The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2025, 22:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie mam zadnych narzędzi by ocenić ten transfer inaczej, niż ze się odbył i równocześnie nienawidzę powodu do krytykowania dla samego krytykowania bo "młody i szrot".

Inny timming klubu, brak smsa od socios i nawet by tu pół słowa na jego temat nie padlo.
Padłoby, tylko później.

Twoje żałosne podpinanie wszelkiej krytyki działań klubu pod histeryczne reakcje ani nie jest merytoryczne, ani na nikim nie robi wrażenia. Ot, zwykłe pajacowanie. Ale co innego Ci zostało.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.01.2025, 10:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Padłoby, tylko później.

Twoje żałosne podpinanie wszelkiej krytyki działań klubu pod histeryczne reakcje ani nie jest merytoryczne, ani na nikim nie robi wrażenia. Ot, zwykłe pajacowanie. Ale co innego Ci zostało.
Przyznaj po prostu że nie potrafisz normalnie rozmowiac jesli dyskusja idzie nie po twojej mysli. Czy to kompleksy, czy to asperger? I tak nie przyznasz jaka jest prawda. A przynajmniej uciął bys spekulacje
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.01.2025 o godz. 10:23.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.01.2025, 13:45
Przyznaj po prostu że nie potrafisz normalnie rozmowiac jesli dyskusja idzie nie po twojej mysli. Czy to kompleksy, czy to asperger? I tak nie przyznasz jaka jest prawda. A przynajmniej uciął bys spekulacje
Przecież dyskusja dawno się skończyła i większość przyznała mi rację. Nawet Ci którzy na codzień mnie nie lubią. Jedyne co Ci zostało to ataki ad personam.

Większość widzi dokąd zmierzamy.

O czym mamy dyskutować? O milionach euro które zarobimy wg. odklejeńców takich jak Ty na masowo ściąganym młodym szrocie vs. realne koszty braku awansu w kolejnym roku z rzędu? Proszę bardzo. Odpowiedz na moje pytanie - ile zarobiliśmy na młodych od czasu przyjścia trio? Ilu ściągniętych młodych przebiło się do pierwszego składu?

Jedyne opcje zarobkowe są na naszych wychowankach i są to - nie oszukujmy się - grosze. Ile dawali za Dudę? 200 tys. euro?
Porównaj to z pieniędzmi z Canal+. Nie ma porównania...

Ale tak, zajmijmy się mną, jaki to jestem niemiły i nie kibicuję Wiśle. Na pewno dzięki temu ludzie zapomną o naszych problemach

Tylko to nie ja zbudowałem taką strukturę zadłużenia, nie ja budowałem drogie składy z krytycznymi brakami, nie ja paliłem kasę na drużyny kobiece, e-sport itp. pierdoły kiedy brakuje na elektryczność, nie ja sprawiłem że zwykła wegetacja w pierwszej lidze nie jest już od dawna możliwa.

Jesteśmy w dupie, w dużej mierze przez działania samego Królewskiego i możemy liczyć tylko na cud. Pozorowane ruchy takie jak ściągnięcie jakiegoś gówniarza z KKS Kalisz tego nie przykryją...

Ze mną dyskusja jest jak najbardziej możliwa, tylko trzeba mieć argumenty, a nie zarzucać histerię, aspergera i .......ić coś o Miedzi Legnica. Problem w tym że Ty kompletnie nie rozumiesz o czym jest ta dyskusja. Ona nie jest o jakimś pionku z drugiej ligi, tylko o PRIORYTETACH.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.01.2025 o godz. 14:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 29.01.2025, 20:45
Trudno się z Wolfym nie zgodzić. Dodam, że Królewskiemu się chyba styki grzeją, bo zrugał gościa pod jego pierdyliardowym wpisem o AI, bo ten śmiał zapytać coś o Wisłę. A co się kibicowi dziwić? Bida z nędzą, nic się tu nie dzieje, ten pozuje na wielkiego zbawcę i udaje, że się zajmuje dużo poważniejszymi sprawami to się ludzie irytują. Ale jeśli nie masz czasu to jak tu nie raz pisaliśmy, ogarnij ludzi do zarządzania.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.01.2025, 20:56
Królewski żadnej kasy nie przepalal na e sport czy kobiece drużyny, tylko robił to w celu aby zamydlić oczy tym "najwierniejszym". Takie pseudo działania i haselka o nie zostawianiu swoich, o trzymaniu się sowich ideałów itp ładnie brzmią. Pozwalają Zaskroncowi pozować na tego prawdziwego i z zasadami. To się dobrze sprzedaje, dzięki temu ma czas na kolejne błędy bo każdy powie "bo zobaczcie, nasz gość, on się tak stara i walczy o te sekcje wszystkie". Tak na prawdę to nic tu nie ma rąk i nóg. Tu srujnie kasa, tam srujnie, tu coś rozbabrze tam rozbabrze, robi wszystko ale nic dobrze.
A na koniec nie ma kasy na najważniejsze rzeczy albo na obiady dla dzieciakow z akademii, jakiś wtedy nie słychać że nie będziemy swoich ideałów zatracać, tylko jest gadanie że nie ma pinindzy, długi robili poprzednicy i póki co, musi tak być.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 30.01.2025, 00:22
Cytat:
Królewski: Przestań płakać. Skup się na tym co młody facet ma do powiedzenia.

Jezu jaki wstyd, dlaczego nas pokarało kimś takim.. Jak tak można do kibiców pisać z pozycji prezesa. Widział ktoś żeby Mioduski czy Świerczewski w takie pyskówki wchodzili?
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 30.01.2025, 00:34
Obrzydzil mi Wisłę już całkowicie. Ten klub aktualnie ma jak dla mnie przyplastrowana gębę tego farmazoniarza. Myślałem, że mi przejdzie, ale jest coraz gorzej i po prostu już mam to w dupie. Nigdy w życiu nie miałem tak bardzo wyjebane na to co się wydarzy w nadchodzącej rundzie. Nie mam żadnych oczekiwań, bo doskonale wiem jak ta runda się skończy przy takim okienku i dalej pod batuta jareczka.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.01.2025, 08:22
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Obrzydzil mi Wisłę już całkowicie. Ten klub aktualnie ma jak dla mnie przyplastrowana gębę tego farmazoniarza. Myślałem, że mi przejdzie, ale jest coraz gorzej i po prostu już mam to w dupie. Nigdy w życiu nie miałem tak bardzo wyjebane na to co się wydarzy w nadchodzącej rundzie. Nie mam żadnych oczekiwań, bo doskonale wiem jak ta runda się skończy przy takim okienku i dalej pod batuta jareczka.
Takich osób jak Ty jest coraz więcej. Widzę to po sobie, znajomych...I to jest największa porażka Wisły - obojętność.
Ten klub przetrwał tylko dzięki temu, że generował emocje. Bez nich będzie martwy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.01.2025, 08:56
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Takich osób jak Ty jest coraz więcej. Widzę to po sobie, znajomych...I to jest największa porażka Wisły - obojętność.
Ten klub przetrwał tylko dzięki temu, że generował emocje. Bez nich będzie martwy.
Przecież negatywnych emocji od dawna nie brakuje i na pewno nie zabraknie w tej rundzie
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 30.01.2025, 09:14
Przecież negatywnych emocji od dawna nie brakuje i na pewno nie zabraknie w tej rundzie
Nadmiar negatywnych emocji prowadzi w czasie do obojętności.
Sport daje emocje ale to ma sens tylko wtedy, gdy przynajmniej od czasu do czasu są one pozytywne.
Teraz na takie absolutnie się nie zanosi.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 30.01.2025, 10:06
To jest niestety równia pochyła. Brak wyników plus ktoś taki kto antagonizuje kibiców. Jeszcze kilka takich rund/sezonów, a frekwencja zacznie lecieć (wiadomo, nie stanie się to z dnia na dzień), ale widzę coraz więcej wpisów jak powyżej, że ludzie są coraz bardziej obojętni albo mają dość. A inne kluby w Krakowie nie śpią.
Jedyna nadzieja paradoksalnie, że po prostu skończą się w końcu "piniążki".
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 30.01.2025, 10:14
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Jedyna nadzieja paradoksalnie, że po prostu skończą się w końcu "piniążki".
Patrząc na ofensywę Szefa na X w ostatnich dniach to wygląda, że "piniondze" już się skończyły.
Chińskie AI wywróciło projekt Synerise. Teraz jest już panika.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 30.01.2025, 10:20
Ja to odbieram, że on robi sobie taką tarczę przed krytyką jego działań w Wiśle. W stylu, zobaczcie co ja mam poważnego na głowie, nie zawracajcie mi maluczcy łba jakimiś transferami, wynikami itp. Ja się tu zajmuję rzeczami istotnymi dla Polski i Europy!!1. Plus wrzucasz tylko takie pozorowane ruchy w stylu tego nastolatka od nowego sezonu, jakiegoś nierealnego nazwiska w stylu Yeboaha albo Marcelo, które mają zrobić PR. Uczynni dziennikarze podchwycą, Karcz zrobi artykuł o "pierwszym transferze" i tak to się kręci. Dlatego tu mogą pomóc to rozbić tylko twarde dane i liczby oraz presja kibiców.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.01.2025, 10:51
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Mam tak samo.Ja ten klub kocham,bez dwóch zdań ale Królewskiego nienawidzę.Nie wypieram się tego,że krytyczne zdanie jakie wyrażam jest pokłosiem niechęci do właściciela Wisły i powiem szczerze czekam z niecierpliwością na moment kiedy stąd zniknie a co po nim będę się zastanawiał następnego dnia.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 30.01.2025, 10:59
Patrząc na ofensywę Szefa na X w ostatnich dniach to wygląda, że "piniondze" już się skończyły.
Chińskie AI wywróciło projekt Synerise. Teraz jest już panika.
To są brutalne fakty, które nie docierają do większości kibiców Wisły.
Po raz kolejny, przypomnę:
po pierwsze, Wisła wygenerowała za zeszły sezon stratę na poziomie 14 mln i skumulowany dług wynosi obecnie 70-80 mln zł
po drugie, firma Prezeska od lat generuje straty i obecnie skumulowana strata wynosi coś koło 50 mln zł

Oczywiście Prezesek przedstawiał swoją firmę jako coś co już za chwilkę , za momencik wybuchnie i będzie na poziomie "gugla". W bajerach Prezesek jest dobry więc paru w to wierzyło i dawało granty albo kupowało akcje ( dzięki ich sprzedaży Prezesek mógł udzielać pożyczek Wiśle w celu zasypywania bieżącej dziury).
Teraz, jak czytam, przyszłość Synerise stanęła pod znakiem zapytania.

Co to dla nas znaczy?
O ile przyszłosć Prezeska i jego firmy jest dla mnie obojętna to już los Wisły na pewno nie.
Ale to nie zmienia faktu, że czeka nas 4 liga. Chyba że pojawi się bogaty wujek z Ameryki...

Ciekawe jest też jak Prezesek wymiksuje się z tego.
Zniknie tak z dnia na dzień i ukryje się gdzieś na świecie?
Sprzeda udziały jakiemuś nowemu Wannie?
A może stanie w prawdzie i powie nam jak jest?
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.01.2025, 11:03
Ja to odbieram, że on robi sobie taką tarczę przed krytyką jego działań w Wiśle. W stylu, zobaczcie co ja mam poważnego na głowie, nie zawracajcie mi maluczcy łba jakimiś transferami, wynikami itp. Ja się tu zajmuję rzeczami istotnymi dla Polski i Europy!!1. Plus wrzucasz tylko takie pozorowane ruchy w stylu tego nastolatka od nowego sezonu, jakiegoś nierealnego nazwiska w stylu Yeboaha albo Marcelo, które mają zrobić PR. Uczynni dziennikarze podchwycą, Karcz zrobi artykuł o "pierwszym transferze" i tak to się kręci. Dlatego tu mogą pomóc to rozbić tylko twarde dane i liczby oraz presja kibiców.
firma to jego priorytet i takie teksty wynikają z patologicznej sytuacji, w której zajmuje się Synerise i klubem
jak zwykle zrobił to sobie sam, bo - jak to się mówi w korpomowie - nie chce delegować

po prostu w chwili szczerości napisał co myśli o bankomatach kibicach klubu który dał mu szerszą rozpoznawalność, dzięki której może teraz udawać pioniera AI
jako ktoś kto tylko naśladuje światopoglądowe wolty i zachowania biznesmenów z techu z USA, zapewne liczy na coś od państwa i akurat wierzę mu w 100%, że na fali hype'u na AI chce coś sobie zakrzyczeć

czytając jego wczorajsze wynurzenia pomyślałem że to wygląda jak
Cytat:
Właśnie ważą się losy Polski i świata! Wejdź w mój link, podaj dane swojej karty kredytowej i nie przegap jedynej okazji na zostanie milionerem!
może to poważniejsze niż naciąganie ludzi na webinary i ebooki, ale zgadzam się że całokształt tej postaci i te coraz częstsze, ale bardzo szczere chwile w których mówi co myśli o kibicach Wisły sprawiają, że odechciewa się nawet chodzić na mecze
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.01.2025, 11:43
Najgorsze jest to, że nie ma chyba drugiego takiego miasta w Polsce, gdzie oferta dla kibica jest tak szeroka.

Wisła, Cracovia, Hutnik, Wieczysta. Każdy walczy o kibica. Jak u nas będzie się utrzymywać taki marazm z towarzyszącym mu powolnym upadkiem sportowym, to odpływ kibica z klubu będzie nieunikniony.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 30.01.2025, 11:54
I to niestety wpływa na drużynę i klub. Bo pojawia się sporo krytyki, często o wysokiej temperaturze, gdzie ja np. uważam, że sporo z niej wynika nie tyle z postawy klubu czy drużyny, a właśnie osoby która stoi na jego czele, innymi słowy ludzie byliby dużo bardziej wyrozumiali nawet przy tej mizerii, która jest od lat gdyby np. rządził tym Pan TJ. A tak chcą dopiec klubowi, ludziom w marketingu, rzeczniczce, zawodnikom, słowem wszystkim, aby wyżyć się na wiadomej osobie.
Zatem jest tu ktoś kogo po prostu mnóstwo osób zwyczajnie nie znosi i nie lubi. A wiemy, że on się nie zmieni, bo taką ma naturę czyli z dużym prawdopodobieństwem można przypuszczać, że sytuacja się będzie pogłebiać (coraz większe napięcie) i jak nie zdarzy się jakiś cud, to Wisły nic dobrego nie czeka.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 30.01.2025 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 30.01.2025, 12:09
Albo Jop zrobi jakimś cudem awans albo szlag to trafi latem, a w optymistycznym wariancie będziemy grać w nowym sezonie już zupełnie byle jakim składem.
Ludzie byliby bardziej wyrozumiali gdyby rządził ktokolwiek, ale w taki sposób, żeby miało to sens i żeby były nawet małe kroczki w lepszą przyszłość.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 30.01.2025 o godz. 14:57.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 30.01.2025, 13:09
Zdecydowanie tak - tutaj złość wywołuje przede wszystkim postać i sposób funkcjonowania Królewskiego.
Chłop pouczający cały świat, zarówno w temacie AI jaki futbolu.
Po czym na dziś okazuje się, że jego projekt AI zgruzowany a Wisła na 7 miejscu w 1 lidze.

Ja osobiście mam podobnie jak @kryszał - oby Królewski zniknął z Wisły a wtedy można zacząć zastanawiać się co dalej.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.01.2025, 15:04
Widzę, że jestem w bardzo zacnym gronie zniechęconych do obecnych struktur i stylu działania Wisły, ale także do wynikłej z tego postawy drużyny. No bo przecież nie do klubu jako takiego. I niestety również ja odbieram sygnały od znajomych o podobnych nastrojach.

Szkoda klawiatury, żeby to wszystko opisać.
Podobnie jak wyżej; mam nadzieję, że Jop okaże się drugim Stolarczykiem i nie dopuści do kompletnego rozbicia drużyny gdy przyjdą realne problemy. A może okaże się cudotwórcą, wykrzesze z nich 200 % możliwości i wykręci sukces, na który nie zasługujemy, a który wskrzesi nas do życia.
A póki co mam złudzenie zakąskowe w końcowej fazie. Kiedyś wydawało mi się, że na czele klubu jest kawior na grzance, a teraz konstatuje, że to stary majonez na krakersie.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 30.01.2025, 16:31

Ja osobiście mam podobnie jak @kryszał - oby Królewski zniknął z Wisły...
Tak, ale wcześniej niech umorzy wszystkie swoje pożyczki jakie udzielił klubowi, a wtedy...

... a wtedy można zacząć zastanawiać się co dalej.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.01.2025, 19:34
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Tak, ale wcześniej niech umorzy wszystkie swoje pożyczki jakie udzielił klubowi, a wtedy...
E tam ...

Niech pożyczy jeszcze z 50 baniek i dopiero umorzy, a co
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 31.01.2025, 13:48
To mówicie, że Arka właśnie ściągnęła jednego z najlepszych prezesów dostępnych na rynku, a Wisła szuka dyrektora akademii na olx, wszyscy na stanowiskach uczą się swojej pracy i wstawia posta ile to wirtualnych pieniążków zarobiła na zasięgach? Jest w tzw. pytę!
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 31.01.2025 o godz. 13:53.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 31.01.2025, 13:59
Drozd napisał(a):Wyświetl post
E tam ...

Niech pożyczy jeszcze z 50 baniek i dopiero umorzy, a co
On teraz nie ma czasu aby pożyczać, bo decyduje się los Twojego i mojego kraju a najbliższe tygodnie wpłyną na wiele pokoleń...
Więc aby miał wolną głowę i mógł swobodnie kierować naszymi losami to trzeba go uwolnić od przyziemnych trosk i koniecznie zwrócić to co już pożyczył.
Natychmiast!

A co z Wisłą i innymi pożyczkodawcami?
Nie czas żałować róż gdy płonie las!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 31.01.2025, 14:06
JK swoje pieniądze z Wisły wyciągnie w ten lub inny sposób. Jeśli umorzy swoje pożyczki, to podniesie cenę zakupu dla ewentualnego nabywcy (którego raczej nie będzie). Ja tam w żadne umorzenia nie wierzę i Wam radzę to samo.

[35/54]

Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 31.01.2025, 16:52
Cytat:
Królewski: Pierwszy pełny rok w roli prezesa i głównego właściciela: Puchar Polski pierwszy od 21 lat.

Drugi rok: powalczymy o awans

Nie przesadzaj �� i rozliczaj za to, co w pełni można mi przypisać.

XD i smutno i śmiesznie.

Smutno, bo przy tym poziomie samouwielbienia i bezkrytyczności w stosunku do tego w jakiej dupie jest klub, Wisła ma przejebane. Śmiesznie i wesoło, bo przy tym poziomie samouwielbienia i bezkrytyczności Wisła ma przejebane, ale też autor cytowanych słów, a to oznacza jego koniec tutaj.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 31.01.2025, 19:39
To mówicie, że Arka właśnie ściągnęła jednego z najlepszych prezesów dostępnych na rynku, a Wisła szuka dyrektora akademii na olx, wszyscy na stanowiskach uczą się swojej pracy i wstawia posta ile to wirtualnych pieniążków zarobiła na zasięgach? Jest w tzw. pytę!
Przy padalcu i jego ego to są cienkie bolki. ON to pokaże jak się prowadzi klub piłkarski na światowym poziomie
A tak poważnie to im szybciej ten szkodnik zostanie pogoniony tym lepiej.
Odpowiedz cytując
Perun
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 01.02.2025, 10:39
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Najgorsze jest to, że nie ma chyba drugiego takiego miasta w Polsce, gdzie oferta dla kibica jest tak szeroka.

Wisła, Cracovia, Hutnik, Wieczysta. Każdy walczy o kibica. Jak u nas będzie się utrzymywać taki marazm z towarzyszącym mu powolnym upadkiem sportowym, to odpływ kibica z klubu będzie nieunikniony.
Częściowo się nie zgadzam. Nawet teraz przy tej atmosferze wokół klubu, Wisła jest tutaj bezkonkurencyjna. Wystarczy spojrzeć na naszą frekwencje, a frekwencję innych klubów. Mimo obecnego piachu, reszta krakowskich klubów może pomarzyć o takim zaangażowaniu. Cracovia bijąca się w tym sezonie o puchary generuję średnio 10k na mecz. U nas 10k to przyjdzie w pierwszych rundach PP przeciwko jakieś V ligowej Sowy Borów w środę o 21.30. I wydaję mi się też niemożliwą sytuacją, że jakiś kibic chodzący na Wisłę nagle zacznie chodzić na Cracovię czy Hutnik, bo Wisła słabo gra. Na Wieczystą może pójść z ciekawości przy chęci doświadczenia "biesiadnej atmosfery w centrum miasta" - sam nawet raz, czy dwa miałem na to ochotę. Niewielki odpływ może być (i to moim zdaniem nie stały) w miejscowościach wokół Krakowa, w których lokalne drużyny będą się jakkolwiek prezentować w najwyższych szczeblach, bo tutaj jednym z punktów decyzyjnych może być patriotyzm lokalny. Przykładem niech będą Niepołomice, które od marca wracają do siebie na stadion. Ale tak jak wspominałem, odpływ będzie niewielki. Bo kibiców którzy zamienią Wisłę na Puszczę będzie promil. Osobiście znam osoby, które będą dalej jak do tej pory jeździć i na Wisłę i na Puszczę, a większość i tak wybierze mecz na Reymonta, a Puszczę obejrzą w TV. (P.S. Mieszkam tutaj od 40 lat i hasła, że Niepołomice są w większości za Cracovią są grubo przesadzone )
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 01.02.2025, 10:53
To nie stanie się oczywiście w rok, ale już na przestrzeni 5-7 lat będzie można zauważyć odpływ kibica, o ile sytuacja sportowa się nie poprawi.
Chodzi mi tu w głównej mierze o nowych kibiców, którzy zamiast przyjść na Wisłę, wybiorą ofertę ekstraklasowej Cracovii, albo naszpikowanej "gwiazdami" Wieczystej.

[35/54]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów