|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Twoje żałosne podpinanie wszelkiej krytyki działań klubu pod histeryczne reakcje ani nie jest merytoryczne, ani na nikim nie robi wrażenia. Ot, zwykłe pajacowanie. Ale co innego Ci zostało. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Przyznaj po prostu że nie potrafisz normalnie rozmowiac jesli dyskusja idzie nie po twojej mysli. Czy to kompleksy, czy to asperger? I tak nie przyznasz jaka jest prawda. A przynajmniej uciął bys spekulacje
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.01.2025 o godz. 10:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Większość widzi dokąd zmierzamy. O czym mamy dyskutować? O milionach euro które zarobimy wg. odklejeńców takich jak Ty na masowo ściąganym młodym szrocie vs. realne koszty braku awansu w kolejnym roku z rzędu? Proszę bardzo. Odpowiedz na moje pytanie - ile zarobiliśmy na młodych od czasu przyjścia trio? Ilu ściągniętych młodych przebiło się do pierwszego składu? Jedyne opcje zarobkowe są na naszych wychowankach i są to - nie oszukujmy się - grosze. Ile dawali za Dudę? 200 tys. euro? Porównaj to z pieniędzmi z Canal+. Nie ma porównania... Ale tak, zajmijmy się mną, jaki to jestem niemiły i nie kibicuję Wiśle. Na pewno dzięki temu ludzie zapomną o naszych problemach ![]() Tylko to nie ja zbudowałem taką strukturę zadłużenia, nie ja budowałem drogie składy z krytycznymi brakami, nie ja paliłem kasę na drużyny kobiece, e-sport itp. pierdoły kiedy brakuje na elektryczność, nie ja sprawiłem że zwykła wegetacja w pierwszej lidze nie jest już od dawna możliwa. Jesteśmy w dupie, w dużej mierze przez działania samego Królewskiego i możemy liczyć tylko na cud. Pozorowane ruchy takie jak ściągnięcie jakiegoś gówniarza z KKS Kalisz tego nie przykryją... Ze mną dyskusja jest jak najbardziej możliwa, tylko trzeba mieć argumenty, a nie zarzucać histerię, aspergera i .......ić coś o Miedzi Legnica. Problem w tym że Ty kompletnie nie rozumiesz o czym jest ta dyskusja. Ona nie jest o jakimś pionku z drugiej ligi, tylko o PRIORYTETACH.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.01.2025 o godz. 14:05.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Trudno się z Wolfym nie zgodzić. Dodam, że Królewskiemu się chyba styki grzeją, bo zrugał gościa pod jego pierdyliardowym wpisem o AI, bo ten śmiał zapytać coś o Wisłę. A co się kibicowi dziwić? Bida z nędzą, nic się tu nie dzieje, ten pozuje na wielkiego zbawcę i udaje, że się zajmuje dużo poważniejszymi sprawami to się ludzie irytują. Ale jeśli nie masz czasu to jak tu nie raz pisaliśmy, ogarnij ludzi do zarządzania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Królewski żadnej kasy nie przepalal na e sport czy kobiece drużyny, tylko robił to w celu aby zamydlić oczy tym "najwierniejszym". Takie pseudo działania i haselka o nie zostawianiu swoich, o trzymaniu się sowich ideałów itp ładnie brzmią. Pozwalają Zaskroncowi pozować na tego prawdziwego i z zasadami. To się dobrze sprzedaje, dzięki temu ma czas na kolejne błędy bo każdy powie "bo zobaczcie, nasz gość, on się tak stara i walczy o te sekcje wszystkie". Tak na prawdę to nic tu nie ma rąk i nóg. Tu srujnie kasa, tam srujnie, tu coś rozbabrze tam rozbabrze, robi wszystko ale nic dobrze.
A na koniec nie ma kasy na najważniejsze rzeczy albo na obiady dla dzieciakow z akademii, jakiś wtedy nie słychać że nie będziemy swoich ideałów zatracać, tylko jest gadanie że nie ma pinindzy, długi robili poprzednicy i póki co, musi tak być. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Jezu jaki wstyd, dlaczego nas pokarało kimś takim.. Jak tak można do kibiców pisać z pozycji prezesa. Widział ktoś żeby Mioduski czy Świerczewski w takie pyskówki wchodzili? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Obrzydzil mi Wisłę już całkowicie. Ten klub aktualnie ma jak dla mnie przyplastrowana gębę tego farmazoniarza. Myślałem, że mi przejdzie, ale jest coraz gorzej i po prostu już mam to w dupie. Nigdy w życiu nie miałem tak bardzo wyjebane na to co się wydarzy w nadchodzącej rundzie. Nie mam żadnych oczekiwań, bo doskonale wiem jak ta runda się skończy przy takim okienku i dalej pod batuta jareczka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ten klub przetrwał tylko dzięki temu, że generował emocje. Bez nich będzie martwy. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Przecież negatywnych emocji od dawna nie brakuje i na pewno nie zabraknie w tej rundzie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sport daje emocje ale to ma sens tylko wtedy, gdy przynajmniej od czasu do czasu są one pozytywne. Teraz na takie absolutnie się nie zanosi. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest niestety równia pochyła. Brak wyników plus ktoś taki kto antagonizuje kibiców. Jeszcze kilka takich rund/sezonów, a frekwencja zacznie lecieć (wiadomo, nie stanie się to z dnia na dzień), ale widzę coraz więcej wpisów jak powyżej, że ludzie są coraz bardziej obojętni albo mają dość. A inne kluby w Krakowie nie śpią.
Jedyna nadzieja paradoksalnie, że po prostu skończą się w końcu "piniążki". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Patrząc na ofensywę Szefa na X w ostatnich dniach to wygląda, że "piniondze" już się skończyły.
Chińskie AI wywróciło projekt Synerise. Teraz jest już panika. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja to odbieram, że on robi sobie taką tarczę przed krytyką jego działań w Wiśle. W stylu, zobaczcie co ja mam poważnego na głowie, nie zawracajcie mi maluczcy łba jakimiś transferami, wynikami itp. Ja się tu zajmuję rzeczami istotnymi dla Polski i Europy!!1. Plus wrzucasz tylko takie pozorowane ruchy w stylu tego nastolatka od nowego sezonu, jakiegoś nierealnego nazwiska w stylu Yeboaha albo Marcelo, które mają zrobić PR. Uczynni dziennikarze podchwycą, Karcz zrobi artykuł o "pierwszym transferze" i tak to się kręci. Dlatego tu mogą pomóc to rozbić tylko twarde dane i liczby oraz presja kibiców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Po raz kolejny, przypomnę: po pierwsze, Wisła wygenerowała za zeszły sezon stratę na poziomie 14 mln i skumulowany dług wynosi obecnie 70-80 mln zł po drugie, firma Prezeska od lat generuje straty i obecnie skumulowana strata wynosi coś koło 50 mln zł Oczywiście Prezesek przedstawiał swoją firmę jako coś co już za chwilkę , za momencik wybuchnie i będzie na poziomie "gugla". W bajerach Prezesek jest dobry więc paru w to wierzyło i dawało granty albo kupowało akcje ( dzięki ich sprzedaży Prezesek mógł udzielać pożyczek Wiśle w celu zasypywania bieżącej dziury). Teraz, jak czytam, przyszłość Synerise stanęła pod znakiem zapytania. Co to dla nas znaczy? O ile przyszłosć Prezeska i jego firmy jest dla mnie obojętna to już los Wisły na pewno nie. Ale to nie zmienia faktu, że czeka nas 4 liga. Chyba że pojawi się bogaty wujek z Ameryki... Ciekawe jest też jak Prezesek wymiksuje się z tego. Zniknie tak z dnia na dzień i ukryje się gdzieś na świecie? Sprzeda udziały jakiemuś nowemu Wannie? A może stanie w prawdzie i powie nam jak jest? ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
jak zwykle zrobił to sobie sam, bo - jak to się mówi w korpomowie - nie chce delegować po prostu w chwili szczerości napisał co myśli o jako ktoś kto tylko naśladuje światopoglądowe wolty i zachowania biznesmenów z techu z USA, zapewne liczy na coś od państwa i akurat wierzę mu w 100%, że na fali hype'u na AI chce coś sobie zakrzyczeć ![]() czytając jego wczorajsze wynurzenia pomyślałem że to wygląda jak Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Najgorsze jest to, że nie ma chyba drugiego takiego miasta w Polsce, gdzie oferta dla kibica jest tak szeroka.
Wisła, Cracovia, Hutnik, Wieczysta. Każdy walczy o kibica. Jak u nas będzie się utrzymywać taki marazm z towarzyszącym mu powolnym upadkiem sportowym, to odpływ kibica z klubu będzie nieunikniony. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I to niestety wpływa na drużynę i klub. Bo pojawia się sporo krytyki, często o wysokiej temperaturze, gdzie ja np. uważam, że sporo z niej wynika nie tyle z postawy klubu czy drużyny, a właśnie osoby która stoi na jego czele, innymi słowy ludzie byliby dużo bardziej wyrozumiali nawet przy tej mizerii, która jest od lat gdyby np. rządził tym Pan TJ. A tak chcą dopiec klubowi, ludziom w marketingu, rzeczniczce, zawodnikom, słowem wszystkim, aby wyżyć się na wiadomej osobie.
Zatem jest tu ktoś kogo po prostu mnóstwo osób zwyczajnie nie znosi i nie lubi. A wiemy, że on się nie zmieni, bo taką ma naturę czyli z dużym prawdopodobieństwem można przypuszczać, że sytuacja się będzie pogłebiać (coraz większe napięcie) i jak nie zdarzy się jakiś cud, to Wisły nic dobrego nie czeka.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 30.01.2025 o godz. 11:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Albo Jop zrobi jakimś cudem awans albo szlag to trafi latem, a w optymistycznym wariancie będziemy grać w nowym sezonie już zupełnie byle jakim składem.
Ludzie byliby bardziej wyrozumiali gdyby rządził ktokolwiek, ale w taki sposób, żeby miało to sens i żeby były nawet małe kroczki w lepszą przyszłość.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 30.01.2025 o godz. 14:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdecydowanie tak - tutaj złość wywołuje przede wszystkim postać i sposób funkcjonowania Królewskiego.
Chłop pouczający cały świat, zarówno w temacie AI jaki futbolu. Po czym na dziś okazuje się, że jego projekt AI zgruzowany a Wisła na 7 miejscu w 1 lidze. Ja osobiście mam podobnie jak @kryszał - oby Królewski zniknął z Wisły a wtedy można zacząć zastanawiać się co dalej. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Widzę, że jestem w bardzo zacnym gronie zniechęconych do obecnych struktur i stylu działania Wisły, ale także do wynikłej z tego postawy drużyny. No bo przecież nie do klubu jako takiego. I niestety również ja odbieram sygnały od znajomych o podobnych nastrojach.
Szkoda klawiatury, żeby to wszystko opisać. Podobnie jak wyżej; mam nadzieję, że Jop okaże się drugim Stolarczykiem i nie dopuści do kompletnego rozbicia drużyny gdy przyjdą realne problemy. A może okaże się cudotwórcą, wykrzesze z nich 200 % możliwości i wykręci sukces, na który nie zasługujemy, a który wskrzesi nas do życia. A póki co mam złudzenie zakąskowe w końcowej fazie. Kiedyś wydawało mi się, że na czele klubu jest kawior na grzance, a teraz konstatuje, że to stary majonez na krakersie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niech pożyczy jeszcze z 50 baniek i dopiero umorzy, a co ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To mówicie, że Arka właśnie ściągnęła jednego z najlepszych prezesów dostępnych na rynku, a Wisła szuka dyrektora akademii na olx, wszyscy na stanowiskach uczą się swojej pracy i wstawia posta ile to wirtualnych pieniążków zarobiła na zasięgach?
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 31.01.2025 o godz. 13:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
On teraz nie ma czasu aby pożyczać, bo decyduje się los Twojego i mojego kraju a najbliższe tygodnie wpłyną na wiele pokoleń...
Więc aby miał wolną głowę i mógł swobodnie kierować naszymi losami to trzeba go uwolnić od przyziemnych trosk i koniecznie zwrócić to co już pożyczył. Natychmiast! A co z Wisłą i innymi pożyczkodawcami? Nie czas żałować róż gdy płonie las! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
JK swoje pieniądze z Wisły wyciągnie w ten lub inny sposób. Jeśli umorzy swoje pożyczki, to podniesie cenę zakupu dla ewentualnego nabywcy (którego raczej nie będzie). Ja tam w żadne umorzenia nie wierzę i Wam radzę to samo.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
XD i smutno i śmiesznie. Smutno, bo przy tym poziomie samouwielbienia i bezkrytyczności w stosunku do tego w jakiej dupie jest klub, Wisła ma przejebane. Śmiesznie i wesoło, bo przy tym poziomie samouwielbienia i bezkrytyczności Wisła ma przejebane, ale też autor cytowanych słów, a to oznacza jego koniec tutaj. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
A tak poważnie to im szybciej ten szkodnik zostanie pogoniony tym lepiej. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie stanie się oczywiście w rok, ale już na przestrzeni 5-7 lat będzie można zauważyć odpływ kibica, o ile sytuacja sportowa się nie poprawi.
Chodzi mi tu w głównej mierze o nowych kibiców, którzy zamiast przyjść na Wisłę, wybiorą ofertę ekstraklasowej Cracovii, albo naszpikowanej "gwiazdami" Wieczystej. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|