The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2024, 19:47
emjot napisał(a):Wyświetl post
kunszt Baeny
acha
Nie ... samo wpadło. Nawet nie dotknął piłki ... #jprdl
Na pewno nie pomyliłeś forum?
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.11.2024, 19:48
Taaa "wyjmiemy puchar Polski "
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.11.2024, 20:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Widzisz, tu się różnimy.

Chwaliłem Kutwę (chyba że grał źle) na długo zanim przestano po nim jeździć. Podobnie Letkiewicza.
Kiedy Duda zaczął dobrze grać - również.

Gdyby Polak w wieku Baeny robił nam grę jak Baena to raczej tacy jak Ty widzieliby go w Realu Madryt.

Baena sporo umie i dużo widzi. Nie jest jednak przypadkiem że gra w pierwszej lidze, ma swoje ograniczenia. Największymi są chimeryczność i złe decyzje. Co nie zmienia faktu że to nasz najlepszy aktualnie skrzydłowy i ma liczby żeby to potwierdzić.

To samo się zresztą tyczy Alfaro.

Nie ma przypadku w tym że chwalę Kutwę i Dudę a krytykuję Sukiennickiego. Dwaj pierwsi grają dla drużyny, a ostatni - pod siebie.
I widząc grę Kutwy naprawdę trudno się do czegoś przyczepić, żeby było to uczciwe. To budujące że chłopak z rezerw wchodzi do pierwszego składu i tam zostaje. Ale - tak jak pisałem - Kutwa zasługuje na pierwszy skład. Gra na stoperze z nim jest o niebo lepsza niż bez.
I tu masz cały sekret.
nie jestem hipokrytą jak ty
i nie będę bredził że Baena w swoim chaosie i idiotycznych decyzjach zasługuje na jakiś Real
to jest sf całkowite

i powtórzę jakby Baena nazywał się Banowski jebałbyś go jak burą sukę

właśnie za chaos i złe decyzje - a to że ma liczby nie zmienia faktu, że to słaby i ograniczony piłkarz
Żałosne jest to, że jesteśmy w takim dnie, że korzystamy z usług kogoś takiego - choć jak sobie przypomnę takie orły jak Edno to ... może faktycznie na bezrybiu i Baena raz w roku strzeli (i to akurat jest fakt)

Sukiennicki mnie rozczarowuje, ale może się ogarnie. W przeciwieństwie do ciebie widzę w nim potencjał. Przeskok do innej ligi i innego klubu go przerósł.
Kutwa na stoperze a Kutwa na defpomie to dwóch różnych piłkarzy
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 11.11.2024, 20:18
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Nie ... samo wpadło. Nawet nie dotknął piłki ... #jprdl
Na pewno nie pomyliłeś forum?
oczywiście, że pomyliłem

jestem ukrytą opcją sowiecką, pasiastą albo legijną
do wyboru do koloru

a teraz zamknij oczy i przypomnij sobie inne sytuacje strzeleckie tego gościa, który nie potrafił strzelić na pustą bramkę
wielokrotnie

ps. nie jest przypadkiem, że ostatniego gola strzelił rok temu....
Ostatnio edytowane przez emjot : 11.11.2024 o godz. 20:21.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 11.11.2024, 20:20
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie spisek tylko walka o koryto, które się oddala. Komu? Zapytaj byłego kierownika...

Takich w okolicach klubu były tabuny...

Myślisz że szczeniackim zachowaniem coś wskórasz? Z każdym miesiącem się okazuje, że Jarek jako prezes mimo, że zielony działa dużo lepiej niż wszyscy poprzednicy.

Stąd ten ból dupy?

Bo płaczki mają na ślepkach filtr, który zasłania mankamenty jednych i atuty drugich. Do niedawna Mikolec to była kompromitacja, Kutwa był za słaby na 3 ligę, ale Sukiennicki kozak bo biegał szybko z głową między kolanami. Ale to, że jak kopie piłkę to nikt za bardzo nie wie gdzie poleci to był nieistotny szczegół.
łubudubu łubudubu

znajdź szafę i zaśpiewaj
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 11.11.2024, 20:57
Cytat:
a to że ma liczby nie zmienia faktu, że to słaby i ograniczony piłkarz
Serio nie widzisz w tym zdaniu sprzeczności logicznej?
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 11.11.2024, 21:15
Jak ktoś uważa, że padalec to super prezes to ja nie mam pytań. No świat staje na głowie .
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.11.2024, 21:17
Dużo lepszy niż poprzedni.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.11.2024, 21:42
Też mi osiągnięcie.Poprzednim był Nowak....
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.11.2024, 23:06
Baena>Duda>Sukiennicki. Kto inaczej sądzi, zaklamuje rzeczywistość.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.11.2024, 00:17
Ale, że co?
Że Baena jest lepszym środkowym pomocnikiem niż Duda czy Sukiennicki?

Bo jeśli tak twierdzisz, to się naćpałeś.
A jeśli pórownujesz ich na pozycji skrzydłowego, to również się naćpałeś bo to nie są skrzydłowi.

ALE SPOKO, PÓJDĘ TWOIM TOKIEM ROZUMOWANIA :

SZCZĘSNY > LEWANDOWSKI > ZIELIŃSKI

i jaki z tego morał? Nie żuj gumy w lesie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.11.2024, 01:50
@emjot - nie będę tracił na Ciebie więcej czasu, brak Ci argumentów na poparcie swoich poronionych wizji. Jesteśmy w pierwszej lidze, ale Ty z jednej strony niby to uznajesz, a z drugiej robisz porównania do piłkarzy z czasów Cupiała, gdzie taki Edno byłby zapewne gwiazdą pierwszej ligi i obecnej Wisły. Takie schizofreniczne porównania mają czemu niby służyć? Ktoś kto jest za słaby na grę o mistrzostwo Polski może spokojnie być motorem awansu z pierwszej ligi. Zwykle tak bywa, zmieniasz kluby i ligi na lepsze aż przestaniesz się sprawdzać.

I - wbrew temu co piszesz - jesteś hipokrytą. W dodatku sam sobie zaprzeczasz, nawet w ramach jednego zdania.
W ramach projekcji wmawiasz mi że oceniam ze względu na narodowość, podczas gdy cała heca polegam na tym, że ja nie zgadzam się na podwyższanie ocen za bycie młodym Polakiem. I właśnie dlatego że nie uznaję nieziemskiego potencjału czy to Młyńskiego, czy (aktualnie) Sukiennickiego za wartego straty punktów regularnie wzbudzam histeryczne reakcje.

Wygłupiłeś się i bez sensu brniesz, gdzie tak naprawdę do końca nie wiadomo o co Ci chodzi. Że niby doceniam ładnego gola Baeny bo jest Hiszpanem? Nie lubisz Baeny bo cośtam i nawet jak dobrze zagra to nie przyjmujesz tego do wiadomości? Że za Cupiała byli lepsi pilkarze, a teraz są gorsi?

Pomijam fakt że brak wielkich liter i znaków przestankowych utrudnia czytanie tego strumienia świadomości. Wąchałeś klej jak to pisałeś?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.11.2024 o godz. 02:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.11.2024, 07:33
Drozd jak Tobie wystarcza, że Zaskroniec jest lepszy od takiego głupka jak Nowak, to gratuluję.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.11.2024, 07:39
Cytat:
Nie odkryłeś Ameryki Droździe. Od dawna wiadomo, że naczelni hejterzy forum tacy jak Jaroo1 najbardziej uaktywniają się wtedy, gdy pojawiają się problemy i drużynie nie idzie, by od razu zaatakować zwłaszcza Królewskiego czy Hiszpanów. Natomiast po wygranych meczach lub gdy coś poszło dobrze i się udało, nie bardzo ma on jak krytykować Królewskiego i organizować swoje nagonki, więc siedzi bardziej cicho i czeka na moment kolejnej porażki
.

Markus i drozd, na prawdę byście się debile wstydzili takie rzeczy pisać. Dwie cioty zapatrzone w nieudacznika Królewskiego czy pseudo trenera a realnie analityka Rudego, który wystraszony jak szczur s.......ił po tamtym sezonie bo widział co tu jest grane i brał się wyzwania jakim było prowadzenie dalej osłabionej kadrowo Wisły, dwóch hejterow wszystkiego co polskie, dwóch pajaców hejtujacych PMSow nagle zakrzywia rzeczywoistosc i .......i jak to jest fajnie, że jest Jop i są wyniki i że Królewski coś ogarnia.

Wasz nieudacznik ogarnia tyle, że przed walka na dwóch frontach mieliśmy w kadrze 1 napastnika i 4 bramkarzy. Obecnie broni ten, który ławki miał nawet nie powąchać, a trenerem jest Jop czyli opcja zastępcza, tymczasowa bo nieudacznik kilka miesięcy temu zaczął brnąć w sobie niewiadomym kierunku i zatrudnił Moskala. Na szczęście dostał na Marsie objawień sevillskich i wrócił na ścieżkę chwały czyli budowanie nowoczesnego klubu opartego na AI, czyli na... Zatrudnienie PMSa ratownika, można powiedzieć z przypadku, zatrudnianie kopaczy z przypadku czy granie Kutwa, Letkiewiczem itp. no jest to jak widać mądrze budowany klub xd

O finansach nie będę pisał bo kazdy wie jak jest a po wpisach drozda widać że jest to trolling lub jakiś rodzaj choroby psychicznej.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 12.11.2024, 08:44
Cytat:

Ja to chyba pamiętam z podstawówki. To była pointa dowcipu czy po prostu powiedzonko? Czy mi się pomieszało?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.11.2024, 09:22
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ale, że co?
Że Baena jest lepszym środkowym pomocnikiem niż Duda czy Sukiennicki?
(..)
Moral z tego zeby nie karmic trola. Mysle ze autor ma niezla radoche jak rozgrzewaja dyskusje po napisaniu takiego "porownania".
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.11.2024, 10:48
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Baena>Duda>Sukiennicki. Kto inaczej sądzi, zaklamuje rzeczywistość.
Sugerowałbym raczej pisanie w stylu:

"Baena>Duda>Sukiennicki. Tak sądzę, choć nie wiem jak to udowodnić. Kto inaczej sądzi, widocznie ma inne zdanie."

Inaczej narażasz się na reakcję, którą będę musiał wyróżnić w mojej zabawie. A tego przecież nie chcesz?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 12.11.2024, 11:46
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Sugerowałbym raczej pisanie w stylu:

"Baena>Duda>Sukiennicki. Tak sądzę, choć nie wiem jak to udowodnić. Kto inaczej sądzi, widocznie ma inne zdanie."

Inaczej narażasz się na reakcję, którą będę musiał wyróżnić w mojej zabawie. A tego przecież nie chcesz?
Nie zostało to skierowane bezposrednio do nikogo, poza tym tekst o zakłamywaniu rzeczywistości nie jest obraźliwy. Już nie popadaj proszę w skrajność w drugą stronę.
W przeciwnym razie mam nadzieję, że z taką samą surowoscią będziesz ścigał teksty karheropa o trollu (skierowane juz konkretnie do mnie) czy s1mone o naćpaniu. To troszkę grubszy kaliber, nie sądzisz?

A zresztą jeśli chcesz to punktuj, ważne, że ja sam czuję się w porządku w stosunku do innych osób, nikogo nie obrażam personalnie.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 12.11.2024, 11:49
O kurde, leszekpw napisał więcej niż jedno zdanie.

Chyba sobie muszę usiąść.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 12.11.2024, 14:00
Nie zostało to skierowane bezposrednio do nikogo, poza tym tekst o zakłamywaniu rzeczywistości nie jest obraźliwy. Już nie popadaj proszę w skrajność w drugą stronę.
W przeciwnym razie mam nadzieję, że z taką samą surowoscią będziesz ścigał teksty karheropa o trollu (skierowane juz konkretnie do mnie) czy s1mone o naćpaniu. To troszkę grubszy kaliber, nie sądzisz?

A zresztą jeśli chcesz to punktuj, ważne, że ja sam czuję się w porządku w stosunku do innych osób, nikogo nie obrażam personalnie.
alez ja nie piszę, że twój tekst jest obraźliwy - piszę, że może wywołać takie reakcje, skoro dla ciebie
Cytat:
Kto inaczej sądzi, zaklamuje rzeczywistość
Rozumiesz, że ktoś inny może uważać, że ty zakłamujesz rzeczywistość?

Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 12.11.2024, 14:09
Rozumiem i szanuję, że ktoś tak może pomyśleć
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 12.11.2024, 14:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
@emjot - nie będę tracił na Ciebie więcej czasu, brak Ci argumentów na poparcie swoich poronionych wizji. Jesteśmy w pierwszej lidze, ale Ty z jednej strony niby to uznajesz, a z drugiej robisz porównania do piłkarzy z czasów Cupiała, gdzie taki Edno byłby zapewne gwiazdą pierwszej ligi i obecnej Wisły. Takie schizofreniczne porównania mają czemu niby służyć? Ktoś kto jest za słaby na grę o mistrzostwo Polski może spokojnie być motorem awansu z pierwszej ligi. Zwykle tak bywa, zmieniasz kluby i ligi na lepsze aż przestaniesz się sprawdzać.

I - wbrew temu co piszesz - jesteś hipokrytą. W dodatku sam sobie zaprzeczasz, nawet w ramach jednego zdania.
W ramach projekcji wmawiasz mi że oceniam ze względu na narodowość, podczas gdy cała heca polegam na tym, że ja nie zgadzam się na podwyższanie ocen za bycie młodym Polakiem. I właśnie dlatego że nie uznaję nieziemskiego potencjału czy to Młyńskiego, czy (aktualnie) Sukiennickiego za wartego straty punktów regularnie wzbudzam histeryczne reakcje.

Wygłupiłeś się i bez sensu brniesz, gdzie tak naprawdę do końca nie wiadomo o co Ci chodzi. Że niby doceniam ładnego gola Baeny bo jest Hiszpanem? Nie lubisz Baeny bo cośtam i nawet jak dobrze zagra to nie przyjmujesz tego do wiadomości? Że za Cupiała byli lepsi pilkarze, a teraz są gorsi?

Pomijam fakt że brak wielkich liter i znaków przestankowych utrudnia czytanie tego strumienia świadomości. Wąchałeś klej jak to pisałeś?
Chamem jesteś i byłeś
nic nie dziwi
pisanie o tym, że ktoś wąchał coś lub ćpał to normalna u ciebie?
tak wiem, że tak w sumie jest

otóż, jakbyś nie zrozumiał wytlumaczę
Edno to fatalny grajek i nie nie byłby żadną gwiazdą w obecnej I lidze
tak jak nie był gwiazdą w ekstraklapie

w swojej projekcji jak to nazywasz to ty uważasz, że kopacze pokroju Baeny dają coś eksta
są nie wiadomo jak lepsi od wymienianych tu wielokrotnie Sukiennickich czy innych Młyńskich

sam fakt, że pan Beana ostatniego gola strzelił Gieksie 25.11.2023 r. świadczy o tym jakim "świetnym" jest piłkarzem, ale ty nie raczysz tego zauważyć, bo... to dobry piłkarz jest (oczywiście wg. ciebie)

powtórzę jeszcze raz, stosujesz inne miarki dla obcokrajowców i dla naszych
gdyby to taki Sukiennicki miał roczną przerwę w zdobywaniu goli dla Wisły..., to myślę, że gnoiłbyś go na forum 3 razy dziennie

Tymczasem przedstawiciel innej nacji, pan Beana może, bo nie nazywa się Banowski i wolfemu nie drgnie palec jak pisze, że jest najlepszym naszym skrzydłowym (z pierwszym golem po roku i aż z 4 asystami)

to naprawdę nie wymaga komentarza
ps. Baena zdobywa bramki co 578, Sukiennicki co 362 min (przy czym chłopak zmienił ligę, klub...)

ps. 2 nie zamierzam dyskutować z tobą na żadne tematy, wiec możesz sobie odpuścić swoje dyrdymały
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.11.2024, 14:18
Wg mnie Kutwa> Sukiennicki>Baena>Duda>Igbekeme

Kto sadzi inaczej zakłamuje rzeczywistość. Kutwa spośród tego grona jest zdecydowanie najwyzszy.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.11.2024, 14:34
To ja jestem tym kimś kto podniesie tą rękawicę i i nie zakłamuje...
Sukiennicki z pierwszych meczy zapowiadał się, ze zje wszystkich oponentów,ale prawda jest taka,że Jego gra na obecnej pozycji pozostawia dużo do życzenia. Notuje czasami jakiś agresywny doskok, ale w wielu sytuacjach jest zagubiony jak dziecko we mgle i biega za przeciwnikiem, obok przeciwnika, nie wnosząc nic w defensywie.

Duda jest po kontuzji,a i tak przez te pierwsze 45 min widać, że szybko wróci do formy i będzie > Igbekeme, który na ta chwile jest najsolidniejszy w środku.
Baena to taki "kwiecień plecień....trochę zimy trochę tata"
Kutwa wygląda na solidnego, ale pewnie jeszcze przydarzy się Jemu nie jeden "młodzieńczy błąd" jak Letkiewiczowi ostatnio.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 12.11.2024, 14:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Kto sadzi inaczej zakłamuje rzeczywistość. Kutwa spośród tego grona jest zdecydowanie najwyzszy.
Igbe na ostatnim miejscu z w/w. Dobry żart tynfa wart
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.11.2024, 14:51
Igbekeme 170 cm, Duda 173 cm, Baena 175, Sukiennicki 178 cm Kutwa 185.

Co jest tu żartem? Proszę z szacunkiem bo nikogo nie obraziłem swoim wpisem.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 12.11.2024, 15:28
Igbekeme 170 cm, Duda 173 cm, Baena 175, Sukiennicki 178 cm Kutwa 185.

Co jest tu żartem? Proszę z szacunkiem bo nikogo nie obraziłem swoim wpisem.
Hmmm czy ja wiem, zawsze może być odebrane jako dyskryminacja na tle warunków fizycznych.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 12.11.2024, 15:32

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 12.11.2024, 18:54
Czytanie ze zrozumieniem niestety nie jest Twoją mocną stroną.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 12.11.2024, 20:02
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Czytanie ze zrozumieniem niestety nie jest Twoją mocną stroną.
Twoją za to kultura osobista. Z dwojga złego...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów