|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jarosław Szef Królewski:Niestety Ci gracze, których mamy wyscoutowanych są poza naszymi możliwościami po uzyskaniu info o ich oczekiwaniach.
Ten sam Jarosław Szef Królewski: tylko ludzie naiwni mogą odnieść sukces. Powyżej cała prawda, z samego źródła, o Wiśle, nowoczesnych technologiach AI i innych wysrywach Jarosława. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie będzie kabaretu. Będzie chór.
Przecież nasz Wielce Panujący i Decydujący ma klasyczne poczwórne rozdwojenie jaźni. Zmiana zdania co 5 minut. Raz mówi ze nas stać. raz mówi że nas nie stać. Raz, że będą transfery, raz że nie będzie. Raz wychwala pd niebiosa Kibiców, zeby dzień później jebać kogoś i obrażać na X. Czy leci z nami pilot? W tej sytuacji potencjalne baraże i normalne funkcjonowanie Klubu będę odbierał jako duze wyzwanie. I pomyśleć, że taki Pan Kwiecień mało mówi, dużo robi, kbicuje Wiśle i rozwija inny krakowski klub... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Coś się musiało podziać w ostatnich miesiącach.. bo to już serio nie jest normalne. Tam się już coś mocno odkleja jak nie odkleiło.
A tym tekstem o scoutingu to pięknie ocenił własny skauting w Wiśle I pamiętam jak się kiedyś wysrał do kibica, że wywiera presję na młodych. Po czym wczoraj napisał sam, że młodzi mają grać i w domyśle to oni wywalczyć awans
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 04.02.2025 o godz. 10:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Krótka lista potencjalnych wzmocnień na rundę wiosenną sezonu 2024/2025:
Julian Alvarez Kai Havertz, Phil Foden Bukayo Saka Vini Jr - trzeba by mocniej ponegocjować z agentem, to może zejdzie z pensji Joao Felix Nie udało się ? No cóż.Przynajmniej skauting działa prężnie i przygotował listę... ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Havertz ma slabe conversion rate w passes into the 3rd zone and penalty box, a Alvarez slabo stoi z nPxG + xGA/90. Nasz algorytm ich wyplul w przedbiegach.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
nikt tak jak on nie potrafi z 10 metrów strzelić obok słupka ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nasza lista to "kogo Basha zna z ligi greckiej kiedy akurat tam się leczył". Plus młody szrot od naszych "skautów" i znajomych menedżerów.
No nie zna chłop żadnego prawego obrońcy ani defensywnego pomocnika. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Strach pomyśleć co będzie z transferami w lecie, niezależnie od tego w której lidze będziemy grali.
Kończy się sporo kontraktów, kogoś pewnie trzeba będzie sprzedać, żeby było na prąd, przepłacać też powoli nie ma z czego. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
W lecie to jedyne co jest pewne, że bez awansu odejdzie Rodado, Duda i jeszcze kilku. I nie, nie chodzi mi o nasz wielki talent Sukiennicki do Wiednia.
A biorąc pod uwagę kto spadnie i Wieczystą to możemy tu się zasadzić na kolejne lata na stałe. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Basha się uczy.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak. I te Orły z AGH, od supernowoczesnego skautingu też się uczą. Póki co wyskautowali zawodników, na których Wisły nie stać ale to nic. W lecie będzie już na pewno lepiej.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
Potem tylko 8 miesięcy rehabilitacji, 320 bluzgów z trybun, 23 wywiady Prezesa i zawodnik jest gotowy na kolejną walkę o wszystko. Ja nie wiem po co .......ić tyle o awansie, pompować balonik medialnie, zamiast powiedzieć że kasy nie ma, będziemy co najwyżej średniakiem i jedyną radością kibica będzie półciepła gięta gotowana na stadionie. Wychodzę z założenia, ze jak nie wiem i nie umiem, to pytam mądrzejszych albo oddaję w ręce fachowca. Nadal nie rozumiem, po co Prezesowi zabawka, którą nie umie się bawić. Albo czemu nie zaprosi do zabawy kogoś kto w to umie. a Basha będzie pierwszym Dyrektorem Sportowym w Esa i 1 lidze, który do perfekcji opanuje Fottbal Managera i będzie z tego dumny! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gdyby był Polakiem, zapewne wiadome osoby takie jak Karherop apelowałyby, aby z tego powodu spokojnie pozwolić mu się budować i dać mu czas.
Kto tu najgłośniej przekonywał o to samo w odniesieniu do Sobolewskiego? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Jak solidny jest to budżet niech świadczy fakt,że nie ma grosza na transfery a przecież jeszcze w sierpniu chcieliśmy wydać dość poważną kasę na nonejma z Kotwicy.Transferu nie zrobiliśmy a pieniądze się rozeszły... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Zrobiliśmy wielki błąd z tym Sukiennickim, wtedy kiedy był grzany temat po meczu z Rapidem, jeśli było tam poważne zainteresowanie a nie bajki z mchu i paproci i gadki, żeby podbić jego wartość. Zrestą wówczas nie oszukujmy się coś tam zaczynała jego wartość rosnąć, bo początek miał obiecujący i zamiast go sprzedać na zasadzie takiej jak robią teraz niektóre kluby, sprzedaż + wypożyczenie powrotne do nas na ten sezon to byłaby 10-krotna przebitka jak nie większa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Żeby też nie było tak, że w lecie Angela oddamy za jakieś grosze, byle zejść z jego nadmuchanego kontraktu.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że Kwiecień nie naciągnie Wisły, zapłaci uczciwą cenę. Oczywiście żaden milion euro jak śnią niektórzy ale na prąd w Myślenicach wystarczy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Online |
|
|
A tu mamy to czym zajmuje się Prezesek jak nie zajmuje się Wisłą:
https://www.money.pl/pieniadze/chiny...57868320a.html Jakie to wszystko mondre i yntelygentne ![]() Ale i tak niektórzy ludzie to wilki. Bo znalazłem taki komentarz: Znów ten cwaniaczek z "giganta" technologicznego co zatrudnia 100 osób wykupił artykuł o sobie żeby jakiś jeleni złapać na "inwestora"? Co on ma wspólnego żeby się wypowiadać o chinskiej wyskokiej technologii o której nie ma zielonego pojęcia. Próbował zarobić na Wiśle Kraków , ale się nie udało. Ludzie ten typek ma autyzm , a to eksperta z niego robią Trochę się pośmiałem ale zaraz mnie olśniło. Tak, niech sprawia "wrażenie" i niech wreszcie ktoś wskutek tego "wrażenia" wykupi od niego Wisłę. Co będzie (może) przyczynkiem do zakończenia naszej ( kibiców) udręki. Jego z resztą też. No bo co jeśli nie? To wtedy nadejdzie dzień kiedy Prezesek, ubrany w krótkie spodenki, wygłosi orędzie: Drodzy kibice, nie dałem rady, zarządzałem jak umiałem, ale długi są większe niż myślałem. Dlatego bankrutujemy. I rozpłacze się, jak Hołownia nad konstytucją. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ale po co Wy wogóle czytacie i jeszcze później analizujecie to co Prezes puszcza w sieci ? Przypominam, że jednym z obszarów w których specjalizuje się jego Synerise jest przetwarzanie danych m.in. o ludzkich zachowaniach w obliczu różnych sytuacji. Wynik takich badań może następnie przysłużyć się do formułowania odpowiednich strategii, w tym sprzedażowych. Ćwiczy na Was swój model jak ta lala. Lud chciał po kompromitującej rundzie wzmocnień to puścił post o wzmocnieniach i rozbudził nadzieje. Teraz napisał, że nie ma pieniędzy po to żebyście do kas lecieli jak muchy do gówna wspomagając ukochany klub. A on tymczasem jak pożyczek nie umorzył tak nie umorzy nadal skoro jego model sterowania Wami żre jak Sims`y z kodami na dodatkowe pieniądze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
A to Kwiecień w ogóle chce Wisłę?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Chce tylko o tym nie wie. Dlatego inwestuje w Wieczystą.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uświadomienie sobie tego pragnienia będzie go drogo kosztować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak, sorry
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Kwiecień to w przyszłym roku wyciera podłogę w lidze Jarkiem i jego parodią klubu sportowego jakim stała się utytułowana i bogata historycznie Wisła Kraków. To nie ulega wątpliwości. Natomiast istnieje kilka wariantów tego wtarcia w glebę o różnym stopniu upokorzenia.
Chyba najbardziej upadlającym byłoby takie 3:0 na R22 (Wieczysta w roli gospodarza), 2 bramki strzela Rodado, 1 Goku, Wieczysta pieczętuja pozycję lidera na półmetku rundy, Wisła grzęźnie bardziej na miejscu nr 16 i czuje coraz mocniej na karku oddech Głogowian. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Patrząc na wysyp twitterowych wystąpień rozumiem, ze losy świata i Polski się już rozstrzygnęły. Ktoś, coś bo rozglądam się dokoła i nic nie zauważyłem.
Bo kilka dni temu nie chciał pisać o Wiśle bo podobno te losy się ważyły. W domyśle wraz z innymi możnymi tego świata pochylał się nad nimi z bezgraniczną troską. A już zupełnie poważnie. Rozumiem, że pieniądze się skończyły. Przynajmniej sytuacja jest jasna. Być może Kwiecień nie Jarkiem wytrze podłogę, a jakimś kambodżańskim księciem bis. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
|
Cytat:
Prezes dużego klubu do swojego kibica..kolejny wstyd. Dyskusja pod wpisem o spotkaniu z Kwietniem, wpis oczywiście klasycznie wpadł jak trzeba załagodzić nastroje, bo się pali pod dupą i zmienić zgrabnie temat. Cytat:
Pozwolę sobie wkleić jeden komentarz który pięknie to podsumował: âMam serdecznie dość tego człowieka. Wahania nastroju jak u nastolatki, raz lewo, raz prawo. Tysiąc koncepcji i żadna nie przynosi efekty, ba! Od 6 lat wprowadzają nas tylko w gówno w którym się urządzamy, a gość sobie pisze l, że siedzi z WK... Po całym dniu wypocin, dyskusjach niepotrzebnych, typ pisze, że rozkminia z WK co zrobić by bylo lepiej...no ja .......e. Sam ....a wylewasz benzynę, podpalasz, a później płaczesz, że presją, że masz pod górkę z kibicami, KK pisze, że kibice tylko krytykują i ciężko działać pod Presją...SAMEMU to prowokujesz! W....ia już mnie takie zachowanie. Najgorsze, że słyszę słów WISŁA i pierwszy obraz w głowie to Królewski i Jego mądrości, złote myśli, obietnice, wizję, a na sam koniec w....... od Głogowa i podpisany Francuz, który ląduje we Francji.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 04.02.2025 o godz. 19:40.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie - był czas przywyknąć.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|