównie domysły a mamy tu konkretne pytanie o roli Socios w tym zamieszaniu. Zamierzasz ignorować pytanie jakie zadałem kilka postów wyżej? Przypomnieć? To na tej samej stronie jest. Kto ściemnia? Prezes Królewski? Radny Niezabitowski? Wiceprezes Serek? No bo ktoś musi.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 18.02.2025, 09:49
Jeszcze raz powtórzę- jeśli dalej są prowadzone jakieś rozmowy pomiędzy Prezeskiem a WK, to WK musiałby być idiotą ( a na pewno nim nie jest) aby dać się nabrać na prostackie triki negocjacyjne Prezeska.
Jedyną taktyką jest czekać aż wreszcie Prezesek zrozumie, że nie ma innego wyjścia i musi oddać Wisłę na warunkach WK.
Mało tego, uważam, że kibice powinni ogłosić bojkot tak aby pozbawić Prezeska przychodów meczowych a przez to maksymalnie skrócić czas negocjacji.

Są też niestety dwie inne możliwości.
Pierwsza, że Prezesek z racji swej osobowości tak się zacietrzewi, że nie odda Wisły i doprowadzi ją do upadku, z okrzykiem "popatrz nie chciałeś przyjąć moich warunków to patrz jak toniemy"
Druga, że WK jest "napalony" na Wisłę i uzna emocjonalnie, że traci po raz kolejny szansę na jej przejęcie ( tak jak 6 lat temu) i pójdzie na układ z Prezeskiem. Byłby to jednak fundamentalny błąd.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.02.2025, 09:54
Śmieszy mnie wyciąganie wniosków ze słów Zaskrońca. Takiego krętacza, manipulatora i kłamcy świat chyba jeszcze nie widział, a tutaj jest masa postów "ej bo JK powiedział tak...".
Przecież on już setki jak nie miliony razy kłamał i .......ił trzy po trzy, także żadne jego słowo nie ma wartości, nawet jakby się na życie rodziny zarzekał.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.02.2025, 09:57
Mało tego, uważam, że kibice powinni ogłosić bojkot tak aby pozbawić Prezeska przychodów meczowych a przez to maksymalnie skrócić czas negocjacji..
Na pewno potencjalnego wlasciciela klubu skusza sytuacje przy ktorych kibice bawia sie w bojkot, protesty, wyzwiska z trybun itp.

Z tylu glowy zawsze będzie siedzialo: A co jesli ze mna zrobią tak samo?

Uwazam ze chocby niewiele rzeczy tak zaszkodzilo negocjaciom jak ostatnie wyzwiska Kapki, badz co badz osoby ktora ma zaufanie Kwietnia, moze nawet byc jego kolega, mentorem?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2025, 09:58
I co? To, że ktoś zmusił Białońskiego do publicznego odszczekania przecieku coś zmienia?

Odsłuchaj Królewskiego opowiadającego o natychmiastowym rozwiązaniu polegającym na podniesieniu kapitału. Połącz to z postem kolegi MaLka wyliczającym, że do tego potrzeba na wejście minimum 80 milionów. Policz udziały po takim „podniesieniu kapitału za rozsądną cenę”. Coś przypomina?

Ja już pomijam jak kretyńska to jest idea (godna dwóch wypitych biznesowych myślicieli), że można w ramach tej samej spółki odseparować różne rodzaje działalności w bezpieczny dla obydwu stron sposób.

Ale to są tak czy tak głównie domysły a mamy tu konkretne pytanie o roli Socios w tym zamieszaniu. Zamierzasz ignorować pytanie jakie zadałem kilka postów wyżej? Przypomnieć? To na tej samej stronie jest. Kto ściemnia? Prezes Królewski? Radny Niezabitowski? Wiceprezes Serek? No bo ktoś musi.
Chłopek-roztropek Białoński, człowiek który słynie z wypisywania na tematy okołowiślackie przeróżnych głupot, łyknął jedną z plotek, które się ostatnio mnożą, powielił ją ku uciesze m. in. Twojej. Przyznał się do swojej głupoty wprost. Reszta Twojego "wywodu" to teoretyczne rozważania, a ja - jak już pisałem - nie mam na takie rozważania ochoty, ponieważ w temacie "WK w Wiśle" wiedzy dostatecznej nie mam.

Odnośnie Twojego wcześniejszego pytania, to rzeczywiście miałem je ignorować, wrzucę Ci jednak odpowiedź Oskara z TT, bo jak widać nie tylko Ty martwisz się podobnymi sprawami (szczerze mówiąc myślałem, że akurat ten temat jest dla Ciebie jasny):

https://x.com/like_the90s/status/1891724150982517011
Odpowiedz cytując
Skawua
Member

Od: 02.2009

Stary 18.02.2025, 10:39
To jest istota problemu.
Ta firma nie ma żadnych szans w ściganiu się ze światem na polu technologii i innowacyjności. Niestety ( piszę to z głębokim smutkiem) ale Chińczycy zrobią to samo 100 razy lepiej i w dodatku 100 razy taniej. Prezesek to dokładnie rozumie i, jak sądzę, dąży aby to sprzedać komukolwiek za jakąś cenę, póki jeszcze jest czas. Ale on już czuje koniec. Tak jak właściciel małego sklepu spożywczego na wsi, który doskonale sobie radził w latach 90-tych, nieźle w pierwszej dekadzie XXI wieku , ale od paru lat już tak sobie. A teraz dowiedział się, że za rogiem za pól roku otwiera się Biedronka.
https://www.money.pl/gospodarka/pols...79550528a.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów