The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2024, 14:20. 19 kolejka, Polonia Warszawa - Wisla Kraków, 6 grudnia 2024, 20:30
ja nwet tego nie ogladam tak sie wczoraj wqrviłem dość tego
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.12.2024, 14:39
Polonia w wyjściowej "11" na PP dała 5 zawodników z pierwszego składu. "Pierwszy skład" to osoby, które zagrały w ostatnim meczu ligowym.
Wisła dała tylko dwie - Kutwę i Ikbekeme. Z czego nie wydaje mi się, by James wyszedł od 1 minuty w piątek.
Tu to rozpisałem:
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=337

Wczoraj najlepszym zawodnikiem Polonii był Poczobut. I jest to jeden z tych pięciu.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.12.2024, 15:44
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Pomyśl że dzieki temu nikt grajac w zimnym Opolu w marcu nie bedzie myslami przy meczu w PP.

A ja obejrzę, bo wierze ze nie tylko wygramy ale po prostu zagramy o niego lepiej. A trudno zeby gra nie byla inna skoro wyjdzie w 90% inny sklad niż wczoraj.

Licza sie tylko 3 punkty
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.12.2024, 16:14
Ja tez sie spoedziwam dobrej gry. Wysokie posiadanie, kontrola meczu. Ale z sutuacjami po rowno. Boje sje tylko ze biedrzycki wyjdzie i nie wytrzyma cisnienia co bedzie skutkowalo czerwona karteczka.

Czy wygramy? Musimy,,
Czy przegramy? Nie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.12.2024, 16:16
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Ja tez sie spoedziwam dobrej gry. Wysokie posiadanie, kontrola meczu. Ale z sutuacjami po rowno. Boje sje tylko ze biedrzycki wyjdzie i nie wytrzyma cisnienia co bedzie skutkowalo czerwona karteczka.

Czy wygramy? Musimy,,
Czy przegramy? Nie
Raczej Kutwa i Uryga wyjdą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.12.2024, 16:20
Jeżeli wczoraj mecz oddali to jeszcze jest do wytłumaczenia, ale jeżeli to co pokazali po przerwie ci którzy dostali szanse czyli Sukiennicki, Gogół i Szot i to jest ich normalna postawa to niech wyp.... do rezerw i brać na ich miejsce trzech następnych.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.12.2024, 16:40
Szota rozumiem i uważam za wytłumaczonego.
Po tak długim rozbracie z piłką nie mógł wypaść dobrze (choć casus Dudy mówi cos innego).
Myślałem, ze gorszego PO od Jarocha nie mamy, ale wczoraj za nim tęskniłem.

Dziwię się czemu Mikulec po wejściu na boisko nie zmienił Szota po prawej stronie tylko Kiakosa na lewej.
Tak, wiem - miał coś dać z przodu na lewej. Ale dalej mi się to nie klei.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.12.2024, 17:21
Rozdzieranie szat jak zwykle mnie niezmiernie bawi.

Rozegraliśmy mecz rezerwowym składem, oszczędzając kluczowych zawodników. Z bardzo mocną ostatnio Polonią prowadziliśmy 2:0 by przerznąć 2:3. Mieliśmy trochę więcej sytuacji od przeciwnika, zabrakło szczęścia i zimnej krwi. Defensywa w tak eksperymentalnym zestawieniu zagrała pierwszy raz i to było widać.

Ten mecz niczego nie udowodnił, moze poza tym, że Fred jest lepszym piłkarzem niż uważała większość forum. Jak na moje to facet ma problemy z aklimatyzacją, bo to że ma nietuzinkowe umiejętności było dla mnie oczywiste.

Kolejnym niedocenianym piłkarzem jest Alan. Na forum jest regularnym kozłem ofiarnym. Z resztą obecnie największym kozłem ofiarnym jest mlodziutki Sukiennicki, który jak na swoje lata jest całkiem ciekawym piłkarzem. Dwie półki lepszy od Piotrusia czy Młyńskiego.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 04.12.2024, 17:37
Mamy to wygrać i koniec.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.12.2024, 17:50
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Mamy to wygrać i koniec.
Jak każdy inny ligowy mecz.
I za Jopa większość wygrywamy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 04.12.2024, 18:50
Chciałem tylko zaznaczyć, że fakt iż Polonia wyszła bardziej pierwszym składem niż my, więc teoretycznie maja więcej w nogach przed meczem z nami, raczej gówno zmienia Przypomina mi się taki mecz z GKS Tychy w zeszłym sezonie gdzie też to był argument bo Tychy grały zaległy mecz w tygodniu wiec mieli przyjechać wymęczeni i do klepnięcia, a wygrali z nami luźno 1:0

Jestem zdania, że wynik w piątek może być dowolny. Ale jakbym się miał pokusić o predykcję:

- Polonia wychodzi napompowana po wygranej w PP
- My wychodzimy na w....ie po porażce w PP i głodni rewanżu

No jak nic remis bramkowy
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.12.2024, 18:52
Nie wygramy z Polonią.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.12.2024, 19:12
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Szota rozumiem i uważam za wytłumaczonego.
Po tak długim rozbracie z piłką nie mógł wypaść dobrze (choć casus Dudy mówi cos innego).
Myślałem, ze gorszego PO od Jarocha nie mamy, ale wczoraj za nim tęskniłem.

Dziwię się czemu Mikulec po wejściu na boisko nie zmienił Szota po prawej stronie tylko Kiakosa na lewej.
Tak, wiem - miał coś dać z przodu na lewej. Ale dalej mi się to nie klei.
Mikulec miał nie wchodzić tak jak Rodado miał nie wchodzić, ale po tym co pokazali "głodni gry" rezerwowi to tak jak mówię wyjebać do rezerw bo im się w dupach poprzewracało. Tylko Fred zrozumiał czym jest dla niego ten mecz. Reszta leszczy ma wywalone więc niech wypieprzają, a brać młodych...

leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Nie wygramy z Polonią.
Wygramy tylko bez leserów w składzie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.12.2024, 19:26
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Kolejnym niedocenianym piłkarzem jest Alan. Na forum jest regularnym kozłem ofiarnym. Z resztą obecnie największym kozłem ofiarnym jest mlodziutki Sukiennicki, który jak na swoje lata jest całkiem ciekawym piłkarzem. Dwie półki lepszy od Piotrusia czy Młyńskiego.
I ma dwa razy bardziej nasrane do głowy, sądząc z jego boiskowego zachowania... Kozłem ofiarnym? Gogół przynajmniej miał asystę przy pierwszej bramce, A ten pozorant żadnej piłki celnie nie podał, zmarnował wszystkie okazje do wyjścia z kontrą, a w obronie jak dziecko we mgle. Sytuacja kiedy zostawił samego chłopa z polonii przy bocznej linii pola karnego i pobiegł kryć Mikulca to jest tragedia. Może on jest zwyczajnie mało rozgarnięty? Ale bez dyskusji jest coraz słabszy Piotruś czy Młyński potrafią podać na 10 m tam gdzie chcą z odpowiednią siłą. Sukiennicki jak kopie piłkę to nikt nigdy nie wie gdzie poleci, wczoraj albo za mocno, albo za słabo, albo niecelnie ani razu dobrze nie podał. Kiedyś szybko biegające drewno, dzisiaj pozorujące grę drewno.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.12.2024, 19:38
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Mikulec miał nie wchodzić tak jak Rodado miał nie wchodzić, ale po tym co pokazali "głodni gry" rezerwowi to tak jak mówię wyjebać do rezerw bo im się w dupach poprzewracało. Tylko Fred zrozumiał czym jest dla niego ten mecz. Reszta leszczy ma wywalone więc niech wypieprzają, a brać młodych...

Wygramy tylko bez leserów w składzie.
Leserzy i "ratownicy" z pierwszego składu mieli dokładnie po 60 minut. I jedni i drudzy nic nie pokazali. Ba, leserzy potrafili 2 bramki strzelić.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.12.2024, 19:52
Wychodzimy zupełnie innym składem, w którym nie zobaczymy "zaangażowanego" Gogóła, statystującego Sukiennickiego i Szota po pół roku przerwy od piłki.

Mimo wszystko jestem dobrej myśli

1-3 Rodado Zwoliński Uryga

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.12.2024, 20:43
azor napisał(a):Wyświetl post
Leserzy i "ratownicy" z pierwszego składu mieli dokładnie po 60 minut. I jedni i drudzy nic nie pokazali. Ba, leserzy potrafili 2 bramki strzelić.
Nie leserzy tylko Fred, który poza bramkami biegał i walczył przez 120 minut. Leserom przestało się chcieć jeszcze w pierwszej połowie.

Tym meczem rezerwowi mieli pokazać, że warto na nich stawiać, co pokazali? Że są leserami.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.12.2024, 21:13
I ma dwa razy bardziej nasrane do głowy, sądząc z jego boiskowego zachowania... Kozłem ofiarnym? Gogół przynajmniej miał asystę przy pierwszej bramce, A ten pozorant żadnej piłki celnie nie podał, zmarnował wszystkie okazje do wyjścia z kontrą, a w obronie jak dziecko we mgle. Sytuacja kiedy zostawił samego chłopa z polonii przy bocznej linii pola karnego i pobiegł kryć Mikulca to jest tragedia. Może on jest zwyczajnie mało rozgarnięty? Ale bez dyskusji jest coraz słabszy Piotruś czy Młyński potrafią podać na 10 m tam gdzie chcą z odpowiednią siłą. Sukiennicki jak kopie piłkę to nikt nigdy nie wie gdzie poleci, wczoraj albo za mocno, albo za słabo, albo niecelnie ani razu dobrze nie podał. Kiedyś szybko biegające drewno, dzisiaj pozorujące grę drewno.
Też o tym pomyślałem że to jest hit jak bardzo Sukiennicki niczego nie umie. Bronić nie potrafi ani nawet nie próbuje, podać nie umie, pojedynku na skrzydle nie wygra. No masakra jakaś.

Gogół, którego nie zamierzam tłumaczyć bo ZNOWU położył lagę na grę obronną - chociaż czasem do nogi poda.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.12.2024, 21:33
Nie leserzy tylko Fred, który poza bramkami biegał i walczył przez 120 minut. Leserom przestało się chcieć jeszcze w pierwszej połowie.

Tym meczem rezerwowi mieli pokazać, że warto na nich stawiać, co pokazali? Że są leserami.
Ale ja nie twierdze, że coś pokazali. Po prostu i jedni i drudzy zawiedli.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 05.12.2024, 10:58
Polonia zleje nam dupsko. Jak ktoś gdzieś pisał, olanie PP nie gwarantuje pkt w lidze. Chyba, że to była taka transakcja wiązana.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 05.12.2024, 11:02
Ciekawe czy zaczniemy jak we wtorek z Fredem na szpicy ,czy wrócimy do ustawienia z drewnianym Zwolińskim i Rodado bez formy ?
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.12.2024, 11:30
Polonia zleje nam dupsko. Jak ktoś gdzieś pisał, olanie PP nie gwarantuje pkt w lidze. Chyba, że to była taka transakcja wiązana.
Mówisz puchar za ligę? Nowe, nie znałem
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.12.2024, 11:37
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy zaczniemy jak we wtorek z Fredem na szpicy ,czy wrócimy do ustawienia z drewnianym Zwolińskim i Rodado bez formy ?
Tu piszą, ze Zwoliński jest na 5 miejscu wśród strzelców 1 ligi.
http://www.90minut.pl/strzelcy.php?id=13483

a tu, że strzelił 2 gole w meczu z ŁKSem, wygranym 2:1 przez Wisłę.
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=1935712
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 05.12.2024, 11:56
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Mówisz puchar za ligę? Nowe, nie znałem
A dlaczego nie? Spadek im raczej nie grozi, awans też. Może chcą sobie pograć w PP i liczą na derby Wszystko jest mozliwe.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.12.2024, 11:59
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Tak na pewno Fred bedzie gotow do 1 skladu po 120 minutach we wtorek

Rodado nie po to zagral tylko 24 minuty we wtorek żeby nie zagrac w piątek.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 05.12.2024, 12:50
Marzy mi się komplet punktów w dwóch ostatnich meczach, ale pewnie znowu trzeba będzie obejść się smakiem. Wydaje mi się, że spore znaczenie ma to, że graliśmy w trakcie dwóch okienek na reprezentację, kiedy reszta ligi odpoczywała. W rezultacie gramy jednym cięgiem od września. A w wakacje zagraliśmy dodatkowe 8 spotkań w pucharach.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.12.2024, 14:11
Wygram, przegramy itp itd

Remis będzie 1:1
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 05.12.2024, 14:16
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
.. no i w piątek późnym wieczorem będziesz jeszcze bardziej w.urwiony bo tym razem nie obejrzysz zwycięstwa Wielkiej Wisły
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.12.2024, 14:19
wieczór z sąsiadami się wysypał, więc chyba jednak będzie mi dane

ale kurva odpadniecia z Pucharu nie wybacze !!!111!
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 05.12.2024, 14:29
A dlaczego nie? Spadek im raczej nie grozi, awans też. Może chcą sobie pograć w PP i liczą na derby Wszystko jest mozliwe.
Halo pobudka, mamy 2024 a nie 1993. Lata 90 były 30 lat temu, takie historyjki o kupczeniu meczów już baaaaardzo dawno są nieaktualne. Polonia będzie grać, żeby wygrać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów