The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2025, 09:08
Jarosław Szef Królewski:Niestety Ci gracze, których mamy wyscoutowanych są poza naszymi możliwościami po uzyskaniu info o ich oczekiwaniach.

Ten sam Jarosław Szef Królewski: tylko ludzie naiwni mogą odnieść sukces.

Powyżej cała prawda, z samego źródła, o Wiśle, nowoczesnych technologiach AI i innych wysrywach Jarosława.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 04.02.2025, 09:44
Nie będzie kabaretu. Będzie chór.

Przecież nasz Wielce Panujący i Decydujący ma klasyczne poczwórne rozdwojenie jaźni.

Zmiana zdania co 5 minut. Raz mówi ze nas stać. raz mówi że nas nie stać.

Raz, że będą transfery, raz że nie będzie.

Raz wychwala pd niebiosa Kibiców, zeby dzień później jebać kogoś i obrażać na X.

Czy leci z nami pilot?

W tej sytuacji potencjalne baraże i normalne funkcjonowanie Klubu będę odbierał jako duze wyzwanie.

I pomyśleć, że taki Pan Kwiecień mało mówi, dużo robi, kbicuje Wiśle i rozwija inny krakowski klub...
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 04.02.2025, 10:12
Coś się musiało podziać w ostatnich miesiącach.. bo to już serio nie jest normalne. Tam się już coś mocno odkleja jak nie odkleiło.
A tym tekstem o scoutingu to pięknie ocenił własny skauting w Wiśle Znaleźli piłkarzy, na których klubu nie stać. Nosz ....a.. To ja też mogę robić taki scouting. Klub mem, właściciel mem.

I pamiętam jak się kiedyś wysrał do kibica, że wywiera presję na młodych. Po czym wczoraj napisał sam, że młodzi mają grać i w domyśle to oni wywalczyć awans Co nas pokarało...
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 04.02.2025 o godz. 10:16.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.02.2025, 10:17
Krótka lista potencjalnych wzmocnień na rundę wiosenną sezonu 2024/2025:

Julian Alvarez
Kai Havertz,
Phil Foden
Bukayo Saka
Vini Jr - trzeba by mocniej ponegocjować z agentem, to może zejdzie z pensji
Joao Felix

Nie udało się ? No cóż.Przynajmniej skauting działa prężnie i przygotował listę...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.02.2025, 10:23
Havertz ma slabe conversion rate w passes into the 3rd zone and penalty box, a Alvarez slabo stoi z nPxG + xGA/90. Nasz algorytm ich wyplul w przedbiegach.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.02.2025, 10:50
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Krótka lista potencjalnych wzmocnień na rundę wiosenną sezonu 2024/2025:

Julian Alvarez
Kai Havertz,
Phil Foden
Bukayo Saka
Vini Jr - trzeba by mocniej ponegocjować z agentem, to może zejdzie z pensji
Joao Felix

Nie udało się ? No cóż.Przynajmniej skauting działa prężnie i przygotował listę...
Havertz by się tu nadał
nikt tak jak on nie potrafi z 10 metrów strzelić obok słupka
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.02.2025, 10:52
Nasza lista to "kogo Basha zna z ligi greckiej kiedy akurat tam się leczył". Plus młody szrot od naszych "skautów" i znajomych menedżerów.

No nie zna chłop żadnego prawego obrońcy ani defensywnego pomocnika.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.02.2025, 11:15
Strach pomyśleć co będzie z transferami w lecie, niezależnie od tego w której lidze będziemy grali.

Kończy się sporo kontraktów, kogoś pewnie trzeba będzie sprzedać, żeby było na prąd, przepłacać też powoli nie ma z czego.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.02.2025, 11:18
W lecie to jedyne co jest pewne, że bez awansu odejdzie Rodado, Duda i jeszcze kilku. I nie, nie chodzi mi o nasz wielki talent Sukiennicki do Wiednia.
A biorąc pod uwagę kto spadnie i Wieczystą to możemy tu się zasadzić na kolejne lata na stałe.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.02.2025, 11:19
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Strach pomyśleć co będzie z transferami w lecie, niezależnie od tego w której lidze będziemy grali.

Kończy się sporo kontraktów, kogoś pewnie trzeba będzie sprzedać, żeby było na prąd, przepłacać też powoli nie ma z czego.
Basha się uczy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 04.02.2025, 11:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Basha się uczy.
Tak. I te Orły z AGH, od supernowoczesnego skautingu też się uczą. Póki co wyskautowali zawodników, na których Wisły nie stać ale to nic. W lecie będzie już na pewno lepiej.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 04.02.2025, 11:45
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Tak. I te Orły z AGH, od supernowoczesnego skautingu też się uczą. Póki co wyskautowali zawodników, na których Wisły nie stać ale to nic. W lecie będzie już na pewno lepiej.
Orły z AGH ograniczą bazę wyszukiwania do bazy NFZ lub też w przypadku bardziej kluczowych pozycji do bazy prywatnych szpitali i placówek medycznych.

Potem tylko 8 miesięcy rehabilitacji, 320 bluzgów z trybun, 23 wywiady Prezesa i zawodnik jest gotowy na kolejną walkę o wszystko.

Ja nie wiem po co .......ić tyle o awansie, pompować balonik medialnie, zamiast powiedzieć że kasy nie ma, będziemy co najwyżej średniakiem i jedyną radością kibica będzie półciepła gięta gotowana na stadionie.

Wychodzę z założenia, ze jak nie wiem i nie umiem, to pytam mądrzejszych albo oddaję w ręce fachowca.

Nadal nie rozumiem, po co Prezesowi zabawka, którą nie umie się bawić. Albo czemu nie zaprosi do zabawy kogoś kto w to umie.

a Basha będzie pierwszym Dyrektorem Sportowym w Esa i 1 lidze, który do perfekcji opanuje Fottbal Managera i będzie z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.02.2025, 11:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Basha się uczy.
Gdyby był Polakiem, zapewne wiadome osoby takie jak Karherop apelowałyby, aby z tego powodu spokojnie pozwolić mu się budować i dać mu czas.

Kto tu najgłośniej przekonywał o to samo w odniesieniu do Sobolewskiego?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.02.2025, 12:40
Jagul napisał(a):Wyświetl post
"Nie planujemy kolejnych ruchów, przede wszystkim nas na nie nie stać - zapłaciliśmy w pierwszej rundzie kar i zobowiązań sprzed 21 lat na około 4 mln PLN w tym takich, które nie widniały w księgach."

DROZD GDZIE JEST HAJS Z PUCHARÓW!?
Czyli tak jak przypuszczałem,zmuszono nas do spłacenia starych zobowiązań i pojawiła się dziura w innym miejscu.
Jak solidny jest to budżet niech świadczy fakt,że nie ma grosza na transfery a przecież jeszcze w sierpniu chcieliśmy wydać dość poważną kasę na nonejma z Kotwicy.Transferu nie zrobiliśmy a pieniądze się rozeszły...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.02.2025, 12:41
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Czyli tak jak przypuszczałem,zmuszono nas do spłacenia starych zobowiązań i pojawiła się dziura w innym miejscu.
Jak solidny jest to budżet niech świadczy fakt,że nie ma grosza na transfery a przecież jeszcze w sierpniu chcieliśmy wydać dość poważną kasę na nonejma z Kotwicy.Transferu nie zrobiliśmy a pieniądze się rozeszły...
Nie zapominaj o drugoligowym pionku z KKS Kalisz. Za darmo nie przyszedł.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Adryan
Senior Member

Od: 04.2024

Stary 04.02.2025, 12:41
Zrobiliśmy wielki błąd z tym Sukiennickim, wtedy kiedy był grzany temat po meczu z Rapidem, jeśli było tam poważne zainteresowanie a nie bajki z mchu i paproci i gadki, żeby podbić jego wartość. Zrestą wówczas nie oszukujmy się coś tam zaczynała jego wartość rosnąć, bo początek miał obiecujący i zamiast go sprzedać na zasadzie takiej jak robią teraz niektóre kluby, sprzedaż + wypożyczenie powrotne do nas na ten sezon to byłaby 10-krotna przebitka jak nie większa.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.02.2025, 12:43
Adryan napisał(a):Wyświetl post
Zrobiliśmy wielki błąd z tym Sukiennickim, wtedy kiedy był grzany temat po meczu z Rapidem, jeśli było tam poważne zainteresowanie a nie bajki z mchu i paproci i gadki, żeby podbić jego wartość. Zrestą wówczas nie oszukujmy się coś tam zaczynała jego wartość rosnąć, bo początek miał obiecujący i zamiast go sprzedać na zasadzie takiej jak robią teraz niektóre kluby, sprzedaż + wypożyczenie powrotne do nas na ten sezon to byłaby 10-krotna przebitka jak nie większa.
Nie było żadnego zainteresowania. Koleś z TVP zażartował a idioci pociągnęli temat.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.02.2025, 13:02
Żeby też nie było tak, że w lecie Angela oddamy za jakieś grosze, byle zejść z jego nadmuchanego kontraktu.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 04.02.2025, 13:08
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Żeby też nie było tak, że w lecie Angela oddamy za jakieś grosze, byle zejść z jego nadmuchanego kontraktu.
Myślę, że Kwiecień nie naciągnie Wisły, zapłaci uczciwą cenę. Oczywiście żaden milion euro jak śnią niektórzy ale na prąd w Myślenicach wystarczy.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 04.02.2025, 13:08
A tu mamy to czym zajmuje się Prezesek jak nie zajmuje się Wisłą:

https://www.money.pl/pieniadze/chiny...57868320a.html

Jakie to wszystko mondre i yntelygentne
Ale i tak niektórzy ludzie to wilki.
Bo znalazłem taki komentarz:

Znów ten cwaniaczek z "giganta" technologicznego co zatrudnia 100 osób wykupił artykuł o sobie żeby jakiś jeleni złapać na "inwestora"? Co on ma wspólnego żeby się wypowiadać o chinskiej wyskokiej technologii o której nie ma zielonego pojęcia. Próbował zarobić na Wiśle Kraków , ale się nie udało. Ludzie ten typek ma autyzm , a to eksperta z niego robią

Trochę się pośmiałem ale zaraz mnie olśniło.
Tak, niech sprawia "wrażenie" i niech wreszcie ktoś wskutek tego "wrażenia" wykupi od niego Wisłę. Co będzie (może) przyczynkiem do zakończenia naszej ( kibiców) udręki. Jego z resztą też.

No bo co jeśli nie?
To wtedy nadejdzie dzień kiedy Prezesek, ubrany w krótkie spodenki, wygłosi orędzie:
Drodzy kibice, nie dałem rady, zarządzałem jak umiałem, ale długi są większe niż myślałem.
Dlatego bankrutujemy.
I rozpłacze się, jak Hołownia nad konstytucją.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.02.2025, 14:05
Ale po co Wy wogóle czytacie i jeszcze później analizujecie to co Prezes puszcza w sieci ? Przypominam, że jednym z obszarów w których specjalizuje się jego Synerise jest przetwarzanie danych m.in. o ludzkich zachowaniach w obliczu różnych sytuacji. Wynik takich badań może następnie przysłużyć się do formułowania odpowiednich strategii, w tym sprzedażowych. Ćwiczy na Was swój model jak ta lala. Lud chciał po kompromitującej rundzie wzmocnień to puścił post o wzmocnieniach i rozbudził nadzieje. Teraz napisał, że nie ma pieniędzy po to żebyście do kas lecieli jak muchy do gówna wspomagając ukochany klub. A on tymczasem jak pożyczek nie umorzył tak nie umorzy nadal skoro jego model sterowania Wami żre jak Sims`y z kodami na dodatkowe pieniądze.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 04.02.2025, 15:00
A to Kwiecień w ogóle chce Wisłę?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.02.2025, 15:01
Chce tylko o tym nie wie. Dlatego inwestuje w Wieczystą.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 04.02.2025, 15:10
Uświadomienie sobie tego pragnienia będzie go drogo kosztować.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 04.02.2025, 15:26
Witalis napisał(a):Wyświetl post
A to Kwiecień w ogóle chce Wisłę?
Czy tam wyżej nie chodziło o to, że może chciałby z Wisły ale tylko Rodado?
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 04.02.2025, 15:33
tak, sorry
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 04.02.2025, 15:40
Kwiecień to w przyszłym roku wyciera podłogę w lidze Jarkiem i jego parodią klubu sportowego jakim stała się utytułowana i bogata historycznie Wisła Kraków. To nie ulega wątpliwości. Natomiast istnieje kilka wariantów tego wtarcia w glebę o różnym stopniu upokorzenia.

Chyba najbardziej upadlającym byłoby takie 3:0 na R22 (Wieczysta w roli gospodarza), 2 bramki strzela Rodado, 1 Goku, Wieczysta pieczętuja pozycję lidera na półmetku rundy, Wisła grzęźnie bardziej na miejscu nr 16 i czuje coraz mocniej na karku oddech Głogowian.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.02.2025, 18:15
Patrząc na wysyp twitterowych wystąpień rozumiem, ze losy świata i Polski się już rozstrzygnęły. Ktoś, coś bo rozglądam się dokoła i nic nie zauważyłem.

Bo kilka dni temu nie chciał pisać o Wiśle bo podobno te losy się ważyły.
W domyśle wraz z innymi możnymi tego świata pochylał się nad nimi z bezgraniczną troską.

A już zupełnie poważnie. Rozumiem, że pieniądze się skończyły. Przynajmniej sytuacja jest jasna.
Być może Kwiecień nie Jarkiem wytrze podłogę, a jakimś kambodżańskim księciem bis.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 04.02.2025, 19:36
Cytat:
Jakbyś miał mózg wiedziałbyś że nie awansowali rok do roku
.

Prezes dużego klubu do swojego kibica..kolejny wstyd.

Dyskusja pod wpisem o spotkaniu z Kwietniem, wpis oczywiście klasycznie wpadł jak trzeba załagodzić nastroje, bo się pali pod dupą i zmienić zgrabnie temat.

Cytat:
Który to już wieczór, siedzimy w Wojtkiem Kwietniem i rozmawiamy how to make @WislaKrakowSA great again

Dobrze mieć kolegów obok w takich dyskusjach. Materiał na dobrą książkę
Osiągnęliśmy jakieś dno dna. To już wykracza poza prywatne poletko, a niesie konsekwencje dla obrazu całego klubu.

Pozwolę sobie wkleić jeden komentarz który pięknie to podsumował:

„Mam serdecznie dość tego człowieka. Wahania nastroju jak u nastolatki, raz lewo, raz prawo. Tysiąc koncepcji i żadna nie przynosi efekty, ba! Od 6 lat wprowadzają nas tylko w gówno w którym się urządzamy, a gość sobie pisze l, że siedzi z WK...
Po całym dniu wypocin, dyskusjach niepotrzebnych, typ pisze, że rozkminia z WK co zrobić by bylo lepiej...no ja .......e.
Sam ....a wylewasz benzynę, podpalasz, a później płaczesz, że presją, że masz pod górkę z kibicami, KK pisze, że kibice tylko krytykują i ciężko działać pod
Presją...SAMEMU to prowokujesz!
W....ia już mnie takie zachowanie.
Najgorsze, że słyszę słów WISŁA i pierwszy obraz w głowie to Królewski i Jego mądrości, złote myśli, obietnice, wizję, a na sam koniec w....... od Głogowa i podpisany Francuz, który ląduje we Francji.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 04.02.2025 o godz. 19:40.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.02.2025, 19:46
W sumie - był czas przywyknąć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna